Skocz do zawartości

Zdjęcie

Stargate 2: SG1 czy Devlin?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
173 odpowiedzi w tym temacie

#21 robnag

robnag

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 31.08.2003 - |10:49|

Jak dla mnie to 2 opcja.

;)
  • 0

#22 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 31.08.2003 - |10:54|

Second option :D - i ja sie dopisze :)
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#23 jackert

jackert

Kapral

• Użytkownik
  • 189 postów
  • MiastoJelenia Góra

Napisano 31.08.2003 - |12:01|

... a nie byłoby ciekawiej powiązać obecny serial i pozostawić kilka tajamnic związanych z pradawnymi i przejść do sg atlantis?
  • 0

#24 MariuszL

MariuszL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 31.08.2003 - |13:26|

Osobiście liczę tak jak to już wcześniej napisałem, że będzie to 2 opcja. Ciekawym jednak pomysł podsunął jackert. Pożyjemy, zobaczymy. Jak na razie pozostaje nam tylko pogadać i poczekać, a co będzie w rzeczywistości to czas pokaże...
  • 0

#25 Tenchi

Tenchi

Fotoreporter

• VIP
  • 110 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 31.08.2003 - |21:50|

Cytat z newsów na stopklatka.pl:

Producent i współautor scenariusza do "Gwiezdnych wrót" Dean Devlin definitywnie zamknął dyskusję na temat realizacji kolejnych kinowych filmów z tej serii. Dziś Devlin nie pamięta by wspominał komuś o takich planach. Druga część "Gwiezdnych wrót" miała ukazywać związek między egipskimi a azteckimi piramidami, trzeci film zająć miał się potworem z Loch Ness. Filmy nie powstaną, więc miłośnikom tego tematu pozostaje serial.

Tak więc filmu nie będzie :(
  • 0
[www.hatak.pl]
Support & Programmer

#26 jarmat

jarmat

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów
  • MiastoRadom

Napisano 31.08.2003 - |22:39|

Nie jestem tego taki pewien. W koncu zainteresowanie serialem jest bardzo duze. Moze za 2-3 lata jednak nakreca.
  • 0
There is always a bigger fish.

#27 SZOPEN

SZOPEN

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 111 postów
  • MiastoPolice koło Szczecina

Napisano 31.08.2003 - |22:40|

Zagłosowałem na opcję nr dwa. Jeżeli serial jest kontynuacją pierwszej części filmu to jestem za tym, aby druga część filmu zakonczyła serial. Będzie to jedna wielka całość.
  • 0
SETI@HOME POLICETEAM
www.policeteam.com

#28 Bman

Bman

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 01.09.2003 - |11:22|

Wybralem opcje nr 1
Gdyby wystarczajaco to dopracowac (czyt. film ma ciekawa fabule a nie jest tylko maxymalnie przesycony efektami specjalnymi) mogla by wyjsc z tego niezla trylogia.
  • 0

#29 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 01.09.2003 - |11:28|

Cytat z newsów na stopklatka.pl:

Producent i współautor scenariusza do "Gwiezdnych wrót" Dean Devlin definitywnie zamknął dyskusję na temat realizacji kolejnych kinowych filmów z tej serii. Dziś Devlin nie pamięta by wspominał komuś o takich planach. Druga część "Gwiezdnych wrót" miała ukazywać związek między egipskimi a azteckimi piramidami, trzeci film zająć miał się potworem z Loch Ness. Filmy nie powstaną, więc miłośnikom tego tematu pozostaje serial.

Normalka,kontynuacja serialu z filmem tylko dzieki MGM,a nie Devlin.ALe i tak spox,że chociaż jakąs kontynuację filmu masz.
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#30 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 01.09.2003 - |11:57|

Byłbym wdzięczny za podawanie linków do takich informacji :>
A więc: INFORMACJA ZE STOPKLATKI
To że nie będzie filmu Devlina już na początku pyło pewne: więc zaznaczyłem na wstępie w pierwszym zdaniu:

Temat trochę jednak już nie na czasie. Ponieważ sprawa jest w pewnym sensie już postanowiona. Jednak zawsze można wyrazić w tej sprawie opinię

Log65: Happy camper

#31 ceta

ceta

Szeregowy

• Użytkownik
  • 58 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 01.09.2003 - |12:03|

Jednoznacznie - kontynuacja filmu -
.zeby sie tylko z serialem nie pokrywał -tylko totalnie nowy pomysł - i zwiazku z tym chciałabym widziec tam Kurta ;bo tak to mi sie za bardzo z serialem by kojarzyło .
  • 0
There is no weakness, there is the Dark Side

#32 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 01.09.2003 - |15:00|

Kurt jest już trochę stary i starszy nawet od RDA,ale jego gra przypadła by nam do gustu,jestem tego pewien.Jesli w filmie nam się podobał to tymbardziej w serialu.
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#33 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 01.09.2003 - |19:26|

Ja już nie wiem - czemu wszyscy uwazają że film ma być oparty na serialu, czemu jego akcja nie może toczyć sie zaraz po zakonczeniu pierwszej części, czemu nie można zostawic aktorów zpierwszej części, i czemu nie można zrobić STARGATE 2 i 3 - dlaczegowy jesteście wszyscy tacy uparci

Zagłosowałem na opcję nr 1. Dalczego bo uważam że film Stargate 2 powinien być wielkim otwarciem 8 sezonu i zaczynać się tam gdzie skończyła się pierwsza część (i jest to jak najbardziej możliwe - wystaczy rószyć wyobrażnią). Na zakończenie serialu można zrobić Stargate 3 - już z aktorami z serialu, z jednego prostego powodu- były to film telewizyjny który kończy serial.

Dal filmów jedna cecha powinna być wspólna - mają byc powiązane z serialem, ale wjaki sposób.....ja wiem
  • 0

#34 LechNik

LechNik

Organizator

• VIP
  • 98 postów
  • MiastoGliwice

Napisano 01.09.2003 - |19:31|

Oczywiście 2 opcja - bez niej nie było by tego forum - człowiek zobaczył by 3 filmy i koniec przyjemności tak jak to jest z Gwiezdnymi Wojnami (co prawda w tym wypadku jet sporo cześci w formie pisanej)
  • 0
A przecież nie cały umieram!
To co we mnie niezniszczalne trwa!
Teraz staje twarzą w twarz z Tym który jest!

Jan Paweł II

#35 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 01.09.2003 - |19:36|

dlaczegowy jesteście wszyscy tacy uparci

I tak tam było powiedziane "Jack"! (LOL!)

(i jest to jak najbardziej możliwe - wystaczy rószyć wyobrażnią)

Yyy.. jak? Znasz moja wyobraźnię... moze jest duża, ale idzie w innym kierunku :>
Log65: Happy camper

#36 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 01.09.2003 - |19:53|

I tak tam było powiedziane "Jack"! (LOL!)

Hmmmm..... cięzki przypadek, ciężki przypadek - wymaga natychmiastowego leczenia

Yyy.. jak? Znasz moja wyobraźnię... moze jest duża, ale idzie w innym kierunku :>

Nie wiem czy tak wielka jak moja :D :D A odnosnie kierunku to og zmien bo prowdzi w przepaść, a jak - scenariusz w przygotowniu (najpierw musze skonczyc ten co pisze) :D :D :D :D
  • 0

#37 VADER

VADER

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 89 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 01.09.2003 - |20:05|

Właściwie jest to temat o niczym skoro decyzje zapadły, ale zagłosowałem za druga opcją a dlaczego bo raczej bedą to odcinki o niczym albo powtórzenie wątków z serialu, przecież wrota na ziemi były nieużywane od momentu powrotu z Abydos do momentu pokazanego w srialu czyli co albo coś nam umknęło albo może powstała lub została odkryta nowa technologia niepokazana w serialu. A więc decyzja z zaniechaniem tworzenia następnych kinówek była prawidłowa bo dopiero by się namieszło. Tylko mam nadzieje że nie bedzie końca na 7 serii i być może przekroczyy magiczną 10 :D
  • 0

#38 astromatrix

astromatrix

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 03.09.2003 - |21:30|

Oczywiście film powinien być w jakiś sposób kontynuacją serialu, bo serial wyraźnie kontynuuje pierwszy "Stargate". W innym razie te całe 7(8) sezonów będzie czymś w rodzaju gigantycznego apokryfu. :rolleyes:
  • 0

#39 emcist

emcist

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 05.09.2003 - |16:42|

Nawet gdyby nakręcili inne części SG2 i SG3 i to z innymi aktorami (pomimo, że i mi też się to nie podoba), to może powstaną seriale taki jak ten kontynuujące film, z tym wyjątkiem, że głównymi bohaterami serialu2 będzie SG-1 :-) ??
  • 0

#40 zbzikowana

zbzikowana

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 76 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 05.09.2003 - |17:00|

Cóż... wybieram opcję 2. Kontynuacja serialu. Jak już pisałam na starym forum - nie potrafiłabym przyzwyczaić się do kontynuacji pierwszego filmu - inni aktorzy, inna historia, inny bieg wydarzeń.... BRRRRRRRRR!!! Nie, po prostu nie mogłabym.

Rexus - Ty też jesteś uparty :D :D :D. Każdy przy swoim. Hehe...
  • 0
Vita sine libris mors est.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych