Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 003 - S01E03 - Lord Snow

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
24 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (18 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (6 głosów [33.33%] - Zobacz)

Procent z głosów: 33.33%

2. 9 (8 głosów [44.44%] - Zobacz)

Procent z głosów: 44.44%

3. 8 (3 głosów [16.67%] - Zobacz)

Procent z głosów: 16.67%

4. 7 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

5. 6 (1 głosów [5.56%] - Zobacz)

Procent z głosów: 5.56%

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 Przemek Lipski

Przemek Lipski

Kapral

• Użytkownik
  • 176 postów

Napisano 07.05.2011 - |19:35|

Mozna sie bylo domyslic ze minelo tyle czasu skoro zaczela sie rozwijac ciaza. Ale nie o to chodzi-watek jest prowadzony w sposob nienaturalny i niezrozumialy.

To dlatego, że filmowy Dragi trochę się różni od książkowego. Tu go pokazali na początku jako ciut większego brutala niż jest w książce (a przynajmniej na początki książki, bo zacząłem czytać niedawno) i chyba teraz to trochę prostują :)))
  • 0

#22 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 09.05.2011 - |10:54|

Dosyć długo wzbraniałem się przed seansem, z jednej strony nie lubię obecnie powstającej fantasy (przygodę z tą IMHO jedyną prawdziwą zakończyłem w wieku 17 lat przerobiwszy Tolkiena, pozostała reszta to dla mnie próba wywindowania się na plecach Hobbitów - ale z czym do ludu), z drugiej strony wzięło się za to HBO - więc raz kozie śmierć, leżąc sobie w niedzielę na lekkim kacu włączyłem krótkiego pilocika, potem pierwszy epizodzik, potem drugi i trzeci, potem ściągnąłem sobie książkę i do wieczorka miałem za sobą 300 stron. Chyba będę oglądał dalej :D
  • 0

#23 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 10.05.2011 - |07:58|

i doprawdy nie wiem jak mozna bylo uznac, ze czlonek rady krolewskiej jest tylko jakims burdel-vaterem

Rozumiem, że pijesz do mnie. Chodziło zasadniczo o to żeby zasygnalizować o którą osobę mi chodzi. Zresztą jak ktoś nie czytał książki to z tego co dotychczas zostało powiedziane ciężko jest wysnuć wniosek, że jest kimś mega ważnym dla całej historii. Zresztą nie wiem w ogóle o co ci chodzi i co to zmienia, że postrzegam go jako menago burdelu.
  • 0

#24 wzzzzzz

wzzzzzz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 13.05.2011 - |10:12|

@delta1908 -- littlefinger to szef wszystkich szefów, chyba nikt z czytelników nie doceniał go przez bite trzy tomy.

no qrde, vin. czy tak ciężko się powstrzymać od wybiegania do przodu i ustawiania oczekiwań? Może to nie jest spoiler na temat wydarzeń faktycznych, ale i tak inaczej się teraz będzie czytać :F

A odcinek jak na razie najlepszy. Poprzednie mnie nudziły, wyglądały bardziej jak odwalanie, odhaczanie kolejnych scen z książki, tak żeby wyglądały podobnie, niż przemyślana fabuła dostosowana do potrzeb serialowych, tak żeby przekaz był podobny. Ten odcinek rzeczywiście zainteresował i wciągnął. Choć wątek z Catelyn trochę kiepsko skrócony. Koniecznie musieli zostawić burdel, żeby Ned mógł się wkurzyć na tekst "twoja żona tam jest", i w sumie burdel został wyeksponowany w tym wątku. I jeszcze zaprowadzenie Catelyn od razu do burdelu, gdzie Littlefinger obłapia laski, proszę...

Za to spodobała mi się rozmowa Cersei z synem. Tylko trochę mnie zdziwiło, że mówi, że nie chce się ożenić z Sansą. Nie mogłem znaleźć tej sceny w książce.

To dlatego, że filmowy Dragi trochę się różni od książkowego. Tu go pokazali na początku jako ciut większego brutala niż jest w książce (a przynajmniej na początki książki, bo zacząłem czytać niedawno) i chyba teraz to trochę prostują :)))

Nie różni się, tylko kiepsko to zrobili. W sumie jest tak jak w książce, tylko że odtwarzanie scen z książki nie wystarczy, bo brakuje tego co było opisane. Zresztą i tak słabo to wykonali, już ktoś wcześniej pisał, że scena z "nocy poślubnej" i "nie, nie, nie" Drogo było w ogóle nie takie jak być powinno. Sama scena wygląda tak jak w książce, tylko, że nie przekazuje tego samego. Ogólnie chyba wątek Dothracki im nie do końca wyszedł. I Viserys mi się nie podoba.
  • 0

#25 sZakOOu

sZakOOu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 27.04.2013 - |14:16|

Ten odcinek jakoś wypadł w moim odczuciu najsłabiej ze wszystkich trzech obejrzanych do tej pory. Odcinek przegadany, choć muszę przyznać że dialogi mnie nie raz zaskoczyły. Są pozytywnie specyficzne. :) 8/10 i oglądam kolejny odcinek...

• 0
The Darkness That Lurks In Our Mind

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych