The Babylon Project
Napisano 18.01.2005 - |19:58|
Grałem przez kilka minut, ale nie znam za bardzo Freespace, to i w Babylon nie idzie mi za ciekawie.
Napisano 18.01.2005 - |21:17|
Spoko - rozkręcisz sięCzyli: Wojna Ziemia - Minbari oraz wojny "Raiders" (co to są ci Raiders?), takie są misje.
Grałem przez kilka minut, ale nie znam za bardzo Freespace, to i w Babylon nie idzie mi za ciekawie.
Mam pytanie innej beczki - zaczynam misję i przez kilka minut jest all ok - aż tu w pewnym momencie wszystko staje - muza idzie, a dysk dosłownie zagrywa się do niemożliwości - czy to wina słabości mojego kompa????
Edit:
Już mi śmiga - wytarczyło gwiazdki wyłączyć
Użytkownik Katharn edytował ten post 19.01.2005 - |13:31|
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...
Napisano 19.01.2005 - |21:51|
Przy okazji: na ekaranie wyboru misji, nie mam Raiders War, tylko Earth-Minbari War. Czy następne misje pojawią się dopiero jak ukończę poprzednią?
Napisano 19.01.2005 - |22:28|
Sam nie miałem czasu sie bawić ale to chyba niezalezne kampanie...
Użytkownik KrzysieQ edytował ten post 19.01.2005 - |22:29|
Napisano 19.01.2005 - |22:42|
Napisano 20.01.2005 - |13:28|
To bedzie miod, bo Freespace 2 mial zajefajna grywalnosc i ogolnie byl dobra giera z dobrym enginem :D
Czas zasysac :D
Napisano 20.01.2005 - |14:24|
Mam pytanko związane z misją eskortowania promu PSI Corp. Gdzi jest ta bomba - bo za ChRL nie mogę jej znaleźć - wszystko wykonuję ok - próbuję skanować prom i nic nie znajduję....
Pomocy!!!!
EDIT:
Poradziłem sobie
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...
Napisano 21.01.2005 - |18:12|
Engine podrasowany, nowe efekty dodane - po prsotu miodzio ;]
Grywalnosc wysoka, misje i kampanie calkiem neizle ;]
Ciesze sie bardzo, ze ktos zdecydowal sie skorzystac z FS2_open podczas tworzenia tej gierki, bo szczerze mowiac engine z B5 - I've Found Her nie przypadl mi do gustu specjalnie ;]
Napisano 22.01.2005 - |19:44|
Nie umiem na sieci znaleźć innego źródła.
Napisano 23.01.2005 - |15:55|
chciałem podziękować za udostępnienie tych plików ale mam problem. ściągnąłem właściwą grę, spakowałem do jednego pliku i jak chce ją zainstalować wyskakuje mi taki komunikat
"The installer you are trying to use is currupted or incomplete.
This could be the result of a damage disk, a failed download or a virus.
You may to conta the author of this installer to obtain a new copy.
It may be possible to skip this check using/NCRC command line wwitch
(NOT RECOMMENDED)."
czy Ktoś wie co robić?? prosze o jakąś pomoc
dodam jeszcze że z pozostałymi plikami nie miałem problemów
Napisano 27.01.2005 - |16:48|
Ja osobiscie takich problemow nie mialem - wszystko chodzi pieknie ;-)
Polecam przeskanowanie sie dokladne, a potem albo zessanie od nowa i scalenie /jesli wywaliles te kawalki juz z hdd/, albo po prostu na nowo scalic tepliki o ile nie zostaly uszkodzone przez wira.
Napisano 27.01.2005 - |18:46|
Ktokolwiek widzial, ktokolwiek wie??? ....zreszta podczas moich poszukiwan znalazlem mody do WingCommandera, Homeworld, czy strone z powstajacym modem do X-Wing Alliance.
juma
Napisano 27.01.2005 - |23:40|
Napisano 26.01.2008 - |01:50|
The Babylon Project jest grą do dziś rozwijaną - a ten topic nie ...
Wracając do tematu - TBP doczekał się już kilkunastu kampanii i kilkunastu pojedyńczych misji . Powstał też nowy projekt - oparty o realia tamtego świata , ale usytuowany tysiąc lat wcześniej - czyli : welcome back Babylon 4 . Tytuł tej nowej gry , która ma narazie , niestety tylko prolog , to " Babylon 4 - The Minbari Project " .
Mimo , że TBP i TMP bazują na tym samym , freespace'owym silniku - to gra sie różnie . TBP jest bardziej w stylu podobny do FS2 - najprostrza rzecz - hamowanie nie trwa tam pół roku świetlnego . TMP natomiast bardziej przypomina " B5 - i've found her " - jak ktoś grał - wie o co chodzi
Zainteresowanym polecam strony :
TMP - http://fstbp.mhprj.com/index.php#1
TBP - http://heatemup.co.uk/
TBP - http://www.hard-ligh...oard,105.0.html
Ponieważ gra i misje są rozprowadzane na zasadzie freeware służę odpowiednimi linkami do mulka - prośby proszę kierowac na PM
Pozdrawiam
I życze miłej zabawy
Jako ciekawostke moge podac informacje , która póki co jest tylko plotką , że powstaje kampania do TBP oparta w CAŁOŚCi o dzieje serialowe . Ma miec co najmniej 125 misji i ma byc gotowa w 2010 roku ( podobno ) .
P.S. Jeśli chcesz grac w TBP lub TMP to NIE MOŻESZ MIEC ZAINSTALOWANEGO FREESPACE 2 PL - i nie da się tego obejśc
Użytkownik zidio edytował ten post 26.01.2008 - |17:40|
-- Commander Sinclair
Napisano 18.02.2008 - |14:43|
Napisano 19.02.2008 - |10:35|
Wracając do gry - "The Babylon Project" 3.4b jest rozprowadzany z kampaniami " Minbari War - Demo " i " Raider Wars " . Reszta kampanii jest z reguły dosyć szybko upgrade'owana do nowego silnika ( zwykle w ciągu kilku dni ) , więc chyba nie ma z tym problemu . Niestety , trzeba tego szukać na wymienionych przeze mnie wcześniej forach samemu .
-- Commander Sinclair
Napisano 21.02.2008 - |22:18|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych