Wszystkie główne wątki ładnie domknięte, a otwarte zostały kolejne. Szczególnie ciekawie zapowiada się ten wymarsz wojsk za Mur. Liczę na jakieś potyczki czy pomniejsze bitwy z tymi zza Muru.
Jak zwykle mnóstwo ciekawych rozmów jak ta Littlefingera z Varysem czy Tyriona z ojcem.
Ciekawie będzie wśród Dothraków. Mimo iż spodziewałem się śmierci Drogo to jednak nie sądziłem, że nastąpi to w taki sposób. Decyzja o spaleniu czarownicy słuszna imo, należało się jędzy. Dany podoba mi się coraz bardziej, więc teraz pytanie kiedy będzie musiała zginąć
Sansa nadal mnie nie przekonuje jako aktorka, ale nie jest jakoś najgorzej. No i zapomniałeś wspomnieć o najlepszej dziecięcej postaci czyli Joffreyu. Dla mnie on jest po prostu genialny. Scena z Sansą na murach oraz z tym grajkiem - fenomenalna. Jego gra aktorska jest na całkiem wysokim poziomie mimo niewielkiego doświadczenia. Coś mi się jednak wydaje, że jak nie zmieni trochę swojego podejścia do rządzenia to w przyszłym sezonie mu podziękujemy i dołączy do Neda.-gra aktorska wszystkich, z naciskiem na dzieci, bo u nich przeważnie są wpadki to majstersztyk, od Sansy, przez Aryę po Brana - świetna robota
Podobnie jak innych ciekawi mnie ten stary świntuch udający bardzo starego, a w rzeczywistości nieźle dysponowanego fizycznie. W poprzednich odcinkach po prostu był i myślałem, że jest jedną z wielu postaci, ale tutaj twórcy zwrócili nam na niego uwagę czyli, że jednak będzie miał jakąś większą rolę do odegrania w przyszłości.
Robb jako król północy - ciekawie. Zastanawiam się czy mimo wszystko będzie dążył do objęcia władzy nad całym krolestwem czy jednak pozostaną w takim impasie z Joffreyem rządzącym na pozostałych terenach poza północą.
Wszystko wyjdzie przy kolejnym sezonie. Mam nadzieję przeczytać do tego czasu przynajmniej pierwszy tom powieści, aby sobie porównać z serialem, a jak mnie wciągnie to może polecę do końca, kto tam wie.
Użytkownik delta1908 edytował ten post 22.06.2011 - |10:58|

Logowanie »