Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ringer

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
39 odpowiedzi w tym temacie

#21 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 19.09.2011 - |08:07|

W sumie racja, CW "ciągnie" seriale dość długo, daje im szansę:), ale w tym przypadku 22 odcinki to naprawdę strach się bać co za historie mogą wyskoczyć z pudełka.

Użytkownik Macmax edytował ten post 19.09.2011 - |08:07|

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#22 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 19.09.2011 - |11:23|

Co do fabuły, to może troszkę za szybko siostrzyczka zniknęła, a druga przejęła jej rolę. Myślałem, że zniknięcie będzie gdzieś pod koniec pierwszego odcinka a tutaj zonk.

Zdecydowanie tego się spodziewałem. W serialach w USA zazwyczaj takie oczywiste oczywistości o których trąbi się w każdej zapowiedzi serialu dzieją się do pierwszej przerwy reklamowej :).

Co do samego pilota to jednak spodziewałem się trochę więcej. Momentami trochę przynudzało i faktycznie sam się zastanawiałem (jak jeden z przedmówców) czy nie pomyliłem seriali. Jednak, mimo wszystko, dam szansę i kolejne odcinki będę oglądał. Widać że chyba każdy z głównych bohaterów będzie miał jakieś swoje tajemnice, więc może być ciekawie. Oby się scenarzyści tylko w tym wszystkim nie pogubili.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#23 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 21.09.2011 - |16:01|

no i co tam po drugim odcinku?

jak dla mnie zdecydowanie jest progres; bridget całkiem nieźle sobie radzi w nowej roli, pomimo kolejnych kłód, jakie rzucają jej pod nogi znajomi siobhan (oraz ona sama :P). tym razem obyło się bez żenadnych efektów specjalnych, retrospekcje z obiema siostrami wypadły nieźle. ciało w kufrze można przełknąć. nurtuje mnie tylko ten indiański gangster na parkingu obok malcolma; pułapka na bridget czy stalkowanie jej sponsora?

raczej wietrzę cancela, chociaż cw zawsze może mnie zaskoczyć.
  • 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#24 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 21.09.2011 - |16:22|

Żartujecie? Pilot był okropny! Ta scena na morzu to dla mnie gwóźdź do trumny był, lepsze efekty mieli w teledyskach 15 lat temu.

Po prostu przyznajcie, że gdyby nie SMG to pilot byłby zrównany z ziemią.

Użytkownik cliffhanger edytował ten post 21.09.2011 - |16:39|

• 0

#25 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 21.09.2011 - |17:44|

1x02 i oczywiście trochę spoilerowo

Lepiej niż w pilocie.
Można oglądać jako komedię: tekst "musisz myśleć za dwójkę", piła, dane z facebooka...
Głupie momenty oczywiście są: krew aż wypływa ze skrzyni (po takim czasie???), a potem skrzynia jak nowa. Albo Bridget całkowicie ubrana w środku nocy siedzi z Juliet i zero podejrzeń.
Wątki romansowe i "ćpanie jest be" są żenujące.
Andrew ma świetny akcent. Lubię jak importują aktorów do amerykańskich seriali.
Muzycznie też było lepiej.
Ciuchy mi się podobają :P (jak to zwykle w CW).
Pojawiła się nowa postać, facet z FBI po "deklaracji wojny" już na pewno nie odpuści, ciało zniknęło, Siobah się wkurzyła, i wiecie co? Jestem odrobinę ciekawa co dalej.
Zresztą poza SoA i tak nie ma teraz nic do oglądania z górnej półki.
  • 0

#26 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 21.09.2011 - |18:19|

Jak nie ma jak jest. Zawsze też lepiej sprawdzone polecane starocie oglądać.
  • 0

#27 janek555

janek555

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 21.09.2011 - |18:27|

Drugi odcinek ciutkę lepszy od pierwszego, ale podobnie niczym nie zachwycił. Dużo baboli ponownie i niestworzonych historii. Z kufrem zdecydowanie popłynęli. Mogli już sobie darować ta mrożącą krew w żyłach akcję i po prostu dać jej schować zwłoki do szafy. Odcinek kolejny na pewno zobaczę, chociażby dlatego, że jestem ciekawy zamiarów prawdziwej Siobahn.
  • 0
6.0 - Battlestar Galactica, Supernatural, True Blood
5.5 - Californication, How I Met Your Mother, Sons of Anarchy, Dexter, Star Wars: Clone Wars, Fringe,
5.0 - Lost, Stargate SG1, Skins, House, Dark Blue, Warehouse 13, SG: Atlantis, Sons of Anarchy
4.0 - Prison Break, Vampire Diaries

#28 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 21.09.2011 - |21:13|

I.02
i zgodnie z moimi przypuszczeniami panom i paniom z CW puściły wodze fantazji i dostaliśmy szmirowaty odcinek, jak wspomniał kolega janek555, pełen baboli i historii rodem z najgorszych thrillerów, strasznie nie lubię jak ktoś robi widza w balona, a wszystkie sceny z zamordowanym wykonawcą były kpiną z nas oglądających No chyba, że tak jak pisze Kiara potraktujemy to wszystko jako komedię, wtedy idzie to jakoś przełknąć, ja kończę przygodę, bo dalej będzie pewnie tylko gorzej - 3/10.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural

#29 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 24.09.2011 - |13:20|

2 odcinek ciekawszy. Cała historia zaczyna swój początek. Nawet mi się to wszystko podoba. Sytuacja Shiv i co ona zrobi z Bridget zachęca bardziej do oglądania serialu. Prawie wszystko z resztą już powiedziano wyżej. Czekam na kolejne odcinki.

PS No ale niestety oglądalność serialu spadła do 2.1 mln.
  • 0

#30 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 25.09.2011 - |12:11|

Drugi odcinek ciutkę ciekawszy od pilota. Niestety przegięli w niektórych sprawach, a już akcja ze skrzynią faktycznie powala ;).

Chyba faktycznie zapowiada się cancel.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#31 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 12.10.2011 - |22:04|

Żaden cancel!!! Przynajmniej nie na razie! CW zamówiło pełny sezon serialu "Ringer". Czyli 1 sezon będzie liczyć 22 odcinki.
Bardzo dobra wiadomość.
  • 0

#32 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 13.10.2011 - |07:38|

Serio? No to jestem zaskoczona, bo po 5 odcinkach mam dość. Tego się nie da oglądać inaczej niż na szybkim przewijaniu, a i to z trudem.
  • 0

#33 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 13.10.2011 - |10:36|

To jest właśnie to amerykańskie spojrzenie i oczekiwania, nieważne że szmelc ważne by kasa się z reklam zgadzała. Później natłuką tych serialików, które nic więcej nie robią tylko ogłupiają widza i są po prostu tak jak "Ringer" parodią i żenadą.
  • 0

#34 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 13.10.2011 - |12:01|

Serial da sie ogladac. Po czterech odcinkach ciagle intrugujacy. Ma i swoje slabe strony, ale to jedna z najlepszych premier tego sezonu.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#35 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 13.10.2011 - |14:14|

CW podjęło decyzję o pełnym sezonie po emisji 5 odcinka. 4 odcinek serialu miał najsłabszą oglądalność 1.5 mln i rating 0.6. A po ostatniej scenie z 4 odcinka nie ma się co dziwić, że oglądalność 5 odcinka wzrosła do 1.71 mln i ratingu 0.8. I po tym incydencie zamówiono pełny sezon.
"Ringer" i tak jest aktualnie chyba na 4 miejscu, wśród najchętniej oglądanych seriali CW. Zaraz za "The Vampire Diarsies", "The Secret Circle" i "Supernatural".

Użytkownik zagubiony4 edytował ten post 13.10.2011 - |14:15|

• 0

#36 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 15.10.2011 - |19:37|

Po odcinku 5. Powiem tak. Że z odcinka na odcinek serial się rozkręca. W samym 5 odcinku działo się fajnie dużo i różne rzeczy wychodzą na jaw. No i znów po ostatnich scenach, z większą chęcią niż zwykle, czeka się na kolejny odcinek.
Fajnie, że serial nabiera tempa i rozkręca się. Oby tak dalej.
  • 0

#37 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 23.12.2011 - |15:13|

Finał jesieni bardzo dobry. Mamy nawet trupa. Serial się rozkręca ładnie i nabiera tempa. Poziom rośnie i ciekawość co będzie dalej też.
Oby tak dalej.
  • 0

#38 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 23.02.2012 - |22:55|

I dobiłem to momentu gdy, serial zakończył by się w razie nie zamówienia pełnego sezonu. Taki koniec to nie koniec. Dobrze, że jest kontynuacja. Odcinek 12, to był chyba jeden z najlepszych odcinków całego serialu. Kilka razy napięcie fajnie rosło, ale po chwili zostało rozładowywane. Uważam, że jedną z paru scen w tym odcinku, sam odcinek powinien się zakończyć trzymając widza w niepewności, co przełożyło by się na lepszą oglądalność następnego odcinka. A odcinek 13 to już miej dramaturgii, ale jednak coś się działo, głównie śledztwo Bridget i sprawa pana C.
Niezła sprawa z tym, że Bridget powoli łapie, że Shiboan jednak żyje, ale robi to coś za wolno. To jej dochodzenie całkiem interesujące. Cała sytuacja z tą fałszywą śmiercią Shiboan zaczyna się też powoli wyjaśniać.
W Serialu znacznie miej jest głupot i tekstów nie potrzebnych, lecz ich nie brakuje.

Moja ocena to takie 6|6.5/10.

PS "Ringer" 2 sezonu prawdopodobnie nie doczeka z powodu słabej oglądalności. Ale CW ma w najbliższym czasie dać znać scenarzystom i innym, aby napisali dobre zakończenie dla serialu w przypadku anulowania.
  • 0

#39 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 12.05.2012 - |08:52|

Serial niestety dostał cancela.
  • 0

#40 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 27.05.2012 - |17:50|

SPOILERY DOTYCZĄCE FINAŁU!

No i tak zakończyłem przygodę z jak się okazało w dalszych odcinkach, całkiem niezłym serialem.
W 2 połowie sezonu serial wyraźnie się zmienił. Odcinki przestały przynudzać, a wręcz zachęcały do oglądania kolejnych. 1x21 jako wstęp do finału naprawdę efektywny.
A sam finał 1x22 to już było WOW! Finał serialu (choć 2 sezon powinien powstać) był bardzo dobry i trzymający w napięciu. Wiele się wyjaśniło.
Spoiler

No i chyba najważniejsze. Bridget
Spoiler

Ostatnie minuty odcinka były zaskoczeniem i wielkim BUM, choć kiedyś musiało to nastąpić, czyli wyjście prawdy na jaw.

Wielka szkoda, że nie będzie 2 sezonu, nawet krótkiego. Pokazali by konfrontację 2 sióstr xD.

Za finał: 8/10
Za cały serial: 7=/10
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych