Skocz do zawartości

Zdjęcie

Downton Abbey

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
30 odpowiedzi w tym temacie

#21 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 15.01.2013 - |10:07|

Widziałem cały trzeci sezon oprócz specjału, bo sobie odpuściłem całkowicie oglądanie.

Niby lepiej niż w poprzednim sezonie, ale tylko dlatego, że wątki mniej drażniące (sceny z tą dziewoją Matthew z s2 przewijałem). Oba sezony kuleją i to bardzo w porównaniu do pierwszego. Serial wykręca takie liczby w UK i USA, że nie widzę powodu dla którego mieliby coś zmieniać i szybko go kończyć. Chyba najbardziej rozczarowujące w s3 były nudy w downstairs czyli to co chyba Kiara cię kręci najbardziej. Sceny Batesowe to przewijałem w tym sezonie.
  • 0

#22 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 15.01.2013 - |12:04|

Nudy były u góry ;)
Batesa też już dawno mam dość. I jeszcze Ethel. Z downstairs lubię Carsona, Hughes, Patmore, O'Brien. Mieli swoje momenty, ale za mało i kolejnego sezonu nie planuję oglądać.
  • 0

#23 SirGalahad

SirGalahad

Kapral

• Użytkownik
  • 215 postów

Napisano 15.01.2013 - |14:53|

Ale żeście zjechali ostatnie odcinki.

To ja wystąpię w obronie. Może to wynika z innego nastawienia co do serialu. Dla mnie nie musi być życiowo (to oczywiście zależy od charakteru serialu i moich oczekiwań wobec niego), może być i to przesłodzone. Ważne, żeby nie było jakoś bardzo nielogicznie (bo to mnie zawsze najbardziej razi, niezależnie od gatunku). W trzecim sezonie jest nierealnie ale nie jest bardzo nielogicznie. Na pewno popsuli Batesa, który w pierwszym sezonie był bardzo fajną postacią. Na pewno za dużo wątków miłosnych. I, co dla mnie najgorsze, wdarła się poprawność polityczna i zrobiono z Thomasa tego kogo zrobiono i nagle wszyscy zaakceptowali to z uśmiechem.

Pomijając to wszystko trzeci sezon wypada wg mnie dużo lepiej niż drugi, który był bardzo średni. Ogląda się to przyjemnie i cudownie patrzy się na grę aktorską – przede wszystkim Maggie Smith, ale i aktorów grających Carsona, Hughes, Pattmore, Roberta i paru innych jeszcze. Fabuła mi z grubsza pasuje. Jest sporo skrótów myślowych, jest sporo uproszczeń, ale mnie to wszystko w tym wypadku nie razi. Cały serial ma swój urok i będę oglądał to dalej :)

Inna sprawa do odcinek świąteczny. Niestety bardzo marny.

Użytkownik SirGalahad edytował ten post 15.01.2013 - |14:53|

• 0

#24 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 14.02.2013 - |14:41|

Od 4 marca 2013 roku, serial ten będzie można oglądać w ogólnodostępnej TV. Otóż emisją zajmie się TVP1, a serial będzie można oglądać w poniedziałki o 21:50. Polski tytuł to: "Downton Abbey".

• 0

#25 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 20.03.2013 - |21:58|

I.01-04

jako że zaczęła się emisja na TVP to rozpocząłem oglądanie i nie za bardzo mogę podzielić zachwyty - owszem serial poprawny, dobrze nakręcony, z ciekawymi postaciami, tyle tylko że póki co nudny, niektóre odcinki wloką się bardzo powoli i w kółko gadają o tym samym, no i to przesłodzenie też trudno do końca znieść. Podejrzewam że nie ma co liczyć na jakieś mocniejsze rozwiązania i zdecydowanie silniejsze intrygi, więc jedynie co jakiś czas zajrzę dla rozluźnienia po cięższych pozycjach.

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#26 SirGalahad

SirGalahad

Kapral

• Użytkownik
  • 215 postów

Napisano 20.03.2013 - |22:32|

Żadnych mocniejszych rozwiązań nie będzie. Także jak ci nie podeszło, to nie masz co się męczyć. Ale dla samej Maggi Smith na prawdę warto to oglądać.

• 0

#27 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 18.04.2013 - |20:45|

I sezon

W końcówce DA mnie miło zaskoczył - mocne rozwiązanie z dzieckiem lady Grantham, dość cierpkie intrygi między siostrami Crawley i brak przesłodzenia z innymi postaciami. Trochę już poczytałem o 2 sezonie i obawiam się że niestety dalej tak nie będzie, aczkolwiek będę sobie w wolnych chwilach oglądał, akcent wielkopański jest niesamowity, a i humor, który się dość często pojawia też niczego sobie. Taki dobry przerywnik dla mocniejszych pozycji.

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural

#28 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 18.04.2013 - |21:14|

Masz rację, dalej będzie tylko gorzej. Drugi sezon jest nieco słabszy, ale nie jest źle, natomiast trzeci jest słaby, nawet cięte riposty babki Violet też jakieś słabe. Zero intryg w dolnej części rezydencji, jakieś denne wątki gejowskie. Bates i jego żonka to jakiś dramat w negatywnym tego słowa znaczeniu. Co ciekawsi bohaterowie wąchają kwiatki od spodu. Ja odpuszczam dalsze oglądanie, no chyba, że miałby to być ostatni sezon, ale póki co się nie zapowiada. Ten serial zjeżdża w dół po równi pochyłej. I raczej szkoda na niego czasu.
  • 0

#29 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 18.04.2013 - |21:19|

Prawdę powiedziawszy zastanawiałem się czy go nie odstawić i to co napisałeś przeważyło, ostatnimi czasy zdarzyło mi się obejrzeć parę nudnych seriali, a na liście mam jeszcze kilka hitów więc szkoda czasu póki co, może kiedyś nadrobię.

• 0

#30 BriaaNeal5

BriaaNeal5

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów
  • Miastohttp://www.ohyeahdvd.co.uk

Napisano 27.06.2013 - |03:27|

Obejrzałem cały 1 sezon i powiem szczerze, że mnie wciągnęło i to nawet mocno aczkolwiek zastanawiam się...

• 0

watching online: Downton Abbey Season 3 DVD

#31 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 02.10.2013 - |22:08|

Jakoś tak przypadkowo serial zwrócił moją uwagę i muszę powiedzieć, że całkiem nieźle się ogląda, pięknie zostało w nim pokazane dlaczego Imperium Brytyjskie ze swoją "mentalnością" i przywiązaniem do tradycji musiało upaść

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych