01x02
Jest dobrze, ale czegoś mi tu brakuje. Oglądając mam wrażenie jakbym nie oglądał produkcji od AMC. Zupełnie nie czuć tego klimatu, który zawsze towarzyszył ich produkcjom. Odeszli trochę w stronę przygodówki, jest więcej akcji niż w dotychczasowych serialach tej stacji. Z jednej strony cieszy mnie to, że coś się dzieje, ale z drugiej nie poznajemy w ogóle bohaterów i ciężko póki co z którymkolwiek z nich się utożsamiać. Jacyś tacy płytcy są. Główny bohater jakiś taki zupełnie bez charyzmy i polotu. Nie wiem czy to kwestia doboru aktora czy bohater przez niego grany po prostu taki ma być, ale nie kupuję go w 100%.
Najbardziej ze wszystkich postaci, które przewinęły się przez ekran, podoba mi się Lily. Myślałem że to będzie taka słaba, płaczliwa i irytująca istota, a wychodzi na to że to twarda zawodniczka. To zszywanie rany na żywca i to przy pomocy drutu ze stanika dosyć mocne.
Pojawiła się nowa postać, która jak do tej pory najbardziej mnie zafascynowała. Mowa o niejakim Szwedzie z Norwegii
Dosyć ciekawy typ z mroczną historią, póki co wypada najlepiej. No i wygląda, że to będzie główny przeciwnik naszego mściciela. Btw kto mu tam jeszcze został do wykończenia. Dwóch już odstrzelił, więc ilu jeszcze ich tam jest?
Indianie mówiący płynną angielszczyzną mnie nie przekonują zupełnie, aż dziwnie się oglądało. Mogli zaserwować nam dialogi w ich ojczystym języku z napisami angielskimi byłoby bardziej przekonująco. Zresztą jak sięgam pamięcią to w większości starych westernów tak właśnie było. No chyba, że nie ostał się już żaden czerwonoskóry w tych ich rezerwatach z kasynami, który znałby język przodków.
Pojawia się też jakiś fanatyczny kaznodzieja, który jednak nie umywa się do wielebnego Smitha z Deadwood, chociaż tamta postać strasznie mnie irytowała, ale zagrana była naprawdę genialnie.
Mam nadzieję, że w tym serialu nie chodzi tylko o zemstę bo jak już wszystkich odstrzeli to co dalej? Koniec i żyli długo i szczęśliwie? Życzyłbym sobie aby za tym wszystkim kryło się jakieś drugie dno, o wiele ciekawsze niż motyw zemsty za śmierć żony.
Użytkownik delta1908 edytował ten post 23.11.2011 - |10:37|