Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wraith a Goa'uld

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
52 odpowiedzi w tym temacie

#21 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 311 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 06.02.2005 - |07:20|

Wydaje mi sie ze o kombinacji W+G nie ma mowy, w obu rasach znajdowali sie jednak jacyś którzy żyli na uboczu (pamietacie jak druzyna Atlantisa w odcinku Gift odkryał takie miejsce ?) oni by mogli kombinowac jak ulepszyć sie nawzajem. Druga sprawa to to ze odkąd pamietam to Goauldy chcciały zawładnać wszystkim co sie rusza tak ? a tu nagle pojawia sie silnijeszy wróg... mysle ze fakt faktem jedny by zjedli drugich z tym ze W by przetrwało... :D

Wyświetl post

Hmm..... jesli to prawda ze Wraith wysysajac zycie wysysaja tez wiedze z delikwenta to pamietajac ze Goadowie maja jakas forme "pamieci masowej" o calej swojej historii wystarczyloby wyssac jednego Goauda zeby wiedziec o nich wszystko czyz nie tak? :huh:
  • 0
Dołączona grafika

#22 Pharaoh

Pharaoh

Szeregowy

• Email
  • 20 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 22.03.2005 - |19:48|

pomysł z sarkofagiem by nie wypalił, bo wraith, wysysając życie, postarzają. A sarkofag to nie fontanna młodości, on leczy, a nie odmładza, więc to by nic nie dało.
  • 0

#23 ArTi

ArTi

Kapral

• VIP
  • 187 postów
  • MiastoMielec

Napisano 23.03.2005 - |07:44|

Tak dokladnie to niewiadomo co sarkofag robi. Może jak by delikwenta tylko "nadgryźli" to sarkofag by go wyleczył. Najbardziej to pewnie pasował by im ten szescianik z dzungi. Ten to dopiero by mial powera
  • 0
Być człowiekiem to znaczy zmieniać się by stać się lepszym
J.L. Picard

Teoria jest wtedy gdy nic nie działa choć wszystko jest wiadome.
Praktyka jest wtedy gdy wszystko działa choć nikt nie wie dlaczego.
Łącze teorie z praktyką, nic nie działa i nikt nie wie dlaczego

#24 Regnar

Regnar

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 29.03.2005 - |12:38|

Hmm... Moim zdaniem wraith nie mogliby sie pozywiać goauldami. W jednym z odcinków Atlantis , kiedy to ludzie więzili jednego Wraitha major sheppard powiedział ,ze próbował go karmic różnymi zwierzątkami, ale wygląda na to ,ze w menu Wraithów jest tylko jedno danie- ludzie.

Goauldowie maja zgoła odmienna budowe niz ludzie wiec wraith pewnie zabiłby nosiciela a wężyk zginołby tylko z powodu braku tegoż.

Uważam tez ,ze goauldowie są bardziej zaawansowani technologicznie niz wraithy. Z technologi wrathów warta wzmianki jest tylko teleportacja( używana do żniw oraz podrzucania sabotażystów :).

W jednym zodcinków pradawni mowili ,ze z łatwościa wygrali by z wraithami każdą bitwę ,ale nigdy nie wygraja wojny. Ze względu na liczebność wraithów, a nie ich technologie.

Tak więc w starciu W kontra G , stawiam ostatecznie na Wraithy. Goauldowie przegrają ,ale tylko ze względu na brak nosicieli :)

alez sie rozgadałem, mam nadzieję ,ze za bardzo nie pomąciłem.
  • 0

#25 Penegal

Penegal

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 29.03.2005 - |18:33|

Uważam tez ,ze goauldowie są bardziej zaawansowani technologicznie niz wraithy. Z technologi wrathów warta wzmianki jest tylko teleportacja( używana do żniw oraz podrzucania sabotażystów :).

Co do tego nie można mieć 100% pewności, ale na pewno Pradawni dysponowali technologią bardziej zaawansowaną niż Goa'uldowie czy Asgard. Tyle, że Wraith
mają zawsze morderczą przewagę liczebną, dlatego pokonali Pradawnych.
Również sądzę, że w przypadku konfrontacji każdy Goa'uld bardzo szybko stracił wiarę w własną boskość :hyhy: .

A co do możliwości połączenia, cóż, do stosunków partnerskich zdolni są tylko Tok'Ra,
a że żaden wraith nie dał by się zdominować przez Goa'ulda ani Goa'uld nie przystał na związek partnerski, to takie połączenie zdecydowanie dpada (dla dobra obu galaktyk).
  • 0

#26 Sawilos

Sawilos

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 05.07.2005 - |23:21|

W jednym zodcinków pradawni mowili ,ze z łatwościa wygrali by z wraithami każdą bitwę ,ale nigdy nie wygraja wojny. Ze względu na liczebność wraithów, a nie ich technologie.

To powiedzał major Sheppard.

A co do W+G, to czy Goa'uld ma wogule jak wejść w Wraith?
Zwykłe, szeregowe Wraith nie mają ust, a co do wejścia przez szyję, a co do szyi to mogliby mieć trudności z przebiciem, bo skóra wraith jest znacznie twardsza niż ludzka.

Wraith górą :clap:
  • 0
[...]- Zapytuję, zapytuję was więc, Iscariote: czymże jesteście?
-[...] Myśmy są misjonarze, misjonarze śmierci! Którzy chyląc swe czoła nisko proszą Pana o przebaczenie. Którzy chyląc swe czoła nisko powalają wrogów Jego na kolana, którzy w mroku nocy wymachują sztyletami, którzy zatruwają wieczerzę, myśmy są zabójcy, myśmy są skrytobójczy Judasze![...]

#27 Kanurwa

Kanurwa

Szeregowy

• Email
  • 50 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 20.07.2005 - |10:17|

Ja mam pytanie z innej beki, czy sa 2 rodzaje Wraith?? 1 ci ze tak powiem z "normalnymi ludzkimi" twarzami i 2 z twarzami ze skorupa??
  • 0

#28 Nom

Nom

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 20.07.2005 - |10:30|

Ta skorupa to tylko maska, pod spodem pewnie są normalni :D.
  • 0
om bhur bhuvah svah
tát savitúr váreniyam
bhárgo devásya dhimahi
dhíyo yó nah pracodáyat

#29 Frantic

Frantic

Szeregowy

• Email
  • 9 postów

Napisano 20.07.2005 - |17:01|

Mojm zdaniem Anubis by zniszczył tuch Wraith ... tak jak to uczynił gdy chciał zdobyć ostatnie oko ra Niszcząc przy tym cała flote statków klasy hatak :D.... a statki sie duzo neiruznią chyba ... pozatym Anubis mial szybkoszczelnych super zolniezy w pozadnej zbroji wiec Wraith moga sie bać Ball'a... ;], o ile wystąpi w Atlantis....
  • 0

#30 Kitana

Kitana

Szeregowy

• Użytkownik
  • 73 postów
  • MiastoThorne (Doncaster)

Napisano 31.07.2005 - |10:50|

hmm no nie wiem. Wraith przypominają mi trochę Replikatory, potrafią sie szybko dostosować. Jak np. ostatnio gdy biedny Hermiod nie mógł przesłać na pokład Wraith kolejnych bomb..hmm ciekawe..."pożyjemy, zobaczymy" :)
  • 0

“ Remember, the Force will be with you. Always."

#31 Eldricht

Eldricht

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 31.07.2005 - |15:16|

swoja droga ciekawe czy isnieja dobrzy Wraith (odpowiedniki Tokra)?
  • 0

#32 Muoteck

Muoteck

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 130 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 31.07.2005 - |15:23|

Wraith moga przypominać replikatory, chociażsą od nich o wiele głupsi...
Dobrzy wraith? A po co to komu? Załoga Atlantis by musiała ciągle niedorozwojom pomagać :D
  • 0
Iloraz inteligencji tłumu jest równy IQ najgłupszego jego przedstawiciela podzielonemu przez liczbę uczestników.

#33 Kitana

Kitana

Szeregowy

• Użytkownik
  • 73 postów

Napisano 31.07.2005 - |15:24|

hmmm ciekawe..nawet o tym nie pomyślałam, ale byłby to napewno ciekawy zwrot w walce z Wraith. :)
  • 0

#34 Chavo

Chavo

Kapral

• Użytkownik
  • 162 postów
  • MiastoMazowieckie

Napisano 31.07.2005 - |19:34|

swoja droga ciekawe czy isnieja dobrzy Wraith (odpowiedniki Tokra)?

Wyświetl post

Chyba raczej nie, bo niby w jaki sposób by się odżywiali. Nie sądzę, żeby znaleźli się ochotnicy którzy sami ofiarowali by się jako pożywienie :D. Tok'ra przynajmniej uzdrawiali chorych nosicieli, a co mogą zaofiarować Wraith ?
Chociaż przykład Forda wskazuje, że być może coś dałoby się wykombinować. Zobaczymy.
  • 0
Jeśli nie będziecie używać oczu waszych po to, aby widzieć, to będziecie używać ich po to, aby płakać.

#35 Nerevar

Nerevar

Szeregowy

• Email
  • 22 postów
  • MiastoPolska; Łódź

Napisano 01.08.2005 - |11:30|

Jeśli chodzi o połączenie G+W to chyba by nic z tego nie wyszło. Po za tym nie znamy fiziologii Wraith, kto wie może by odrzucili Goa'uld.
A co do Forda to był przypadek. Ten Wraith, który chciał się pożywić na poruczniku zaraz zginął, od wybuchu granatu, więc porucznika zalał ten enzym, dlatego porucznik przeżył ale zato szajba mu odbiła.

A jesli chodzi o wątek W vs G to wydaje mi się że Goa'uld by wygrali zwłaszcza z super żołnierzami przy boku. Super żołnierz ma ten szybkostrzelny miotacz, więc jakby zaczą walić w Wraith to zostałby tylko ser szwajcarki. W ręcz Wraith też nie dał by rady. Nawet C4 nie powstrzymało super żołnierza. To co mógł by zrobić jeden Wraith.

Użytkownik Nerevar edytował ten post 01.08.2005 - |11:31|

• 0

#36 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 311 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 09.08.2005 - |04:42|

Nawet C4 nie powstrzymało super żołnierza. To co mógł by zrobić jeden Wraith.

Wyświetl post

Jeden Wraith? Moglby "wessac" do Darta setke super zolnierzy a potem ich "wysadzic" w prozni w kosmosie na przyklad :hyhy:
  • 0
Dołączona grafika

#37 Kanurwa

Kanurwa

Szeregowy

• Email
  • 50 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 09.08.2005 - |10:58|

Piszecie to ogólnie rzecz ujmujac wszyscy tu pisza o niedorozwinietych wraith i ja ogólnie sie z tym zgadzam ale troszke nie rozumiem w takim razie skad oni maja taka technologie, szczegolnie po ogladnieciu odcnka 4 z serii2 SGA nie rozumiem skad oni wykombinowali taaaaka technologie przy tak prostackim zachowaniu.
  • 0

#38 M.M

M.M

Starszy sierżant

• VIP
  • 808 postów
  • MiastoKraków

Napisano 09.08.2005 - |12:19|

A ja myślę, że ten niski poziom umysłowy Writh to wypadek przy pracy. Przypatrzcie się statystom. Widać że szukali ich na siłowni, a nie kastingach. Scenarzystom chodziło bardziej o wygląd mięśniaka u Wraith, niż zdolnych aktorów. W końcu większości wypadków widzimy Upiory ganiające ze świecącymi kijami za naszymi bohaterami. A że tam któryś czasem coś powie? Trudno przecież od osiłka napakowanego sterydami wymagać zdolności aktorskich Humphreya Bogarta.
Teraz wróćmy do zasadniczej części tematu.
Myślę, że taki jafa byłby wysoko kalorycznym pokarmem dla Wraitha. W końcu symbiont by wzmacniał organizm ludzki. Tak samo z Goa’uldami. Gdyby doszło do wali zbrojnej piechoty, to staffy chyba nie sprawdziły by się lepiej niż ludzka broń. Problemem mogły by być Dart, ale tylko z początku. Pod warunkiem, że ich pancerz chronił by przed bronią Upiorów. Wraith z pewnością mają środki techniczne do poradzenia sobie z tym problemem. Gdyby ich zmusiły okoliczności, to na pewno opracowali by jakąś skuteczną broń.
Ciekaw też jestem połączenia Goa’ulda i Wraith. Zakładając oczywiście, że mogło by do niego dojść. Ciekawe czy wężykowi spodobało by się takie ciało. Wieczne życie bez konieczności stosowania sarkofagu i te zdolności telepatyczne. Ciekaw jestem jak by do tego podeszli Wraith, gdyby jakiś Goa’uld mógł się włamać do ich sieci telepatycznej.
  • 0

#39 Kitana

Kitana

Szeregowy

• Użytkownik
  • 73 postów

Napisano 09.08.2005 - |12:28|

hmm co do poziomu rozwinięcia technologii u Wrath, rzeczywiście nie wyglądają oni na 'bardzo inteligentnych', może gdy w naszej galaktyce pokonali Pradawnych przywłaszczyli sobie część ich rozwiązań technologicznych..może Pradawni nie zdążyli wszystkiego ze sobą zabrać czy też gdzieś ukryć..a skoro znaleźli się już na innym etapie egzystencji gdzie nie wolno im wtrącać się w życie 'śmiertelników', to istnieje prawdopodobieństwo że nawet nie zaoponowali gdy Wraith przejmowało ich technologię..eee tak tu sobie gdybam, bo to rzeczywiście ciekawa kwestia..skąd u licha u nich taka technologia...:)
  • 0

#40 M.M

M.M

Starszy sierżant

• VIP
  • 808 postów
  • MiastoKraków

Napisano 09.08.2005 - |12:41|

hmm co do poziomu rozwinięcia technologii u Wrath, rzeczywiście nie wyglądają oni na 'bardzo inteligentnych',

Rozwinięcia poziomu umysłowego czy technologicznego? ;)
Nie sądzę by przywłaszczyli sobie technologię Pradawnych po ich pokonaniu. Raczej musieli ją stworzyć przed wojną z Lantanami, inaczej nie dali by im rady. A ile nauczyli się potem to trudno powiedzieć. Myślę, że po wojnie Wraith raczej niewiele się rozwinęli technicznie. Raczej trwają w stagnacji.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych