Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Walking Dead

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
176 odpowiedzi w tym temacie

#21 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 02.11.2010 - |14:14|

Jak możesz porównywać fabularnie film z serialem, którego widziałeś pilot?

My tu prowadzimy off-top, porownujemy film "28 dni pozniej" z filmem "28 tygodni pozniej", ktory moim zdaniem ani fabula ani klimatem nie dorownuje poprzednikowi (muzyki nie pamietam).

A zeby nie bylo takiego chamskiego offtopu to zastanawia mnie w serialu ile czasu minelo od postrzelenia do obudzenia glownego bohatera? A konkretniej od "plagi". Bo jak na moje oko nie moglo minac wiecej niz tydzien, przynajmniej nie odkad US Army opuscilo szpital (kroplowka zawiera gdzies z 2 litry plynu, co wystarczy na gora 2 dni a czlowiek nie wytrzyma wiecej niz 3 dni bez wody co daje nam 5 dni zanim glowny bohater sie obudzil. Tak wiec 5 dni od opuszczenia szpitala, pytanie jest ile dni wczesniej zaczela sie ta "plaga".

• 0

#22 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 02.11.2010 - |16:48|

Nie zauważyłem, żeby ktoś coś pisał o oglądalności.

"Premierę "The Walking Dead" obejrzało na antenie AMC 5.3 mln widzów, co jest najlepszym wynikiem w historii tej stacji kablowej!!! W przedziale wiekowym 18-49 lat serial osiągnął wynik 3.6 mln, co z kolei jest najlepszym wynikiem z wszystkich kablówek w tym roku.

Łącznie z powtórką odcinka, emitowaną dwie godziny po premierze, wieczór z AMC spędziło 8.1 mln widzów."

Więc serial się bardzo spodobał nie tylko tu na forum. Ale zobaczymy po 2 odcinku.
  • 0

#23 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 02.11.2010 - |22:50|

Po premierze ciężko coś więcej powiedzieć. Na ziemię jakoś nie rzuca, ale na pewno jedna z najlepszych premier tego sezonu (chociaż konkurencja jest prawie zerowa bo oprócz Boardwalk Empire i ewentualnie The Event to nic więcej ciekawego, przynajmniej ja nie znajduję). Myślałem, że będzie więcej akcji, bo na razie to mamy do czynienia z różnego rodzaju headshotami, pod każdym możliwym kątem i ucieczką przed walkerami. BTW, świetna charakteryzacja zombiaków czy co to tam jest.
Momentami klimacik jest świetny. Jak schodził po schodach w szpitalu i przyświecał sobie drogę zapałkami to myślałem, że zaraz wyskoczy gdzieś z boku jakiś truposz :D Mam nadzieję, że jakoś to wszystko rozwiną bo jeżeli wszyscy ocaleni mają tylko uciekać przed zombie i od czasu do czasu do nich postrzelać, plus ewentualnie jakiś romantyczny trójkąt, to może być nuda. Obym się mylił.
Póki co jest nieźle za pilota daję 8/10.

• 0

#24 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 03.11.2010 - |16:40|

Serial dobry. Tylko ta lekka przewidywalność mnie wkurza, ale ogólnie git. Obejrzę dalsze odcinki, i byle by się rozkręciło. Ponadto fajna obsada.
  • 0

#25 Kraven

Kraven

Kapral

• Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 03.11.2010 - |17:38|

Bardzo dobrze się zaczęło. Jest odpowiedni klimat, a chyba o to chodziło.
Główny bohater bardzo sympatyczny, już po pierwszym headshot(cie) wiedziałem, że go polubię.
Kilka na prawdę fajnych scen, szczególnie konik rules.
Po scenie z konikiem przekonaliśmy się w końcu jak wygląda zrealizowanie powiedzonka zjeść konia z kopytami :blink:
9/10
  • 0

#26 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 03.11.2010 - |19:52|

Jest bardzo dobrze, na pewno rozwinie się to w sensowny sposób. Szkoda, że tylko 6 odcinków :(
  • 0

#27 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 03.11.2010 - |22:58|

Bardzo sensownie poprowadzona fabuła.
Charakteryzacja pierwsza klasa, efekty też niczego sobie.

Zobaczymy jak wyjdzie ten pierwszy zombie horror dla dorosłych. Na razie zapowiada się dobrze.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#28 Yuras

Yuras

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 03.11.2010 - |23:09|

Mnie również się bardzo podobało, cały czas jest jakby pewien dreszczyk napięcia. A co do ilości odcinków, 6 to jest już "cały" sezon, czy ewentualnie jak serial się przyjmie to jest szansa na więcej? Choć z drugiej strony zauważyłem, że AMC stosuje raczej dość krótkie sezony..
  • 0

#29 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 06.11.2010 - |19:59|

Niewątpliwie świetnie zrealizowany serial. Jednak raził mnie całkowity brak zainteresowania "plagą" ze strony Ricka. Przede wszystkim, co się stało, od czego i kiedy się to zaczęło, i co najważniejsze ile leżał ranny w szpitalu - ile orientacyjnie czasu upłynęło.

Oczywiście nie żądam, by już w pierwszym odcinku zostało wszystko wyjaśnione. W końcu Morgan mógłby nie znać żadnych szczegółów.

Użytkownik DevilDrom edytował ten post 06.11.2010 - |19:59|

• 0

#30 Kraven

Kraven

Kapral

• Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 06.11.2010 - |20:41|

Niewątpliwie świetnie zrealizowany serial. Jednak raził mnie całkowity brak zainteresowania "plagą" ze strony Ricka.

To akurat można wytłumaczyć potrzebą odnalezienia rodziny, nawet jeśli jego kumpel po..wa jego żonę.

Użytkownik Kraven edytował ten post 06.11.2010 - |20:42|

• 0

#31 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 07.11.2010 - |12:11|

Dobry, ale tylko dobry pilot. Jak na tak rozdmuchaną reklamę to tylko bardzo solidnie i dobrze zrealizowane dzieło. Niepotrzebnie tak duża reklama za tym wszystkim poszła, bo spodziewaliśmy się nie wiadomo czego. Bez tej całej otoczki podobałoby się napewno bardziej.
To minusy - osobiście dla mnie nie jest strasznie, właściwie tylko jedna scena z żoną Morgana niosła w sobie grozę sytuacji. No może jeszcze historia z kucem.
Na plus,że serial ma bardzo fajny klimat, ale to już norma dla AMC.
Najciekawsze mogą się okazać wzajemne relacje między bohaterami, ich wewnętrzny dramat niż sama walka z zombie. Oby tak było, mi się akurat ten pomysł podoba, dramaty AMC wychodzą znakomicie - 8/10 za prolog.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#32 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 08.11.2010 - |16:47|

Drugi odcinek słabszy od pilota, ale oglądało sie bardzo przyjemnie.

#33 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 08.11.2010 - |22:29|

oglądało się dobrze, no chyba że robiło się niedobrze :P ale powalić to nie powaliło mnie, wręcz lekko rozczarowanym po pilocie, klimat słabszy, poprawność polityczna kłuje w oczy, akcja z kluczykim od kajdanek mega głupia, ale domyślam się że to z komiksu kalka, a tam jakoś to wyglądało pewnie lepiej

serial ma mieć tylko 6 odcinków, dobrze kojarzę? bo po 1/3 nawet nie wiadomo czego oczekiwać
  • 1

#34 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 08.11.2010 - |22:54|

Po 2 odcinku który obejrzało 4.7 mln (1 odcinek 5.3) stacja AMC postanowiła zamówić 2 sezon serialu "the Walking Dead". 2 sezon będzie się składać z 13 odcinków.
  • 0

#35 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 08.11.2010 - |23:51|

Bardzo dobry odcinek. Zdecydowanie lepszy od pilota.
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#36 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 09.11.2010 - |16:23|

2 odcinek równie dobry. Tylko ten pomysł z wysmarowaniem się wnętrznościami niby dobry w końcu, ale w pewnym sensie idiotyczny. Ale ogólnie uwolnili się, Glenn mógł sobie szarżować po pustej ulicy ile mu się podoba, co było super. Sam bym pojeździł po takiej pustej ulicy xD
  • 0

#37 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 09.11.2010 - |23:03|

01x02
Świetny odcinek. Mieszanka akcji, thrilleru i delikatnego horroru, zabrakło trochę humoru, może czarnego humoru, pasowałby tu jak ulał. Oglądało się naprawdę dobrze. Cały odcinek trzymał w niezłym napięciu. Zastanawia mnie co się stanie z kolesiem pozostawionym na dachu. Ciekawe czy przeżyje, czy to tylko epizod z jego udziałem, bo aktor rozpoznawalny, kilka razy gdzieś już go widziałem. Na pewno wprowadziłby troche zamieszania w szeregi ocalonych.
Ocena odcinka 9/10.
  • 0

#38 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 10.11.2010 - |09:42|

Ten na dachu przeżyje, inaczej by nie pokazali upadających pił. :)
  • 0
http://magory.net - moja strona

#39 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 10.11.2010 - |10:42|

Ten na dachu przeżyje, inaczej by nie pokazali upadających pił. :)

W sumie masz rację. Ciekawe czy sobie rękę odetnie jak ten w Pile? Pewnie będzie dodatkowo żądny zemsty i może być ciekawie. Może to czarny charakter tego serialu? Ciekawe czy da radę sam przeciw wszystkim?
  • 0

#40 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 10.11.2010 - |15:05|

Ja bym na jego miejscu raczej wybił sobie kciuk, boli jak cholera, ale można go potem nastawić.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych