Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sezon 9

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
316 odpowiedzi w tym temacie

#21 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 19.05.2004 - |18:56|

"Sci-Fi open to SG-1 Season Nine"  fear not nic nie jest przesądzone, sezonu dziewiątego na razie nie ma, tylko sobie gdybają

Na szczęście sam doszedłem do wniosku, ale przed tym niemal zawału nie dostałem :) O tym mówiłem też w PS pierwszego postu :)

kto uważa, że jest to bardzo kiepski (powiedziałbym dosadniej, ale potem by było...) argument, prosze podnieść rękę

SGTokar podnoszący ręke :D
Log65: Happy camper

#22 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 20.05.2004 - |16:34|

Hehe jakie jajca!!!! :D :D :D :D Powiem....TTTTTTAAAAAAAAAAAAAAAKKKKKKKK!!
Ja już nie wytrzymuje bez SG-1 a mineły może 2 miesiące od ostatniego odcinka :) Ludzie jadziem z tym koksem dalej!!!!
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#23 M.M

M.M

Starszy sierżant

• VIP
  • 808 postów
  • MiastoKraków

Napisano 20.05.2004 - |16:49|

Swego czasu głosowałem za ósmym sezonem. Wychodziłem w tedy z założenia, że najważniejsze, aby nadal kręcili nasz serial. Teraz, gdy lada chwila pojawi się Atlantis, uważam że nie powinno się ciągnąć SG-1 w nieskończoność. Powinno się zrobić jakieś połączenie z nowym serialem i niech on teraz przejmie pałeczkę.
  • 0

#24 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 20.05.2004 - |17:12|

Zagłosowałem na tak, ze względu na to, że pojawi się nowy serial. Być może zmobilizował by on scenarzystów SG-1 do poprawienia swoich pomysłów?

gulus
  • 0

#25 Nexus

Nexus

Organizator

• VIP
  • 357 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 20.05.2004 - |17:58|

Ja też zagłosowałem na "tak". Z bardzo prostej przyczyny. Nic innego nie będzie w TV. Kolejne nowe seriale sf padają jak za wcześnie dojarzałe ulęgałki. Jak coś zaczyna być na tyle interesujące, że z miła chęcią obejrzałoby się resztę, dociera hiobowa wieść o zamknięciu, przerwaniu, wstrzymaniu, zawieszeniu itp. itd. serii. Jak tak dalej pójdzie to zostaną nam tylko powtórki. Czy tego chcemy? Nie chcę by serial "zszedł na psy", ale nawet najgorszy odcinek SG1 jest perełką wśród całego chłamu seriali familijno-gospodyniowych. Mam dość problemów życia codziennego, by jeszcze karmić się nimi z telewizji. A takie seriale jak SG1 czy Farscape pozwalają mi na chwilkę oddechu...i moment marzeń o innych światach i cywilizacjach.
  • 0
"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes" - Laughing Man

#26 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 20.05.2004 - |18:07|

Ciężka sprawa, z jednej strony więcej SG-1, jak można na to źle patrzyć...
Z drugiej jednak strony sezon 7 nie był najlepszy, ósmy też nie zapowiada się rewelacyjnie.
Do tego mamy Atlantis w drodze, chyba lepiej będzie mieć 22 epizody z większym budżetem i wkładem twórców, niż 40 (2x20) z mniejszym.
Chociaż bez Jack'a, Sam, Teal'c i Daniela (chociaż może znowu go uśmiercą i wróci Jonas), dzięki temu można było odczuć powiew świeżości, może i z sezonem 9 byłoby podobnie.
Tak, czy inaczej 51% za 49% przeciw, a więc przy możliwych tylko dwóch opcjach do wyboru... TAK :)
  • 0
Master of possimpible ;)

#27 Zar-an

Zar-an

Kapral

• Użytkownik
  • 153 postów

Napisano 23.05.2004 - |11:24|

Głosowałem na Tak z czystej ciekawości co ciekawe stworzą producenci w tym sezonie. Oby to nie były same romanse, tylko przygody:)
  • 0

#28 wiseman

wiseman

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 23.05.2004 - |12:26|

Witam,

Glosowalem na tak poniewaz uwazam ze istnienie dwoch seriali daje mozliwosc mieszania akcji i wplywania wydarzen jednego serialu na drugi.
Moze to dac interesujace efekty.

Pozdrowienia.
  • 0

#29 Delphi

Delphi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 145 postów

Napisano 23.05.2004 - |12:26|

Zaglosowałe na NIE. Wszystko co dobre kiedys sie konczy. Mam nadzieje, ze skoncentrują się na Atlantis. Niestety widac, ze zamierzeniam producentow jest ciągnac serial do momentu az ogladalnosc osiagnie taki poziom, ze przestanie byc oplacalna jego produkcja. Uwielbiam serial i dlatego glosuje na NIE.
  • 0

#30 tom2407

tom2407

Starszy kapral

• Moderator
  • 278 postów
  • MiastoZabrze

Napisano 23.05.2004 - |20:50|

A dlaczego NIE...glosowalem oczywiscie na TAK...przyznac trzeba ze 7 sezon nie byl rewelacyjny, o 8 rudno cokolwiek powiedziec....a StarGate to StarGate wiec kazdy kolejny sezon bedzie wnosil cos nowego :)

Pozdrowionka

#31 bodi

bodi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 23.05.2004 - |21:11|

jestem na tak .i tak niewiele mamy do oglądania.serial czy będzie gorszy czy lepszy i tak przykuje uwagę.większośc z nas widziała to co jest dostępne z filmów.a potem co?
  • 0

#32 docent14

docent14

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 24.05.2004 - |10:55|

35 (tak) do 21 (nie)
Stargate S.9 coraz bliżej :)
  • 0

#33 Kirkor

Kirkor

Kapral

• Użytkownik
  • 184 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 24.05.2004 - |12:46|

Ja głosuje na nie gdyż co zadużo to nie zdrowo
  • 0

#34 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 24.05.2004 - |20:29|

Oczekiwanie na kolejne odcinki jest ciężkie, jednak jest częścią tego, co SG1 i inne serial scf-fi tworzą. Oczekujemy wiele miesięcy na kontynuacje w kluczowych momentach. Oczekujemy często cały tydzień na kolejny odcinek. To jest coś, co różni serial od zwykłych tasiemców gdzie często kolejny odcinek jest następnego dnia i emitowane są one nieustannie.
Drugim elementem, który powinien odróżniać, ale nie zawsze jest tak, co jest całkowicie usprawiedliwione w warunkach gdzie serial zależny od oglądalności, to fakt określenia początku i końca. W tasiemcach koniec nie jest określany. Jednak w sumie to żaden argument bo wiele seriali scf-fi też nie ma określonego końca. Jednak istnieje pewna granica w ilości której normalny serial nie przekracza. Często słyszałem pochwały kierowane pod adresem (bodajże) Babylon 5 w którym istniała jasna koncepcja w jaki sposób pokierować wątki. Tymczasem sezon ósmy SG1 już jest nakręcony gdzieś tak w 60%, a decyzji o kolejnym sezonie nie ma. Oby nie było takich skutków, jakie wynikły z decyzji o siódmym sezonie po nakręceniu Full Circle. Serial ma być tworzony na kolanie, prowadzenie wątków jest nieregularne... cóż... patrząc na literaturę niektórzy doceniają piękno nieregularnej perły, ale to już zależy od gustu.
Przyznam że rozumiem pogląd że "lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu". Co lepiej powiedzieć: "lepszy jakikolwiek sezon , niż takiego sezon brak". Mój sprzeciw wynika z obaw o poprowadzenie serialu w takie dno, że tak skończy. Aczkolwiek końcówka sezonu siódmego jest mocno wzrostowa i jednocześnie mimo obecnych nienajlepszych przecieków z ósmego sezonu przypuszczam, że jednak tez sezon będzie dobry. Możliwe, że zmiana rozkładu osób w SG1 i ich funkcji wprowadzi nowość podobną do tej z szóstego sezonu i serial mógłby odejść w pełnej krasie.
Argumenty o możliwej mobilizacji i możliwości mieszania wydarzeń serialu są ciekawe. Mamy do tego cały sezon ósmy i zobaczymy czy coś z tego będzie. Co do poglądu co ja będę oglądał gdy SG1 się skończy. Chyba (podkreślam chyba) jest jasne, że ten koniec kiedyś nastanie. Chociaż kto wie? Coraz bardziej zbliżamy się do okresu, w których bohaterowie się ożenią, względnie wyjdą za mąż. Trzeba wiedzieć, kiedy jest ten moment, w którym trzeba przestać.
NIE dla S9! Mimo że 9 nie jest tak złą liczbą jak już np. 13 sezonów to mimo to NIE! Jednak to tylko moje zdanie i jeśli producenci czują się na siłach by pisać kontynuując przygody SG1 w logiczny sposób niech robią jak uważają. Jednak skoro takie propozycje nowych sezonów wypływają od ludzi, którzy patrzą przez pryzmat oglądalności na seriale ja jednak podziękuje tym kolesiom z Scf-Fi Channel, mogli to już lepiej przekazać na dwa dodatkowe sezony Farscape.

#35 docent14

docent14

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 24.05.2004 - |20:55|

Szanowny SGTokarze,
a gdzież można porównywać Babylon 5 do Stargate (pod względem rozwinięcia fabuły oczywiście?). To co w Babylonie narastało jako mistyczno-temporalno-cieniowa intryga, w Stargate jest wyrażone już szybciutko w pilocie. To co w B5 stanowiło główny clue fabuły w SG-1 można zaspoilerować w postaci opisu kolejnych odcinków sezonu (i tak nikomu to niczego nowego nie powie). Reszta to już tylko zabawa i umiejętności scenarzystów wokół semi-nowych wątków.
Osobiście bardzo mnie wkurzało podejście hollywódzkiej sitwy do 45 minutowych odcinków:
a) zawiązanie akcji, BUUUM !
B) napisy poczatkowe
c) rozwiniecie, pierwsze problemy
d) genialny pomysł - rozwiązanie problemu
e) puenta
Było w historii SG kilka odcnków które tego schematu kurczowo w łapkach nie ściskały. Osobiście liczę iż RDA łaskawie zmieni lub chociaż poprawi jakość pracy scenopisarskiej.
PS. Przeciwnikom S9 mówimy nie. I figgina im na wolnym ogniu .... :P

Pozdrawiam
  • 0

#36 Raptorek

Raptorek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 538 postów

Napisano 24.05.2004 - |21:41|

Kurcze, ale na Babylon 5 był jakiś pomysł przynajmniej przez cztery sezony a piąty nie był tragiczny a niestety to widać, że ekipa Stargate leci na kasę i tylko kasę hmm 8 sezon mogłem zrozumieć, ale to, że mówi się o 9 i niektóre osoby wypowiadają się że pisze się im scenariusze coraz prościej to mnie przeraża zauważcie że będzie do diaska Atlantis i przyzwijcie by było nakręcić 7 sezonów a potem dalej kończyć czyli film i 3 serial jeśli się by to nadal widzom podobało
Można by nawet kończyć wątki bohaterów Jack Sam Teal c Daniel zapraszając ich do niektórych odcinków nie mogę zrozumieć waszego drożenia do ciągnięcia tego dalej na Boga niech to się nie skończy totalną kompromitacją.
Może być tak że i Atlantis na tym ucierpi jeśli nam namieszają z wątkami i fabuła.
PS Jak chcą jednak tego 9 sezonu to nie widzę wyjścia ale ktoś 4 musi dołączyć do SG1 może Jonas ale jestem skłony zaakceptować 9 sezon gdyby naprawdę w 8 coś się działo Np nowy wróg a 9 by kontynuował jego fabułę oraz pozamykał definitywnie wątki bohaterów.
  • 0

#37 ulan

ulan

Kapral

• VIP
  • 241 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 24.05.2004 - |22:57|

zagłosowałem na tak (hehe 3xtak). Dlaczego? bo lubię ten serial, bo lubię RDA (tylko żaden generał, no chyba, że generałowie chodzą na akcje. I żadne mi tam płakanie, że musi z córeczka, bo pomyslę sobie jeszcze coś złego. Twardym trza byc nie mietkim ;-)))
a tak na poważnie i tak najsłasze odcinki SG1 są 10x razy lepsze niż 99% procent innych seriali...
  • 0
"Uwielbiam zapach napalmu
o poranku..."

Cytat z filmu "Apocalypse Now"

#38 Grinch

Grinch

Nie będziesz mi tu przebywał obok stopy!

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 24.05.2004 - |23:09|

zagłosowałem na tak (hehe 3xtak). Dlaczego? bo lubię ten serial, bo lubię RDA (tylko żaden generał, no chyba, że generałowie chodzą na akcje. I żadne mi tam płakanie, że musi z córeczka, bo pomyslę sobie jeszcze coś złego. Twardym trza byc nie mietkim ;-)))
a tak na poważnie i tak najsłasze odcinki SG1 są 10x razy lepsze niż 99% procent innych seriali...

Popieram twoja wypowiedz w calej jej rozciaglosci :]
Jeden slaby odcinek SG1 kladzie cala reszte, poprostu ma ten klimat... ahhh :rolleyes:
  • www.gwrota.com

#39 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 25.05.2004 - |08:06|

a gdzież można porównywać Babylon 5 do Stargate (pod względem rozwinięcia fabuły oczywiście?). 

Porównuje dlatego właśnie że tego nie da się porównać :D

hollywódzkiej sitwy do 45 minutowych odcinków:
a) zawiązanie akcji, BUUUM !
napisy poczatkowe
c) rozwiniecie, pierwsze problemy
d) genialny pomysł - rozwiązanie problemu
e) puenta

Tto pachnie Klasyką... i chyba jest normalne... ostatecznie mogą zrobić coś na wzór antydramatu.... (czy mi dalej odbija i gadam o polskim... :blink: )

Osobiście liczę iż RDA łaskawie zmieni lub chociaż poprawi jakość pracy scenopisarskiej

RDA nie pisze scenariusz ;)

Przeciwnikom S9 mówimy nie

To się nazywa poszanowanie innych osób poglądów :>

I figgina im na wolnym ogniu ....

Eeee... zaraz idę na kiełbaski... na ognisku z zeszytów :>

zagłosowałem na tak. Dlaczego? bo lubię ten serial, bo lubię RDA

To znacze że ci co na NIE, to nienawidzą SG1? B)

tylko żaden generał, no chyba, że generałowie chodzą na akcje.

Spoilery... tak spoiler.... do siódmego sezonu:
Szybko się rozczarujesz :>

Jeden slaby odcinek SG1 kladzie cala reszte, poprostu ma ten klimat... ahhh

Takkk, ahhhh... jakie cudowne doznania przysparza mi oglądanie Avengera 2.0 :> ba

#40 docent14

docent14

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 25.05.2004 - |10:00|

RDA nie pisze scenariusz

Jako Executive Producer ma (i robi to) ogromny wpływ na rozwój serialu, ścieżkę w którą stronę popchnąć postacie, kogo zatrudnić, kogo zwolnić. To nazywam wpływem na scenariusz
:P
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych