Skocz do zawartości

Zdjęcie

Spoiler Zone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
33 odpowiedzi w tym temacie

#21 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 07.06.2011 - |11:46|

Czyli pojawiły się na ułamej sekundy ;), a mi chodzi o to czy z czasem jak podrosną to będa brały udział w całej akcji czy po prostu sobie będą i tyle.
I jak generalnie jest z akcją? Jest ciągła czy są jakieś przeskoki czasowe o kilka lat do przodu?
  • 0

#22 Nadia

Nadia

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 130 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 07.06.2011 - |11:48|

Odpisałam wyżej na to pytanie. Mogę Ci napisać jak dokładnie będą brały udział w fabule, ale po co psuć sobie przyjemność? :)

Co do przeskoków czasowych nie pojawiły się póki co takie w książkach.
  • 0

#23 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 07.06.2011 - |11:55|

Odpisałam wyżej na to pytanie. Mogę Ci napisać jak dokładnie będą brały udział w fabule, ale po co psuć sobie przyjemność? :)

Wiem i dzięki za to. Co do tego jaką rolę mają do spełnienia to raczej wolę nie wiedzieć i tak jak piszesz lepiej nie psuć sobie oglądania.
Ale skoro przeskoków czasowych nie ma to pewnie nic wielkiego do odegrania nie mają, ale może zostanę zaskoczony bo z tym serialem nigdy nic nie wiadomo.
  • 0

#24 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 07.06.2011 - |12:15|

Czyli pojawiły się na ułamej sekundy ;), a mi chodzi o to czy z czasem jak podrosną to będa brały udział w całej akcji czy po prostu sobie będą i tyle.
I jak generalnie jest z akcją? Jest ciągła czy są jakieś przeskoki czasowe o kilka lat do przodu?

Przeskokow generalnie nie ma, ale historia opowiadana jest w kawalkach. Niekiedy rozdzial konczy sie zanim jakies wazne wydarzenie sie pojawi, a o tymze dowiadyjemy sie wiele rozdzialow pozniej juz z jego skutkow. Bez wiekszego spoilerowania moge powiedziec, ze pierwsze piec tomow pokrywaja trzy do czterech lat.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#25 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 07.06.2011 - |12:21|

są 2 ważne linie czasowe: bieżąca, czyli wydarzenia z serialu, oraz poznawana kawałkami i z opowieści postaci historia upadku targaryenów, buntu roberta itp.
widz/czytelnik wkracza w zasadzie w środek historii i z biegiem czasu musi się połapać, co działo się wcześniej, żeby zrozumieć motywy postępowania głównych bohaterów.

nie wiem, czy udało mi się to dobrze wytłumaczyć ;D chodzi o to, że przeszłość odgrywa ogromną rolę, zaś skoków w przyszłość nie ma.
  • 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#26 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 07.06.2011 - |18:38|

Chociaż miał być w pewnym momencie skok o jakies 5 lat tylko Martin zdecydował się z tego zrezygnowac. Miedzy innymi stad takie ogromniaste opoznienia kolejnych tomow...
  • 0

#27 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 17.06.2011 - |09:27|

ohm, w sieci pojawił się wywiad z twórcami serialu, którego całość dostępna jest tutaj. pierwsza część mówi skrótowo o tym, że wciąż przepisują scenariusz i kompletują obsadę, druga zaś jest wielkim spoilerem dla osób niezaznajomionych z książkami.

pod żadnym pozorem nie otwieraj tego linka ani nie czytaj taga poniżej, jeśli nie przeczytałeś pierwszych trzech tomów!

Spoiler

z niusów od grrm wynika też, że aktorka dla brienne jest już wybrana, ale jeszcze nie ogłoszona / źródło

tutaj zaś znajdują się zleakowane taśmy z przesłuchania dwójki kandydatów do ról melisandre i davosa.
  • 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#28 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 05.08.2011 - |13:17|

Jak dotychczas brakuje mi jedynie restrospekcji. Powinni pokazac fragment bitwy nad Tridentem. gdy Robert zabija Rhaegara i jak Jaimie zabija krola Aerysa w Kings Landing. To powinno byc latwe, aktorow nawet nie trzeba odmladzac, w pelnym uzbrojeniu nie mialoby tp nawet znaczenia.

Co do jakichkolwiek retrospekcji w których pojawia się Jaimie to jest doskonały materiał na odcinki, gdy on gnije w lochu. W końcu nie będą chcieli marnować aktora dla tylko 1 sceny w całym drugim tomie. Zapewne też przyspieszą jego wypuszczenie, ale bym wolał wspomnienia.
  • 0

#29 Nadia

Nadia

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 130 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 05.08.2011 - |13:19|

Zapowiedziane jest już przyśpieszenie. Ponoć większość jego przygód z trzeciego tomu ma się znaleźć w sezonie drugim właśnie.
  • 0

#30 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 05.08.2011 - |14:01|

Byle tylko nie wpadł na Arye w Harrenhal po drodze i nie zaburzył jej wątku...
  • 0

#31 cooky

cooky

Sierżant

• Użytkownik
  • 718 postów
  • MiastoPolska centralna

Napisano 12.09.2012 - |22:53|

I tylko zabrakło mi tych dwóch dzieciaków, które uciekły z Branem. Jakby nie było były ważne dla fabuły a póki co serial jako tako pasował do książki. Nie śledziłam wszystkich wiadomości dotyczących serialu więc nie wiem jak zamierzają to rozwiązać. Jeżeli ktoś wie to byłabym bardzo wdzięczna za informację. Jestem ciekawa ^^

Oboje pojawią się w trzecim sezonie. Pytanie tylko, w jakich okolicznościach zostaną wprowadzeni do fabuły?

• 0

Ten, który walczy z potworami, powinien zadbać, by sam nie stał się potworem.
Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również na nas.

F. Nietzsche

#32 Sawyer

Sawyer

Plutonowy

• Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 29.10.2012 - |01:29|

SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Do tych co czytali 4 tomy.

Jak myślicie, pokieruja postacią Robba Starka tak jak w książce czy odbiegna jak to często robili w drugim sezonie i nie uśmiech młodego wilka? Nie ukrywam ze wkurzylbym sie mega, [beeep]ista postać, bardzo fajnie zagrana.
  • 0
Whatever happens, happens !!!

#33 rafal76

rafal76

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 27.01.2014 - |01:20|

Mam nadzieję, że pokażą ten wątek tak jak w książce, bo jego postać zaczyna się rozkręcać.

• 0

Pozycjonowanie Warszawa http://pozycjonerstron.pl to często trudny i czasochłonny proceder, ale wykonywany w poprawny sposób potrafi przynieść na twoją stronę ogromną ilość zainteresowanych ludzi. Dobre pozycjonowanie pomoże twojej stronie dotrzeć do 10 najlepszych miejsc w wyszukiwarkach takich jak Google.

#34 Moadorek44

Moadorek44

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów

Napisano 18.05.2023 - |14:20|

SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Do tych co czytali 4 tomy.

Jak myślicie, pokieruja postacią Robba Starka tak jak w książce czy odbiegna jak to często robili w drugim sezonie i nie uśmiech młodego wilka? Nie ukrywam ze wkurzylbym sie mega, [beeep]ista postać, bardzo fajnie zagrana.

Oglądałem serial Grę o Tron i nie wiem do końca, jak to tam było, ale wydaje mi się, że raczej jak w książce, chociaż ktoś może się podzielić wrażeniami z książki :D

Wyjątkowe lampy rustykalne w dobrej cenie

Użytkownik Moadorek44 edytował ten post 23.05.2023 - |08:33|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych