Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 009 - S01E09 - End of Line

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
29 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (41 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (16 głosów [50.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 50.00%

2. 9 (8 głosów [25.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.00%

3. 8 (3 głosów [9.38%] - Zobacz)

Procent z głosów: 9.38%

4. 7 (2 głosów [6.25%] - Zobacz)

Procent z głosów: 6.25%

5. 6 (1 głosów [3.12%] - Zobacz)

Procent z głosów: 3.12%

6. 5 (1 głosów [3.12%] - Zobacz)

7. 4 (1 głosów [3.12%] - Zobacz)

8. 3 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 29.03.2010 - |23:04|

No to mamy pierwszą ofiarę Cylonów.

Szczerze mówiąc nie spodziewałem się uśmiercenia tego chłopaka. Widać, że Zoe zrobiła to przypadkowo, ale chyba będzie wkurzona na siebie i cały świat.
Końcówka odcinka miażdży. W końcu doczekaliśmy się wyraźnego akcentu muzycznego, który zbudował świetny klimat. Dokładanie tak jak to miało miejsce w przypadku BSG.
Tożsamość Emmanuelle to kompletne zaskoczenie. Dr Fraiser ma trochę za uszami :)

Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego Tamara do siebie strzeliła? Tego niezbyt rozumiem.

10/10

Szkoda, że przerwa jest taka długa...
  • 0

#22 Derten

Derten

Plutonowy

• LAMER
  • 367 postów

Napisano 29.03.2010 - |23:42|

No to mamy pierwszą ofiarę Cylonów.

Szczerze mówiąc nie spodziewałem się uśmiercenia tego chłopaka. Widać, że Zoe zrobiła to przypadkowo, ale chyba będzie wkurzona na siebie i cały świat.
Końcówka odcinka miażdży. W końcu doczekaliśmy się wyraźnego akcentu muzycznego, który zbudował świetny klimat. Dokładanie tak jak to miało miejsce w przypadku BSG.
Tożsamość Emmanuelle to kompletne zaskoczenie. Dr Fraiser ma trochę za uszami :)

Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego Tamara do siebie strzeliła? Tego niezbyt rozumiem.

10/10

Szkoda, że przerwa jest taka długa...

Tamra strzeliła do siebie , żeby jej ojciec myślał że ona nie żyje i tym sposobem przestał jej szukac i wrócił do normalnego życia ;p
  • 0

#23 reyden

reyden

Plutonowy

• Email
  • 410 postów
  • MiastoUSS Excalibur (Gliwice)

Napisano 30.03.2010 - |06:59|

8/10 .

Gdyby nie wątek z Amandą to było by 10 , jakoś nie trawiłem jej .

Ciekawe co dalej z Zoe .

Niezłe też jest kim w realu była Emmanuelle .
  • 0

We are Rangers
We walk in the dark places no others will enter
We do not break way from combat
We stand on the bridge and no one may pass
We do not retreat whateaver the reason
We live for the One
We die for the One

#24 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 30.03.2010 - |09:11|

Tożsamość Emmanuelle to kompletne zaskoczenie. Dr Fraiser ma trochę za uszami

No właśnie, ciekawe jaka jest jej rola - na razie przynajmniej sprawia wrażenie, że zależy jej na Adamie.

Z innej beki - "ćwierć tony metalu" za kierownicą "TRANSIT'a" - i nawet nie siadł ;)
  • 0

#25 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 30.03.2010 - |10:44|

Swoją drogą to ciekawe jak się tam zmieścił. Cylon jest "trochę" większy od człowieka. Ale to już szczegóły. ;)
  • 0

#26 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 30.03.2010 - |14:16|

Świetny odcinek. Jeden z lepszych w tym sezonie. Zastanawia mnie tylko dlaczego Lacy po tym jak nie mogła pomóc Zoe w ucieczce wróciła do Barnaby. Chyba że naprawdę ma ciągoty do STO i nie była to tylko zagrywka żeby znaleźć sposób na wywiezienie Cylona. Szkoda, że tak długo przjdzie czekać na wszystkie pytania jakie pojawiły się po cliffhangerze.
  • 0
don't try

#27 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 30.03.2010 - |21:28|

Bardzo dobry odcinek, w końcu coś wielkiego się stało, oglądalność się jakoś trzyma więc może będzie drugi sezon. Mam nadzieję, że gdy serial pociągnie do np 5 sezonu to pokażą w nim pierwszą wojnę z cylonami.
  • 0

Dołączona grafika

#28 xetnoinu

xetnoinu

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 185 postów
  • MiastoPraga, a za rzeką Warszawa

Napisano 30.03.2010 - |23:13|

Świetny odcinek. Jeden z lepszych w tym sezonie. Zastanawia mnie tylko dlaczego Lacy po tym jak nie mogła pomóc Zoe w ucieczce wróciła do Barnaby. Chyba że naprawdę ma ciągoty do STO i nie była to tylko zagrywka żeby znaleźć sposób na wywiezienie Cylona. Szkoda, że tak długo przjdzie czekać na wszystkie pytania jakie pojawiły się po cliffhangerze.

Mi się wydaje, że wróciła ponieważ nadal podtrzymywała sprawę transportu. Ona nie wie co się dzieje/działo w laboratorium. Zresztą to dla niej właściwe - ona jest bardzo konsekwentna. Stwierdziła kiedyś, że tej Zoe nie zawiedzie i realizuje swój plan z kontenerem. Dla niej to kwestia czasu a nie życia i śmierci.

Co do odcinka, jego konstrukcji dramatycznej i muzyki - absolutnie zasłużona dycha, nawet biorąc pod uwagę, że moim zdaniem Amanda na 99,9% jest żywa :)

Zupełnie nie zmartwi mnie jak ją utopią - ale myślę, że wypłynie za ileś tam odcinków. I to dosłownie wypłynie, zeswiruje z epizodem amnezji, a potem będzie wielki powrót. Wysokość wprawdzie zdaje się sugerować ostre poturbowanie kręgów przy kontakcie z lustrem wody, ale nie takie rzeczy już w serialach się działy. Więc widoku denatki raczej nie będzie w przyszłym odcinku. Bo alternatywa jest gorsza. Mężuś może ją zmartwychwsta(wi)ć do VR i dopiero będzie ... :).

Ale na plus tej znienawidzonej postaci powiem, że model małżeństwa, które wiele, wiele przemilcza, ale zawsze szczerze sobie odpowiada na kluczowe pytania jest taki zupełnie odjechany i bardzo pojemny fabularnie.

Niepokoi mnie topos mostu. Most w wizjach Amandy i most do skoku w wodę i fakt że to właśnie ratuje siostrę Klarysę. Normalnie prawie można powiedzieć, że wizje Amandy de facto uratowały życie nauczycielki. A życie nauczycielek pełne jest wizji i pełne zależności od nich - co wiadomo z BSG :)
  • 0

Zapraszam http://trek.pl/discord

Wbijajcie :) 

#29 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 591 postów
  • MiastoLublin

Napisano 30.03.2010 - |23:41|

Z innej beki - "ćwierć tony metalu" za kierownicą "TRANSIT'a" - i nawet nie siadł ;)

Wiesz.. wkońcu to przyszłość, tfu inny świat z mocno rozwiniętą technologią. może miał coś w stylu zawieszenia Bose. Wszystko jest możliwe klik
  • 0

#30 the_foe

the_foe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 276 postów
  • Miastodolnośląskie

Napisano 31.03.2010 - |23:32|

to był Dodge Sprinter (amerykanska kopie Mercedesa Sprintera). I dlaczego mialby siąść? Waży tyle co kierowca+2 pasażerów.

Normalne przerwy nie trwają pół roku raczej. ;)

W 2. serii BSG tez była pół roczna przerwa w połowie sezonu.
  • 0
..::THE_FOE::..
foe (małpa) cinet (kropa) pl

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych