Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 049 - S05E01 - My Bad

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
26 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek (17 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek

1. 10 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. 9 (9 głosów [52.94%] - Zobacz)

Procent z głosów: 52.94%

3. 8 (5 głosów [29.41%] - Zobacz)

Procent z głosów: 29.41%

4. 7 (2 głosów [11.76%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.76%

5. 6 (1 głosów [5.88%] - Zobacz)

Procent z głosów: 5.88%

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 30.09.2010 - |10:02|

Może jakieś głąby w postprodukcji odwróciły obraz, żeby ujęcie pasowało :P

Użytkownik garus edytował ten post 30.09.2010 - |10:03|

• 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#22 Lowrey

Lowrey

Szeregowy

• Użytkownik
  • 61 postów
  • MiastoKraków

Napisano 30.09.2010 - |12:11|

Na szczęście niektórzy mają jeszcze głowę na karku i nie oczekują zbyt wiele po tym sezonie, zresztą twórcy wypowiadali się, że nie będą prześcigać się w przebiciu 4-sezonu. Dexter tak czy siak skończy, jako jeden z najlepszych seriali w historii, a majaczenie niektórych można wyrzucić do kosza.

Odcinek świetny, widać że głównym motywem 5-sezonu będzie walka Dexa z samym sobą, aż w końcu wyląduję na krześle, bo szczerze mówiąc innego scenariusza sobie nie wyobrażam. A jeśli będzie inaczej, to cóż, pozostaję mi tylko uszanować wybór scenarzystów. 9/10
  • 0

#23 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 30.09.2010 - |13:05|

Na szczęście niektórzy mają jeszcze głowę na karku i nie oczekują zbyt wiele po tym sezonie

Co ty za bzdury wypisujesz, jak można coś oglądać i nie oczekiwać że będzie fajne. Przecież to jest bez sensu. Ja jak coś oglądam to liczę, że powali mnie na kolana albo będzie przynajmniej dobre, a jak ma być kicha to sobie odpuszczam bo szkoda czasu. Zresztą po co tworcy mają produkować coś co będzie z góry słabe i jeszcze o tym oficjalnie mówić, przecież to od razu zniechęci widzów do oglądania i spadek oglądalności murowany.
  • 0

#24 Lowrey

Lowrey

Szeregowy

• Użytkownik
  • 61 postów
  • MiastoKraków

Napisano 30.09.2010 - |13:14|

Co ty za bzdury wypisujesz, jak można coś oglądać i nie oczekiwać że będzie fajne.

Trochę dystansu nie zaszkodzi, bo jeśli uważasz, że bieżący sezon będzie lepszy od poprzedniego, to już powinieneś zaprzestać oglądania. A poza tym, dzięki temu wywiadowi wiem, że się nie rozczaruję i przyjmę zakończenie z zadowoleniem.
  • 0

#25 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 30.09.2010 - |14:32|

Po pierwsze to trzeba zadać pytanie czy sezon 4 mnie się podobał. Odpowiedź tak, był fajny, ale 1 i 2 sezon były lepsze. Więc nie wiadomo czy S5 będzie mi się podobał czy nie i czy będzie lepszy od S4. Obejrzałem na razie 1 odcinek i jest przeciętnie. Obejrzę sobie sezon do końca i wtedy stwierdzę czy brnąć w to dalej, no chyba że to będzie ostatni sezon, ale na razie się nie zapowiada. Może będzie jakiś fajny czy zaskakujący pomysł na ten sezon, który mi się spodoba. Wszystko się okaże za kilka tygodni.

Użytkownik delta1908 edytował ten post 30.09.2010 - |14:32|

• 0

#26 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 01.10.2010 - |10:00|

Czwarty sezon był dobry. Jest uważany za wybitny tylko i wyłącznie za samą końcówkę. Osobiście bardziej sobie cenię sezon 2. Takie jest moje zdanie na ten temat.
Co do nowego odcinka to jak dla mnie mocne 9/10. Aktorstwo z górnej półki. Dexter zdaje sobie sprawę jak bardzo jest ułomny uczuciowo. Te ostatnie powoli zaczynają się u niego pojawiać. Chyba nawet zaczyna sobie z tego zdawać sprawę i walczy z tym. Świedczy o tym jego ucieczka od najbliższych, zabójstwo w WC i późniejsza reakcja. Mimo że bardzo lubię ten serial chciałbym by ten sezon był ostatni. Dexter musi skończyć na krześle jako normalny człowiek. Innego końca sobie nie wyobrażam.
  • 0

#27 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 21.08.2011 - |13:56|

Jak dla mnie znakomity epizod, piękne otwarcie 5 sezonu, świetnie połączone fakty z sezonu 4 i bardzo klimatyczne wprowadzenie w głębię psychologiczną umysłu Dexa. Uwielbiam takie rozterki moralne, walkę samego z sobą, a szczególnie w przypadku takiego psychola jak Dexter.
Sceny z dreszczykiem to beznamiętne przekazywanie przez Dexa informacji o śmierci Rity i scena w kostnicy i wyznania Dexa - ciarki przechodziły.
Z minusów to zabicie tego kolesia na tej stacji, zaleciało amatorszczyzną, ciekaw jestem czy ten epizod będzie miał jakiekolwiek znaczenie - 9/10.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych