Skocz do zawartości

Zdjęcie

JMStrek.org

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
28 odpowiedzi w tym temacie

#21 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 29.06.2005 - |15:41|

Z kolei JMS bogiem nie jest, geniuszem tez niestety nie, choc Babylon 5 jest bez watpienia dzielem. Za to reszta jego produkcji to zwykla porazka. Dlatego uwazam, ze nie zrobilby on nic dobrego Trekowi.

Bogiem - nie , geniuszem - moze też nie , ale strasznie blisko .
Prawda jest taka , że wiekszość seriali JMS psuje firma produkująca (czytaj ci co dają kasę i stawiają wymagania ).
Niewiem co widziałeś z jego produkcji , że uważasz ze to porażka , ale może obejżysz sobie Jeremiacha (pierwszy sezon) czy też poczytasz sobie Risnig Sun i wtedy się wypowiadaj na ten temat .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#22 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 29.06.2005 - |19:56|

Jeremiasz ma swój mroczny klimat - fajny serial, nie widziałem drugiej serii ale pierwsza jest fajna
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#23 Drow

Drow

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 269 postów
  • MiastoBialystok

Napisano 30.06.2005 - |00:27|

Bogiem - nie , geniuszem - moze też nie , ale strasznie blisko .
Prawda jest taka, że wiekszość seriali JMS psuje firma produkująca (czytaj ci co dają kasę i stawiają wymagania ).
Niewiem co widziałeś z jego produkcji , że uważasz ze to porażka , ale może obejżysz sobie Jeremiacha  (pierwszy sezon) czy też poczytasz sobie Risnig Sun  i wtedy się wypowiadaj na ten temat .

View Post

Uwazam, ze widzialem wystarczajaco wiele z filmowych produkcji, by sie wypowiadac na jego temat [i nie, nie lubie kiedy ktos mi mowi co mam robic, nie wiedzac co juz zrobilem].
Wszystko co zwiazane z B5 widzialem, w tym porazkowy totalnie film Legend of the Rangers + nie-taki-dobry Crusade [oczywiscie wszystkie inne kinowki rowniez].
Jeremiaha nie widzialem, to fakt, ale same Babylony to juz wiekszosc jego pracy ogromna i to wystarczy by wysunc jako taka opinie.

Co do Rising Sun - po co wtracasz nowele komiksowe w rozmowe o produkcjach filmowych? Ale tak, czytalem. Imo nie-tak-dobra. Kwestia gustu, i akurat tak sie sklada, ze nie uwazam JMS za boga, ani geniusza [ani tego, ze jest blisko geniuszu], poniewaz jedyne dotad, co wyprodukowal swietnie, to sam B5, kinowki nie byly tak dobre, choc mialy klase [oprocz wspomnianego LOTR].

Użytkownik Drow edytował ten post 30.06.2005 - |00:31|

• 0

#24 januszek

januszek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 297 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 30.06.2005 - |08:20|

Uwazam, ze widzialem wystarczajaco wiele z filmowych produkcji, by sie wypowiadac na jego temat [i nie, nie lubie kiedy ktos mi mowi co mam robic, nie wiedzac co juz zrobilem].

"Siła" JMS tkwi w dopracowaniu najdrobniejszych szczegółów i nietraktowaniu widza jak półgłowka. Dokładnie odwrotne podejście zaprezentowali panowie B&B w serialu Enterprise Za to największą wadą JMS jest brak woli zawierania kompromisów z producentami...

Użytkownik januszek edytował ten post 30.06.2005 - |10:24|

• 0

#25 Drow

Drow

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 269 postów
  • MiastoBialystok

Napisano 30.06.2005 - |19:01|

Dlaczego ciagle mnie cytujecie? Ja nie mowie, ze chce B&B przy Treku [wole Coto/Behra/Pillera/Moore'a/Taylor].
Po prostu JMS sie w Treku by nie sprawdzil. Ostatnio pomyslow na jakakolwiek dobra fabule nie ma [moze cos z tym jeremiahem, ale tego nei wiem, wiem za to, ze sporo projektow zwyczajnie skiepscil badz w ogole zepsul]. To wszystko.

Ale ciagle ktos mnie cytuje i przytacza jakies argumenty i czasem wydaje mi sie, ze probujecie zmienic moje zdanie, zamiast przyjac je do wiadomosci ^^
  • 0

#26 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 30.06.2005 - |19:15|

wiem za to, ze sporo projektow zwyczajnie skiepscil badz w ogole zepsul

A które ?
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#27 januszek

januszek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 297 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 01.07.2005 - |06:10|

Dlaczego ciagle mnie cytujecie?

Kultura i Netykieta. Jeżeli nie wiesz co to jest to najwyższy czas się z tymi dwoma rzeczami zapoznać.

Po prostu JMS sie w Treku by nie sprawdzil. Ostatnio pomyslow na jakakolwiek dobra fabule nie ma [moze cos z tym jeremiahem, ale tego nei wiem, wiem za to, ze sporo projektow zwyczajnie skiepscil badz w ogole zepsul]. To wszystko.

Nie wiesz tego czy JMS się sprawdzi czy się nie sprawdzi. Nikt tego nie wie, może z wyjątkiem Bajorańskich Proroków... :P Po za tym apeluje o odrobinę dystansu. W akcji JMSTrek.org nie chodzi tylko o personalne przekazanie JMS realizacji Treka a raczej o to aby Star Trek produkowany był przez profesjonalistów, którzy urzekną i uwiodą widza a nie będą traktowali go jak półgłówka. Swoją drogą możesz napisać jakie to konkretnie projekty JMS "skiepscil badz w ogole zepsul"?

Ale ciagle ktos mnie cytuje i przytacza jakies argumenty i czasem wydaje mi sie, ze probujecie zmienic moje zdanie, zamiast przyjac je do wiadomosci ^^

Wybacz... To Ty zachowujesz się tak jak byś stał na ambonie i jedynie słuszne kazanie wygłaszał. Z mojego punktu widzenia wypisujesz rzeczy, których nie sposób przyjąć do wiadomości. Z różnych powodów - głównie dlatego, że są to chaotycznie napisane ogólniki a nie konkretne i rzeczowe argumenty.
  • 0

#28 Drow

Drow

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 269 postów
  • MiastoBialystok

Napisano 06.08.2005 - |20:12|

A wy dalej swoje.

A które ?

View Post

Crusade, Legend of the rangers [ktore imo bylo okropne], zeby wymienic kilka [ i zapewne reszte tych, ktore mialy powstac, a nigdy nie powstaly. Nie wierze, zeby byla to wina tylko i wylacznie wytworni].
O ile Crusade jeszcze calkiem lubie, o tyle jednak nie da sie go porownac z B5 w zadnym wypadku.

@Januszek:
Z cytowaniem nie chodzilo mi o estetyke, no ale nic, rzeczywiscie ciezko to zrozumiec.
Nie mowie, ze wiem wszystko i ogolnie ja znam cala prawde wszechswiata.
Mowie, to, co mi sie wydaje. I wydaje mi sie, ze by sie nie sprawdzil. Mam prawo do takeigo zdania, wiec skoncz z ta kwestia, bo ty masz swoje zdanie, ja mam swoje. I ja swoje wyglaszam, a ty probujesz moje zmienic ciaglym podwazaniem moich i tylko moich wnioskow. Ja nie wymagam, zebys mial takie samo zdanie jak ja, jedyne czego wymagam, to zebys skonczyl probowac zmieniac moje zdnaie. ktore ci sie nei podoba.
Co do ambony.. To samo dokladnie moge powiedziec o kazdym, kto ciagle atakuje moje zdanie.
Jak mowie - wyglaszam MOJE i tylko moje zdanie. Od tego jest to forum i do tego mam prawo. To, ze wy macie inne zdania - ja przyjalem do siebie i nie probuje waszych zdan zmieniac. Dlaczego zas wy nie mozecie zrobic tego samego?
Ot chociazby z szacunku do rozmowcy.

Reszte napisalem nieco wyzej, powtarzac sie nie bede.
  • 0

#29 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 06.08.2005 - |21:36|

Crusade

Żeczywiście do B5 niema co porównywać. Projekt ten z założenia miał być lżejszy i przyjemniejszy w odbiorze , ale niestety do serialu zaczeła się wtrącać wytwórnia .
A że Starczyński chciał prowadzić serial po swojemu - dlatego mamy koniec .

Legend of the rangers [ktore imo bylo okropne]

Wiesz, wiele osób nażekało po "The Gathering" że jest kiepskie , tak samo jak po wielu innych pilotach niektórzy nażekają że kiepski .
Szkoda tylko że niezrealizowano co najmiej kilku odcinków , bo mi Legendy się podobały , miały potencjał , ale nietety tak jest ja się puszcza film w tej samej poże co Super Bowl w USA .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych