Skocz do zawartości

Zdjęcie

Stargate: Extinction

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
46 odpowiedzi w tym temacie

#21 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 08.07.2010 - |10:09|

Gdzieś przeczytałem że akcja filmu ma nie skupiać się na wraith, więc może na tych nowych obcych ala borg z The Daedalus Variations.

Jak rozumiem to skojarzenie z obcycymi z tego odcinak jest częścią spekulacji po prostu.

Z oczywistej strony tutaj jest większość informacji o filmie
http://www.gateworld...movies/05.shtml

Cytując informację:
"While Todd the Wraith will play a significant role in the proceedings, the A story will not focus on the Wraith. ... Plenty of action for those who like that sort of thing."

Podczas gdy Todd jako Wraith będzie odgrywał znaczącą rolę, główna historia nie będzie skupiała się na Wraith..."
Co nie oznacza że wątek B na tym nie będzie skupiony ;]
Log65: Happy camper

#22 marchewsz

marchewsz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 09.07.2010 - |07:19|

Gdzieś przeczytałem że akcja filmu ma nie skupiać się na wraith, więc może na tych nowych obcych ala borg z The Daedalus Variations.

Jak rozumiem to skojarzenie z obcycymi z tego odcinak jest częścią spekulacji po prostu.

Z oczywistej strony tutaj jest większość informacji o filmie
http://www.gateworld...movies/05.shtml

Cytując informację:
"While Todd the Wraith will play a significant role in the proceedings, the A story will not focus on the Wraith. ... Plenty of action for those who like that sort of thing."

Podczas gdy Todd jako Wraith będzie odgrywał znaczącą rolę, główna historia nie będzie skupiała się na Wraith..."
Co nie oznacza że wątek B na tym nie będzie skupiony ;]

Dzięki za znalezienie strony ;D
No więc główny wątek może skupiać się na tych borgo podobnych alinach ;)
  • 0

#23 naiti

naiti

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 75 postów

Napisano 09.07.2010 - |09:19|

Wątek MOŻE skupiać się na ów obcych JEŚLI film zostanie wyprodukowany. I znacząco podkreślam tu JEŚLI bo wszyscy znamy obecną sytuacje. Ja osobiście wolałbym jednak żeby akcja skupiała się na wraith ale najpierw trzeba ten film wyprodukować.
  • 0

#24 marchewsz

marchewsz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 10.07.2010 - |11:03|

Ja jednak mam nadziej, że uda im się wyprodukować ten film.
Na tym Revolution jakoś mi w ogóle nie zależy. (Wam też podkreśla na czerwono jak napiszecie "wogóle"?)

Użytkownik marchewsz edytował ten post 10.07.2010 - |11:03|

• 0

#25 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 10.07.2010 - |11:29|

Trzeba po prostu czekać. Pisaniem na forum tego nie przyspieszymy.

Wam też podkreśla na czerwono jak napiszecie "wogóle"?)

Podkreśla. Pewnie dlatego, że poprawną formą jest "w ogóle"...

Użytkownik wujek_szatan edytował ten post 10.07.2010 - |11:30|

• 0

#26 marchewsz

marchewsz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 10.07.2010 - |16:07|

Ale nie zauważyłeś że wszędzie jest pisane wogóle?? A powinno się pisać w ogóle. :)
  • 0

#27 naiti

naiti

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 75 postów

Napisano 10.07.2010 - |18:53|

Mi tam zależy na wszystkim związanym ze Stargate czy to film, kolejny sezon serialu, gra komputerowa-chce żeby powstały.
Poza tym trzeba zakończyć wątek Wraith jednak pozostaje nam tylko czekać. Na gateworld.net pisze że zdjęcia miałyby sie rozpocząć na początek 2011r o ile dobrze pamiętam. Miejmy nadzieje że już tak zostanie i nie będą przesuwać terminu w nieskończoność.

Użytkownik naiti edytował ten post 10.07.2010 - |18:55|

• 0

#28 marchewsz

marchewsz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 10.07.2010 - |21:35|

Todd teraz jako że jego przeciwnicy lecieli super hive shipem to nie żyją, Todd ma największą władzę, rozprzestrzeni ten lek który niszczy im te dziurki w rękach. Wszyscy żyją długo i szczęśliwie ;)
  • 0

#29 bolek

bolek

Kapral

• Użytkownik
  • 193 postów

Napisano 25.07.2010 - |14:39|

Mi tam zależy na wszystkim związanym ze Stargate czy to film, kolejny sezon serialu, gra komputerowa-chce żeby powstały.
Poza tym trzeba zakończyć wątek Wraith jednak pozostaje nam tylko czekać. Na gateworld.net pisze że zdjęcia miałyby sie rozpocząć na początek 2011r o ile dobrze pamiętam. Miejmy nadzieje że już tak zostanie i nie będą przesuwać terminu w nieskończoność.

Nie lubię nic zakańczać, bo jest zawsze jakaś nadzieją, że w przyszłości może jakoś się odwołają zaś do SGA ;) (nie mówię o kontyuacji SGA bo jest to nie możliwe, z takiej okazji, że zrobiliby z siebie idiotów najpierw analując i ogłaszając to światu a potem wznawiając, chociaż nie miałbym nic przeciwko, ba, nawet bym chętnie czekał na to, ale chodzi o odwołanie np. w SGU jak teraz ma być z tym crossoverem).

Poza tym pisało gdzieś, że główna fabuła to nie Wraith, ale Todd odegra ważną rolę, ja ten film widzę tak:

-Ma nikt nie zginąć (nienawidzę jak mi kogoś uśmiercają na koniec serialu...)
-Jakaś ciekawa akcja plus powrót Atlantydy do galaktyki Pegaza.
-Wszyscy aktorzy mają w nim wystąpić (tj. najważniejsi: Rodney, Sheppard, Teyla, Ronon, Woolsey, Becket ew. + Keller i drugo planowe).
-Wypuszczenie Todda (z takiej okazji, że się przyłożył dając ZPM, poza tym, gdyby go nie wyrolowali to raczej on by togo nie zrobił - lot na ziemię jako żerowisko, nawet Sheppard pytał na końcu, "Co będzie następnym razem?" Todd: "To będzie następny raz?" co jak dla mnie sugeruje tylko jedno).
-Może jakieś ciekawe odkrycie na temat Pradawnych ew. jakaś technologia.

W sumie tyle, każdy film czy cokolwiek związane z Atlantydą chętnie oglądne, nawet bardzo, szkoda tylko, że jakimś cudem ma się opóźnić zaś film? Z powodu tego "crossover" w JEDNYM odcinku SGU, trochę bez sensu.

Użytkownik bolek edytował ten post 26.07.2010 - |12:57|

• 0

#30 naiti

naiti

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 75 postów

Napisano 26.07.2010 - |03:40|

No bez sensu ale taka jest już filozofia 'hollywood'
  • 0

#31 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 26.07.2010 - |09:42|

W artykule na gateworld.net dotyczącym tego crossovera z SGU jest info o tym, że będą musieli trochę przerobić początek scenariusza Extinction, żeby zgadzały się po tym crossoverze ramy czasowe... Ogólnie klimat tych wypowiedzi był taki, że ten film SGA "na pewno" powstanie, co mnie osobiście cieszy. Wiadomo, że nic nie jest pewne i ostatecznie mogą to być jedynie płonne nadzieje twórców, ale takie nastawienie pozwala mi dorzucić parę punktów procentowych do słupka obrazującego, na ile możliwe jest powstanie Extinction :D

Na razie pozostaje czekać i umilać sobie czas powtórkami SGA, ja właśnie przejechałam się po raz kolejny przez całe 5 sezonów i poszło mi to szybciej niż zmęczenie 1 sezonu SGU :lol:
  • 0
Dołączona grafika

#32 naiti

naiti

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 75 postów

Napisano 26.07.2010 - |12:16|

No rzeczywiście może coś z tego jeszcze będzie. Jakiś czas temu zacząłem wątpić ale ten artykuł podbudował troszkę moje nadzieje.
  • 0

#33 rogue_ruda

rogue_ruda

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 29.07.2010 - |21:32|

Mam nadzieję, że w końcu faktycznie wezmą się za kręcenie tego filmu.
Chyba też będę się musiała zabrać za powtórzenie sobie SGA.
  • 0

#34 silenthunter

silenthunter

Szeregowy

• Użytkownik
  • 42 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 09.12.2010 - |10:39|

Jakieś nowe wieści na temat Stargate: Extinction lub jakiegokolwiek filmu ze świata SG?? Bo teraz jak gdy czekamy na decyzję o kontynuacji SGU to się zastanawiam jak z resztą serii.
  • 0

#35 naiti

naiti

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 75 postów

Napisano 21.12.2010 - |18:16|

MGM w końcu wyszło na prostą więc może coś z tego będzie ;)
http://hatak.pl/news..._od_bankructwa/

Użytkownik naiti edytował ten post 21.12.2010 - |18:21|

• 0

#36 warnold

warnold

Szeregowy

• Użytkownik
  • 42 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 21.12.2010 - |20:56|

No to faktycznie jest dobra wiadomość - tylko pytanie dla kogo? Obawiam się , że tylko dla MGM .Będą mieć wolną rękę w doborze planów produkcji. Jednak po ostatecznej klapie SGU i wygaszeniu serialu Caprica w materii sf zapanowała posucha. Teraz w modzie są raczej wampiry ;) i starożytny Rzym. PS. Sam też lecę na powtórkach SGA :rolleyes:
  • 0

#37 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 21.12.2010 - |22:03|

Obawiam się tylko, że temat dla tego newsa jest nieodpowiedni. Nawet jeżeli MGM zdecyduje się kręcić pełnometrażowy film Stargate to kontynuacja Atlantis raczej nie będzie na pierwszym miejscu. Bo na kręcenie obydwu filmów równocześnie chyba nie ma co liczyć. No i nadmienię, że nie bankructwo MGM było powodem zawieszenia produkcji tylko słabnący popyt rynku DVD.
  • 0
don't try

#38 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 27.12.2010 - |13:25|

Zgodnie z doniesieniami GateWorld oraz tym, co napisał na swoim blogu Malozzi - po cancelu SGU film Stargate Extinction poszedł w odstawkę na czas nieokreślony :(

http://www.gateworld...d-indefinitely/
  • 0
Dołączona grafika

#39 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 27.12.2010 - |14:13|

Ale ... jak wynika z powyższego artykułu SGU blokowało powstanie filmów więc jeżeli jakimś cudem MGM wyprodukuje 3 sezon na zakończenie serii to na filmy jest jeszcze nadzieja. Chociaż wydaje mi się, że im dłuższa zwłoka tym mniejsze są szanse.
  • 0
don't try

#40 Marx red

Marx red

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoOstrówki

Napisano 01.01.2011 - |20:43|

Chyba tak ale bądźmy dobrej myśli.
  • 0
Dołączona grafika