The Chronicles of Riddick (2004)
Napisano 24.10.2004 - |14:15|
Mnie osobiście Kroniki podobają się o niebo lepiej niż PITCH BLACK. Filmik mnie zaskoczył (pozytywnie) byłem porzekonany po recenzjach w prasie że bedzie kolejny średni sequel a tu mamy całkiem odmienny Doby filmik.
Polecam oglądnąć najpierw DARK FURy a póżźniej kroniki. Ja niestety zrobiłem odwrotnie
Pozdrawiam
"Nie możesz mieć wszystkiego. Gdzie to położysz?"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Napisano 24.10.2004 - |20:17|
Napisano 26.10.2004 - |00:50|
Pitch Black nie byl specjalnie rewelacyjny i w ogole, ale byl OK. Spodziewalem sie gniota na poziomie 'Duchy Marsa' ale film mnie milo zaskoczyl.
Dalej, Dark Fury - animacja. Jak dla mnie.. Srednio na jeza. Wolalbym to zonaczyc w stylu 'Ostatniego lotu Ozyryssa' z animatrixa, w 3D. Moze by mi sie spodobalo bardziej.
Kroniki. O ile Pitch Black byl.. hmm... calkiem sympatyczny i mial swoj klimat - o tyle Kroniki Riddicka sa filmem zrobionym z niezlym rozmachem, a przez to _zupelnie_ inny klimatem, na plus oczywiscie /i to DUZY/. Film posiada wspaniale krajobrazy, wartkie sceny akcji, w tym walki. Dodajmy do tego naprawde dobra muzyke autorstwa Greame Revell, _dobra_ fabule /super extra ponadczasowa to ona nie byla ;]/, interesujaca obsade + glos Vin Diesel'a, a otrzymamy film, ktory naprawde przykuwa uwage, sprawia, ze nie sposob ziewac ogladajac go oraz sprawia, ze jest sie zadowolonym z wydanych pieniedzy na bilet do kina ;]
No i koniec filmu... jest zaskakujacy i jednoczesnie nie jest do konca happy endem, znajac charakter i sposob bycia Riddicka - czyli prawie ideal ;]
Jak juz mowilem - ponadczasowy extra wypas film to to nie byl, ale zdecydowanie jest to _HIT_ tego roku, jak najbardziej.
Polecam go wszystkim lubiacym sci-fi, Vin Diesel'a, wartka akcje i dobra fabule /+efekty, rzecz jasna/ ;]
Napisano 05.11.2004 - |23:09|

NIE dla Spoilerów !!!!
Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler] Text [/spoiler]
Napisano 06.11.2004 - |21:38|
Widziałam Pitch Black, The Chronickles Of Riddick oraz animowaną wersję The Chronickles Of Riddick:Dark Fury. I bardzo mi się podobały wszystkie części.
Troszkę śmiesznie wyglądają mięśnie Riddicka w rysunkowej części, ale pewne to zauważyliście.
Pierwsza część jest zrobiona z mniejszym rozmachem ale ma swój ciekawy wątek. Polecam Michał
“ Remember, the Force will be with you. Always."
Napisano 14.11.2004 - |20:01|
już naprawiłemWłaśnie zauważyłem
Merle założyłeś temat,który już istnieje :> I do tego jeszcze komentujesz go,jakbyś nie wiedział,że założyłeś owy temat
sorry, małe przeoczenie
Napisano 16.11.2004 - |10:02|
Miecz jest duszą samuraja.
Jeżeli kto o nim zapomni lub utraci go
nie będzie mu odpuszczone.
Shogun Tokugawa Ieyasu
Napisano 19.11.2004 - |17:34|
Film jest spoko.
Natomiast Katharn myli sie w paru kwestiach odnosnie tego filmu.
Polecam ci dokladne obejrzenie i zweryfikowanie swojej wypowiedzi.
Zauwazasz bledy innych ale swoje to jakos trudni ci dostrzec.
Napisano 19.11.2004 - |17:55|
Katharn podał swoje uzasadnienie, ty podaj swoje jeśli się z nim nie zgadzasz. Narazie nie podałeś żadnych argumentów, tak więc łatwiej jest zgodzić się z tym co mówi Katharn.
![]()
Film jest spoko.
Napisano 19.11.2004 - |22:07|
Masz prawo mieć inne zdanie - w naszym kraju panuje wolność wypowiedzi
![]()
Film jest spoko.
Jednak jeśli chodzi o twe zdanie.... Wytłumacz proszę mnie - nieoświeconemu gdzie popełniłem błąd w swojej opinii???
Film oglądałem uważnie i to nie raz - miło się go ogląda więc looknąłem na niego z 4 razy (np. do śniadanka
Co do niedociągnięć - wytłumaczy mi ktoś - jak do cholery Riddick wytrzymał wysoką temperaturę leżąc w pełnym słońcu na pasie startowym - lub wcześniej, gdy polewając się wodą ratował Kyrę. Powinien z niego zostać proszek, a jednak nie
Więc mnichu.b czekam na odpowiedź - i lepiej nie zapomnij tym razem o uzasadnieniu swojej opinii.
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...
Napisano 19.11.2004 - |22:07|
Napisano 29.11.2004 - |21:11|
Nie wiem czemu, ale wciągnął mnie klimat tego filmu.
Zaznaczam, że nie oglądałem wcześniej części animowanych.
Nie bardzo potrafię zdefiniować co mi się podobało, ale chyba właśnie dlatego polecam tę pozycję do obejrzenia "za całokształt".
Pozdrawiam
P.S. Bardzo dowcipne jest hasełko : "Pora karmienia"
Napisano 12.12.2004 - |00:13|
Merle, ja nadal nie mam
Miecz jest duszą samuraja.
Jeżeli kto o nim zapomni lub utraci go
nie będzie mu odpuszczone.
Shogun Tokugawa Ieyasu
Napisano 12.12.2004 - |20:32|
Greed is eternal.
Napisano 23.12.2004 - |01:05|
Napisano 31.01.2005 - |21:09|
Vin Diesel jak na zapaśnika jest zaskakująco dobrym aktorem. Naprawdę polecam!
Top jest dobry kawałek Science Fiction!
Napisano 01.02.2005 - |08:44|
Napisano 01.02.2005 - |10:16|
Jedno muszę przycnać - jestem (a raczej byłem) totalnie zaskoczony umiejętnościami aktorskimi Vin'a. Widziałem wcześniej "A Man Apart" i już wtedy się zdziwiłem (pomijając sztampową fabułę filmu) ale po Kronkach jestem pod wrażeniem. Facet totalnie mnie zaskoczył. Może to sprawka niesamowitego klimatu filmu i tego, że Vin "fizycznie" do tej postaci pasuje - nikt chyba nie powie, że facet ma ładną buzie, :hyhy: \jedno jest pewne - postać Riddicka to ogromny plus filmu.
Podkreślę jeszcze raz niesamowity (jak dla mnie) klimat tego filmu, który został stworzony nie tylko za pomocą wyrafinowanych efektów, lokacji czy muzyki (chociaż oczywiście także są to elementy ważne), ale dzięki innym postaciom.
Colm Feore jako Lord Marshal oraz Vaako grany przez Karl"a Urban"a to także bardzo mocne strony Kronik Riddick'a.
Oczywiście zdażają się rażące bardziej lub mniej wpadki o których pisał już wcześniej Katharn. Dla mnie elementem najbardziej denerwującym są zbroje Necromongers! Ja rozumiem, że jest to najbardziej głupi szczegół jaki mógł mi wpaść w oczy - ale dlaczego one wszystkie są tak plastikowe? Nie mogą jakoś ich obciążyć? Naramienniki wojowników podczas marszu fruwają sobie na wszystkie strony jak firanki w oknie! Strasznie mnie to irytuje - do tego stopnia, że zaczynam mieć obsesje.
Krótkie podsumowanie: film bardzo dobry poza niewielkimi wpadkami (nie do uniknięcia), warty obejrzenia a dla maniaków SF pozycja obowiązkowa.
Drogi djartur.Film [beeep]iozaa bardzo mi sie podobał!
Czy takie dziwne zlepki liter jak Twoja "[beeep]ioza" są konieczne? Nie ma sensu bawić w słowotwórstwo - a w tym konkretnym przypadku nic nowego to nie wnosi do dyskusji.
Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć: digart.pl
Napisano 20.02.2005 - |16:34|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Logowanie »