Downton Abbey
Napisano 15.01.2013 - |10:07|
Niby lepiej niż w poprzednim sezonie, ale tylko dlatego, że wątki mniej drażniące (sceny z tą dziewoją Matthew z s2 przewijałem). Oba sezony kuleją i to bardzo w porównaniu do pierwszego. Serial wykręca takie liczby w UK i USA, że nie widzę powodu dla którego mieliby coś zmieniać i szybko go kończyć. Chyba najbardziej rozczarowujące w s3 były nudy w downstairs czyli to co chyba Kiara cię kręci najbardziej. Sceny Batesowe to przewijałem w tym sezonie.
Napisano 15.01.2013 - |12:04|
Batesa też już dawno mam dość. I jeszcze Ethel. Z downstairs lubię Carsona, Hughes, Patmore, O'Brien. Mieli swoje momenty, ale za mało i kolejnego sezonu nie planuję oglądać.
Napisano 15.01.2013 - |14:53|
To ja wystąpię w obronie. Może to wynika z innego nastawienia co do serialu. Dla mnie nie musi być życiowo (to oczywiście zależy od charakteru serialu i moich oczekiwań wobec niego), może być i to przesłodzone. Ważne, żeby nie było jakoś bardzo nielogicznie (bo to mnie zawsze najbardziej razi, niezależnie od gatunku). W trzecim sezonie jest nierealnie ale nie jest bardzo nielogicznie. Na pewno popsuli Batesa, który w pierwszym sezonie był bardzo fajną postacią. Na pewno za dużo wątków miłosnych. I, co dla mnie najgorsze, wdarła się poprawność polityczna i zrobiono z Thomasa tego kogo zrobiono i nagle wszyscy zaakceptowali to z uśmiechem.
Pomijając to wszystko trzeci sezon wypada wg mnie dużo lepiej niż drugi, który był bardzo średni. Ogląda się to przyjemnie i cudownie patrzy się na grę aktorską – przede wszystkim Maggie Smith, ale i aktorów grających Carsona, Hughes, Pattmore, Roberta i paru innych jeszcze. Fabuła mi z grubsza pasuje. Jest sporo skrótów myślowych, jest sporo uproszczeń, ale mnie to wszystko w tym wypadku nie razi. Cały serial ma swój urok i będę oglądał to dalej
Inna sprawa do odcinek świąteczny. Niestety bardzo marny.
Użytkownik SirGalahad edytował ten post 15.01.2013 - |14:53|
Napisano 14.02.2013 - |14:41|
Od 4 marca 2013 roku, serial ten będzie można oglądać w ogólnodostępnej TV. Otóż emisją zajmie się TVP1, a serial będzie można oglądać w poniedziałki o 21:50. Polski tytuł to: "Downton Abbey".
Napisano 20.03.2013 - |21:58|
I.01-04
jako że zaczęła się emisja na TVP to rozpocząłem oglądanie i nie za bardzo mogę podzielić zachwyty - owszem serial poprawny, dobrze nakręcony, z ciekawymi postaciami, tyle tylko że póki co nudny, niektóre odcinki wloką się bardzo powoli i w kółko gadają o tym samym, no i to przesłodzenie też trudno do końca znieść. Podejrzewam że nie ma co liczyć na jakieś mocniejsze rozwiązania i zdecydowanie silniejsze intrygi, więc jedynie co jakiś czas zajrzę dla rozluźnienia po cięższych pozycjach.
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Napisano 20.03.2013 - |22:32|
Żadnych mocniejszych rozwiązań nie będzie. Także jak ci nie podeszło, to nie masz co się męczyć. Ale dla samej Maggi Smith na prawdę warto to oglądać.
Napisano 18.04.2013 - |20:45|
I sezon
W końcówce DA mnie miło zaskoczył - mocne rozwiązanie z dzieckiem lady Grantham, dość cierpkie intrygi między siostrami Crawley i brak przesłodzenia z innymi postaciami. Trochę już poczytałem o 2 sezonie i obawiam się że niestety dalej tak nie będzie, aczkolwiek będę sobie w wolnych chwilach oglądał, akcent wielkopański jest niesamowity, a i humor, który się dość często pojawia też niczego sobie. Taki dobry przerywnik dla mocniejszych pozycji.
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
Napisano 18.04.2013 - |21:14|
Napisano 18.04.2013 - |21:19|
Prawdę powiedziawszy zastanawiałem się czy go nie odstawić i to co napisałeś przeważyło, ostatnimi czasy zdarzyło mi się obejrzeć parę nudnych seriali, a na liście mam jeszcze kilka hitów więc szkoda czasu póki co, może kiedyś nadrobię.
Napisano 27.06.2013 - |03:27|
Obejrzałem cały 1 sezon i powiem szczerze, że mnie wciągnęło i to nawet mocno aczkolwiek zastanawiam się...
watching online: Downton Abbey Season 3 DVD
Napisano 02.10.2013 - |22:08|
Jakoś tak przypadkowo serial zwrócił moją uwagę i muszę powiedzieć, że całkiem nieźle się ogląda, pięknie zostało w nim pokazane dlaczego Imperium Brytyjskie ze swoją "mentalnością" i przywiązaniem do tradycji musiało upaść
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych