Odcinek 038 - S03E03 - Chuck Versus the Angel de la Muerte
Napisano 14.01.2010 - |13:56|
Ja uwielbiam Chucka, ale ten odcinek nie dość że mi nie podszedł, klimat nie ten, to jeszcze zabrakło Buy More i czułem jakbym nie oglądał tego samego serialu.. zastanawiam się co twórcy chcieli powiedzieć że pierwsze 5 odcinków nowej serii miało być najlepsze w całym serialu, pierwsze 2 mi się podobały, po za początkiem pierwszego epka, który był zbyt zagmatłany i całą sytuacją Sarah - Chuck. Czekam na kolejne odcinki, aż sytuacja wróci na dawne tory - more buy more i więcej zabawnego Chucka.
Gość_Lowrey23_*
Napisano 14.01.2010 - |14:12|
@Lowrey
Ja uwielbiam Chucka, ale ten odcinek nie dość że mi nie podszedł, klimat nie ten, to jeszcze zabrakło Buy More i czułem jakbym nie oglądał tego samego serialu.. zastanawiam się co twórcy chcieli powiedzieć że pierwsze 5 odcinków nowej serii miało być najlepsze w całym serialu, pierwsze 2 mi się podobały, po za początkiem pierwszego epka, który był zbyt zagmatłany i całą sytuacją Sarah - Chuck. Czekam na kolejne odcinki, aż sytuacja wróci na dawne tory - more buy more i więcej zabawnego Chucka.
Długo przed nowym sezonem spekulowaliśmy na tym forum, czy Chuck z ograniczonym Buy More będzie dalej zabawny, ja wiele razy podkreślałem tutaj na forum, że Chuck to przede wszystkim komedia, a nie serial akcji, oczywiście akcja momentami jest zabawna, ale to na dłuższą metę nie będzie dobre, ponieważ Nerdy to taka odskocznia od tej, że właśnie akcji i fajnie uzupełniającej się nawzajem.
O ile dobrze pamiętam, to stacja NBC wychwalała pierwsze 4 epy, a pisząc 5 pierwszych miałem na myśli, że są zamieszczone w preview/trailerach przedsezonowych
EDIT:
A ten ep oceniłem 7/10 ponieważ nie lubię, gdy coś już widziałem i jest powtarzane patrz odcinek 2x18.
Na temat tego odcinka jeszcze się wypowiem, ale gdzieś za tydzień.
Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 14.01.2010 - |14:20|
Napisano 14.01.2010 - |17:35|
Napisano 14.01.2010 - |19:17|
To że NBC chciało skasować ten serial uwidacznia jakie miernoty decydują o programie.
Co do serialu to bardzo fajnie się to oglądało, zwłaszcza w 720p na 50" plazmie
Sorry musiałem to napisać bo to mój pierwszy serial na nowej zabawce
Niestety twórcy Chucka zamrozili wątek miłosny i mamy starą ordynarną politykę dużych stacji, braku rozwoju postaci i kalkowania jak leci schematu. Uważam że nie mają się czego obawiać a nowa sytuacja dała ciut by inny klimat i pole do popisu scenarzystom.
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 14.01.2010 - |19:57|
No, ale pan Josh Schwartz musiał się na coś przydać, a i z takim nazwiskiem łatwiej się przebić do stacji
Gość_Lowrey23_*
Napisano 14.01.2010 - |20:06|
Chuck pokazuje że fani wiedzą lepiej od stacji co należy produkować.
To że NBC chciało skasować ten serial uwidacznia jakie miernoty decydują o programie.[/quote]
Przede wszystkim wielkie brawa należą się także aktorom, którzy odwdzięczają się na każdym kroku fanom za ich poświęcenie i wspieranie serialu, bo dzięki temu mają pracę. Naprawdę wielkie uznanie za interakcję z fanami i obejrzeniem razem z nimi premierowych odcinków.
Spotkanie z fanami - Trochę słaba jakość.
Link --->
Zachary Levi w programie Conana O'Brien - Polecam, bo to chyba najzabawniejszy wywiad z Zackiem. 9 minut, a śmiechu dużo:-)
http://zachary-levi....e-tonight-show/
[/quote]
Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 14.01.2010 - |20:07|
Napisano 14.01.2010 - |20:35|
Wytłumaczcie mi, co innego mogli zrobić twórcy w tej sytuacji.
To co robili całe s2.. Chuck wiedział że Sarah czuje coś do niego już po s1, mimo to Sarah trzymała go na dystans ze względu na pracę, także nie potrzebna była cała śpiewka z ucieczką. Sarah i Casey mogli np. nadzorować i pomagać w jego szkoleniu aby potem ponownie wrócić do teamu Bartowski. Opcji jest wiele, ja tylko mam nadzieję że scenarzyści rozwiązali to w taki sposób mając jakąś koncepcję na to na przyszły odcinki. Zobaczymy
Napisano 14.01.2010 - |22:42|
Ten odcinek tak przy okazji był bardzo zabawny, więc trochę to dziwnę, że niektórym się taki nie wydawał.
A tak btw to mnie pasuje, że buy more schodzi na drugi plan częściej, bo mimo że sytuację tam bywały zabawne, to nie dość że opowiadane tam historie w większości przypadków nie pasowały do głównego wątku, to jeszcze humor był tam typowo sitcomowy, a od tego to ja mam Teorię Wielkiego Wybuchu. Poza tym te wygłupy wyraźnie się nie sprzedawały wśród widzów, bo to był jeden z najbardziej krytykowanych segmentów i jak czytałem wyrywki dlaczego ludzie tego nie oglądają, to w większości pojawiały się opinie, że to wygląda głupio lub że za bardzo dla nerdów to jest, a sorry ta grupa widzów jest za mała, żeby utrzymać serial takiej stacji jak NBC. Może to by wystarczyło na jakimś kanale jak SyFy gdzie 2 mln widzów to hit, ale NBC ma dużo większe wymagania, więc serial musi trafiać w szersze gusta.
Najlepszym przykładem jest moja znajoma, którą właśnie uważam za takiego generalnego widza i właśnie ona mimo że ogląda Chucka, to jej np taki odcinek jak Tom Sawyer, który wśród nerdów zebrał wysokie noty kompletnie się nie podobał, tak samo jak Buy more też jej średnio do gustu przypada. Dlatego nie dziwię się pewnym zmianą tonalnym w serialu, gdyż pewnie producenci chcą spróbować innego podejścia i zdobycia widza, skoro tamto się nie udało.
Napisano 15.01.2010 - |00:15|
Wątki z Buy More miały związek z głównym wątkiem odcinka, chyba nie dokładnie serial oglądasz.
Napisano 15.01.2010 - |07:24|
Użytkownik Siemon edytował ten post 15.01.2010 - |13:25|
Gość_Lowrey23_*
Napisano 15.01.2010 - |14:28|
Moja opinia jest jednoznaczna "Chuck" bez Buy More nie istnieję.
@Siemon a tak propos. W tym serialu mamy prosty tradycyjny humor Nerd-Geeks, jeśli twojej koleżance nie odpowiada taki rodzaj humoru, to nie wiem, co jeszcze robi przy tym serialu ( w Sez 2 takich podobnych odcinków, jak Tom Sawyer było kilka) No chyba, że ogląda ten serial tylko dla relacji Chucka i Sary, to OK.
Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 15.01.2010 - |14:43|
Napisano 15.01.2010 - |18:28|
Ona generalnie uważa, że strona Buy More jest głupia i mimo że się z nią nie zgadzam to założę się, że duża część potencjalnej widownii nie dała szans Chuck'owi właśnie dlatego, że Buy More im nie odpowiadał.
I mimo, że ja osobiście nie popieram rezygnacji z Buy more to na pewno mi nie przeszkadza jeśli w niektórych odcinkach wątku z Buy More nie będzie, bo w drugim sezonie zbyt często wątek sklepowy po prostu wchodził w sukurs głównej historii i kompletnie nie pasował tonem do głównego wątku.
Trzeba też pamiętać, że jeśli ten serial ma przeżyć musi celować w gusta szerszej publiczności niż tylko nerdy i widać, że przynajmniej na razie taki jest cel twórców i mnie to nie przeszkadza.
Oczywiście są różne gusta i ten serial musi celować szerzej.
Użytkownik Siemon edytował ten post 15.01.2010 - |18:29|
Napisano 17.01.2010 - |12:53|
jestem za buy more!
klimat tego sezonu jak narazie świetny
a wątek miłosny idealnie poprowadzony bo co miała być sielanka ? czy może ciągle maglowanie tego samego schematu
Użytkownik elpaco edytował ten post 17.01.2010 - |12:54|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Logowanie »