Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 053 - S04E14 - To Be, Act 2

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
24 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (8 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. 9 (1 głosów [12.50%] - Zobacz)

Procent z głosów: 12.50%

3. 8 (2 głosów [25.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.00%

4. 7 (2 głosów [25.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.00%

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (1 głosów [12.50%] - Zobacz)

7. 4 (1 głosów [12.50%] - Zobacz)

8. 3 (1 głosów [12.50%] - Zobacz)

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 15.01.2012 - |18:50|

Oj trzeba, trzeba ;). Aż dziwne, że nie wspomniałeś o Bobbym na gitarze :D. Nie ma co komentować, wszystkie wątki z sezonu zepsuli. Sezon 3 był eksperymentem, który się nie udał, ale przynajmniej byli konsekwentni i sezon się dobrze zakończył, a tutaj to już brak słów. A wątek z czarnymi potwierdza jedynie to, że Suttera nie ma pomysłów na 7 sezonów.
  • 0

#22 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 15.01.2012 - |19:14|

He, hehe, no tak to było niejako "uwieńczenie" całej historii, ogólnie te ostatnie sceny to jakby autoparodia - Jax, siedzący u szczytu stołu, wchodzące Tara i Gemma, rysunek jakoby "historia lubi się powtarzać" (Clay i Gemma, choć nijak podobieństwa sytuacji nie można znaleźć), a następnie szczęśliwy Bobby "Elvis" z gitarą. Brakowało tylko żeby jeszcze Ope wparował i usiadł po lewicy Jaxa i ogólnie happy end, ale na to już się nie zdecydowali.
A z czarnymi to mieszają już nie pierwszy raz, w dodatku dziewczyna tego ich przywódcy oczywiście musiała być córeczką "kogoś najważniejszego" w Oakland, o kim wcześniej nie było ani słowa.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#23 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 16.01.2012 - |00:37|

Nie wiem czy autoparodia, ale trochę kiczowato wyszło, Bobby Elvis na gitarze, scena z żaluzją i Gemmą wyciągnięta rodem z telenoweli i końcowa scena z portretem, ale najbardziej mnie rozśmieszyła podmiana tekstu w piosence. Dobra, nie czepiam się na silę ;).

Macmax, żartowałem z tą degradacją SOA ;).
  • 0

#24 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 16.01.2012 - |10:17|

O obniżeniu ratingu (modne słowo ostatnio;) SoA myślałem już po 3 sezonie, który też był jak dla mnie dziwny i chaotyczny. Pierwsze dwa sezony naprawdę ekstra, niewiele im można zarzucić, później zaczęto eksperymentować, wprowadzono niekoniecznie trafione postacie (cała irlandzka rodzina była kiepska) spowodowały ogólne rozjechanie się. Był to co najwyżej średni sezon. A 4 tak jak dobrze się rozwijał tak zabrakło "cojones" twórcom na końcu by zlikwidować Claya i np. Juice'a. Stąd też spore rozczarowanie.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#25 TomHaverford

TomHaverford

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów
  • MiastoTarnowskie Góry

Napisano 10.04.2012 - |21:52|

Był tydzień wolnego to sobie obejrzałem 4 sezon. Streścić go można krótko: rewelacja. Finał nadspodziewanie spokojny ale było trzęsienie ziemii :D No i jeszcze postać Pottera i Roosevelta (koleś świetnie grał też w Terriers).
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych