Skocz do zawartości

Zdjęcie

Lights Out

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
90 odpowiedzi w tym temacie

#21 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 21.01.2011 - |11:22|

Lepiej nie kracz. Chociaż jak oglądalność jest poniżej 1 mln to za ciekawie nie wróży na przyszłość. Chyba za słabą reklamę mu zrobili, tak mi się wydaje. Chyba w tej sytuacji wypada mieć tylko nadzieję, że poleci chociażby do końca bo o S02 mozna chyba zapomnieć. Zresztą jak dla mnie to w wypadku tego serialu zamknięta jednosezonowa historia ma sens.
Co do samego odcinka to obejrzę wieczorem i się wypowiem.

• 0

#22 yungar

yungar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 147 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 22.01.2011 - |21:02|

Póki co oba odcinki naprawdę dobre.
W pilocie świetny był patent przy rozmowie z córką i przebitkami z jego akcji :)
No i te upokarzające fuchy jak konferansjer bingo czy występ u króla dywanów... Ładne to było.
Pewnie cała akcja będzie się toczyć w kierunku rewanżu z Reynoldsem i coś czuję, że w finale nie poznamy odpowiedzi, żeby zmotywować stację do zamówienia drugiej serii. Co zapewne nie nastąpi i pozostanie ogromny niedosyt jak po Terriers :/ Obym się mylił.
  • 0

#23 kyrcer

kyrcer

Kapral

• Użytkownik
  • 166 postów

Napisano 22.01.2011 - |21:28|

Odpukać w niemalowane. :wink:
  • 0

#24 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 22.01.2011 - |21:30|

Ale na kablówkach w porównaniu do stacji ogólnokrajowych jest ten plus, że polecą wszystkie nakręcone odcinki, więc Macmax ujrzysz 13 odcinków Lights Out.
  • 0

#25 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 22.01.2011 - |22:17|

To cieszy cliffhanger, bo cały czas mam w pamięci Lone Star, serial który ze względu na swoją tematykę jakoś mnie szczególnie zainteresował, a skończył swój żywot po 2 epizodach (nie pamiętałem stacji, wydawało mi się że był w kablówce)
Drugi odcinek Lights Out równie dobry co pierwszy, a może nawet ze względu na ciekawą końcówkę jeszcze lepszy, świetna główna rola męska, McCallany, nie znałem go wcześniej, a tutaj jakby się urodził dla tej roli - 9/10.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#26 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 22.01.2011 - |22:37|

01x02
Kolejny świetny odcinek, a już król dywanów rozwalił mnie na łopatki :). Akcja rozkręcała się powoli, ale od jakiejś połowy było na prawdę super.
Coś mi się wydaje, że nasz czempion pogrąża się coraz bardziej. Ten cały Brennan chce go chyba w jakiś sposób wykorzystać.
Co do zakończenia serialu to myślę, że nasz mistrz skończy na cmentarzu. Jeszcze nie wiem w jaki sposób tam wyląduje, ale coś mi się tak wydaje. Albo skończy na ringu podczas walki z tym murzynem albo podczas jakiejś akcji z Brennanem.
Odcinek 8/10. No i końcówka zapowiada jakieś wieksze perypetie w kolejnych epizodach.

Użytkownik delta1908 edytował ten post 27.01.2011 - |23:04|

• 0

#27 karlossg

karlossg

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 27.01.2011 - |22:47|

Świetny trzeci odcinek, serial się rozkręca, fajnie że w końcu było więcej boksu w bokserskim serialu ;), mam nadzieję że nawet jeśli skończy się na jednym sezonie serialu to będzie to sezon warty zapamiętania :).
  • 0

#28 kyrcer

kyrcer

Kapral

• Użytkownik
  • 166 postów

Napisano 28.01.2011 - |00:34|

Nom dokładnie. Nadal czekam aż główny bohater powróci na ring. :P
  • 0

#29 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 31.01.2011 - |00:56|

01x03
Ciekawy odcinek. Trochę więcej było o światku bokserskim. Pokazane były mechanizmy załatwianie walk, nie wiadomo ile jest w tym prawdy, ale oglądałem z zaciekawieniem. Ciekawe też jak Johnny załatwił walkę Omarowi, bo był już na kolanach podczas tej rozmowy z murzynem (czyżby zajmował pozycję ? ;) ) i powiedział, że zrobi wszystko :D
Co do końcówki to było przesądzone, że Omar walkę przegra. Dodam tyulko, że kolo jest strasznie irytujący i chyba nasz mistrz powinien mu udzielić jakiejś srogiej lekcji pokory.
Jak dla mnie ten serial to cały czas mocne 8/10 i obok Spartacusa najlepsza tegoroczna premiera. Może w kwietniu coś ten duet przebije, ale to się jeszcze okaże bo The Walking Dead też było zapowiadane na megahit, a wyszło średnio. Więc póki co kwietniowymi superprodukcjami się nie podniecam.
  • 0

#30 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 31.01.2011 - |22:21|

1x03
Serial trzyma poziom.
Coś czuję, że załtwienie walki Omarowi przez Johnneg'o wyskoczy później jak królik z kapelusza.
  • 0

#31 yungar

yungar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 147 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 01.02.2011 - |00:50|

Ja bym obstawiał, że Johnny załatwił Barry'emu organizację lub profity z walki Lightsa i teraz będzie namawiał Patricka, żeby wrócił na ring :) A ten odcinek był już kolejnym, w którym wspomniano, że Johnny też był nielichym bokserem i fajnie by było, jakby później pokazano więcej na ten temat.
  • 0

#32 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 03.02.2011 - |12:58|

I.03
yungar to jasne, że Barry'emu chodziło o walkę Lightsa z Reynolds'em. Tyle tylko, że nie wiadomo co z ustawieniem walki Omara, tak miało być? Czy też jednak zgubiła go lekkomyślność?

Co do końcówki to było przesądzone, że Omar walkę przegra.

A ja wcale taki pewien nie byłem, myślałem, że wszystko jest ustawione tak jak chciał Johnny
ogólnie odcinek nieco słabszy od poprzednich, ale chciejmy żeby wszystkie takie były, dużo boksu, różnych rozgrywek poza ringiem, dość powolne tempo, całość jednak zakończona świetnym finałem:) I cały czas coś złego dzieje się z Patrickiem, czuję że skończy się to wszystko jego śmiercią na ringu... - 8/10.

Użytkownik Macmax edytował ten post 03.02.2011 - |13:01|

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural

#33 kyrcer

kyrcer

Kapral

• Użytkownik
  • 166 postów

Napisano 03.02.2011 - |19:01|

Po 4 odcinku to nasz bokser trzyma się świetnie. :D

Użytkownik kyrcer edytował ten post 03.02.2011 - |19:02|

• 0

#34 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 04.02.2011 - |12:52|

Jak wyglądała oglądalność 3 odcinka? Przeszukałem wszystkie możliwe strony i nie mogę nigdzie tego namierzyć. Może trochę za wcześnie na sądy czy będzie 2 sezon, ale ciekawi mnie czy jest jakakolwiek tendencja zwyżkowa?
  • 0

#35 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 04.02.2011 - |13:28|

Oglądalność 3 odcinka 816 tys. Czwarty 864 tys. więc w miarę stabilnie, ale czy taka ilość wystarczy na 2 sezon to nie wiem. Terriers przy 4 odcinku miało 649 tys.
Kilka linków z oglądalnością:
http://tvbythenumber...-out-more/81255 - odc. 4
http://tvbythenumber...eady-more/80305 - odc. 3
http://tvbythenumber...d-up-more/79406 - odc. 2
http://tvbythenumber...sh-0-more/79026 - odc. 1

Użytkownik delta1908 edytował ten post 04.02.2011 - |13:37|

• 0

#36 yungar

yungar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 147 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 06.02.2011 - |00:02|

Fajnie, że już w czwartym odcinku żona dowiaduje się o kłopotach finansowych, bo byłem pewien, że będą to ciągnąć niemal przez cały sezon. Bardzo jestem ciekawy, jak rozwinie się serial, bo póki co każdy odcinek ładnie i płynnie wnosi coś nowego do fabuły.
  • 0

#37 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 07.02.2011 - |00:00|

01x04
Jest na prawdę nieźle. Po pierwszych trzech odcinkach było bardzo dobrze, ale brakowało tego o czym ma być ten serial czyli boksu, a nie tylko gadania o nim. Ten odcinek nam to dał. Powiem, że taka walka w klatce była nawet lepsza niż zwykły pojedynek bokserski. Tak dla ścisłości to patrząc realnie to nie widziałem chyba jeszcze takiego pojedynku w realnym świecie, w którym bokser wygrałby z zawodnikiem MMA, no ale cuda się zdarzają :) No i po takim łomocie nasz mistrz powinien wyglądać trochę "lepiej". Zastanawiam się też czy ta walka odbije się w jakimś stopniu na jego zdrowiu.
Oprócz tego otrzymaliśmy w tym odcinku również sporą dawkę dramatu. Podobają mi się relacje między Patrickiem a jego żoną. No i Johnny powoli pogrąża wszystkich. Ciekawe jak długo pozwolą mu jeszcze zarządzać kasą bo coś mu chyba to za dobrze nie wychodzi. Chociaż kolo brnie dcały czas do przodu jak nie drzwiami to oknami.
Ogólnie jest bardzo dobrze, za odcinek nadal 8/10.
  • 0

#38 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 07.02.2011 - |12:21|

01x04
Oj te naiwne żony ;) , niby to mądre a nie wie jak wygląda domowy budżet.
Johny przegina ostro i dziwię się Patrickowi że jako starszy brat trochę "przymyka oko" na wybryki młodszego. Mam młodszą siostrę - gdyby /hipotetycznie/ zaczęła "świrować" to od razu byłaby ostro przeczołgana.
Walka - fakt, niby kolo "był" światowej klasy zawodnikiem MMA ale boksera powinien załatwić - to wg mnie "zgrzyt", bubel w scenariuszu, zwycięska walka owszem ale z kimś innym - chyba że zaczynamy budować kult "supermena".
Permanentne zainteresowanie Brennana losem Patricka wysoce podejrzane.
  • 0

#39 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 08.02.2011 - |20:14|

Kolejna bardzo dobra produkcja FX której najsłabszą stroną jest oglądalność.
Warto oglądać choćby dostała cancela jak Terriers.

Ostatni odcinek Stossel był akurat o sporcie w tym MMA, które dużo stanów zakazało a statystyki pokazują że bardziej urazowe występy pomponiar przed meczami.

Użytkownik Quendi edytował ten post 08.02.2011 - |20:15|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#40 kyrcer

kyrcer

Kapral

• Użytkownik
  • 166 postów

Napisano 10.02.2011 - |08:18|

Sielanka się skończyła, myslałem że Lights przywali swojemu bratu i temu "gejowi" Barremu, ale jednak się powstrzymał. :D Końcówka ciekawa tak mi się wydawałao że ci panowie mają jakieś czarne interesy.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych