Koniec Enterprise
Napisano 03.02.2005 - |16:16|
Tam, gdzie anioł odarty z uczuć okrywa cieniem Dolinę Ciemności.
I spotkam Ciebie pośród światła, patrząc w jutrzenkę bez cienia.
Wtedy umrę w Twych ramionach...
SKLEP - TAURISHOP
Napisano 03.02.2005 - |16:37|
(Wyślemy im, że chcemy nowego ST, bo nie ma już co ściągać z netu )
Napisano 03.02.2005 - |17:20|
Napisano 03.02.2005 - |17:55|
No własnie z plotek róznych i przecieków wiadomo że Michael Straczynski ma od kilku miesięcy gotowy projekt serialu Trekowego, nawet złożyli mu propozycje współtworzenia Entka, ale im podziękował grzecznie. Być może wkrótce dowiemy się czegoś więcej bo jak podejrzewam UPN jest zasypywane pytaniami o kontynuacje.
Własnie plotki, plotkami, ja tam czekam na jakieś oficjalne info.
Napisano 03.02.2005 - |17:59|
Pozostaje jeszcze mieć nadzieję, że Braga nie będzie jednak (co było w planach) kręcił kolejnego filmu trekowego.
PS. tak sobie myślę, że skoro będzie przerwa w wyświetlaniu to może Paramount będzie sobie taniej liczył za seriale i ktos u nas kupi dobrego treka? Ehhh, te marzenia... :>
Blood is the truth...
Interesuje Cię Star Trek? Zapraszam na: www.trek.pl
Napisano 03.02.2005 - |18:18|
Napisano 03.02.2005 - |18:30|
PS. tak sobie myślę, że skoro będzie przerwa w wyświetlaniu to może Paramount będzie sobie taniej liczył za seriale i ktos u nas kupi dobrego treka? Ehhh, te marzenia... :>
Wiesz co Gosiek, można sobie pomarzyć . Dzięki bogu jest Internet, bo tak byśmy oglądali SF, w stylu Klanu.
Napisano 03.02.2005 - |18:36|
Waski, seriale science fiction idą w kierunku chłamu, częściowo przez to, że ich jest kilkanaście w roku. Niestety scenarzystów, którzy potrafiliby utrzymać odpowiedni poziom serialu nie ma za dużo. Wytówrnie boją się zaryzykować w serial zbyt wymagający, bo, jak głosił jeden z magnatów medialnych: im większego idiotę robisz z widza, tym większa oglądalność. Może z 5 lat posuchy w kinie fantastycznym, przynajmniej tym "made in USA", hollywoodzkopodobnym poprawiłoby jakość kolejnych seriali. Może powstałyby porządne scenariusze (przecież jakaś wytwórnie odrzuciła projekt Straczynskiego, bo był "za bardzo nowatorski" !!!).
Napisano 03.02.2005 - |18:42|
Napisano 03.02.2005 - |18:59|
Napisano 03.02.2005 - |19:08|
A szkoda . Na pewno dało by to pewnej werwy światowi ST .Straczynski, oficjalnie podawał, że nie będzie scenrzystą Star Trek. Przepraszam, że nie podam źródła wypowiedzi, ale po prostu go nie pamiętam.
Wąski mylisz pojęcia . Już jest wiadomo że SG:A i SG1 będą miały kontynuacje w następnych sezonach . W przypadku BSG czekamy jeszcze tylko na reakcję rynku w USA - jeżeli będzie taka jak w Angli - drugi sezon gwarantowany .Ludzie to nie jest śmieszne za chwile faktycznie nie będzie co oglądać. Entek się kończy, battlestar skończył sie pierwszy sezon,atlantis też się skończyło, sg-1 jeszcze kilka odcinków, smalville też zostało kilka odcinków do końca sezonu. Tak więc niech lepiej wypeszczą szybko jakiegoś star treka nowego bo gatunek scifi umrze, a my wraz z nim bo nie będziemy mieli co oglądać
A dla twojej informacji , to Sci-fi jako gatunek , dawno niemiał takiego wysypu SF jak w chwili obecnej ( 6 seriali naraz ).
Napisano 03.02.2005 - |19:33|
Ale ja pewnie tępy jestem po prostu.
Napisano 03.02.2005 - |19:38|
Racja, ale nie musi być scenarzysta. Wystarczy że będzie twórca i producentem, i to wystarczy.Straczynski, oficjalnie podawał, że nie będzie scenrzystą Star Trek. Przepraszam, że nie podam źródła wypowiedzi, ale po prostu go nie pamiętam.
Nie wiem, jak można być fanem Sci-Fi i napisać, że Enterprise to [beeep].
Ale ja pewnie tępy jestem po prostu.
Racja, a tym bardziej fanem Star Treka. To sami fani Treka, rozłożyli Enteka na łopatki. Szkoda gadać, trzeba się uderzyć w pierś. Teraz to co napiszę jest kierowane do fanów Treka którym się nie podobał Entek. Co jest z wami? Zobaczcie fanów Stargate, SG-1 sezon 7 był kiczem na całego. I co? Odwrócił się jakiś fan od SG1? Chyba nie. Nawet przybyło fanów. W ciągu ostatniego roku miałem okazje obejrzeć wszystkie seriale z pod znaku Treka. I w każdym z nich zdarzały się kiczowate odcinki. Dla mnie osobiście najgorszym trekiem był DS9 (ale mi się podobał jak każdy Trek). Co prawda jak oglądałem DS9, to już produkcja jego była juz zakończona. Ale jak by nie była zakończona. To bym nikomu nie życzył aby został zdjęty z anteny. Co z tego że DS9 mi się trochę mniej podobał niż inne Treki, ale przeciecz komuś innemu może się on podobać. Mam nadzieje że ktoś sobie weźmie te moje wypociny to serca. Ale znając życie, to znajdzie się ktoś kto je skrytykuje.
#34 Gość_jooboo_*
Napisano 03.02.2005 - |20:12|
Nie wiem, jak można być fanem Sci-Fi i napisać, że Enterprise to [beeep].
Niestety można. Napisałem tak, ponieważ nie tylko ja, ale WSZYSCY moi znajomi (w większości fani, a czasem wręcz fanatycy) Treka, nie mówią o nim inaczej (choć może czasem oględniej). Enterprise jest zaprzeczeniem idei od 40 lat przyświecających Trekowi, jest słabo zagrany, ma płytką i nielogiczną fabułę, łamie kanon - wymieniać można w nieskończoność . Na pocieszenie fanom Enterprtise mogę powiedzieć, że jest serial gorszy od ich pupilka - Andromeda. I, jak dla mnie, to jest jedyna pozytywna rzecz, jaką mogę o tej produkcji powiedzieć.
P.S. Do psjodko - niestety oglądałem Enterprise - kilka pierwszych odcinków, a potem co piąty, czasem dziesiąty (sprawdzałem, a nuż się poprawiło). Dlatego, z całym szacunkiem, mam prawo twierdzić, że to JEST [beeep]. Na szczęście już niedługo!
P.S.2 Do Sokar - w tym co piszesz jest niewątpliwie trochę racji, ale większość fanów Treka domagała się przede wszystkim podniesienia poziomu Enterprise. Skoro panowie B&B nie potrafili tego zrobić, to lepiej żeby tego serialu w ogóle nie było. Nie sądzę, żeby ST w ogóle zniknęło z ekranów, a dzięki zakończeniu Entka, będzie można skierować siły (a przede wszystkim środki) na nowy serial. Co do DS9, ten serial był trochę inny niż reszta Treków i faktycznie czasem wywołuje kontrowersje. Moim prywatnym zdaniem to był NAJLEPSZY Star Trek, jakiego zrobiono. Nie tylko ja tak uważam, wystarczy spojrzeć na topic http://forum.gwrota....p?showtopic=614 , wiele osób wymienia DS9 w pierwszej trójce seriali SF W OGÓLE (choć niekoniecznie na pierwszym miejscu).
Użytkownik jooboo edytował ten post 03.02.2005 - |20:33|
Napisano 03.02.2005 - |20:52|
To sami fani Treka, rozłożyli Enteka na łopatki. Szkoda gadać, trzeba się uderzyć w pierś. Teraz to co napiszę jest kierowane do fanów Treka którym się nie podobał Entek. Co jest z wami? Zobaczcie fanów Stargate, SG-1 sezon 7 był kiczem na całego. I co? Odwrócił się jakiś fan od SG1? Chyba nie. Nawet przybyło fanów. W ciągu ostatniego roku miałem okazje obejrzeć wszystkie seriale z pod znaku Treka. I w każdym z nich zdarzały się kiczowate odcinki. Dla mnie osobiście najgorszym trekiem był DS9 (ale mi się podobał jak każdy Trek). Co prawda jak oglądałem DS9, to już produkcja jego była juz zakończona. Ale jak by nie była zakończona. To bym nikomu nie życzył aby został zdjęty z anteny. Co z tego że DS9 mi się trochę mniej podobał niż inne Treki, ale przeciecz komuś innemu może się on podobać. Mam nadzieje że ktoś sobie weźmie te moje wypociny to serca. Ale znając życie, to znajdzie się ktoś kto je skrytykuje.
Rewelacja - jakbym sam to mówił. Naprawdę wyartykuowałes moje mysli, z którymi biłem sie od lat. :clap:
Od wielu miesięcy staram sie propagować Treka na tej liście. Wielokrotnie byłem zapraszany do analogicznego
działania na listach ścisle trekowych i wielokrotnie odmawiałem.
Dlaczego? A no właśnie dlatego. Świetnie to ujął Sokar.
Mnie podobają się wszystkie Treki (potrafię wybaczyć reżyserom i scenarzystom "słabsze" dni, rozumiem, że czasami
aktorzy nie najlepiej czują się w swoich rolach itp.) a tymczasem wszystkie polskie tzw. listy trekowe zajmowały
się wyłącznie niszczeniem treka.
90% postów na tych liście to listy typu listów jooboo. Zochydzające wszystkich nowych "oglądaczy" do obejrzenia Star Treka.
Ci "trekkerzy" z niezrozumiałych powodów nie chą aby nowe odcinki Star Treka
były emitowane - wolą żeby nie nie było żadnego treka w TV.
Ta lista fanów Stargate pokazała jakim naprawdę można byc fanem nawet jeżeli jakieś odcinki,
czy całe sezony są całkiem do .... (nie do oglądania).
Żałuję, że nie jest to dane większości "fanów" treka.
I dlatego jednak pozostanę fanem Treka na liście fanów Stargate.
PS
Przepraszam Sokara za nieznaczną modyfikację cytowanego postu.
Użytkownik psjodko edytował ten post 03.02.2005 - |20:54|
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 03.02.2005 - |21:09|
Napisano 03.02.2005 - |21:18|
Racja większość polskich list dyskusyjnych zajmowała się niszczeniem Enteka, nie wiem jak było po zagranicami naszego kraju.
Na zachodzie (mówie o Angli, USA i Germanii) było różnie.
Szczególnie 2 sezon zebrał ciężkie baty i to wtedy postały takie grupy jak SaveEnterprise.org i (jeszcze jedna - nie pamiętam teraz) jako odpór na zmasowaną krytykę.
Sezon 3 zaczął już być omawiany dość pozytywnie a czwarty już całkiem dobrze.
Niestety polscy dyskutanci nie zauważyli wychodzenia na prostą Entka i nadal pozostali zadufani w krytykanctwie.
Użytkownik psjodko edytował ten post 04.02.2005 - |07:21|
Napisano 03.02.2005 - |21:31|
Entek miał start z widownią 12mln póżniej ledwo dobijał do 3 mln.
Dokładne dane:
http://www.ece.ucdav.../entratings.htm
Tam, gdzie anioł odarty z uczuć okrywa cieniem Dolinę Ciemności.
I spotkam Ciebie pośród światła, patrząc w jutrzenkę bez cienia.
Wtedy umrę w Twych ramionach...
SKLEP - TAURISHOP
Napisano 03.02.2005 - |21:40|
No niestety widać tendencję spadkową.
(Średnioroczna oglądalność: 6.710.000 / 4.400.000 / 3.800.000 / 3.100.000)
To jest to co mówiłem wczesniej - zadecydował spadek oglądalności w drugim sezonie.
Trzeci sezon nieco wyhamował tą tendencję a o czwartym niestety nic nie można powiedzieć
bo jesteśmy w połowie emisji.
Ciekawe jak teraz zachowają się widzowie. Po ogłoszeniu upadku projektu oglądalność
może wzrosnąć (ostatnia szansa na obejrzenie premiery ostatnich odcinków) czy
dalej będzie dołować (po co oglądać skoro to juz zakończono kręcić).
Użytkownik psjodko edytował ten post 03.02.2005 - |21:46|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych