Sezon 4 Special 6 - The End of Time (2)
Napisano 06.01.2010 - |13:28|
Napisano 06.01.2010 - |21:23|
Weź lepiej nie zaczynaj, bo znów się rozryczę ...szczególnie, jak do oglądania nic nie zostało.
Gdybanie owszem, sama lubię i nieraz się w taki sposób zabawiałam, ale tutaj po prostu usiłują zrobić coś z niczego, strasznie naciągane mi się to wydało po prostu. Pożywiom, uwidim, ale moim zdaniem to Russell z Moffatem w żadne układy nie wchodził. Nie wiem nawet czemu, po prostu tak czuję. Nawet scenariusz ostatniego odcinka, napisał do końca wszystkich kwestii Tennanta, a później przesłał Moffatowi, żeby dodał dialogi Smitha. Nie pracowali nad nim razem. Mam takie wrażenie, jakby tam się coś wydarzyło i Davies wcale nie odchodził z uśmiechem, tylko wręcz przeciwnie. Planuję nabyć jego "The Writer's Tale", ponoć tam można przeczytać ze szczegółami jak wyglądała jego praca przy DW. Bardzo jestem ciekawa...
Użytkownik owczarnia edytował ten post 06.01.2010 - |21:23|
Napisano 07.01.2010 - |01:33|
09/10 Supernatural, Doctor Who, Torchwood, Sliders.
07/10 True Blood, Primeval, Reaper, Skins, Californication.
06/10 Flash Forward, V, SG1, SG:A, Heroes, Legend of the Seeker, HIMYM, TBBT, Trailer Park Boys.
Napisano 07.01.2010 - |12:19|
Weź lepiej nie zaczynaj, bo znów się rozryczę ...
/...../Planuję nabyć jego "The Writer's Tale", ponoć tam można przeczytać ze szczegółami jak wyglądała jego praca przy DW. Bardzo jestem ciekawa...
To mnie jednak daleko do "prawdziwego fana". Ja to sobie film wlacze, zobacze, wywale, i juz do niego nigdy nie wracam. Ale zebym mial sie zastanawiac co myslal scenarzysta, czytac cos o pisaniu scenariusza, ogladac filmy o kreceniu serialu, nie... tego bym nigdy nie robil. Nie mowie ze to cos zlego, jedynie stwierdzam ze mnie do takich klimatow w ogole nie ciagnie.
Peace.
Taka luzna obserwacja na Nowy Rok....
Napisano 07.01.2010 - |12:47|
Napisano 07.01.2010 - |13:29|
A pisanie "żałuj" odbieram zawsze jako próbę narzucenia swoich poglądów i upodobań innym, słowo agresywne - stąd się rozpisałem.
Użytkownik Magnes edytował ten post 07.01.2010 - |13:32|
Napisano 07.01.2010 - |20:59|
Napisano 08.01.2010 - |13:02|
I druga sprawa - ktora dla mnie jest odpowiedzia, dlaczego takich filmow nie ogladam: Z tego samego powodu, dlaczego nie interesuja mnie ksiazki o kulisach powstania innej ksiazki albo obrazu czy kompozycji. Po prostu obojetnie, czy mamy do czynienia z komercja, ze sztuka wysoka, z kinem czy nawet z disco polo - oceniam produkt gotowy, nie DVD dodatki, uzupelnienia, czy wytlumaczenia "co autor mial na mysli".
Dlatego siegam po gotowy film, i nic poza tym.
To oczywiscie moj punkt widzenia, no offence.
Pzdr. xD
Napisano 08.01.2010 - |18:34|
Dlatego siegam po gotowy film, i nic poza tym.
Hmmm
I np. w malarstwie nie interesuje cię w którym wieku żył malarz jaki miał życiorys i jaką prezentuje "szkołę" albo np. dlaczego jeden maluje tłuste kobiety a inny płonące zwierzęta?
Oczywiście można i tak podchodzić do gotowego dzieła.
Ale wydaje się to być trochę powierzchowne
Użytkownik psjodko edytował ten post 08.01.2010 - |18:35|
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 11.01.2010 - |08:33|
I np. w malarstwie nie interesuje cię w którym wieku żył malarz jaki miał życiorys i jaką prezentuje "szkołę" albo np. dlaczego jeden maluje tłuste kobiety a inny płonące zwierzęta?
Mnie nie.
Oczywiście można i tak podchodzić do gotowego dzieła.
Ale wydaje się to być trochę powierzchowne
Kolejny raz wyczuwam próbę narzucenia swoich poglądów, a nawet obrażanie przez nazywanie ich poglądów powierzchownymi. Zrozum, że ludzie są różni i dysponują swoim czasem różnie.
Użytkownik Magnes edytował ten post 11.01.2010 - |08:34|
Napisano 11.01.2010 - |10:29|
Zrozum, że ludzie są różni i dysponują swoim czasem różnie.
Ja również wyczuwam próbę narzucenia swoich poglądów, a nawet obrażanie przez twierdzenie że ludzie są różni.
A na poważnie:
Nie popełniaj błędu wielu tu dyskutujących.
Proponowałbym jednak nic "nie wyczuwać" tylko stricte brać pod uwagę
to co jest napisane a nie to co "wydaje ci się" że autor miał na myśli.
Dla mnie nie poglębienie wiedzy na temat czegokolwiek co mnie interesuje
jest właśnie podejściem powierzchownym czyli inaczej mówiąc: jeżeli coś mnie interesuje
to staram się zrozumieć jak najwięcej z kontekstu dzieła
a nie skupiać się jedynie na wrażeniach estetycznych.
I różne dysponowanie swoim czasem nie ma tu nic do rzeczy
Napisano 11.01.2010 - |11:01|
Użytkownik Magnes edytował ten post 11.01.2010 - |11:02|
Napisano 11.01.2010 - |14:25|
Z mojej strony koniec dyskusji, bo widzę, że nie ma sensu, skoro i tak nie czytasz co zostało napisane i przekręcasz dla własnych potrzeb. Wątek jest zresztą o czymś innym.
No cóż przykro, że nie rozumiesz i nadal "domyślasz się" czegoś, czego jako żywo w moich wypowiedziach nie ma.
A nasza dyskusja nadal trzyma się odcinka i dodatków do tego odcinka.
Użytkownik psjodko edytował ten post 11.01.2010 - |14:27|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych