Skocz do zawartości

Zdjęcie

Archer

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
49 odpowiedzi w tym temacie

#21 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 17.06.2011 - |09:00|

W ramach nadrabiania zaległych seriali od FX tym razem zabrałem się za Archera. Po pilocie stwierdzam, że warto było, mimo że nie jestem fanem animacji. Świetna komedia, genialne teksty obracające się wokół seksu i to takiego dość perwersyjnego, mamuśka zabawiająca się sama ze sobą pod stołem - po prostu bomba.
Jedynie szkoda, że napisy są tylko do 3 pierwszych epizodów.
Polecam jak ktoś jeszcze nie oglądał.

Użytkownik delta1908 edytował ten post 17.06.2011 - |14:03|

• 0

#22 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 17.06.2011 - |13:38|

Już jakiś czas temu obejrzałem pilota i był świetny, jednak to co piszesz @delta, brak tłumaczenia kolejnych odcinków trochę zniechęca do oglądania. W przypadku komedii, opartych przede wszystkim na dialogach tłumaczenie to podstawa, no chyba, że ktoś bardzo dobrze zna język angielski.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#23 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 17.06.2011 - |14:03|

No właśnie z tymi napisami to jest spory kłopot. Próbowałem bez nich, ale trzeba odtwarzać po kilka razy żeby wychwycić dokładnie o co chodzi. A chętnych do tłumaczenia nie ma. Znalazłem tylko napiski do 3 pierwszych odcinków. Chociaż po angielsku są do wszystkich.
Jednym zdaniem wielka szkoda bo serialik zapowiada się świetnie i recenzje też ma dobre.
  • 0

#24 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 17.06.2011 - |14:25|

To nie jest miejsce do poruszania kwestii napisów, więc bardzo proszę o zakończenie dyskusji na ten temat.

#25 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 28.06.2011 - |14:27|

I.02
tak jak pisał wcześniej cliffhanger konieczne jest obejrzenie nawet ze 2 razy żeby wychwycić wszystkie teksty, a jest ich sporo. Nawijają ze sobą niczym seria z karabinu maszynowego, a istniejące napisy są dość średnie, na szczęście mówią wyraźnie i w miarę składnie więc można sporo zrozumieć, Archer i jego przystosowywanie do roli agenta Cyrila - to trzeba zobaczyć i usłyszeć, ale też prawdziwa jest teza, że nie każdemu ten rodzaj humoru przypadnie do gustu, ostro na krawędzi dobrego smaku - 8,5/10.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural

#26 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 29.06.2011 - |19:08|

Mogę pocieszyć w ten sposób, że drugi sezon jest dużo prostszy w odbiorze, oglądałem bez napisów i dużo więcej rozumiałem niż w poprzednim sezonie, może to była decyzja twórców.
  • 0

#27 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 30.06.2011 - |01:56|

Archer jest rewelacyjny, a polskich napisów bym do niego nie aplikował bo bym tylko psuł sobie oglądanie.
Gdzieś czytałem, że FX zamówiło dwa kolejne sezony. Nie mogę się doczekać :)
  • 0

#28 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 06.07.2011 - |14:43|

I.05
jak Archer udaje geja i próbuje podejść kubańskiego szpiega to jest to absolutne mistrzostwo, sam się do siebie śmiałem niczym [beeep], ale momentami jest genialny (dialogi!), zdarzają się też dziwne żarty, które pewnie łatwiej jest wychwycić Amerykanom.
  • 0

#29 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 06.07.2011 - |23:06|

Nadrobiłem drugi sezon i faktycznie jest świetnie, lepiej niż w pierwszym sezonie.

#30 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 21.07.2011 - |12:43|

I.06-09
trzyma dobry poziom, choć zdarzają się dowcipy, których nie mogę zrozumieć, być może jest to spowodowane używaniem wielu określeń, które w odniesieniu na język polski znaczą zupełnie coś innego. A że dialogów jest cała masa wymagana jest wręcz bardzo dobra znajomość angielskiego, żeby oglądać bez robienia pauz.
Odcinek 9 dla mnie najlepszy póki co, a określenie "Pele analu" całkiem mnie rozjechało:) Cóż za geniusz siedzi i wymyśla teksty?:)
  • 0

#31 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 21.07.2011 - |15:57|

Cały pierwszy sezon został napisany przez dwie osoby, ale większość tych tekstów napisał twórca serialu Adam Reed. Polecam się zaznajomić z jego wcześniejszymi projektami, ale nie zahaczają one o seks jak Archer. W drugim widziałem, że już zatrudnili więcej scenarzystów.

Zawsze możemy sobie tutaj wypisywać teksty, których nie rozumiemy, ja pierwszy sezon oglądałem na bieżąco i odpowiedzi zawsze znalazłem na imdb.
  • 0

#32 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 03.10.2011 - |14:10|

01x02-04
Ten serial to masa świetnych żartów, w większości w wykonaniu głównego bohatera. Chociaż inne postacie też dają radę. Sporo żartów seksistowskich, rasistowskich, ale fajnie podanych. No i ta głupia mina Archera po prawie każdej akcji w jego wykonaniu - miód.
  • 0

#33 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 03.10.2011 - |23:16|

Dla mnie Archer to totalnia miazga jeśli chodzi o kreskówki. Ciągle mam wątpliwości czy ulokować na pierwszym miejscu jego czy The Venture Bros., a on coraz bardziej wymiata.

3 sezon - odcinki pirackie genialne :)
  • 0

#34 TomHaverford

TomHaverford

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów
  • MiastoTarnowskie Góry

Napisano 13.10.2011 - |20:06|

A mi coś trudno wchodzą wszelkie seriale animowane :( FX stacja 1 liga, a do tej produkcji nie mogę się przekonać.
  • 0

#35 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 13.10.2011 - |20:16|

Czy ktoś wie kiedy Archer wraca?
Były 3 odcinki i cisza nastała :(
  • 0

#36 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 13.10.2011 - |20:22|

Styczeń 2012.

TomHaverford, wybaczami ci za avatar :lol:

Użytkownik cliffhanger edytował ten post 13.10.2011 - |20:23|

• 0

#37 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 13.10.2011 - |20:24|

It was announced on March 29, 2011 that Archer was renewed for 16 episodes. The first three episodes began on September 15, 2011 as a "Special Assignment" mini-arc concluding season two's cliffhanger, with the remaining thirteen episodes of season three to air in early 2012.

#38 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 13.10.2011 - |20:32|

Omg jak jak długo :(

Dzięki na newsy
  • 0

#39 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 03.11.2011 - |12:49|

Pierwszy sezon zakończony i muszę przyznać, że momentami śmiałem się jak głupek z co poniektórych tekstów. Archer bije na głowę wszystkich, ale Carol/Cheryl czy Pam też dają radę.
Co do humoru to myślę, że chyba każdemu przypasuje, a przynajmniej facetom.
Nigdy nie byłem fanem seriali animowanych, ale ten mogę polecić z czystym sumieniem.
No i jak coś to napisy są do całego 1 sezonu :)
  • 0

#40 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 16.01.2012 - |14:35|

Sezon 2 chyba jeszcze lepszy od pierwszego. Archer standardowo zabija swoimi minami i tekstami. Reszta składu też mu dorównuje. Kilka motywów wręcz genialnych.
3 sezon wraca już za 3 dni.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych