Odcinek 172 - S08E18 - Threads
Napisano 10.02.2005 - |13:53|
-TWÓJ PUNKT WIDZENIA,
-JEGO PUNKT WIDZENIA i
-DO DIABŁA Z TYM WSZYSTKIM
Napisano 10.02.2005 - |14:44|
Napisano 10.02.2005 - |15:59|
Tutaj treść artykułów z gazety: http://www.stargated...cendedtimes.phpOdcinek świetny. :-)
A najlepszy był motyw z gazetą. Mnie udało się zauważyć:
- Tytuł: "The Ascended Times", tomorrow's news today, current edition
- Jackson still undecided
- Astral Diner to be given infinite status
- Edge of the universe...
- Yoga Not the path to enlightement
- Ethereal Awerness Seminar to be held in Talnak Quadrant
- Wraith on the way to Atlantis
- Anubis plans to retake Dakara. Exclusve information on his quest to destroy all life in the Milky Way Galaxy. He's back again and he's badder then ever.
- Secred Plan Revealed. Anubis' dastardly plot to regain Ancient Weapon of Destruction.
- Consciouness Superhi... to go through... Cognitive Work slated to begin... completion of Precognitive te... . Gondolthian Nebula.
- System Lords... Hangs Out D...
Niektóre wyrazy nie wiedzieć czemu były pisane kursywą, ale nie widzę żadnej prawidłowości.
Komuś udało się odczytać coś więcej? Może treść artykułów? A może jest ona dostępna gdzieś w sieci?
Użytkownik mIlOsZEk edytował ten post 10.02.2005 - |16:01|
Napisano 10.02.2005 - |22:36|
Dla mnie 6, odcinek przedewszystkim zadlugi, wlokl sie jak flaki zaduzo gadania w sumie wedlug mnie slaby
Prawdziwy z ciebie fan Zaku, co jak co ale zarzut ze odcinek jest za dlugi jest po prostu beznadziejny. SG1 nigdy dosc !!!! Jesli tworcy daja nam extra kwadrans w bonusie to nalezy ich po stopkach calowac a nie narzekac, ech ta natura polaczkow....
Sledzik popieram, tez mnie skreca jak widzie Dr "Dziwną" (Weird) zamiast Weir, czy Wrightow.... ech.
Napisano 10.02.2005 - |22:40|
Tutaj treść artykułów z gazety: http://www.stargated...cendedtimes.php
Ale to jest tylko pierwsza strona... :-(
Ciekawe czy jest gdzieś dostępna reszta - zwłaszcza artykuł z ostatniej strony, którego tytuł zaczyna się od "System Lords..."?
Napisano 11.02.2005 - |00:03|
odcinek niezły, lecz nie sięga wyżyn stargejtowych (vide poprzednie odcinki). Akcja przegadana jak większość osób zauważyła. Daję ocenę 8.5 z następujących powodów:
plusiki:
+ Anubis rozmawiający z Baalem (ten drugi jeszcze powróci, czuję to!)
+ uśmiech grubaska - Anubisa gdy Daniel odkrywa prawdę
+ dowiadujemy się conieco o Pradawnych i ich zasadach
+ humor (Jack rozlewający piwo przy grillu, hasła w gazetach...)
+ za "męską" decyzję Omy
Minusiki:
- śmierć Jacoba - normalnie popłakałem się jak bóbr (minuta ciszy za Jacoba i minuta za Selmaka...)
- Jaffa znów popisali się głupotą... A fakt, że nie chcieli zniszczyć broni świadczy, że niczego się nie nauczyli
Uwagi:
- Zastanawia mnie tylko czy konieczna była cała godzina zegarowa na odcinek?? Nie to, żebym miał za złe, ale tak mnie to cały czas dziwi...
Ueh, idę ascendować do mojego łoża Żal mi Jacoba
Napisano 11.02.2005 - |01:09|
brrr...powiało chłodem....
Użytkownik mrjanus edytował ten post 11.02.2005 - |01:09|
Napisano 11.02.2005 - |08:10|
Jak dla mnie - widać wyraźnie, że ósmy sezon został przygotowany jako ostatni. W końcu mógł być ostatni, więc scenarzyści ładnie pozamykali wszyskie głowne wątki. Zresztą podobna sytuacja była w siódmym sezonie, który również miał być ostatni... :-)Do nietypowego czasu można też doliczyć trochę niepokojącą chęć do rozjaśniania wileku ważkich kwestii w jednym odcinku. ..
Napisano 11.02.2005 - |09:20|
- Zastanawia mnie tylko czy konieczna była cała godzina zegarowa na odcinek?? Nie to, żebym miał za złe, ale tak mnie to cały czas dziwi...
Zaraz, zaraz.... dopiero teraz sprawdzilem ze odcinek trwa tylko 1'04'' !
Eh....znowu sie zasugerowalem spoilerami...
Wychodzi na to ze to g. prawda ze polaczono 2 odcinki w jeden. Pewnie byl tak nudny material ze starczylo im tylko na godzine.
Panom od marketingu od SG1 znowu udalo sie mnie podejsc.... :hyhy:
A zagladalem noca na serwer i patrzylem czy jest odcinek? Owszem byl: mial prawie 500mb. Mysle - ki diabel? co to za wielkosc? Mial miec 700 bo to przeciez poltorej godziny filmu. I rano byl. Tyle ze nie poltorej godziny a tylko godzina.
Skoro tak to szkoda ze nie mozna zmieniac wynikow glosowania. Dalbym zamiast 9 jedynie 8 punktow. O!
Użytkownik Ogrodnik edytował ten post 11.02.2005 - |09:26|
Napisano 11.02.2005 - |11:26|
Napisano 11.02.2005 - |18:54|
Plusy:
1. poza trochę slamazarnym, nudnym początkiem nawet nie zauważyłam kiedy się skonczyło
2. pójście na ryby
3. rozmowa Peta z ojcem Sam
4. motyw z gazetą
5. uśmiech grubaska - Anubisa, gdy Daniel odkrył prawdę
Minusy:
1. Dlaczego uśmiercili Jackoba/Selmaka?????
Zastanawia mnie tylko kto odesłał Daniela z powrotem (jak Oma była zajęta walką z Anubisem i dlaczego znowu nago)
Daję 10
Napisano 11.02.2005 - |21:58|
- pożegnanie z Petem :clap:
- konkretniejsze podejscie do stosunków Carter - O'Neill
- pozakańczanie (a przynajmniej przyzwoite domknięcie) męczonych już od przynajmniej 2 sezonów wątków rebelii Jaffa, replikatorów i Anubisa.
Mam nadzięję że dzieki temu kolejne odcinki nie będą wracać do tego do czego nie muszą, a rozwinięte zostaną wątki zupełnie zapomniane np. Reetou, Noxowie, obcy z Foothold, gośc z "Fire and Water", a może nawet (!!) Furlingowie .
Odcinek podobał mi się pomimo "przegadania", zaskoczył mnie Anubis w knajpie , wyjaśniło się troche (wszystko ?) nt. Omy, można się domyślać że poświeciła się aby walczyć ze swoim "podopiecznym".
Eee, jak to nie miał, własnie miał do wyboru flagę USA (po lewej stronie drzwi) i flagę SGC chyba (po prawej) - wybrał ta drugą :] .Wejscie Daniela bylo ciekawe szkoda ze Jack nie mial Flagi usa pod reka.
Ocena: 9
PS. W scenie z Carter odbierającą telefon, przy biurku urzeduje jeden z reżyserów (bodajże DeLuise, w każdym razie ten którego cała rodzina grała juz w serialu ).
PS2. Nie bijcie jeżeli poprzekręcałem komuś nazwisko albo pomyliłem nazwę jakieś rasy... .
Napisano 11.02.2005 - |22:02|
- No nie wiem może ktoś lubi telenowele ale niestety mnie ten odcinek nie przypadł - nie bardzo się spodobał ;( Daje 1 pkt za dobre chęci i nic więcej może dwa kolejne odcinki będą ciekawsze Bynajmniej mam nadziej
POZDRO
Napisano 12.02.2005 - |00:52|
co do Jaffa, niektórzy mają im za złe, ze nie chcieli sie dobrowolnie pozbyć super broni Pradawnych,a ja im się nie dziwie ani odrobinę. Myślicie, że gdyby USA miało taką broń to dobrowolnie by ją zniszczyło? Czy wasza dziecięca naiwność sięga aż tak daleko??? Nikt kto ma we władaniu broń ostateczną sie jej dobrowolnie nie pozbędzie (tak się dzieje tylko w bajkach). W realnym świecie taka super broń daje super pozycję. I nie dziwie się Jaffa, że chcieli ją zachować (tak a'propo każdy wię, że zabawy z czasem są bardzo, ale to baaardzo niebezpieczne i czy w związku z tym USA w serialu się jej pozbywa????)...
o poranku..."
Cytat z filmu "Apocalypse Now"
Napisano 12.02.2005 - |01:18|
Motyw z anubisem swietny- koles na pewno jeszcze wroci bo bedzie jeszcze 9 sezon... gdyby skonczylo sie na 8 to pewnie w nastepnym odcinku powiedzieli by ze umarl na amen i juz
Zauwazcie ze ten odcinek byl z pewnoscia robiony z ewentualna mysla o koncu calej serii. Po takim odcinku wystarczy dac jeszcze 1-2 odcinki i wszystko jasne. jack odchodiz na emeryture i z Sam sa razem, daniel wrocil (znow nago, widac pradawni to perwery:D ), teal'c trafia do rady Jaffa i po klopocie, a wszyscy System lords kopneli w kalendarz (oma wygrywa z anubisem, tylko co z Baalem? Jeden odcinek i z nim tez zrobiliby porzadek), Jaffa sa free, a replikatory to juz tylko klocki lego. No ale mamy sezon numer 9 i tak latwo naszym bohaterom nie pojdzie...
Wracajac do oceny odcinka. wg mnie bardzo udany. Ani przez moment sie nie nudzilem, 60 minut zlecialo szybko. Hmm a dlaczego jacob umarl? sam nie wiem po co to zrobili, moze jeszcze wroci? Zreszta ostatnio i tak rzadko sie pojawial, nie mowiac o reszcie tok'ra
OK ale mam pytanko odnosnie anubisa: jak to mozliwe ze mial dwa ciala? to nowe i grubasek w "barze"? Anubis w dwoch osobach i w dwoch miejscach na raz? Przeciez bylo pokazane wczesniej jak "czarna smola" wlatuje w tamtego kolesia. Sam nie wiem, ci pradawni to dla mnie momentami zagadka:) Daniel nie mogl byc w 2 miejscach na raz chyba z tego co pamietam?
Użytkownik Bunio edytował ten post 12.02.2005 - |01:21|
Napisano 12.02.2005 - |01:52|
OK ale mam pytanko odnosnie anubisa: jak to mozliwe ze mial dwa ciala? to nowe i grubasek w "barze"? Anubis w dwoch osobach i w dwoch miejscach na raz? Przeciez bylo pokazane wczesniej jak "czarna smola" wlatuje w tamtego kolesia. Sam nie wiem, ci pradawni to dla mnie momentami zagadka:) Daniel nie mogl byc w 2 miejscach na raz chyba z tego co pamietam?
To pewnie była tylko projekcja z jego umysłu. Taka podzielność uwagi. Część umysłu znajdowało się w "ciele" Anubisa a część odwiedzała sobie bar.
PS. Tak nawiasem mówiąc miałem rację że ten bar przypomina mi ten z Dead Like Me. A to dlatego, że to jest to samo miejsce :] Tak przynajmniej twierdzi Talyn w swojej recenzji.
->1019<-
Napisano 12.02.2005 - |03:20|
@Trevor, Tez mam nadzieje ze pojawia sie pominiete wczesniej watki, caly czas czekam na powrot Ashean.
Napisano 12.02.2005 - |09:20|
I chyba dalej nie jest [Daniel] w 2 miejscach jednoczesnie. A co do Anubisa - calkiem mozliwe ze gdy pojawia sie w tej kafejce, znika na chwilke z prawdziwego swiata gdzie jest z Baalem. Tego przeciez nie pokazano.
Bardziej mnie intryguje kto wyslal Daniela na Ziemie...bo Oma przeciez byla zajeta. To kto ? Anubis? :clap: :clap: :clap:
Napisano 12.02.2005 - |13:53|
Tylko dlaczego znow nago? pradawni sa zboczeni najwidoczniej.
Napisano 12.02.2005 - |14:27|
a zapomnialbym odcinek dostaje 9,5
Bardzo mnie poruszyla smierc Jacoba :-(...nawet łezki uronilem
S&J niegdy nie bylem ani shipperem ani anty....ale cieszy mnie ta sytuacja.
Ciekawe co tez z Teal'ckiem jak zostaine w radzie Jaffa to odejdzie z Sg1 ..ale wiadomo ze to sie nie stanie wiec ciekawe jak to rozwiaża.
Jeszcze do Anubisa ,strasznie mnie zaskoczylo ze to on byl tym grubym ....i jestem ciekaw czemu Oma nie moze go zabic? inni napewno mogliby z niego zrobic zwyklego człowieka,to czemu nie ona,zreszta wszystko sie powinno wyjasnic jeszcze w tym sezonie, z niercierpliwoscia czekam na odcinki Moebius :clap:
NIE dla Spoilerów !!!!
Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler] Text [/spoiler]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych