Skocz do zawartości

Zdjęcie

Stary film - jaki tytuł?

serial film rtl7 tvn7

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
170 odpowiedzi w tym temacie

#21 kimera

kimera

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 274 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 22.11.2006 - |14:03|

Jest to film "Odkrywcy" "Explorers" z 1985. Reżyseria Joe Dante, w rolach głównych River Phoenix i Ethan Hawke, muzyka Jerry Goldsmith. Same znane nazwiska :). Rolę jednego z kosmitów gra Robert Picardo, znany z ST Voyager i SG-1.
  • 0

#22 Sawyer 815

Sawyer 815

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów
  • MiastoTczew

Napisano 22.11.2006 - |19:08|

kiedys ogladalem taki film: niania pilnuje dzieciaka. pada deszcz. ktos dzwoni do drzwi ale ona nie otwiera i rozmawia z nim przez drzwi. pozniej ten facet zza drzwi mowi ze ktos ukradl jej tego dzieciaka. ona biegnie na gore i faktycznie maluch zniknal...pozniej nie pamietam co bylo. ale na koniec okazalo sie ze ten facet zza drzwi to brzuchomowca ktory caly czas byl w tym domu i byl on pomalowany na kolor sciany...jakos tak to sobie przypominam. czy ktos wie moze o jaki film chodzi?

Kurde gosciu ogladalem ten film pare lat temu jak jeszcze byłem mały. Motyw kojarze - malował się na kolor ściany i wtapiał się w tło. Na końcu ona z nim gada (nie wie gdzie on jest), wbiega policjant strzela w ściane i brzuchomówca dead.
  • 0

#23 student

student

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów

Napisano 26.11.2006 - |19:20|

hmm, to może i mnie podacie tytuły filmów :). Wszystkie je oglądałem już dosyć dawno temu.

1. film produkcji Disneya. W "starej czołówce", która zwykle pojawia się przed produkcją Disneya w TV jest kilka klatek z tego filmu, kiedy to główny bohater "pstryka" palcami, co o ile pamiętam miało przyzwać (w sensie summon :)) armię wojowników na pomoc. Generalnie film opowiada o wojowniku, który musi przechodzić kolejne "próby" np: pokonać niewidzialnego przeciwnika na moście nad przepaścią.
2. film jest o komputerze :), który zakochuje się w sąsiadce właściciela :). Myślę, że jeśli ktoś to widział, to powinien skojarzyć :).
3. serial sci-fi, który kiedyś leciał w polskiej TV (chyba TVP2) (na pewno ponad 6-7 lat temu) o załodze stacji kosmicznej orbitującej nad ziemią. Pamiętam jeden z odcinków kiedy przysłali im z Ziemi czarną ospę, która oczywiście się wydostała :).
  • 0

#24 diter99

diter99

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 26.11.2006 - |20:20|

2. film jest o komputerze :), który zakochuje się w sąsiadce właściciela :). Myślę, że jeśli ktoś to widział, to powinien skojarzyć :).

Jest to film Electric Dreams (1984) z Virginią Madsen.
  • 0

#25 gruszmen

gruszmen

Redaktor naczelny GHN

• VIP
  • 60 postów
  • MiastoWarszawa / Płock

Napisano 09.12.2006 - |15:06|

To ja dorzucę moje pytanie związane z filmem którego tytułu nie pamiętam. W ogóle to bardzo niewiele o tym filmie pamiętam, więc raczej wątpię, choć może...
Wiec tak jedyne co wiem:
- Film akcji
- Fabuła typu znaleźć złych i im dokopać
- Dobry koleś, który dokopuje złym jeździ na mega zbajerzonym motocyklu, który wszystko robi: jakieś podskoki, karabiny maszynowe, bodajrze jakieś rakiety, tego typu klimat
- Motor jest czarny matowy, kolo też cały na czarno i kask z przyciemniona szybą ma (dla niepoznaki, po kolo z tego co pamiętam to tak trochę poza prawem działa)

Niestety to tylko tyle co pamiętam, ale myślę, że jeśli ktoś kiedyś ten film widział to powinien bez problemu ten motocykl skojarzyć.

Pozdrawiam
  • 0
gruszmen
Redaktor naczelny news.hatak.pl
gruszmen@hatak.pl

Dołączona grafika

#26 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 09.12.2006 - |15:13|

to był chyba serial... a gościu był kimś w rodzaju Knight Ridera... tylko na motorze...
To leciało w Polskiej telewizji. na Polsacie prawie na pewno...

#27 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 09.12.2006 - |16:10|

Być może chodzi o Renegata, leciało na TVN.
  • 0

#28 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 09.12.2006 - |16:16|

Wraith nie, Renegat to były glina który został łowcą nagród...

natomiast tamten jeździł na ścigaczu pełnym bajerów.. jak KIDD...

#29 franc77

franc77

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 10.12.2006 - |11:00|

To ja dorzucę moje pytanie związane z filmem którego tytułu nie pamiętam. W ogóle to bardzo niewiele o tym filmie pamiętam, więc raczej wątpię, choć może...
Wiec tak jedyne co wiem:
- Film akcji
- Fabuła typu znaleźć złych i im dokopać
- Dobry koleś, który dokopuje złym jeździ na mega zbajerzonym motocyklu, który wszystko robi: jakieś podskoki, karabiny maszynowe, bodajrze jakieś rakiety, tego typu klimat
- Motor jest czarny matowy, kolo też cały na czarno i kask z przyciemniona szybą ma (dla niepoznaki, po kolo z tego co pamiętam to tak trochę poza prawem działa)

Niestety to tylko tyle co pamiętam, ale myślę, że jeśli ktoś kiedyś ten film widział to powinien bez problemu ten motocykl skojarzyć.

Pozdrawiam

Mnie ten opis kojarzy się z serialem Street Hawk. (Niestety tytułu polskiego nie pamiętam)
  • 0

#30 Shalom

Shalom

Plutonowy

• Użytkownik
  • 375 postów
  • MiastoBędzin

Napisano 10.12.2006 - |11:09|

tytuł polski to było "Jastrząb ulicy" jak nie trudno się domyślic ;)
  • 0

#31 gruszmen

gruszmen

Redaktor naczelny GHN

• VIP
  • 60 postów
  • MiastoWarszawa / Płock

Napisano 11.12.2006 - |12:23|

Tak to jest dokładnie to o co mi chodziło. Wielkie dzięki za pomoc.
Pozdrawiam.
  • 0
gruszmen
Redaktor naczelny news.hatak.pl
gruszmen@hatak.pl

Dołączona grafika

#32 Highlander

Highlander

Starszy szeregowy

• VIP
  • 104 postów

Napisano 18.12.2006 - |22:31|

Ja też mam pytanie o film.Oglądałem go na wideo u kolegi gdy miałem jakieś 10 lat.Ogólnie jest o kolesiu który ma moc regeneracji,że np jak się zrani to rana mu się zrasta jak u Wolverine'a.Jego syn ma takie same zdolności.Jedyną słabością jego było to,że bał się ciemnych pomieszczeń,ciemność mogła go nawet zabić.Ogólnie pamiętam , że walczy z jakimiś złymi kolesiami i na końcu wpada tirem do morza i ze względu na ciemność prawie umiera.W szpitalu uznają go za trupa,on nagle się budzi , no i happy end.Pamiętam ,że film mi się nawet podobał,były fajne sceny akcji.Niestety nie pamiętam kto tam grał ani jaki był tytuł.Jeśli ktoś wie co to za film to bardzo proszę napiszcie.

Użytkownik Highlander edytował ten post 18.12.2006 - |22:32|

• 0

#33 holger

holger

Szeregowy

• Użytkownik
  • 30 postów
  • MiastoWronki

Napisano 19.12.2006 - |02:18|

tytuł polski to było "Jastrząb ulicy" jak nie trudno się domyślic ;)

Pozwolę sobie dodać, iż na VHS-ach krążacych na przełomie lat 80/90 serial ów znany był pod tytułem "Uliczny jastrząb" ;)
  • 0

#34 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 22.12.2006 - |23:08|

Szukam filmu ktory jako "Ostatni Wieczor" pojawil sie w tej oto reklamie:
http://www.youtube.c...0...ted&search=
  • 0

#35 DonFelippe

DonFelippe

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 26.12.2006 - |14:49|

Szanse są małe że ktoś wie co to za film ale warto sprubować oglądałem go jeszcze jak ojczulek handlował vhs to jakieś 6-7 lat

Jest jakiś gościu ubrany w długi płaszcz, jego broń to dyski przypominają cd ma długie siwe,białe włosy, jest obcym.
w tytule tego filmu jest chyba słowo anioł o jak pamiętam jakiś płyn sobie wstrzykuje i ma wyblakłe źrenice. Węcej nie pamiętam!

Witam,

Mam wrażenie, że chodzi o ten film: http://www.imdb.com/title/tt0099817/

I witam wszystkich. :piwo:
  • 0

#36 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 23.01.2007 - |09:50|

Witam, mam nadzieje że mi pomorzecie, nie moge se przypomnieć tytułu filmu który ogladałem w tym roku :P
Jest to jeden z tych japońskich horrorów, tylko ze jego jesczcze nie nakręcili amerykańskiej wersji, pamiętam że to było coś o zdjęciach, były tam ukazane duchy, chodziło też o jakąś dziewczynę co została zgwałcona i sie msci, na końcu jest scena co koleś ląduje w psychiatryku a ona mu siedzi na głowie, ktoś kojarzy tytuł??
  • 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

#37 psycholafey

psycholafey

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 23.01.2007 - |11:47|

the shutter
tajlandzki horror i trza sie bac.. hamerykanie robia swa wersje
  • 0

#38 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 24.01.2007 - |21:58|

wielkie dzięki, swoją drogą fajny horror straszny był przynajmniej ;] A co do amerykańskich wersji to np THe ring jest lepszy niz japoński, ale to takie moje zdanie. Jeszcze nie widziałem Pulse mam obie wersje i nie wiem która obejrzeć :]
  • 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

#39 mm1977

mm1977

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 30.03.2007 - |17:41|

hmm ja tez szukam jednego filmu... rzecz dzieje sie w miescie ... sa normalni ludzie ktorzy sa torurowani przez obcych ktorych nie widza... sa schowani niewidoczni.. na koncu okazuje sie ze miasto jest tylko jakby sfera , sztuczna wyspa na niebie... taki fajny film..
  • 0

#40 Blah

Blah

Plutonowy

• Użytkownik
  • 372 postów

Napisano 30.03.2007 - |17:56|

byc moze o to ci chodzi :
http://www.imdb.com/title/tt0118929/
Ale glowy nie dam bo jednak z tego co pamietam troche inaczej film wygladal niz ten z twojego opisu
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych