Skocz do zawartości

Zdjęcie

Justified

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
203 odpowiedzi w tym temacie

#21 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 08.04.2010 - |12:16|

Rewelacja, to nie jest, ale według mnie spadająca oglądalność tyczy się tego, czego ludzie się spodziewali po tym serialu.
Ogólnie czytam sobie i widzę, że najbardziej ludzi boli to, że serial jest proceduralny.
Jak dla mnie serial daje radę, nie zżyna schematów z innych.

Ogólnie wydaje mi się, że FX ostatnio zaryzykowali i starają się zmienić trochę swoją ramówkę. Stawiają na komedie, może pojawią się nowe animacje i właśnie na proceduralne seriale. Oprócz Justified ma być jeszcze serial Terriers, od twórcy Shield, ale może wybronić się tym, jeśli będą jakieś ostre przypadki.
Ogólnie nikt się chyba nie spodziewał zobaczyć proceduralnego serialu od FX i dlatego może Justified nie przypadło do gustu widzom. Stacja przejedzie na tym pomyśle, albo wyjdą obronną ręką. Interesujące.

Użytkownik cliffhanger edytował ten post 08.04.2010 - |12:23|

• 0

#22 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 08.04.2010 - |19:55|

Ja tam oglądam i ciągle mi się podoba, mimo że proceduralny. Ciekawe, że taki NCIS też jest proceduralny, a ma ogromną widownię. Nigdy nie zrozumiem od czego to zależy (pomijając kwestię kablówka - nie kablówka).

W Justified nie ma hokus pokus, jest klimat, przemyślana fabuła i bardzo dużo humoru ("źli" są niesamowici :lol: ). Pilot był bardziej skupiony na postaci Givensa, następne odcinki już głównie na sprawach. Może to niektórym przeszkadza. Chcieliby super bohatera a la Dziki Zachód, a dostają np. fajtłapowatych włamywaczy ;)
  • 0

#23 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 09.04.2010 - |10:11|

dla mnie serial jest fantastyczny, lekki, baaaardzo klimatyczny pełno humoru, a dialogi rządzą - czego chcieć więcej, nie wszędzie muszą kląć i się zarzynać :D

Użytkownik Me Myself and I edytował ten post 09.04.2010 - |10:12|

• 0

#24 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 16.04.2010 - |10:18|

1x03

Dosłownie, porywacze jakich mało :D. Najlepszy był Curtis Mimms, czyli niezapomniany U-Turn z Weeds.

1x04

Lekko i przyjemnie, dziadek wymiatał tekstami :D.

Lekka i przyjemna produkcja od FX, które zaserwuje nam kilka lżejszych produkcji w celu pozyskania sponsorów i widowni.
Coś, to drugie im na razie nie wyszło, bo jednak ludzie utożsamiają FX z ciężkimi dramatami.
Zobaczymy, jak dalej będzie, ale spodziewam się drugiego sezonu.

Użytkownik cliffhanger edytował ten post 16.04.2010 - |10:21|

• 0

#25 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 23.04.2010 - |21:36|

Zobaczymy, jak dalej będzie, ale spodziewam się drugiego sezonu.

Oby, bo serial jest świetny. Lekki, ale niegłupi i nie naciągany, czego nie można powiedzieć o wielu innych.
Zresztą elementów dramatycznych wbrew pozorom też jest sporo. W odcinkach 5 i 6 jakby więcej i na pewno będą kontynuować wątki.
Uwielbiam dialogi w Justified - bardzo naturalne i często błyskotliwe.
Chyba się powtarzam, ale cóż, podoba mi się i już :)

Użytkownik Kiara edytował ten post 29.04.2010 - |20:55|

• 0

#26 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 04.05.2010 - |10:30|

Będzie drugi sezon :)
  • 0

#27 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 04.05.2010 - |10:39|

Do przewidzenia, FX musi uzupełniać seriale, a nie kasować :D.
  • 0

#28 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 08.05.2010 - |20:04|

Po prawie trzy tygodniowej przerwie wróciłem do domu i na wstępie komp mi nawalił.
Na uspokojenie na starym gracie na sam początek zaserwowałem sobie nic innego jak Justifield co świadczy tylko o tym jak dobry jest ten lekki serial kablówkowy i że brakowało takowego w tych stacjach.

Duże stacje zalewają nas praktycznie tylko lekkimi kryminałami ale jak zrobi to FX to wgniata te miernoty w ziemię.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#29 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 08.05.2010 - |20:40|

Nie wiem czy to zaleta czy wada, ale po 8 odcinkach mam wrażenie, że lekkość trochę zanikła i zrobiło się bardziej serio. Nie w sensie braku wspaniałego humoru, tylko rozwinięcia wątków i stopniowego zagęszczania atmosfery. W tym serialu ponosi się konsekwencje i to jest wielki plus.
  • 0

#30 bat

bat

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 06.06.2010 - |12:08|

Fajnie się ogląda, lekkie, przyjemne i bez nadęcia - "softowe" wydanie SoA ;)

btw, wie ktoś może, skąd pochodzi muzyka [autor/zespół] z czołówki?
Z góry dzięki za odpowiedź.
  • 0
„Ride into this world, all alone...”
„All my Ex's livin' Texas...”

#31 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 09.06.2010 - |13:33|

"On The Run" by Gangstagrass featuring T.O.N.E-Z

http://www.gangstagrass.com/

====================================

po finale:
uwielbiam ten serial, dawać więcej!

Yungar:
"kaj leziesz?" mnie rozłożyło totalnie :lol: , dzięki za tłumaczenie kolejnego świetnego serialu, który nie jest z TOP10

Użytkownik Me Myself and I edytował ten post 12.06.2010 - |11:50|

• 0

#32 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 12.06.2010 - |23:52|

Jak kolega wyżej po finale mówię

DAWAĆ WIĘCEJ ! :D

P.S. Trupów nam nie oszczędzali ;)

Użytkownik Quendi edytował ten post 12.06.2010 - |23:53|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#33 yungar

yungar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 147 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 13.06.2010 - |01:19|

dzięki za tłumaczenie kolejnego świetnego serialu, który nie jest z TOP10

Cała przyjemność po mojej stronie ;]

Szczerze mówiąc spodziewałem się, że to będzie dobry serial, ale nie sądziłem, że aż tak dobry.
Odcinek finałowy bardzo ładnie się rozwijał, ale wg mnie sama końcówka (ostatnie 4-5 minut) taka dosyć mdława.
Niemniej i tak z niecierpliwością czekam na drugi sezon :)
  • 0

#34 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 16.06.2010 - |16:01|

Chodzi ci od momentu przyjazdu cyngli z kartelu Miami, yungar? W sumie przeczytałem twój post wcześniej i czekałem na naprawdę coś tandetnego i się szczerze nie doczekałem, wcześniej pełno tego było w serialu.

Nieźle się serial rozkręcił. Blowback czyli 1x08 to był chyba ostatni odcinek proceduralny, ale za to fajnie zrobiony, a potem w sumie fabuła nieźle się toczyła. To, co mnie rozwala w tym serialu, to że w każdym odcinku znajdzie się kilka takich zdań, z których śmieję się kilka godzin.

- Muszę się wysrać.
- Poproś.
- Muszę się wysrać, proszę.

Rozwala mnie, to za każdym razem.

W kolejnym sezonie więcej Tima i Rachel. Czytałem wywiad z Yostem, to mówił, że nie było ich ze względu na koszty.

Napisy primo :), dzięki.
  • 0

#35 boskie_yapko

boskie_yapko

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 17.06.2010 - |06:34|

Super serial, bez efektow specjalnych, wystarcza dobre teksty, dobra gra aktorska i wiejski klimat Kentucky. Czekam z niecierpliwoscia na drugi sezon Justified.
  • 0

#36 Lcsh

Lcsh

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 13.08.2010 - |13:55|

Generalnie na ten serial sie skusilem tylko przez Olyphanta. Historia niewiem czemu,ale nie wydawala mi sie zbytnio interesujaca.a Aletoco zobaczylem narpawde milozaskoczylo. Jakkolwiek wczesniej nie slyszlaem o FX, takteraz widze ze maja calkiem sporo do zaoferowania. Choc na poczatku jakos mi nie podchodzilo, no i glowny bohater wydawal mi sie nijaki, to po przegladnieciu tych odcinkow jest calkiem niezle i milo sie to oglada. Z pewnoscia bede czekal na 2 sezon, bo dostrzeglem dosc mily zadziorny pazur w tym serialu i mam ochote poogladac cos wiecej. Do tego dosc rozpoznawalne charaktery, swietne dialogi Zdecydowanie polecam.
  • 0
Mistrz: The Sopranos, Tell me you love me, The Wire, Oz
Bardzo dobre: Carnivale, Deadwood, Six Feet Under
Przyzwoite:Apparitions, Jericho, My Name is Earl, Odwroceni,
Ok, ale: Day Break, Happy Town, Heroes, Numb3rs, The Pacific, Prison Break, Twin Peaks

#37 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 19.08.2010 - |23:04|

Serial miał świetny początek (pilot), ale potem tak do 8 odcinka było gorzej. Każdy odcinek taki sam schemat. Od 9 coś drgnęło i zaczęło się wszystko ładnie układać, a serial zyskał w moich oczach. Odcinki 2-8 tylko momentami fajne, trochę dobrego humoru, fajne dialogi, ale w większości nudziłem się. Jedynymi dobrymi przerywnikami były spotkania i rozmowy Raylana z Boydem.
Świetne role Olyphanta i Gogginsa, naprawdę dobrze zagrane. Dobra czołówka i muzyczka, a także świetnie oddany wiejski klimat Ameryki.
Ciekawe jak to będzie wyglądać w 2 sezonie czy też będą jechać schematem przez pół sezonu czy skupią się tak jak w końcówce 1 sezonu na perypetiach Raylan-Boyd + kartel z Miami. Drugi wariant moim zdaniem byłby o wiele ciekawszy.
Generalnie serial fajnie się ogląda, ale szczerze to liczyłem na jakieś połączenie Sons of Anarchy z The Shield, to by była dopiero niezła mieszanka wybuchowa. Na pewno obejrzę 2 sezon i liczę na dużo więcej niż dotychczas.
Sezon strasznie nierówny od odcinków świetnych po kiepskie, a właściwie nudne (2-4).
Co do oceny serialu to ciężka sprawa za odcinki 1 i 13 daję po 9/10, za 8-12 wystawiam średnią 8/10 natomiast odcinki 2-5 - 6/10, 6-7 - 7/10. Czyli średnio wychodzi mi jakieś 7,5.
  • 0

#38 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 30.09.2010 - |18:04|

W końcu miałem okazję go obejrzeć i jest rewelacyjny. Świetnie zastępuje mi nieodżałowanego Life, który dostał cancela. Oglądanie autentycznie sprawia przyjemność, dzięki świetnemu aktorstwu Olyphanta i równie świetnych drugoplanowych aktorów.
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#39 Sham-Tu

Sham-Tu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 10.02.2011 - |22:32|

No i 2 sezon się oficjalnie rozpoczął.

Jest nieźle, klimat jak najbardziej utrzymany, wyraźnie zarysowany nowy wątek, może być ciekawie.

Zwrócę jeszcze tylko uwagę na świetny casting - aktorzy są doskonale dobrani, grają naturalnie i przyjemnie się to ogląda.
  • 0

#40 kyrcer

kyrcer

Kapral

• Użytkownik
  • 166 postów

Napisano 10.02.2011 - |23:06|

Jak wyżej, super się oglądało odcinek. No i ten humor. :D
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych