Odcinek 19 - S01E19 - The Siege
Napisano 26.01.2005 - |22:57|
Tym razem daruję, sorry że zepsuliście sobie niespodziankę - następne tego typu zachowania będę piętnowane.
Napisano 27.01.2005 - |18:23|
sprawa pijawek nabiera rozpedu juz tylko 2 mega stateczki zostaly ciekawe jak ich rozwala nio ale na to trzeba poczekac ten tydzien nalezy do najlepszych i SG1 i Atlantis sa naprawde bardzo dobre teraz tylko uzbroic sie w cierpliwosc i miec nadzieje ze rozwiniecie tematu bedzie na podobnym poziome i bede mogl oceniac kolejne odcinki na 10
Napisano 28.01.2005 - |19:14|
Było kilka świetnie stworzonych wątków, jednak jeden z większych buraków jak dla mnie to skakanie sobie na zewnątrz stacji przez Rodneya. Może tam są inne warunki itd. ale przynajmniej astronauci coś robiący w przestrzeni mają silniczki, sznurki którymi się przywiązują żeby nie odlecieć.... choć skoczkiem na pewno łatwiej się lata niż promem kosmicznym.
Świetny wątek z Wrightem na Atlantis, kolejnym krótkim imieniem nadanym przez Sheparda i całkiem szybkiej egzekucji. Bardzo mi się podobają przemowy Weir, więc byłem w siódmym niebie.
Ciekawą rzeczą była stacja. Szczególnie spodobało mi się potrzeba akumulacji energii w buforze. Wiadomo że stacja była martwa, i że nie zasilał ZPM, więc co to było??? Baterie słoneczne?? No i jeszcze fakt rozwalenia stacji przez Hive Ships
Napisano 30.01.2005 - |10:35|
obejrzalam 3 razy i dalej nie wiem jak Zelenka ma na imie..moze mniie ktos oswiecic???
Napisano 30.01.2005 - |11:00|
Radekobejrzalam 3 razy i dalej nie wiem jak Zelenka ma na imie..moze mniie ktos oswiecic???
by tvtome.com
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel
Napisano 30.01.2005 - |13:02|
Napisano 30.01.2005 - |18:18|
:clap: super :clap: odcinek 9,5/10 dyszke na 2 czesc zostawiam :hyhy:
Plusy:
-akcja,akcja
-tak jak w Stargate8x16 kazdy robi swoje,Mckay-satelita,Zelenka-sprawy w Atlantis
,Weir-koordynacja,Shepard-wybieranie bazy Alfa
-Wraith w bazie
-kłótnia Batesa z Teyla,chłop według mnie ma racje mowiac to co mówił
-Peter umarł ...
-Mowa na koniec Wraith
Minusy:
hmmm takowych sie nie dopatrzyłem
Z niecierpliwoscia czekam na ostatni odcinek :clap: ...nawet nie wiem co sie moze zdazyc,nie wyobrazam sobie jak oni ich pokonaja,bo musza ich pokonac bo by nie było 2 sezonu przynajmniej tak mi sie wydaje i ciekawy jestem jaki Sg bedzie mialo udział ....ale pożyje zobacze
Pozdrawiam
Ps ciekawe co za przychlasty dały 6 i 6,5
Użytkownik Michał edytował ten post 30.01.2005 - |18:19|
NIE dla Spoilerów !!!!
Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler] Text [/spoiler]
Napisano 31.01.2005 - |09:14|
Nie bardzo jest jak o nim pisać bez spoilerowania, a niektórzy chcą czekać do Moebiusa z z SG-1.
Bardzo dynamiczny odcinek, tak trzymać.
Napisano 31.01.2005 - |21:03|
"Oh! nadlatują! takie wielkie zagrożenie! Och!"
I strasznie mnie denerwuje ta dewota Teyla.
Napisano 31.01.2005 - |23:30|
Nie moge ztrawić jednego : czemu odrazu kasować baze danych pradawnych? To jest jakieś chore. Głupia później będzie spobie w brode pluć miejmy nadzieje że system pradawnych ma jakiegoś antywirusa
Oczywiście czekam na ciąg dalszy im szybciej nastąpi tym lepiej
Pozdro
Napisano 01.02.2005 - |01:23|
oni mieli takie komputery 10000 lat temu ze masakra!!
jedyne minusy tego odcinka to :
-smierc Petera Grodina
-tandetna awaria satelity ktory drugi raz juz nie mogl wystrzelic
-Wraith w pokoju obok - jak mogli go nie zauwazyc? zwlaszcza Teyla ktora je wyczuwa;)
to by bylo na tyle:)
nie spodobalo mi sie tez czemu Bates zostal pobity po tym jak poklocil sie z Teyla?
moze ktos wie?
Napisano 01.02.2005 - |02:23|
Napisano 01.02.2005 - |02:29|
nie spodobalo mi sie tez czemu Bates zostal pobity po tym jak poklocil sie z Teyla?
moze ktos wie?
no a ja myśle że on nie mógł już żyć z tą świadomością że wypluł to co miał na języku a że to trafiło w Teyle to postanowił coś z sobą zrobić - a to że mu nie wyszło to co zamierzał to już inna bajka która znajdzie wyjaśnienie w następnych odcinkach tak oto wyglądają dywagacje co? jak? gdzie? i dlaczego?
POZDRO
Napisano 01.02.2005 - |02:29|
ten co pobil Batesa to byl chyba brat albo jej ojciec - wkoncu co w rodzinie to nie zginie
Napisano 02.02.2005 - |18:54|
+ duuużo ładnych efektów specjalnych
+ Teyla, która nie potrafi panować nad emocjami
+ za inwencję twórczą Shepparda (najpierw Steve, teraz Bob )
+ udało się rozwalić jedną jednostkę wroga
+ wykorzystany motyw stacji kosmicznej
+ humor (zwłaszcza teksty McKaya - podobał mi się "jak to było? jeden krok dla człowieka...")
+ za kompresor McKaya - szkoda, że nie podali czego kompresor
Minusiki:
- przydługi początek
- akcja się rozwiąże w ciągu 45 min następnego odcinka... bleh!
Ogólna ocena: 8.5 - oczekiwałem, że będzie lepiej. Cóż, zawsze zostaje druga część "The Siege"
Uwagi:
- Teyla dewotką? Hm... Zastanawiam się czemu. Może dlatego, że ona i Sheppard nie ten teges... :hyhy:
Napisano 02.02.2005 - |19:34|
Napisano 04.02.2005 - |23:56|
moze chodzilo jej o te dodatkowe male statki ktore towarzyszyly tym wielkim? :>
Napisano 05.02.2005 - |15:58|
-TWÓJ PUNKT WIDZENIA,
-JEGO PUNKT WIDZENIA i
-DO DIABŁA Z TYM WSZYSTKIM
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych