Skocz do zawartości

Zdjęcie

Stary serial - jaki tytuł?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
330 odpowiedzi w tym temacie

#21 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 21.01.2006 - |18:08|

Zapewne From the Earth to the Moon ;)
Adam gral takze w rewelacyjnym "Firefly".
  • 0

#22 Unghar

Unghar

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 21.01.2006 - |23:57|

Hm... no to ja też mam pytanie, ale o 2 seriale. Obydwa były emitowane na tvp1 kilka lat temu w piątku ok. godziny 1 w nocy...

1 - pierwszy - młody żołnierz/ naukowiec, spec od broni biologicznej jest na misji w Iranie/ Iraku? (pustynna burza - chyba), trafia na ciała żołnierzy w jakimś obozie. Wszyscy zginęli tam od jakiegoś wirusa. On, oraz jego kolega uszkadzają kombinezony ochronne i zostają zakażeni. Jego kumpel umiera. Główny bohater zostaje uratowany przez dziwne lekarstwo dostarczone mu przez KOGOŚ - coś jak ludzie w czerni albo jakaś inna tajna organizacja rządowa. Niestety lek musi być podawany w regularnych odstępach czasu inaczej choroba wraca. Z powodu choroby zostaje wydalony z armii, ale zaczyna pracę jako niezależny konsultant. Zajmuje się wyjaśnianiem dziwnych przypadków chorób, zakażeń.. itp.

2 - drugi - naukowcy odkrywają, że w jednym miejscu na Ziemi żyje populacja ludzi, których genom różni się od normalnego ludzkiego genomu o kilka % (1 lub 4 % - nie pamiętam). Ta niewielka różnica powoduje, żę są oni nadludźmi. Jest podejrzenie, że są to obcy?? Naukowiec (kobieta) przez przypadek trafia na ślad "polowania" na tych obcych i poznaje jednego z nich. Jest nim zaurocvzona i postanawia mu pomóc.

Tyle pamiętam.... gdyby ktoś podał mi angielske tytuły... :unsure: to sobie znajdę w sieci.
  • 0

#23 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 22.01.2006 - |00:30|

1wszego nie ogladalem, ale drugi tak, jednak nie pamietam tytolu, lecz moge cos dopowiedziec (do drugiego serialu), w czasie serialu okazalo sie ze nie sa to "obcy" ale kolejny krok w ewolucji naszego gatunku, o ile dobrze pamietam wioska ta zostala zrownana z ziemia lecz kilku z nich udaje sie uciec. Pod koniec serialu (przynajmniej tej czesci wyswietlanej w tvp ) dowiadujemy sie ze to nie pierwszy taki wypadek i ze przypadki takich ludzi sa zglaszane z calego swiata (odizolowane).

Znalazlem serial "Pray" ale niebardzo mi on tutaj pasuje:
"Serial sci-fi o tym, jakie skutki może mieś globalne ocieplenie i jak może wpływać na ludzkie DNA. Sloan Parker jest bio-antropologiem, który odkrywa że równolegle z ludźmi rozwija się bardzo podobna rasa. Jej przedstawiciele dysponują jednak wyższą inteligencją, ale mimo to stanowią zagrożenie dla ludzi - są bowiem seryjnymi zabójcami. Ich celem jest zniszczenie rasy ludzkiej, by zapanować nad światem i stawać się coraz silniejszymi."

Użytkownik Modes edytował ten post 22.01.2006 - |00:50|

• 0

#24 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 24.01.2006 - |18:18|

Zapewne From the Earth to the Moon ;)
Adam gral takze w rewelacyjnym "Firefly".

To za bardzo nie ten... jesli to ten serial co ja myśle to to opawiada o przygotowaniach programu do lądowania na księzycu (Program Apollo) a ten co ja szukam ze Boldwinem opowiadał o czasach współczesnych... wiecie, loty promów kosmicznych i takie tam :)

BTW From the Earth to the Moon był o ile pamiętam producentem Tom Hanks - leciał ten serial zdaje sie na TVN kiedyś

Update: LOL przypadkiem go znalazłem... serial nazywa się The Cape ("Przylądek" - logiczne... ;)) http://www.imdb.com/title/tt0115126/

Użytkownik mmisiek edytował ten post 24.01.2006 - |18:19|

• 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#25 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 05.03.2006 - |21:23|

Jaki jest tytuł serialu, który leciał chyba na TVP1 jakieś 7 - 10 lat temu.
Wydaje mi się, że w czwartki. Opowiadał o tajnej amerykanskiej organizacji walczacej z Obcymi. Charatkerystyczne bylo to, ze Obcy "wchodzili" w czlowieka przez usta, nos lub ucho (nie pamietam dokladnie) i wyglądali jak glizdy-robale (nieco podobni do Gouldów z SG1).

Ha, już sam znalazłem !

Mroczne niebo - Dark Skies (1996-1997)
http://www.filmweb.p...id=39329#121343

Niezły serial, z klimatem i tym wszystkim co dobry serial miec powinien.

Użytkownik DanielP edytował ten post 05.03.2006 - |22:00|

• 0

#26 Gr3mlin

Gr3mlin

Szeregowy

• Email
  • 2 postów

Napisano 29.03.2006 - |17:02|

a więc...serial leciał w telewizji(nie pamiętam jaki to był kanał...TVP1,TVP2 albo Polsat) około 10-13 lat temu....jedyne co pamiętam z tego serialu to były dwa momenty....jeden jak pokazane było że do jakiejś planety dolatuje po długiej podróży statek kolonistów którzy są w stanie hibernacji(zostali zahibernowaniu sporo lat wcześniej żeby przeżyć tą długą podróż)...dopiero po wylądowaniu jakoś się otrząsneli....drugim momentem było coś takiego że jeden z bohaterów gdzieś tam szedł i z pod ziemi coś zaczęło wyskakiwać...nie wiem co to było...moze jakieś kolce...moze jakieś stworzonka....nie pamiętam....ale pamiętam ze wtedy ten serial mi sie bardzo podobał....bałem sie go :look: :look: miałem może 4-7 lat wtedy....
  • 0

#27 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 29.03.2006 - |17:14|

Pamietam tylko jeden serial o zahibernowanych, kosmicznych podróżnikach. Earth 2, ale ten opis jest mało precyzyjny. Rzeczywiście były tam jakieś stwory, ale czy wyskakiwały spod ziemii to sam nie pamiętam, ale jestem przekonany, ze to ten serial.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#28 Gr3mlin

Gr3mlin

Szeregowy

• Email
  • 2 postów

Napisano 29.03.2006 - |18:15|

to jest właśnie to....Ziemia 2(Earth 2).....hehe....dzięki....myślałem że nie dojdę co to było....
  • 0

#29 thorgi

thorgi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 04.04.2006 - |12:50|

Witam,
Kupę lat temu leciał w telewizji australijski serial o trójce rodzeństwa mieszkającej z ojcem w latarni morskiej. Byli to dwaj bracia i siostra. Pamiętam, że dziewczyna miała na imię Linda. W każdym odcinku rodzeństwu przytrafiało się coś niesamowitego, coś paranormalnego albo coś sf. Jeśli ktoś zna tytuł to niech go tutaj poda.
Pozdro for all;)
  • 0

#30 dzidzia

dzidzia

Kapral

• VIP
  • 189 postów
  • Miastowielkopolska

Napisano 04.04.2006 - |20:04|

Round the Twist
  • 0
Maruda
1. Praca uszlachetnia, lenistwo czyni szczesliwym. Wybor nalezy do ciebie - Minister Zdrowia
2. Sikanie z wiatrem jest pójściem na łatwiznę

Moje napisy znjadziesz na: hatak.pl [Dead Like Me], [Smith] i i mogłeś znaleźć na Ś.P. napisy.org [Two and a Half Men], [Gilmore Girls 7]

#31 Alfa

Alfa

Szeregowy

• VIP
  • 71 postów
  • MiastoWągrowiec

Napisano 10.04.2006 - |16:41|

Moim zdaniem mógł to być Przybysz (Visitor, The)
  • 0

#32 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 19.04.2006 - |01:21|

Witam!

Kiedyś oglądałem w telewizji taki serial (właściwie to serial animowany) który pamiętam że bardzo mi się podobał. Nie bardzo wiem jak znaleść jego tutuł gdyż pamiętam tylko szczątkowo fabułę oraz fragmenty tekstu z intra. Oto co pamiętam:

Tekst z intra (fragment który pamiętam niezbyt dokładnie)

....zabija jednego z cyklopów Polifena ratując życie swojemu synowi Telemachowi. Za ten śmiały czyn bogowie przygotowali straszliwą zemstę...

Fabuła:

Z fabuły pamiętam tylko że prawie cała załoga statku kosmicznego była pogrążona w letargu (unosili się w powietrzu) a reszta załogi próbowała przywróćić ich do życia.

Wiem że mam świra, ale to poprostu nie daje mi spokoju. Będe bardzo zobowiązany jeśli ktoś powie mi co to za serial.
  • 0

#33 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 19.04.2006 - |04:11|

odyseja

albo

ulisses

ekranizacja odysei Homera w kosmosie...

#34 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 19.04.2006 - |13:45|

Chyba to jednak inny tutuł bo ani na epguides.com ani na tv.com nie znalazłem takiego serialu
  • 0

#35 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 19.04.2006 - |14:42|

Chyba to jednak inny tutuł bo ani na epguides.com ani na tv.com nie znalazłem takiego serialu

A nie pomyslales o tym, ze go nie ma dostepnego :/ Bo to mi pasuje na Ulissesa.
  • 0

#36 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 19.04.2006 - |19:16|

Pomyślałem ale to mało prawdopodobne. Nie pomyślałeł za to że Ulisses po angielsku to Ulysses. Znalazłem już ten serial jego tytuł to "Ulysses 31" dzięki wielkie za pomoc
  • 0

#37 Macias

Macias

Kapral

• Użytkownik
  • 223 postów

Napisano 19.04.2006 - |22:58|

baku-czasami na polskim Fox Kids powtarzaja ten serial.
Heh,fajny byl, jeszcze w podstawowce ogladalem,gdy na tvp 2 lecial (gdzies na poczatku 90tych).
Oni w koncu dolecieli do ziemi?
  • 0
Osoba, która pisąła do mnie w spraiwe Farka niech zrobi to raz jeszcze, bom [beeep] wołowa i skasowałekm przypadkiem mejla

#38 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 20.04.2006 - |11:43|

Nie pamiętam czy dolecieli do ziemi. Właśnie ściągam ten serial to zobacze. :D
  • 0

#39 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 20.04.2006 - |15:29|

Czy ktoś pamięta może taki serial "Kameleon" ? Chciałbym sobie go ściągnąć ale nie pamiętam jaki on miał tytuł po angielsku (nie był to kameleon :ph34r: )
  • 0

Dołączona grafika

#40 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 20.04.2006 - |16:05|

vol The Pretender 4 sezon (ostatni) będzie dostępny na dvd już 18 lipca

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych