Skocz do zawartości

Zdjęcie

Najlepszy serial sezonu 2009/2010 - WYNIKI

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
23 odpowiedzi w tym temacie

#21 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 18.09.2010 - |19:37|

Jeśli tylko masz ochotę przedstaw ranking w tej formie. Ciekawe czy duże nastąpią przetasowania, Sons of Anarchy niezagrożone raczej, ale pozostałe seriale mogą się nieźle poprzestawiać. Poza tym dzięki serdeczne Quendi, że podjąłeś się tej może i przyjemnej, ale czasochłonnej pracy:)
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#22 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 19.09.2010 - |08:55|

Sprawdziłem pierwszą 50 w pojedynkach, awans aż do przegranej.
Ranking już zmieniony.

Na miejsce 2 wskoczył Mad Men s3,AMC
Poprawił się jeszcze The Good Wife s1,CBS
Na 31 awansował Tudors s4,Showtime

W dół poleciał The Philanthropist s1,NBC

Użytkownik Quendi edytował ten post 19.09.2010 - |08:56|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#23 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 03.12.2010 - |10:42|

hell yeah, bardzo mnie cieszy wysokie miejsce defying gravity -- jednocześnie nie cieszy mnie z oczywistych względów cancel tego przeuroczego serialu.

mimo wszystko, nie spodziewałam się, że zvotujemy dg aż tak wysoko ;D

Użytkownik katja edytował ten post 03.12.2010 - |10:42|

• 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#24 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 03.01.2011 - |11:14|

W ostatnich miesiącach udało mi się kilka istotnych seriali nadrobić. Część pod wpływem polecenia przez innych, do częśći nakłonił mnie ten ranking. Jednocześnie spróbuję skomentować jak widzę sobie inne seriale.

Sons of Anarchy, pierwsza pozycja i szczerze powiedziawszy trochę mnie zaskakuje. Obejrzałem pierwszy i drugi sezon jednak powiem szczerze jednak chyba nie czuję do końca klimatu. Po finale pierwszego sezonu spodziewałem się jakiejś rewolucji, jednak tutaj momy doczynienia z ewolucją. Może w wolnej chwili będe kontynuował jednak na chwilę obecną sobie odpuszczam.

Pozycja Dextera też mnie zaskauje. Bądź co bądź nie widzę żadnych nowych wielkich rewolucji w serialu. Już bardziej nowy sezon był dobry, tamten tymczasem poza jednak branym pod uwagę zakończeniu, ale mimo wszystko ciekawym cały sezon był mierny. Główny villan który moczy ręce w rodzinie o profilu niemal idealnym do rodziny którą miał Dexter. To tak jakby w Stargacie oczekiwać że w ostatnim odcinku jakiś bad-ass który nas „nękał cały” sezon nie zaatakuje nas i nie wróci. Czy to byłby Apofis, czy to byłby Anubis, albo banda „zapeleńców” z Ori.

Co doceniam – SUPERNATURAL. Serial specyficzny, jednak piąty sezon rządził. Miałem ciężką przeprawę, możliwe że nawet kiedyś już probowałem go łyknąć. Ale, klimat hororów, dwóch braci z problemami rodzinnymi i taka swoiste „bajkowe” lub niemal mityczne podejście odrzucało... no ale dużo osób polecało i powiem że było warto... Castiel i jego rozmowy telefoniczne rządzą. Powiem więcej że Supernatural jest jednym z seriali który dobrze wykorzystał małą lukę wyrobioną po odejściu z saggi SG nastawienia na humor.

Spartacus, superprodukcja, głośna, przerysowana krwistość. Ale też oglądało się bardzo dobrze.

SGU :) Dla mnie bomba :)

Chuck, któtko mówiąc raz na jakiś czas można łyknąć jak kanapkę z Subway’a.

Fringe...serial który obejrzałem wczoraj i pod jego wpływem się teraz rozpisałem. Gorąco polecam. Końcówka drugiego sezonu i trzeci sezon są naprawdę bardzo bardzo dobre. Tak. Często podczas serialu krzyczę co za idioci, czemu tego lub tamtego nie robią, jednak koniec końców jest to bardzo serial.

Lost

W mojedynku sitcomów w tamtym sezonie TBBT bardziej rządziło spośród HIMYM, i TAHM. W tym HIMYM się trochę odbiło.

Flashworda mi szkoda.

Capricy mi szkoda

SGU mi szkoda

Dlatego teraz banuje

Eureke (które oglądałem)
Warhouse (które oglądałem)
I Santuary (które miałem obejrzeć, ale nawet Amanda mnie do tego nie przekona, no chyba że mnie odwiedzi osobiście, to nawet wtedy zaryzykuję i DVD kupię ;p)
... niestety obejrzę nową Galacticę...

Star Wars kreskówka bardzo dobrze się też prezentuje, a w Weeds fakt faktem w imperium naszej głównej mafiozki można się pogubić.
Log65: Happy camper

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych