Skocz do zawartości

Zdjęcie

Star Wars - The Clone Wars - sezon 3

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
76 odpowiedzi w tym temacie

#21 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 22.11.2010 - |18:21|

Dokładnie tak, pojawiło się o tym nawet info na Hataku... Nasza mała Ahsoka nam dorośleje! :D
Swoją drogą, wygląda bardzo ładnie:)
  • 0

Dołączona grafika

#22 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 23.11.2010 - |22:42|

S3 zdecydowanie słabszy od dwóch poprzednich a ostatni odcinek tylko potwierdza jak bardzo lewacką propagandą przesiąknięte jest Hollywood.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#23 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 24.11.2010 - |09:41|

S3 zdecydowanie słabszy od dwóch poprzednich a ostatni odcinek tylko potwierdza jak bardzo lewacką propagandą przesiąknięte jest Hollywood.

WTF :blink:
  • 0
http://magory.net - moja strona

#24 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 25.11.2010 - |01:12|

Cały odcinek o tym jakie banki są okropne i chcą deregulacji.
Jawne nawiązanie to obecnego kryzysu i zwalania winy na banki.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#25 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 25.11.2010 - |10:42|

To rozumiem, ale dziwiło mnie nazywanie tego "lewacką propagandą", którą "przesiąknięte jest Hollywood". Definicje słów lewackie, przesiąknięte i propaganda mamy najwyraźniej diametralnie różne. ;)
Sam odcinek zaś jak wszystkie w tym sezonie - słaby. Nie wiem czy oglądać Clone Wars dalej.

Użytkownik Magnes edytował ten post 25.11.2010 - |10:42|

• 0

#26 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 15.12.2010 - |08:17|

Nadrobiłem zaległości i hurtem oglądnąłem wyemitowane odcinki, początkowe epizody były dobre, czas szybko leciał było na co popatrzeć. Ale ostatnie cztery to istna tragedia. Jak lubię ten serial i mam do niego sentyment to po ostatnich odcinkach jestem wielce zawiedziony. Światełko w tunelu daje nam jednak zapowiedź wydarzeń jakie ukazane zostaną w styczniu 2011. Teaser prezentuje się widowiskowo:

Użytkownik Spearhawk edytował ten post 15.12.2010 - |08:17|

• 0

#27 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 29.12.2010 - |22:19|

Ale spoiler walnęli w tym trailerze. Ale teraz tym większa zachęta do oglądania. Mam tylko nadzieję, że druga połowa sezonu naprawdę będzie mocniejsza bo trailery potrafią być złudne. Minuta akcji to jeszcze nie zapowiedź wielkiego widowiska.

Jak tak oglądam ten 3 sezon to nie mogę oprzeć się wrażeniu, że Lucas zakopał się z tą serią. Niby chciał trzepać kasiorę na dzieciakach a porusza tematy, które tak średnio im podchodzą i większość i tak z tego morału wyniesie tyle, że Ahsoka skopała tyłki tym złym.

Użytkownik Tom_Logan edytował ten post 29.12.2010 - |22:35|

• 0
don't try

#28 Derten

Derten

Plutonowy

• LAMER
  • 367 postów

Napisano 09.01.2011 - |15:31|

najnowszy 12 odcinek chyba najbardziej ciekawy z całego sezonu .. takie wolałbym odcinki oglądać .
  • 0

#29 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 11.01.2011 - |10:04|

dobry odcinek, mroczny dość i co najważniejsze coś się działo... jest nowa nadzieja dla s3 :P
  • 0

#30 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 11.01.2011 - |12:19|

Ciekawy wątek. To jest właśnie fajne w tym serialu, że nie skupia się tylko na głównych bohaterach. Po tytułach kolejnych odcinków można stwierdzić, że niedługo powrócimy do tematu. Fajnie, że odcinek mocno odbiegał od tego co było ostatnio ale będę się cieszył jak kolejne będą utrzymane w podobnym tonie.
  • 0
don't try

#31 Nadia

Nadia

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 130 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 16.01.2011 - |17:23|

Drugi świetny odcinek. Strasznie podoba mi się mrok, w stronę którego poszli twórcy. Ale dziecku bym już tych odcinków nie puściła. ;)
  • 0

#32 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 17.01.2011 - |13:27|

2 odcinek bez Jedi, a tym bardziej bez senator Nuda i od razu 2 najlepsze odcinki sezonu, takie to mogli by puszczać codziennie na dobranoc :lol:
  • 0

#33 Nadia

Nadia

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 130 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 17.01.2011 - |13:45|

Nieprawda, byli Jedi, krótko bo krótko, ale byli. ;)
Ja mam nadzieję, że nasz nowy bohater zdąży przejść na jasną stronę po jakimś nowym praniu mózgu. :)
  • 0

#34 Derten

Derten

Plutonowy

• LAMER
  • 367 postów

Napisano 17.01.2011 - |23:26|

Nieprawda, byli Jedi, krótko bo krótko, ale byli. ;)
Ja mam nadzieję, że nasz nowy bohater zdąży przejść na jasną stronę po jakimś nowym praniu mózgu. :)

Ty tak poważnie ? ;/ Przecież wiadomo że zginie bo musis zginąc i będzie tym złym .. kolesie z góry stwierdzili tylko a raczej dali nam obietnice że postarają się go szybko nie ubic ;] Odcinek kolejny i kolejny najlepszy w sezonie :D

Aj jeden jedna wada odcinka była , zbyt szybkie rozwalenie mistrza i padawna pod koniec odcinka .. ledwie 5 sekund ... chociaż jedi w filmie też tak szybko padali więc w sumie nie powinienem się czepiac ale no no ...

Użytkownik johnass edytował ten post 17.01.2011 - |23:56|

• 0

#35 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 18.01.2011 - |09:22|

Jak dla mnie zbyt fantasy ten ostatni odcinek i zbyt oklepany motyw wiedźm-kapłanek-wojowniczek (aż mi się Legend of the Seeker przypomina). Pewnie za słabo znam świat Star Wars, ale zawsze wydawał mi się mimo wszystko nieco bardziej SF niż to co było w tym odcinku.
  • 0

#36 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 18.01.2011 - |12:01|

Jak dla mnie zbyt fantasy ten ostatni odcinek i zbyt oklepany motyw wiedźm-kapłanek-wojowniczek (aż mi się Legend of the Seeker przypomina). Pewnie za słabo znam świat Star Wars, ale zawsze wydawał mi się mimo wszystko nieco bardziej SF niż to co było w tym odcinku.

O przepraszam Star Wars to zawsze było więcej fantasy niż scifi więc w czym problem, chociaż pewnie scenarzyści tego potworka pewnie dołożyli coś od siebie w temacie wiedźm no chyba że Quinlan Vos się tam pojawia. ;)

• 0

#37 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 20.01.2011 - |12:16|

O ile poziom fantasy w filmowych Star Wars to powiedzmy 5/10, to poziom fantasy w tym odcinku Clone Wars wynosił około 9/10. ;) Dotychczas w filmowych Star Wars i książkach Zahna nie zauważyłem magii jako takiej - wyłącznie moc, która ma dość jasno określony sposób manifestacji. A tutaj mało brakowało do rzucania fireballami. Rozumiem, że w Star Wars komiksowym/książkowym poziom fantasy był czasem wyższy niż moje przybliżone 5/10?
  • 0

#38 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 20.01.2011 - |14:01|

A ja bym jednak nie był taki skłonny stwierdzić, że to było pod fantasy zrobione. Dla mnie to po prostu manipulacja mocą mająca na celu przekonanie innych, że kapłanki są niby magiczne. W końcu magik wyciągający monetę z ucha nie jest czarodziejem wyciągającym coś z niczego.

@Krusty a możesz rozwinąć to stwierdzenie, że SW to bardziej fantasy? Jak dla mnie to poza mocą, która jednak z narodzinami nowej trylogii przestała być taka tajemnicza to jednak więcej tam sci fi.
  • 0
don't try

#39 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 20.01.2011 - |22:29|

O ile poziom fantasy w filmowych Star Wars to powiedzmy 5/10, to poziom fantasy w tym odcinku Clone Wars wynosił około 9/10. ;) Dotychczas w filmowych Star Wars i książkach Zahna nie zauważyłem magii jako takiej - wyłącznie moc, która ma dość jasno określony sposób manifestacji. A tutaj mało brakowało do rzucania fireballami. Rozumiem, że w Star Wars komiksowym/książkowym poziom fantasy był czasem wyższy niż moje przybliżone 5/10?

Nawet 10/10...

Dołączona grafika

... ale to wynika głównie z tego jak się opisuje Moc i jej użytkowników a nie z nazewnictwa np. Wiedźmy czy magowie Sith(byli już w serialu?). Są komiksy i książki gdzie, te nazwy się pojawiają często i jest tam mało fantasy a są znów inne pozycje gdzie autor trzyma się tylko tego co papa Lukas pokazał na ekranie a człowiek łapie się za głowę bo ma wrażenie że autor pozmieniał tylko nazwy i wydał tak naprawdę kolejne lochy i smoki.

A wracając do Wiedźmy to one są fajne jak się pisze je odpowiednio w stylu takich bardzo mrocznych Amazonek czy Drow(ek?).

Użytkownik Krusty edytował ten post 20.01.2011 - |22:35|

• 0

#40 Nadia

Nadia

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 130 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 21.01.2011 - |16:28|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych