Skocz do zawartości

Zdjęcie

Najlepszy serial sezonu 2009/2010

• Zamknięty Temat jest zamknięty
37 odpowiedzi w tym temacie

#21 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 13.08.2010 - |15:40|

Wybaczcie, znów strasznie się rozpisałem. Oto moja lista obejrzanych seriali wraz z narzekaniami i pochwałami:

1. 18 | Lost s6 – „Kończy się tylko raz. Wszystko przed tym to postęp” No właśnie – skończyło się. Powiem wprost – nie takiego zakończenia oczekiwałem, nie na takie czekałem 6 lat, nie o takim marzyłem. Nie pisałem o tym przy okazji komentarzy po odcinku, bo zwyczajnie nie miałem na to siły lub raczej zostałem do tego zniechęcony. Lost mógł być serialem wybitnym, ale przez ostatni odcinek jest tylko bardzo dobry. Odcinek Across the Sea dawał nadzieję, że wszystko się wyjaśni w finale, ale niestety skupiono się na czymś innym. Za dużo uwagi poświecono na flash sideways, a na rozwiązanie zagadek nie było praktycznie miejsca (ba dodano nowe związane z sercem wyspy). Plus na pewno za ostatnią scenę i czasowe wyłączenie mocy wyspy, ale to chyba jedyne jasne strony finału. Długo się zastanawiałem czy umieścić serial na pierwszym miejscu, ale jednak sezon był bardzo dobry jako całość – wykluczając ostatni odcinek. Obejrzany niedawno epilog również częściowo zatarł negatywne odczucia. Niby 11 minut, ale jak dla mnie bardzo ciekawych, ze sporą ilością odpowiedzi. Zastanawia mnie bardzo czy właściciel praw do marki nie planuje jakiegoś spin-offu lub filmu (jak w przypadku SG-1), bo naprawdę jest co wyjaśniać i niewykorzystanie takiego potencjału to ogromne marnotrawstwo.

2. 17 | Supernatural s5 – Bardzo dobry sezon, ale szkoda, że nie był on zakończeniem całego serialu. Byłoby ono idealne (gdyby oczywiście wyciąć ostatnią scenę). Poleciano na kasę – jak zwykle. Mam nadzieję, że z serialem nie będzie tak samo jak ze Smallville, który od 6 sezonu stracił znacznie formę.

3. 16| Caprica s1- Nie wiem czy powinienem brać Caprica pod uwagę. Pierwszy sezon się nie zakończył, ale powrót dopiero w 2011, więc może warto? Co do serialu - wyraźnie czuć, że to dzieło twórców BSG. Ogląda się bardzo dobrze, wiele nawiązań do wydarzeń późniejszych i nadzieja na wyjaśnienie kilku niezamkniętych w tamtej produkcji wątków (np. czym lub kim jest Bóg, który nie lubi gdy tak się go nazywa). Czekam z niecierpliwością, szczególnie że pokazany ostatnio trailer był niesamowity.

4. 15 | Desperate Housewives s6 – Wysoki poziom na szczęście utrzymany. Ja nie wiem jak scenarzyści to robią, ale chwała im. Główny wątek jakby lepszy niż poprzednio ale moim zdaniem odcinki oderwane od niego są w ostatnich sezonach ciekawsze i zabawniejsze. Do tego ładny cliffhanger (a nawet kilka) nastraja optymistycznie na nowe odcinki.

5. 14| Flash Forward s1- Po kilku pierwszych odcinków poziom zleciał na pysk, ale po zimowej przerwie było lepiej niż dobrze. Zdecydowanie powinien być drugi sezon, choćby bardzo krótki (np. tak jak Jericho). Niestety raczej nie ma na to szans.

6. 13 | Fringe s2 – Jest dobrze, a momentami nawet bardzo dobrze. Główny wątek się rozwija, a bohaterowie i relacje miedzy nimi ewoluują. Końcowe odcinki tak jak poprzednio to największy atut serialu. 3 sezon zapowiada się wyśmienicie.

7. 12| Stargate Universe s1 – Zupełnie inne podejście do świata Stargate niż w przypadku SG-1 i Atlantis. Bliżej temu serialowi do BSG co moim zdaniem jest plusem. Zdecydowanie dla wymagającego widza i dlatego nie wszystkim się podoba. Jak dla mnie dobry serial.

8. 11 | 24 s8 – Pierwsza połowa sezonu bardzo, bardzo słaba. Druga na szczęście znacznie lepsza – klimat i poziom jak z dawnych serii. Dobre zakończenie serialu i właściwa decyzja o nieprzedłużaniu produkcji.

9. 10| Doctor Who s5 – Zmiana Doktora odbyła się bezboleśnie. Zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, że była korzystna bo nieco odświeżyła formułę serialu. W ogólnym rozrachunku lepiej niż rok (a właściwie dwa lata) wcześniej.

10. 9 | Californication s3 – Niestety znacznie gorzej niż w poprzednich latach. Odcinki takie jak The Apartment wcześniej były normą, a tutaj mieliśmy właściwie tylko ten epizod i finał. Tak czy inaczej serial wciąż trzyma poziom, ale liczę na lepszy 4 sezon.

11. 8| Dollhouse s2 – Widmo zakończenia znacznie podniosło poziom, chociaż mi pierwszy sezon również bardzo się podobał. Niektóre wątki łatane w ostatniej chwili, ale ogólnie zakończenie satysfakcjonujące. Szkoda fajnego serialu.

12. 7| The Pacific – O klasę niżej niż Band of Brothers, ale źle nie było. Inna wojna, ale chyba bardziej brutalna niż ta w Eropie. Warto zobaczyć, to tylko 10 odcinków.

13. 6 | Sanctuary s2 – Odcinki w większości lepsze niż w sezonie 1. Pozbycie się Ashley wyszło na plus. Świetny Pavor Nocturnus i niezły finał.

14. 5 | The Simpsons s21 – Serial wciąż śmieszy i niektóre odcinki były naprawdę przezabawne, ale myślę że już czas powoli myśleć o zakończeni tej kreskówki. Dziesięciolecia na antenie, bardzo dużo odcinków, okres największej świetności za sobą. Fox znany jest jednak z eksploatowania produkcji do granic możliwości, więc pewnie szybko nie odpuści.

15. 4| Paradox s1 – Całkiem przyzwoita brytyjska produkcja. Tylko 5 odcinków ale za to dużo emocji. Ciekawe czy jest szansa na 2 sezon.

16. 3 | Smallville s9 – Mniej więcej ten sam niewysoki poziom co w poprzednich latach za to z bardzo dobrym finałem i motywem przewodnim (Zod i mieszkańcy Kandoru). 10 i ostatni sezon zapowiada się nieźle i może być dobrym zwieńczeniem całości.

17. 2 | Heroes s4 – Szczęśliwie dobrnęliśmy do finału. Tylko kilka przyzwoitych odcinków w sezonie - reszta przeraźliwie nudna. Nareszcie koniec.

18. 1 V s1 – Bida z nędzą. Serial zbyt sztuczny, zbyt naiwny i ogólnie bez pomysłu. Bardzo słabe aktorstwo i dialogi. Dziwie się, że dostał drugi sezon kosztem FlashForward.

W planach do obejrzenia:

1. Spartacus: Blood and Sand
2. Happy Town
3. Persons Unknown
4. The Prisoner
5. Rubicon

Perspektywy na przyszłość:

W nadchodzącym sezonie, oprócz kontynuacji wymienionych przeze mnie seriali interesują mnie w zasadzie tylko:

1. The Event
2. No Ordinary Family

Nie wiem czy ostatecznie będę któryś z nich oglądał. Zależy jak będą się kształtowały opinie ludzi.
  • 0

#22 Rob

Rob

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów
  • MiastoBiałystok/Łódź

Napisano 13.08.2010 - |16:30|

2. Supernatural
3. Stargate: Universe
4. House MD
5. V
6. Lost

Przeogromny dylemat jeśli chodzi o miejsce 2 i 3. Dla mnie exe quo. Ale jeśli już miałem wybrać to kierowałem się finałem sezonów.
  • 0

#23 sibum

sibum

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów

Napisano 19.08.2010 - |21:53|

1. Lost - 6 lat, świetne zakończenie historii
2. Chuck - bo nie ma drugiego takiego szpiega
3. Vampire Diaries - czarny koń sezonu i za to właśnie dostał miejsce "na pudle"
4. Dexter - za Ritę
5. Breaking Bad - a ludzie pisali, że to Jesse to bad boy w tym duecie
6. Glee - świetna odskocznia
7. The Big Bang Theory - Sheldon Cooper nadrabia wszystko
8. Modern Family - świetna komedia
9. Californication - kapitalny ostatni odcinek
10. 24 - 8 sezonów, koniec dobry, ale tylko dobry
11. Bones - za równy sezon
12. Sones of Anarchy - w sumie też świetny sezon, ale jak nie ma miejsc ex aequo to wylądował tutaj
13. Supernatural - to samo co powyżej
14. Doctor Who - nowy doktor się sprawdził
15. True Blood - główny przeciwnik jakiś taki popierdółkowaty
16. Spartacus - bardzo nierówny sezon
17. How I Met Your Mother - coraz trudniej o ciekawe pomysły
18. Legend of the Seeker - czegoś zabrakło jednak
19. V - obejrzałem, ale na tym sezonie kończę przygodę z tym serialem

Użytkownik sibum edytował ten post 04.09.2010 - |17:12|

• 0

#24 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 19.08.2010 - |22:51|

1. Lost 13pkt.
2. Stargate Universe 12pkt.
3. Dollhouse 11pkt.
4. True Blood 10pkt.
5. FlashForward 9pkt.
6. South Park 8pkt.
7. Eureka 7pkt.
8. Warehouse 13 6pkt.
9. Weeds 5pkt.
10. Californication 4pkt.
11. V 3pkt.
12. Paradox 2pkt.
13. Human Target 1pkt.
  • 0

#25 ktostam

ktostam

Szeregowy

• Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 23.08.2010 - |12:38|

1. Breaking Bad
2. Mad Men
3 .Sons of Anarchy
4. Supernatural
5. Dexter
6. Ashes to Ashes
7. Doctor Who
8. Chuck
9. 24
10. Californication
11. Fringe
12. Lost
13. Monk
14. House
15. The Big Bang Theory
16. Eureka
17. White Collar
18. Glee
19. Stargate Universe
20. Two and a half man
21. The Office
22. Family Guy
23. Weeds
24. How I Met Your Mother
  • 0

#26 Metalfish

Metalfish

Plutonowy

• Użytkownik
  • 406 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 23.08.2010 - |18:15|

Trochę mało, mam trochę załegłości (zacząłem Spartacusa na przykład) Ale z tego co na razie oglądałem w całości:

1. Sons of Anarchy S02: Doskonały, trzymający w napięciu i emocjonujący sezon, świetny finał. Jedna z najlepszych produkcji telewizyjnych jakie w życiu widziałem. Jedyny minus to śmiesznie wyglądająca "ustawka" pod koniec sezonu. :P
2. Dexter S04: Zastanawiałem się czy nie dać pierwszego miejsca, ale jednak nie. Jeden z moich ulubionych seriali nie zawiódł, a nawet prawie dorównał mojemu ulubionemu pierwszemu sezonowi. No i to mocne zakończenie!
3. Lost S06: Generalnie to mój ulubiony serial wszechczasów. :P Jednak ostatni sezon trochę mnie zawiódł. O ile wszystkie 5 poprzednich sezonów mógłbym umieszczać na pierwszym miejscu w takim rankingu to nie tym razem. Za dużo dłużyzn, niepotrzebnych wątków, czasem brak logiki w motywacjach bohaterów serialu (co w poprzednich sezonach wg mnie nie miało nigdy miejsca) Ale tak czy siak dobrze się oglądało, a samo zakończenie mnie satysfakcjonuje.
4. True Blood S02: Dotychczas najlepszy jeśli chodzi o ten serial. Druga połowa sezonu naprawdę mistrzowsko poprowadzona i sporo dobrego humoru.
5. Chuck S03: Nie tak dobry jak sezon drugi, ale utrzymał dobry poziom co w sumie mnie zaskoczyło, bo myślałem, że w serial zacznie się wypalać. Na szczęście się pomyliłem.
6. Californication S02: Miałem dylemat z Housem, ale stawiam na Californication. Niezły sezon, ale tylko momentami świetny. Generalnie mocno przeceniany wg mnie.
7. House M.D. S06: Ciągle przyjemnie się ogląda. Jednak do spółki z sezonem piątym serial już powoli naprawdę często przynudza. Wątki pozaszpitalne rozwijają się w tempie żółwim, a finał dość słaby (najlepszy jeśli chodzi o House'a miał najsłabszy wg mnie sezon, czyli piąty)
8. Weeds S05: Słabizna niestety. Co sezon to gorzej, ale piąty był totalną porażką w porównaniu z średnim czwartym. Humor o wiele słabszy, fabuła bardziej mdła. Oby kolejny sezpn był lepszy (na razie pierwszy odcinek daje na to nadzieję)

Chyba o niczym nie zapomniałem, bo regularnie to oglądam jeszcze South PArk, ale wg nowych zasad chyba nie mógłbym tutaj umieścić.
  • 0
...and Justice for All!

#27 AndrevLG

AndrevLG

Szeregowy

• Użytkownik
  • 56 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 27.08.2010 - |10:39|

1. Mad Men - pierwszy chyba dlatego ze wczoraj go skończyłem. 3s rewelacja.
2. Sons of Anarchy - Od początku trzymał w napięciu. Na upartego 3 pierwsze miejsca mogłby być ex equo.
3. Dexter - o niebo lepszy od s3.
4. Chuck - początek rewelacja, od 7(?) odcinka musieli podciągnąć fabule do 13 z duzą stratą dla humorystycznych scen. Końcówka dobra.
5. Psych - przybadł mi do gustu taki humor.
6. Supernatural - Z poziomu "rewelacyjny" zszedł na bardzo dobry. Czegoś mi brakuje.
7. Californication - Mi o dziwo 3s. przypadł do gustu bardziej niż 2 poprzednie.
8. House - Połowa serialu bardzo dobra i równa. Następnie sporo średnich odcinków które popsuły całokształt.
9. The big bang theory - Zdecydowanie najlepszy z pasma komediowego CBS.
10. White collar - Po prostu przyjemny.
11. 30 rock - specyficzny humor.
12. Two and half - na przyzwoitym poziomie 7s.
13. Burn Notice - ani super, ani zły.
14. Mentalist - 2 odcinki zwiazane z wątkiem głownym? słabo.
15. HIMYM - Nawet Barney juz nie ten.
16. Paradox - Coś nie bardzo.
17. Weeds - 4 sezon był w mojej opinii słaby, a ten jest jeszcze gorszy.

Ogólna uwaga. Nie przypadkowo dwa pierwsze miejsca zajmują seriale któreoglądałem "na raz".
Mi osobiście taka formuła bardziej odpowiada.
Może gdyby tak obejrzał Supernatural, Chucka i Housa to byłby na wyższych pozycjach.

Jestem w trakcie 3s. Entourage. Jak na razie REWELACJA. Ciekawe jak dalsze sezony.

Użytkownik AndrevLG edytował ten post 27.08.2010 - |10:42|

• 0

#28 przemko46

przemko46

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 31.08.2010 - |12:30|

1 Sons of Anarchy
2 Dexter
3 Supernatural
4 Chuck
5 lost
6 Spartacus: Blood and Sand
7 Justifield
8 the vampire diaries
9 Breaking Bad
10 True Blood
11 Grey's Anatomy
12 the good wife
13 Stargate Universe
14 Castle
15 Smallville
16 Fringe
17 V (2009)
18 Misfits
19 Dark Blue
20 glee
21 white collar
22 The Big Bang Theory
23 Mentalist
24 Californication
25 How I Met Your Mother
26 How to Make It in America
27 eureka
28 modern family
29 Flashpoint
30 NCIA.LA
31 Life Unexpected
32 Warehouse 13
33 Leverage
34 Human Target
35 Weeds
36 Damages
37 royal pains
38 psych
39 Skins
40 Caprica
41 Blue Mountain State
42 FlashForward
43 Gossip Girl
44 90210
45 Greek
46 The Legend of the Seeker
47 The Listener
48 Merlin
49 HUNG
50 the philantropis
51 Secret Diary of a Call Girl
52 the middle
53 Sanctuary
54 bored to death
55 Dollhouse
56 paradox
57 Heroes
58 Accidentally on Purpose
  • 0

#29 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 01.09.2010 - |13:34|

1. Spartacus
2. Sons of Anarchy
3. Dexter
4. Vampire Diaries
5. Stargate: Universe
6. Supernatural
7. 24H
7. Caprica
8. True Blood
9. Chuck
10.Skins
11.The tudors
12.Breaking Bad
13.V.
14.House
15.White Collar
16.Californication
17.Entourage
18.Lost
19.Dark Blue
20.How i met your mother
21.Weeds
22.Hung
23.Modern Family
24.Desperate Housewives
25.Greys Anatomy
26.Private Practice

Mam nadzieję że zdążyłem :-P Wydawało mi się że już robiłem ranking, chciałem zedytować, ale go nie znalazłem :-( może mi się śniło że go robiłem :-P

Użytkownik Rand edytował ten post 01.09.2010 - |13:35|

• 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

#30 Daria

Daria

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 04.09.2010 - |14:58|

1. Sons of Anarchy
2. Fringe
3. Glee
4. Mad Men
5. Defying Gravity
6. White Collar
7. True Blood
8. House
9. Dexter
10.How I met your mother
11.Flash Forward
12.Grey's Anatomy
13.The Mentalist
14.Weeds
15.Lost
  • 0

#31 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 07.09.2010 - |09:08|

IMHO:

1. Sons of Anarchy s2
2. Mad Men s3
absolutnie poza konkurencją

3. Stargate Universe s1
4. Caprica s1
mam straszny sentyment do SF (szczególnie do akurat tych, powiązanych z SG1 i BSG)

5. Glee s1
świetna zabawa, sam nie wierzyłem że mogę oglądać taki serial

6. Nurse Jackie s01-02
bardzo dobry serial “czarnohumorowy”

7. V s01
jak wspominałem mam sentyment do SF

8. 24 godziny s08
kawał czasu razem z Jackiem Bauerem

9. Flash Forward s01
nie oglądałem na bieżąco tylko latem jednym ciągiem i faktycznie fajny (ale latem)

10. Rescue Me s5
fajny humor, super teksty, dobrze się oglądało ale troszkę obniżone loty w porównaniu do s01-04

11. Lost s6
całkowita porażka, oglądałem z odcinka na docinek tylko dla tego, że miałem za sobą 5 sezonów – ten szósty przemęczyłem

generalizując, z tego co obejrzałem w całości to:
pozycje 1-10 były dobre
pozycja 11 była niedobra
  • 0

#32 Kraven

Kraven

Kapral

• Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 07.09.2010 - |10:47|

1 Chuck - jedyny serial, który nie miewa słabych odcinków. Każdy epizod jest ciekawy, zabawny i zaskakujący. W przeciwieństwie do innych produkcji NIE NUDZI. Scenarzyści mają świetne pomysły, rozwijają postacie przez co serial nie popada w rutynę. Obecnie mój numer jeden. Zapomniałem napisać o genialnej obsadzie dzięki której każda postać jest niepowtarzalna i zapada na długo w pamięć. No i oczywiście jest Yvonne Strahovski :rolleyes: :D - nie znam nikogo kto ogląda Chucka i nie zakochał się w tej dziewczynie od pierwszej chwili gdy pojawiła się na ekranie. Tak jestem Chuckoholikiem

2 Supernatural- bracia jak co roku trzymają bardzo wysoki poziom i gdyby nie genialny Chuck to byłoby miejsce pierwsze.
3 Dexter - za końcówkę sezonu należy się pudło

4 House MD- jak to House niby już spowszedniał, ale nadal miewa przebłyski
5 FlashForward - wybitny serial to nie był, ale dobrze się oglądało
6 True Blood - wzloty i upadki, kilka bardzo nudnych scen, coraz bardziej irytująca główna bohaterka, ale do dna jeszcze daleko
7 Lost - dobre zakończenie, chociaż cały sezon nie porwał
8 Fringe - przyzwoity równy poziom
9 V (2009)- słaby początek, dobra druga część sezonu
10 Smallville- oglądany tylko i wyłącznie z przyzwyczajenia, ale kilka scen na prawde fajnych
11 Mentalist - ni to Monk ni to Psych, ale się ogląda
12 Californication - bez zachwytu, a niektóre wątki po prostu kretyńskie
13 The Legend of the Seeker- przyzwoite fantasy
14 Merlin- na równi z Poszukiwaczem, ale mimo wszystko trochę spokojniejszy serial
15 Heroes- słaba końcówka, słaby sezon i pozostał niesmak po tym w jakim kierunku poszli herosi

Użytkownik Kraven edytował ten post 07.09.2010 - |10:51|

• 0

#33 nyslion

nyslion

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów
  • MiastoZamość

Napisano 07.09.2010 - |19:11|

1 Chuck
2 Supernatural
3 Stargate Universe
4 Dexter
5 House MD
6 The Mentalist
7 Sanctuary
8 The Big Bang Theory
9 Merlin
10 Legend of the Seeker
  • 0

#34 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 12.09.2010 - |12:34|

Być może do 15 września coś jeszcze wyedytuję.

2. Rescue Me
3. Defying Gravity
4. Glee
5. FlashForward
6. Stargate Universe
7. Fringe
8. True Blood
9. The Vampire Diaries
10. Lost
11. House
12. Caprica
13. Californication
14. Mental
15. Dollhouse
16. The Mentalist
17. Community
18. Leverage
19. Dexter
20. CSI Miami
21. The Big Bang Theory
22. NCIS: Los Angeles
23. Chuck
24. Royal Pains
25. Sanctuary
26. White Collar
27. CSI
28. V
29. Dark Blue
30. Desperate Housewives
31. Legend of the Seeker
32. Warehouse 13
33. Paradox
34. Medium
35. CSI: NY
36. Nurse Jackie
37. Heroes
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#35 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 12.09.2010 - |12:59|

1.Dexter s4 - bardzo dobry Trinity, bardzo dobra ostatnia scena finału, gościnny bohater którego śmierć była poruszająca to rzadkość w TV, gdy się wie kto nie jest w stałej obsadzie i może zginąć.
2.Torchwood s3 - bardzo umiejętnie zrobiony miniserial, klimat, poczucie bezsilności i naprawde źli obcy, jeszcze bardziej źli ludzie i trudne moralnie wybory dodają realizmu.
3.Stargate Universe s1 - od początku czuć klimat horroru/filmu katastroficznego oraz pustki kosmosu. Fakt, że każdy odcinek oglądałem dwa razy powoduje, że niżej raczej tego nie mogę umieścić.
4.Doctor Who s5 - Matt Smith bardzo dobry, Doktor zupełnie inny niż Tennat, Karen Gillian piękna i fajnym akcentem, a Moffat straszy, bawi i pisze inteligentne scenariusze. Oby tak dalej.
5.Dollhouse s2 - bardzo dobrze Whedonowi poszło w drugim sezonie, ale nadciągający koniec trochę wymusił wyciągnięcie Wielkiego Złego z kapelusza co popsuło efekt ostatnich odcinków.
6.Castle s2 - z każdym odcinkiem coraz lepiej, humor (zwłaszcza wyśmiewający CSI), Nathan Fillion (z nim mozna ogladać cokolwiek), dynamiczne sprawy i mnóstwo UST.
7.Glee s1 - dobre piosenki, strasznie szybko lecące storyline'y, czasem zbyt moralizatorskie, ale finał jesieni i finał sezonu bardzo dobre.
8.True Blood s2 - bardzo dobry wątek Godrica i Fellowship of the Sun, okropny wątek Maryann, razem wychodzi średnio.
9.Lost s6 - stracił impet, już nie oglądało się z takim zapartym tchem jak poprzednio.
10.Monk s8 - dobry sezon na koniec dobrego serialu, ostatni sezon pozwołił na rozwój postaci. Wyjaśnienie sprawy Trudy bardzo dobre.
11.House s6 - najgorszy imho sezon House'a, 2h premiera super, dobry koniec, ale nic chyba już nigdy nie pobije finałów 4 i 5 sezonu.
12.The Sarah Jane Adventures s3 - naprawdę porządny serial dla dzieci, ale gdyby nie był częścią Whoniversum to pewnie bym nie oglądał.
13.Gossip Girl s3 - jak zwykle, schemat goni schemat, gościnne postaci na 4 odcinki (liczyłem prawie wszyscy znikają dokładnie po 4 występach), ale Blair i Chuck ratują całość.
14.FlashForward s1 - lepiej niż V, ale też nie powalało.
15.V s1 - bezmyślna rozrywka, ale troche za mało rozrywki.
16.Happy Town s1 - cancel, niewyemitowane odcinki, ogólny bałagan, zabranie Amy Acker z Dollhouse dla nic nie znaczącej roli czyli same minusy.
17.Heroes s4 - dawno nie miałem takiej awersji do oglądania następnego odcinka, ale możliwość umieszczenia tego serialu na ostatnim miejscu rekompensuje to trochę. :)

Gdyby nie to ze z reguły oglądam seriale jak jest cały sezon już wyemitowany (lub nawet później) to by było tego więcej: Supernatural, Eureka, Mad Men, Vampire Diaries, Fringe, HIMYM, Big Bang Theory, Two and a Half Men, Psych juz nie zdążę dodać.
  • 0

#36 Netor

Netor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 12.09.2010 - |14:37|

1 CHUCK
2 Dexter
3 Supernatural
4 Spartacus
5 Desperate Housewives
6 Breaking Bad
7 True Blood
8 Life Unexpected
9 Californication
10 Lost
11 Fringe
12 One Tree Hill
13 Blue Mountain State
14 Usta Usta
15 Stacja (TVN)
16 FlashForward
17 Skins
18 The Philanthropist
19 The Vampire Diaries
20 Warehouse 13
21 Archer
22 Burn Notice
23 Mental
24 The Big Bang Theory
25 Mental
26 Dollhouse
27 Heroes
28 Hung
29 Romantically Challenged
30 V
  • 0

#37 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 14.09.2010 - |21:00|

1. Sons of Anarchy S02 - FX [40 pkt]
2. Breaking Bad S03 - AMC [39 pkt]
3. Dexter S04 - Showtime [38 pkt]
4. Justified S01 - FX [37 pkt]
5. Burn Notice S03 - USA Network [36 pkt]
6. Californication S03 - Showtime [35 pkt]
7. Luther S01 - BBC One [34 pkt]
8. Party Down S02 - Starz [33 pkt]
9. How to Make It in America S01 - HBO [32 pkt]
10. True Blood S02 - HBO [31 pkt]
11. Nurse Jackie S01-02 - Showtime [30 pkt]
12. Leverage S02 - TNT [29 pkt]
13. Dark Blue S01 - TNT [28 pkt]
14. Chuck S03 - NBC [27 pkt]
15. Supernatural S05 - The CW [26 pkt]
16. Archer S01 - FX [25 pkt]
17. Family Guy S08 - Fox [24 pkt]
18. In Plain Sight S03 - USA Network [23 pkt]
19. White Collar S01 - USA Network [22 pkt]
20. Southland S02 - TNT [21 pkt]
21. Spartacus: Blood and Sand S01 - Starz [20 pkt]
22. American Dad! S05 - Fox [19 pkt]
23. Lie to Me S02 - Fox [18 pkt]
24. Crash S02 - Starz [17 pkt]
25. Hung S01 - HBO [16 pkt]
26. United States of Tara S02 - Showtime [15 pkt]
27. 24 S08 - Fox [14 pkt]
28. South Park S13 - Comedy Central [13 pkt]
29. Włatcy móch S07-08 - TV4 [12 pkt]
30. Graviry S01 - Starz [11 pkt]
31. The Cleveland Show S01 - Fox [10 pkt]
32. Survivors S02 - BBC One [9 pkt]
33. Bored to Death S01 - HBO [8 pkt]
34. Lost S06 - ABC [7 pkt]
35. Weeds S05 - Showtime [6 pkt]
36. The Penguins of Madagascar S01 - Nickelodeon [5 pkt]
37. The Philanthropist S01 - NBC [4 pkt]
38. Naznaczony S01 - TVN [3 pkt]
39. 39 i pół S03 - TVN [2 pkt]
40. Heroes S04 - NBC [1 pkt]

Użytkownik johnass edytował ten post 14.09.2010 - |21:10|

#38 Dinsdale

Dinsdale

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 15.09.2010 - |01:02|

Chciałem jeszcze dobejrzeć Chucka i Supernatural ale niestety nie zdążyłem, no trudno.

1. Breaking Bad - zasłużone pierwsze miejsce - najlepsze zwroty akcji i najlepiej naszkicowane charaktery, po tym długo długo nic.

2. Spartacus: Blood and Sand - tu już trudniej, serial świetny wciągający, ale widać parę niedoróbek, na zachętę drugie.
3. Sons of Anarchy - o kolesiach git co to p****dolą zasady i nie są frajerami. Niektóre postacie mnie nieco śmieszą, niektóre są świetne. Drugi sezon w 75% dobry jak Breaking Bad.
4. Dexter - solidny sezon, świetny przeciwnik Dextera.
5. Fringe - udany sezon, spójny, satysfakcjonujące odpowiedzi.
6. Stargate Universe - uwaliłem za tani cliff, niech się nauczą jak się kończy serie od seriali powyżej wymienionych.
7. Caprica - pół sezonu w ogóle wchodzi w grę?
8. Californication - takie tam takie dziwne przygody naszego głównego bohatera, no ale nadal śmieszne.
9. LOST - zasłużone ostatnie miejsce, oglądałem już wyłącznie dla jaj.

Dorzuciłbym gdzieś Kapitana Bombę ale nie wiem czy się liczy :D Obejrzałem też South Parka ale nie mam pojęcia jak go kategoryzować więc tego nie zrobiłem.

Użytkownik Dinsdale edytował ten post 15.09.2010 - |01:03|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych