Skocz do zawartości

Zdjęcie

Muzyka w Star Wars

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
28 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: W którym Epizodzie jest nalepsza muzyka ? (34 użytkowników oddało głos)

W którym Epizodzie jest nalepsza muzyka ?

1. Episode I : (3 głosów [9.38%])

Procent z głosów: 9.38%

2. Episode II: (3 głosów [9.38%])

Procent z głosów: 9.38%

3. Episode IV: (13 głosów [40.62%])

Procent z głosów: 40.62%

4. Episode V : (12 głosów [37.50%])

Procent z głosów: 37.50%

5. Episode VI: (1 głosów [3.12%])

Procent z głosów: 3.12%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 Gość_Senaroth_*

Gość_Senaroth_*
  • Gość

Napisano 29.02.2004 - |12:38|

Mnie również podobał się klimat mrocznego Imperum w części V oraz wszystko z czym zostajemy zapoznani w części IV,jednak swój głos oddaję na epizod II (o dziwo ? :P[jeśli to tam było,wybaczcie nie jestem na czasie ;]) Ponieważ bardzo podobał mi sie kawałek pod tytułem "Duel of Fates"

Nie linczowac mnie xD
  • 0

#22 karata4

karata4

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 22.03.2004 - |13:49|

Muza the best :D z wszystkich czesi :D
  • 0

#23 phrazes

phrazes

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 28.04.2004 - |23:52|

Oddaje swój głos na epizod IV, bo ta muzyka wywarła na mnie największe wrażenie. Williams to wielki człowiek, to prawda, jednak moim mistrzem w dziedzinie muzyki filmowej jest Hans Zimmer ( muzyka do : Gladiator, Helikopter w Ogniu, Ostatni Samuraj, Twierdza i inne )
  • 0

#24 jackert

jackert

Kapral

• Użytkownik
  • 189 postów
  • MiastoJelenia Góra

Napisano 29.09.2004 - |21:55|

...w powrocie jest taki kawałek "Jabba The Hutt"- majstersztyk!!! B) ale i tak muza z V epizodu jest nie do przebicia....jako całość... B)
  • 0

#25 Amaterasu

Amaterasu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 04.10.2004 - |14:05|

Ogólnie wszystkie sezony miały fajną muzykę, zagłosowałam na Epizod IV, ponieważ on był pierwszy.

Użytkownik Amaterasu edytował ten post 09.12.2004 - |17:35|

• 0
Dobrzy przyjaciele są trudni do znalezienia, trudniejsi do pozostawienia i niemożliwi do zapomnienia.

#26 Gosiek

Gosiek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów
  • MiastoWarszawka

Napisano 04.10.2004 - |23:57|

Ja po długim namyśle wybrałam epizod V - ze względu na wspomniany już mroczny klimat i chyba największą ilość motywów związanych z Imperium. Choć muszę przyznać, że cała stara trylogia miała fenomenalną muzkę. Co do epizodów I i II to jednak już nie to... nie pamiętam prawie żadnego kawałka muzyki z nich. :( Choć z pewnością wpłynęła na to słabość obu filmów - wykasowałam w pamięci tą profanację starej sagi razem z muzyką. :>
  • 0
Blood is life
Blood is the truth...

Interesuje Cię Star Trek? Zapraszam na: www.trek.pl

#27 Tyria

Tyria

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów
  • MiastoKatowice :)

Napisano 21.10.2004 - |06:59|

Epizod V -ESB.

Najwięcej oryginalnej muzyki, mocnej, typu wagnerowskiego, porywającej.

Epizod I - prawie niedostrzegalna. Z wyjątkiem Duel of the Fates, który jest moim faworytem ze wszystkich części (obok piosenek, oczywiście, zwłaszcza Yub Nub i Lapti Nek) a pomijając tę żałosną sambę z nowej wersji ROTJ.
Temat Anakina - blady i mało "chwytliwy"
Across the Stars - nie wiem czemu, ładny temat, ale nie pasuje mi ani do miłości Anakina i Amidali, ani do filmu. Jeszcze najbardziej mi się z takim powolnym oberkiem kojarzy :censored:
  • 0
Do. Or do not. There is no try.

Miecz jest duszą samuraja.
Jeżeli kto o nim zapomni lub utraci go
nie będzie mu odpuszczone
.

Shogun Tokugawa Ieyasu

#28 Daniel Jackson

Daniel Jackson

Starszy szeregowy

• Email
  • 78 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 24.07.2005 - |18:20|

Zagłosowałem na E1. Pan John Williams pokazuje nam tu coś innego niż w starych epizodach, pokazuje nam trochę innego siebie w kawałku Duel of the Fates - pierwszy raz (tak mi się wydaje, z tego co słuchałem) używa chóru w swoim utworze, a przynajmniej w muzyce do SW. Duel of the Fates to naprawdę przyjemny kawałek, który idealnie pasuje do walki Dartha Maula z Obim i Jinnem.

Użytkownik Daniel Jackson edytował ten post 27.07.2005 - |07:57|

• 0
STAR WARS + STARGATE = ?

#29 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 311 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 28.07.2005 - |12:24|

Epizod IV ! Bo to juz klasyka historii muzyki filmowej. Ale w ogole Williams do mistrz. Chyba najgenialniejszy i najbardziej płodny twórca muzyki filmowej ostatniego 20-lecia!
  • 0
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych