Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nip/Tuck

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
49 odpowiedzi w tym temacie

#21 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 02.12.2009 - |10:51|

Ten "cancel" nadany przez media, to jest trochę nie prawdą. Ryan Murphy, twórca Nip/Tuck powiedział, że ogólnie jest bardzo zadowolony z tego jak serial został poprowadzony, ale boryka go cały czas to, że tak gdzieś od połowy serialu były duże kłopoty w komunikacji ze stacją. Początkowo Nip/Tuck miał z góry założone 4. sezony. Dotarli przez 3 sezony i rzeczywiście serial miał zakończyć swój żywot po 4 sezonach i wszystko na to wskazywało.
Jako, że to był (chyba nadal jest, chociaż oglądalność już nie ta) największy hit tej stacji (odcinki 3 sezonu kręciły po 5 mln, chyba już nikomu się nie uda do tego zbliżyć :P), to postanowili w trakcie sezonu, że jednak chcą, aby serial został dalej kręcony. Ogólnie facetowi trochę zniszczyli plan, bo był przygotowany na koniec i dlatego ten odcinek z Connor McNamara, 2026 tak wyszedł, bo pokręcili facetowi cały plan no i musiał pozmieniać końcówkę sezonu. Dlatego też wydaje mi się, że 5. sezon był taki niemrawy, bo trochę jakby nie mieli z góry założonego pomysłu i tam się bronili gościnnymi występami. Ostatecznie to stacja zdecydowała się, że 6. sezon to będzie ostatni i chwała im za to, przynajmniej serial będzie miał solidne zakończenie.

Dlatego ten "cancel", to trochę przesadzony jest.

A Dellirium, co do ostatniego twojego zdania, to normalna rzecz. Masówka to masówka. Ale ogólnie, to stacja FX podjęła taką deklarację, że żaden z ich seriali nie będzie miał więcej niż 100 odcinków. Więc zakładając, że seriale mają po 13 odcinków na sezon, to najwięcej ujrzymy 7. sezonów z tej stacji jakiegokolwiek serialu :).
Nip/Tuck skończy się równo na 100-tym odcinku.
  • 0

#22 Dellirium

Dellirium

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 02.12.2009 - |11:16|

1) O tego nie widzialem i juz rozumiem teraz ten caly watek 2026.Thx za info , nigdy nie sledze informacji pozaplanowych z braku czasu =].

2) Nie no rozumiem , kazda stacja ma swoja polityke.Ale to mnie irytuje ze gina genialne seriale jak np BSG => Duza dziura w sferze SCI-FI po zakonczeniu sie , nie ma nic z SF do ogladania.Zreszta tak samo bylo po cancelu na SG-1 (SGU to porazka , chociaz nie bede wchodzic w dyskusje wyrazam tylko wlasna opinie).Teraz nip/tuck a za rogiem koniec LOST.Slabo to widze , jedyne seriale jakie zostaja to 40% Drama i 60% komedie.Jestem poprostu WKURZONY , nie ma co ogladac , Gina GENIALNE SERIALE a zastepuja je amerykanskim SHITEM.

Użytkownik biku1 edytował ten post 02.12.2009 - |15:42|
zbędne powtórzenie poprzedniego posta

• 0

#23 criskrakow

criskrakow

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 15.12.2009 - |00:59|

Piszę w związku z brakiem napisow do odc.4-9 sezonu 6,co sie dzieje mam wrażenie że ktos zapomnial o tym wspanialym serialu
  • 0

#24 Dellirium

Dellirium

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 04.03.2010 - |08:30|

R.I.P NIP/TUCK

Szkoda wielka szkoda , bede tesknic za kolejnym genialnym serialem.Tyle znakomitosci juz odeszlo a pojawia sie sam chlam tylko...
Zakonczenie tez ostre.
  • 0

#25 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 04.03.2010 - |12:43|

Zgadzam się. Mimo, że Nip/Tuck nie trzymał przez cały czas genialnego poziomu, dla mnie takim serialem jest.
Osobiście, jak dla mnie serial niesie ogromny przekaz. A finał był świetny, ile było odniesień do finału drugiego sezonu :). Muszę powiedzieć, że nawet 2x się łezka zakręciła w oku przy przepięknej piosence "All I Know" Art Garfunkel. To może teraz, co mi się nie podobało:
- Nie wiem po, co ktoś to nazwał sezon 7, jak dla mnie osobiście sezon 6 i 7, to jedność.
- Niezdecydowanie stacji i twórców. Odcinki miały lecieć na 2011, dzięki czemu było dużo wtop w scenariuszach.
- Ominięcie wątków, czyli ominęliśmy ślub Christiana i Kimber, odpowiedzcie sobie sami na pytanie co się stało z matką Julii.
- Czasami scenarzyści spali tak, że nie znali swoich własnych bohaterów. Ten kto oglądał, to wie o co mi chodzi.
- Większość wątków jest identyczna do tych z 4 sezonu, kiedy to serial miał się kończyć. Identycznie zacieśniały się historie.

Ale i tak ten sezon był dla "prawdziwych" fanów Nip/Tucka, a nie dla tych, którzy oglądali go dla dziwnych i niedorzecznych przypadków. Właśnie takie powinny być ostatnie sezony, o bohaterach i ich wzajemnych relacjach.
  • 0

#26 Dellirium

Dellirium

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 04.03.2010 - |15:30|

Zgadzam się. Mimo, że Nip/Tuck nie trzymał przez cały czas genialnego poziomu, dla mnie takim serialem jest.
Osobiście, jak dla mnie serial niesie ogromny przekaz. A finał był świetny, ile było odniesień do finału drugiego sezonu :). Muszę powiedzieć, że nawet 2x się łezka zakręciła w oku przy przepięknej piosence "All I Know" Art Garfunkel. To może teraz, co mi się nie podobało:
- Nie wiem po, co ktoś to nazwał sezon 7, jak dla mnie osobiście sezon 6 i 7, to jedność.
- Niezdecydowanie stacji i twórców. Odcinki miały lecieć na 2011, dzięki czemu było dużo wtop w scenariuszach.
- Ominięcie wątków, czyli ominęliśmy ślub Christiana i Kimber, odpowiedzcie sobie sami na pytanie co się stało z matką Julii.
- Czasami scenarzyści spali tak, że nie znali swoich własnych bohaterów. Ten kto oglądał, to wie o co mi chodzi.
- Większość wątków jest identyczna do tych z 4 sezonu, kiedy to serial miał się kończyć. Identycznie zacieśniały się historie.

Ale i tak ten sezon był dla "prawdziwych" fanów Nip/Tucka, a nie dla tych, którzy oglądali go dla dziwnych i niedorzecznych przypadków. Właśnie takie powinny być ostatnie sezony, o bohaterach i ich wzajemnych relacjach.

Uhum , szkoda ze tak mata na koniec zalatwili :/.A rozstanie sie wielkiej pary na koncu sezonu to naprawde...nice , wkoncu po tylu sezonach pogodzili sie oboje na swoje przeznaczenie , dobro i zlo ^^.Ehh , szkoda ze tak malo ludzi oglada ten serial :/
  • 0

#27 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 04.03.2010 - |15:54|

Pomimo, że nie lubiłem postaci Matta, to jego postać była z głową tworzona jako nieudacznika, ale idealnie wpasowuje się w myśl serialu, czyli, że ludzie się nie zmieniają. Co, do rozstania naszej dwójki, to teoretycznie dobrze mówisz, że taki jest podział, ale spójrz z perspektywy wszystkich sezonów. Sean od początku chciał być jak Christian, który dla niego był doskonały i praktycznie pod koniec serialu stał się jak on. Christian z kolei zrozumiał, że nie jest doskonały oraz to, że stracił coś, co było najważniejsze w jego życiu czyli Kimber.
Aby uszczęśliwić Seana musiał pozwolić mu na odejście. Do tego miałem takie wrażenie, że Sean tak jakby znalazł dla siebie nowego Christiana, czyli Rafaela. Najtragiczniejsza postać serialu, to zdecydowanie Kimber.
Mimo, że teoretycznie finał jest smutny, to każda z postaci z wyjątkiem Kimber odnalazła szczęście.
Możliwe, że nawet bez świadomości. A końcówka też symboliczna do pierwszego spotkania Kimber i Christiana w pierwszym odcinku, co też nawiązuje do myśli, że Christian nigdy się nie zmieni, ale przynajmniej zrozumiał :D.
  • 0

#28 Dellirium

Dellirium

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 04.03.2010 - |16:17|

Tutaj to bym sie akurat sprzeczal.Dla mnie christian zmienil sie (glownie wewnetrznie), przeszedl dluga droge...
  • 0

#29 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 04.03.2010 - |16:30|

Jeśli chodzi Ci o to, że zmienił się w sensie, ze będzie miał świadomość wewnętrzną, ale w dalszym ciągu bęzie pukał pierwszą lepszą laskę itd. to zgadzam się.
  • 0

#30 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 07.06.2010 - |22:55|

Koniec sezonu to czas na nadrabianie zaległości więc wziąłem się za s3 i powiem że był o dobry w porywach do bardzo dobry.
Rozwiązana niegłupio zagadka rzeźnika.
Także inne wątki były dość ciekawe.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#31 pnwc

pnwc

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 25.06.2010 - |11:40|

Łza się w oku kręci po tylu latach z tym wspaniałym serialem. Sporo jest dobrych seriali ale tylu emocji nie ma w żadnym innym.
  • 0

#32 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 06.01.2011 - |19:56|

Właśnie zabrałem się za oglądanie i tak mnie wciągnęło, że od razu obejrzałem 3 odcinki pierwszego sezonu pod rząd. Serial ma fajny klimat, niby taki słodki obyczaj z pięknymi kobietami, akcją w Miami i do tego lekkim poczuciem humoru, ale jednak momentami gorzki i niepozbawiony elementów dramatu. Jest też wątek można powiedzieć kryminalny z pilota, który chciałbym, żeby był kontynuowany. Póki co jestem zadowolony, że sięgnąłem po ten serial bo na prawdę warto.
Początek serialu jak dla mnie tak na 8/10.
  • 0

#33 Dinsdale

Dinsdale

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 08.01.2011 - |01:14|

Serial ma fajny klimat, niby taki słodki obyczaj z pięknymi kobietami, akcją w Miami i do tego lekkim poczuciem humoru, ale jednak momentami gorzki i niepozbawiony elementów dramatu.

Spoko, to dopiero początek. Serial rozwija się w pełny dramat/thriller psychologiczny.
  • 0

#34 pnwc

pnwc

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 09.01.2011 - |11:23|

Spoko, to dopiero początek. Serial rozwija się w pełny dramat/thriller psychologiczny.

Jak podoba Ci się początek i dajesz 8/10 to śmiem twierdzić, że po skończeniu oglądania 3 sezonu będzie 10/10. Im dalej w las tym więcej drzew :D Od 4 jest troszkę słabiej (ale dalej dobrze) ale końcówka dobra.
  • 0

#35 kyrcer

kyrcer

Kapral

• Użytkownik
  • 166 postów

Napisano 09.01.2011 - |15:53|

Jak tak zachwalacie to lecimy z koksem. :D
  • 0

#36 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 21.01.2011 - |11:17|

No i 1 sezon zaliczony. Jest naprawdę nieźle. Chociaż po kilku pierwszych odcinkach wydawało się, że będzie to lekki obyczaj z dodatkiem dramatu i szczyptą humoru to im dalej w las tym serial robi się momentami nawet nieco mroczny. Pod koniec to już jest dramat pełną gębę z elemantami gorzkiego humoru.
Jak dla mnie pierwszy sezon na bardzo równym dobrym poziomie. Nie ma odcinków, które byłyby jakieś słabe albo wybitnie genialne. Jest dobrze i oby tak dalej. Czasami lekko przynudza w niektórych odcinkach, ale to zjawisko występuje we wszystkich serialach więc nie ma się co czepiać. Miałem tylko nadzieję, że będzie więcej wątków takich jak w pilocie czy w ostatnich dwóch odcinkach. I po cichu liczę na to w dalszych sezonach.
No i finał rozwalił mnie na łopatki zarówno motyw dziecka Christiana jak i gangstera od heroiny. Ciekawi mnie czy oba wątki będą kontynuowane. Co do dziecka pewnie tak, a z gangsterem to się okaże.
Oceniam na 8/10. No i polecam wszystkim, którzy jeszcze nie widzieli, a lubią takie klimaty.

Użytkownik delta1908 edytował ten post 21.05.2011 - |13:23|

• 0

#37 kyrcer

kyrcer

Kapral

• Użytkownik
  • 166 postów

Napisano 21.01.2011 - |17:12|

Według mnie to tak :D 1>2>3<4<5>6>7 Serial godny polecenia, odcinki mroczne i tajemnicze. Humor, erotyka :D To co misie lubią :P

Użytkownik kyrcer edytował ten post 21.01.2011 - |17:15|

• 0

#38 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 21.01.2011 - |18:48|

kyrcer, obejrzałeś 100 odcinków w 11 dni? Grubo, ale jak to tak s2 za s1 :D.

Użytkownik cliffhanger edytował ten post 21.01.2011 - |18:48|

• 0

#39 kyrcer

kyrcer

Kapral

• Użytkownik
  • 166 postów

Napisano 21.01.2011 - |20:08|

A nie pisałem gdzieś, że wciągam seriale sezonami. :D Jak serial dobry to nawet w robocie czas zleci :D
  • 0

#40 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 21.01.2011 - |22:17|

Czytając opinie "opiniotwórczych" - dla mnie - użytkowników forum (Quendi, cliffhanger, delta1908) nie pozostało mi nic innego jak zabrać się za obejrzenie S01 - bo w tych nowościach to coś posucha straszna.
Zaczynam chyba od jutra.

Edit:
Zacząłem troszkę później, jestem po 7 epizodach - dobrze się ogląda, faktycznie ten początek spokojny, akcja się rozwija. Jak miałbym takiego syna jak Matt to bym się załamał /"ciepła klucha"/.

Użytkownik Mdeem edytował ten post 26.01.2011 - |15:04|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych