- naiwne jak to (opisywane jest na usenecie) jest że Archer jak Indiana Jones szukając Kir'share chodząc troszke po tunelach i za rogiem znalazł tak sumiennie szukany przez Volkan przez prawie 1800 lat artefakt.
To nie Archer znalazł Kir'Shara :hyhy:
Tak jak to nie Archer zastosował wolkański chwyt obezwładniający i oczywiście nie Archer
tak dobrze walczył lirpą.
Archer jest jedynie naczyniem.
Więc "zawartośc" tego naczynia dobrze pamięta gdzie schowała artefakt.
Poza tym - gwoli ścisłości - nie wiemy czy Wolkanie szukali go przez 1800 lat.
Wiemy tylko, że T'Pau szukała go kilka lat.
- dalje mamy przypadek kiedy to dziadek ze wizji łucznika,
Rozumiem, że zartujesz? I wiesz co to był za dziadek?
- kolejna sprawa to troszke dziwne jest High Command i ich struktura, troszke mi to przypomina jakby rządy despotyczne, jeden podejmuje decyzje i to ze wielkimi emocjami jak na Volkana...
dokładnie takie "było" HC. Rząd reprezentujący Wolkan poza planetą. Jak widac bardzo despotyczny.
Natomiast emocje głównego szefa wyjasniałem wyżej...
- T'Pau.... wiedziałem że gdzies padło to imię (?). Wyczytałem, ze we TOS'ie. Moze to ta sama postać ?
To już wyjaśnił Drow i wypada mi tylko potwierdzić.
- oczywiście widać, ze scenażysci doszli do wniosku, że lepsze jest rozwijanie i kontunuowanie wątku wolna T'Pol i wolny Trip niż zaręczona T'Pol i wolny Trip. Zapewne zobaczymy wkrótce nagie plecy Tripa....
Nie sądzę.
"Nagi" wątek tych aktorów został już chyba skutecznie skrytykowany. Pisałem już w innym topicu, że nawet Blalock to skrytykowała bardzo otwarcie w jakimś wywiadzie.
Podsumowując: serial wg mnie poszedł w góre w chwila pojawienia sie wątku Xindi. Trzyma ten poziom twardo, nie spada ale co gorsze też nie podnosi się. Mam nadzieje ze bedzie 5 sezon
W notowaniach oglądalności nawet nieco się podniósł w stosunku do trzeciej serii.
I pisałem już równiez o planowanym cliffhangerze do 5 serii (gdzie głównym bohaterem będzie Kirk).
Co prawda jeszcze nie zapadła ostateczna decyzja o kręceniu 5 serii...
Mam pytanie: co to za Volkan był na samym końcu odcinka który rozmawiał ze Romulanem?. Coś nie potrafie rozpoznawać jakoś tych facjat Volkańskich
Oczywiście Drow już na to odpopwiedział ale ja chce wrzucić mały kamyczek:
Czy ten Wolkanin (V'Las) to na pewno Wolkanin?
Użytkownik psjodko edytował ten post 07.12.2004 - |14:23|