Skocz do zawartości

Zdjęcie

Aktorzy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
145 odpowiedzi w tym temacie

#21 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 20.11.2003 - |22:16|

Michael Shanks news

Udzielił wywiadu na stronie: http://scifi.about.c...ly/aa111703.htm
- "Czemu obcy mówią po angielsku? - Ołł... zamknijcie się (hehhe)" Dobry tekst :D
Oczywiście wyjaśnil że to sprawa oszczędności czasu by darować widzą tego procesu myslowego Daniela nad rozszyfrowaniem przez pół odcinka języka.
- Nie chce końca SG1!
- Sezon 8 spoilers Zaprzeczył przybyciu nowych aktorów w sezonie ósmym. Co zresztą także potwierdza Gateworld (tutaj), Uważa że informacja te mogła być formą nacisku na podpisanie kontraktów. Czemu Don S Davis (Hammond) nie podpisał! Tego nie wie...||||
- RDA zmienia scenariusz i zdarze się że gdy skrytykuje jakieś zdanie w scenariuszu to było akurat jego zdanie zmienione

Shanks trafił także na pierwszą stronę okładki magazynu "Cult Times"
Dołączona grafika
http://www.visimag.c.../c99_feat01.htm
Log65: Happy camper

#22 M.M

M.M

Starszy sierżant

• VIP
  • 808 postów
  • MiastoKraków

Napisano 23.11.2003 - |11:07|

Przeglądając neta, trafiłem na coś takiego: Michael Jackson on Stargate Niestety tekstu za bardzoniezrozumiałem. Ale tytuł wydaje się intrygujący. :D
  • 0

#23 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 23.11.2003 - |11:15|

Przeglądając neta, trafiłem na coś takiego: Michael Jackson on Stargate Niestety tekstu za bardzoniezrozumiałem. Ale tytuł wydaje się intrygujący. :D

Przeczytalem i powiem - it's a joke :D - po prostu swego czasu tworcy filmu postanowili sobie zazartowac - a wlasciwie pewne czasopismo to zaczelo :D a Shanks - nie zdementowal tylko z usmieszkiem potwierdzil :D - poza tym rzecz odnosi sie do odc 6 sezonu - a my wiemy ze
Spoiler

Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#24 M.M

M.M

Starszy sierżant

• VIP
  • 808 postów
  • MiastoKraków

Napisano 23.11.2003 - |11:24|

No tak. Tam jest coś o sezonie 6-tym. Ale z pojedynczych słów trudno coś zrozumieć. Teraz sobie przypominam, że chyba było już o tym mówine. W każdym razie dzięki.
  • 0

#25 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 28.11.2003 - |20:22|

Wywiad z Andersonem w "Dreamwatch Issue 112"
http://216.66.19.15/...amwatch112.html
Wywiad z Shanksem (Daniel)
http://216.66.19.15/html/index.php

Jeśli znacie angielski czytajcie u źródła.
Wypisałem tutaj bardzo skromne wyrywki po polsku

Anderson
- RDA zgodził się na ósmy sezon pod warunkiem że jego wkład będzie podobny do sezonu siódmego. Przyczyną było wiele czyników jaK: dla siebie, współpracowników fanów oraz z drugiej strony jego czas ograniczony jest przez jego córkę którą konniecznie chce odwiedzać
- RDA też uważa że brak tej interakcji w drużynie SG1 i jej mu brakuje.
- Najlepszy odcinek w siódmym sezonie RDA: Lost City. SPOILERY DO LOST CITY ::: Odcinek dwuczęściowy z mocną obcadą (James McDaniels, William Devane, Ronny Rox). Wspaniała była scena prezydenta USA z Anubisem. Na koniec siódmego sezonu Jack jest w dziwnej pozycji. Można go wypromować, może umrzec, może "wstąpić" (ascended). RDA najchętniej widziałby go w jego chatce w Minesocie :D- Czemu SG1 wyprzade inne scf-fi "ponieważ wydarzenia dzieją się w dzisiejszego dnia, z normalnymi ludźmi. Nie mówimy o przyszłośc".
- RDA jest otwarty na propozycje serii filmów Stargate SG1, jednak dziewiąty sezon raczej wychodzi z gry już, najwazniejsza jest jego córka, a serial jednak pożera czas.

Shanks
- "Michale Greenburg powiedział mi że na mojim powrocie bardzo zależała ludziom z Scf-Fi Channel". :o (ech..)
- Shanks wybrał napisanie odcinka zamiast jego wyreżyserowanie w siódmym sezonie. (SGT: Prawdopodobnie jest to 719 - Resurection)

#26 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 28.11.2003 - |20:30|

Jestem za wstąpieniem Jacka w wyższy poziom egzystencji :D wtedy jego brak byłby niezauważalny

A tak poważnie to cieszy mnie info, że nie myślą o sezonie, 9 ale zarazem martwi ze RDA chciałby wystąpić w filmie. Nie dal pas kiełbasa - to zostawmy komuś, kto się na tym zna. Film a serial to dwie różne produkcje i rexus być przekonany, że RDA nie nadawać się do filmu.
  • 0

#27 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 02.12.2003 - |17:49|

Davis mówi o odejściu od Stargate

Jako generał George Hammond wysłał drużyny SG przez wrota na kolejne misje przez ostatnich siedem lat. Teraz możliwe że nadszedł czas by ruszyć dalej.
W wywiadzie dla SkyOne.co.uk Davis mówił o swojej roli w serialu i bardzo prawdopodobnego zakończenia jego wspołpracy: "Miałem na lepszą pracę w telwizji przez tych siedem lat i nie zaprzeczam że jestem bardzo wdzięczny" - mówi Davis - " ale nadchodzi czas gdy trzeba się ruszyć i myśle że właśnie nadszedł".
Z pięcioosobowej czołówki, Davis jako jedyny nie podpisał umowy na ósmy sezon który rozpocznie produkcję Lutym 2004 roku.
Hammond uważa że propozcja dotycząca jednego odcinka w którym wystąpiłby Hammond w ósmym sezonie jest daremna ponieważ nie jest to serial o nim, a o czworgu ludzi którzy przechodzą przez wrota i że generał nie może mieć żadnej dynamicznej akcji bo to w końcu generał.

MOŻLIWE SPOILERY DO ÓSMEGO SEZONU?
SGT: Powodów PRAWDOPODOBNEGO nie pojawienia się Hammonda w óśmej serii może być też więcej. Chodzi tu pewnie tez o znanych nam pogłoskach że Jack O'Neill zostanie generałem i to on może przejąc SGC. Dowiadujemy się też że w Lost City prezydent chce przeprowadzić rewolucje w organizacji programu Stargate. Z innych spoilerów dowiadujemy się że Jack pod koniec Lost City też może "umrzeć, wstapić lub zostać generałem".
Bardziej osobista sprawa Dona to pewnie fakt że się właśnie niedawno ożenił z aktorką z krajów skandynawiskich (Norwergia lub Szwecja - dokładnie nie pamiętam). Pragnie on też kontynuować swoje szkice i prace oraz chce też skoncentrowac się na filmach

http://www.skyone.co...5&page=1&prog=4
http://www.gateworld...1070320017,5819,

#28 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 02.12.2003 - |21:10|

rexus być niezmiernie szczęśliwy, że nie widzieć tłuściocha Hammonda w sezonie 8. prawdę mówiąc ten miś Fazi od pewnego czasu działał mi na nerwy zachowując się ja kukiełka która manipulował kto chciał – rexus chcieć innego dowódcy w SGC – tylko jakiegoś normalnego dowódcy a nie żeby była to kolejna skrajność.

Davis swoją grą nie zachwycał ale tez nie raził – mimo wszystko cieszę się ze żegna się serialem – troszkę za późno ta decyzja ale lepiej późno niż wcale – przynajmniej nie gra na silę tak jak co poniektórzy –pseudo gwiazdorzy— którzy robią łaskę występując i pokazując swoje piękne inaczej mordki – powinni brać z niego przykład i lepiej wyjechać na Kamczatke, żeby słuch o nich na jakiś czas zaginął
  • 0

#29 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 02.12.2003 - |21:29|

Wyrażając swoje zdanie...
Oczywiście będzie bardzo brakowało mi Hammonda. Większość... ponownie się niezgodzę z rexusem w większości (lubiłem postać Hammonda, nie uważam go za kukiełkę i jako dowódca SGC bardzo mi odpowiadł i mógłby zostać przez kolejny) jednak jest jedna rzecz - powinni już dawno skończyć kręcenie na siłę na sezonie szóstym, chociaż odrazu na Kamczatkę ich bym nie wysyłał za to.
Don osobiście jest wspaniałym aktorem i człowiekiem.

SGTokar tłuścioch :ph34r:

#30 121277

121277

Wielki Organizator

• VIP
  • 561 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 02.12.2003 - |21:39|

Nie wyobrażam sobie Jacka w tak marginalnej roli, jaka teraz ma Davis. Nie chcę żadnych zmian na tym polu. Davis obrze gra swojego generała, RDA mógłby ciut lepiej i więcej grać...

Rexus, bo Cię w końcu znielubię...
  • 0
Daleka droga
do serca człowieka
zimnego jak głaz

Ale ja – jak woda
co cierpliwe czeka
aż skałę zniszczy czas

Dołączona grafika

Mój świat

#31 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 03.12.2003 - |14:16|

Czy będzie mi brakować Hammonda? Nie wiem, zależy kto go zastąpi.
Tak na marginesie, Hammond, według mnie, jest dobrym dowódcą. Dowodzi dziwnym stworem, jakim jest SGC. Nie może stosować się do reguł wojskowych, wtedy wyprawy grup SG, wyglądałyby jak wyprawy łupieżców na ziemie pełne skarbów. Wyobraźmy sobie, że szefem bazy zostaje Jack, ale ten filmowy, nie serialowy. Ze sporym prawdopodobieństwem nie mielibyśmy wtedy grup do nawiązywania kontaktu, grup badawczych, naukowych. Wysyłane byłyby grupy uzbrojone po zęby, które po przejściu przez Wrota, żądałyby tego, co im się spodoba, a jak nie chcą dać, to braliby siłą.
Hammond musi działać na pograniczy wojska i cywili, rozkazów i dyplomacji, do tego musi się liczyć z polityką.

gulus
  • 0

#32 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 08.12.2003 - |08:28|

Raport: SGT081220030828
Temat: Ciekawostka bardziej niż szczegółowa

W filmie S.W.A.T. pojawia się w roli epizodycznej Jay Acovone grający pilota samolotu. W serialu SG-1 występował jako Charles Kowalski w odcinkach 101,102, 204, 306.

Źródło:
http://us.imdb.com/name/nm0010264/
http://tomama.de/news2003/

#33 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 15.12.2003 - |13:26|

Raport: USAF-SGC-151220031321-SGT
Temat: Urodziny Shanksa
Źródło: IMDB

Aktor grający Daniela Jacksona w serialu "Stargate: SG1" obchodzi dzisiaj (15 grudzień) swoje 33 urodziny. Oprócz tego wyreżyserował w serialu odcinek "Double Jeopardy" (421) i napisał scenariusz do odcinka Resurection (719) i dwuczęściowego odcinka "Evolution" (711 i 712) którego druga część dzisiaj ma premierę na Sky One!

#34 ArTi

ArTi

Kapral

• VIP
  • 187 postów
  • MiastoMielec

Napisano 15.12.2003 - |14:22|

Ja ostatnio Bra'teca widziałem w filmie "Toższmość" to bedzie chyba "Identity"
sensacyjny o gosciu co mial "rozdwojenie jaźni" a właściwie rozdziesieciowienie i eliminował je kolejno
  • 0
Być człowiekiem to znaczy zmieniać się by stać się lepszym
J.L. Picard

Teoria jest wtedy gdy nic nie działa choć wszystko jest wiadome.
Praktyka jest wtedy gdy wszystko działa choć nikt nie wie dlaczego.
Łącze teorie z praktyką, nic nie działa i nikt nie wie dlaczego

#35 Gość_mona_*

Gość_mona_*
  • Gość

Napisano 22.12.2003 - |16:50|

hehe Jonas :) = Luis Parker, pamietacie jeszcze te lata dziewiędzisiate !!! te koszyle jego to bylo coś! jak dobrze pamietam to gral w mało smiesznej komedii "Akcja Słon" czy jakos tak ;) kilka razy juz puszczanej na PoLsacie. A rzeczywiscie był film gdzie Jonas grał wariata!!! super rola wsam raz dla niego, film lecial na TVP1 i tez niestety nie pamiętam nazwy, ale na pewno uciszył swoja mausie na AMEN, i latał za jakąś panienką po centrum handlowym
  • 0

#36 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 24.12.2003 - |00:28|

Raport: USAF-SGC-241220030020-SGT
Temat: Życzenia świąteczne od Amandy
Źródło: Oficjalna strony Amandy Tapping

Wraz z życzeniami świątecznymi Amanda poleca nam odcinek który wyżeryserowała (Resurection) oraz dwa odcinki o Sam (Grace i Chimera). Dla przypomnienia... bo to niewątpliwie nadzwyczajne i powód do dumy, oficjalnę strony Amandy prowadzi nasz rodak - Kamil :D

#37 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 25.12.2003 - |23:56|

Raport USAF-SGC-251220032329-SGT
Temat: Wywiad z Richard Dean Anderson w "Cult Times"
Źródło: Stargate Daniel Frendly, Forum Our Stargate

Fani Daniela udostępnili artykuł z wywiadu z RDA który ukazał się w brytyjskiej gazecie Cult Times. Artykuł nie ujawnia wielu informacji dotyczących nowych odcinków bo w takowych to nawet sam aktor jak przyznaje nie za dobrze się orientuje. Dowiadujemy się że trudno mu się jest nie raz rozeznać który odcinek jest kręcony podczas gdy się kręci trzy odcinki naraz. Aktor jest teraz w trakcie wakacji podczas których cieszy się z jazdy na nartach między innymi na Alasce i w Wielkiej Brytanii. Duże też mówi o swoje córeczce i interakcji z dziećmi. Potwierdzone zostaje także że w odcinku Ressurection nie będzie Jacka.

Raport USAF-SGC-251220032335-SGT
Temat: Michael Shanks udziela wywiadu na Cyberex Online
Źródło: Cyberex Online, Gateworld

Michael Shanks w wywiadzie wyraża swoją radość z podróżowania i spotkań z fanami, zauważa też że niektóre informacje interpretowane są różnie przez fanów. Stwierdza że żadko surfuje po internecie, jednak ostatnio gdy sprawdzał widział dosyć cyniczne opinie dotyczące nowych odcinków. Stwierdza że producenci (aktorzy, scenarzyści itp.) powini propozycje fanów rozważać, jednak nie robić od razu tak jak oni chcą. Wspomina o tym że często wywiady dla prasy trwają parę godzin, a i tak reporter wybierze i podkreśli drobna najbardziej intrygującą część wypowiedzi. Dowiadujemy sie też że scenariusz Shanksa do odcinka Ressurection został poprawiany tak jak każdy inny scenariusz na zebraniu wszystkich scenarzystów. Shanks jest dumny z odcinka "Evolution 2" :> Jednak ponownie pada stwierdzenie że najbardziej z odcinków tego sezonu aktorowi podoba się 150 odcinek serialu czyli: Heros, part 2. Fani relacji Jack/Daniel mogą też oczekiwać odcinka "The Lost City".
Shanks w żartach o scenariuszu na kolejny odcinek: "możemy zrobić musical Stargate, Don Davis (Hammond) będzie śpiewąć operowo. Może być! I wszyscy będą nadzy!"
Shanks wraz z Don Davisem założyli firme produkcyjną. Chca stworzyć nowy film pt. The Maggie Rose.

#38 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 26.12.2003 - |11:26|

Ja ostatnio Bra'teca widziałem w filmie "Toższmość" to bedzie chyba "Identity"
sensacyjny o gosciu co mial "rozdwojenie jaźni" a właściwie rozdziesieciowienie i eliminował je kolejno

Muszę cię sprostować,ale w filmie tożsamość nie było Brat'aca a był Carmen Argenziano(grał obrońcę winnego) czyli ojciec Carter(wyleciało mi tylko z głowy jak miał na imię :)

Użytkownik MacGyver edytował ten post 26.12.2003 - |11:26|

• 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#39 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 28.12.2003 - |09:54|

Ojciec Carter ma na imię Jacob, w skrócie Jake :>

Raport USAF-SGC-281220030935-SGT
Temat: Amanda Tapping udziela wywiadu w Dreamwatch
Źródło: Daniel Friendly Site

Amanda uwarza że w sposób jaki zakończyli siódmy sezon po prostu zmusza ich do nowego sezonu. (spoiler do Lost City) (np. nie wiadomo co się statnie po tym jak inne kraje dowiedzą się o wrotac) (/spoiler). Zauważalna nieobecnoś RDA w pierwszej połowie pozwoliła według aktorki rozjaśnić inne postacie. Powrót Shanksa sprzyja dynamice serialu. Cała ekpia produkcyjna była bardzo pomocna w pracach Amandy nad reżyserią odcinka Ressurection. (spoiler do Grace)W tym odcinku Sam będzie rozmawiałą z każdym członkiem druzyny SG1 po koleji o swojim życiu (/spoiler). Ponownie słyszym też zapewnienia o niesamowicie dobrym poziomie odcinka Heros, part 2 jednak jednocześnie zostaje zauważone że wielką szkodą (spoiler do Heros) było uśmiercenie Janet gdy nie było jeszcze pewne czy mogłaby wrócić w ósmym sezonie. (/spoiler)

#40 artpi

artpi

Starszy szeregowy

• VIP
  • 135 postów
  • MiastoWarszawa -> Gocław

Napisano 30.12.2003 - |00:36|

Bra'Taca przyuważyłem w jednym odcinku SAAB jako kapitana statku transportowego.
Jonas zaś przwinął siuę jako czarny charakter w jednym odcinku Smallville.
  • 0
Kłamstwo zawsze popłaca. To kiedy prawda wyjdzie na jaw, zaczynają się problemy...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych