Ile będzie sezonów?
Napisano 13.10.2009 - |12:17|
Napisano 13.10.2009 - |13:13|
Tylko taka ciekawostka-sam jęknąłem gdy opulbikowano ratingi dla SGU. Są wysokie, ale nie bardzo wysokie. Pilot zarobił 1.7, a więc jakieś 2.35 mln widzów, zaś trzeci odcinek... tadam tadam... 1.8, czyli 2.4 mln, co uznano za niezły wyczyn, bo wychodzi na to że przyciągnięto widownie, a nie ją odstraszono (wbrew zbiorowemu jękowi który słychać choćby na tym forum). Czy tak dalej będzie-nie wiem.
Dość wspomnieć, że aby Atlantis osiągnęło średnie 1.3-1.2 dla sezonu potrzebne były jakieś super-dokładne ratingi obejmujące siedem dni od premiery, wliczające w to nagrywanie serialu, internetowe sprzedaże i inne chocki klocki. Wiec nie było wesoło, a obecne ratingi tyczą się tylko tych osób, które w tym czasie włączyły telewizory.
Może więc nie będzie źle.
Winchell Chung
Napisano 13.10.2009 - |13:28|
Jest jedno sensowne zakończenie (w miarę definitywne) serialu SG. Ludzkość osiągnęła możliwość dokonania ascendencji i tego dokonała. Koniec serialu .
Tak fakt:), ale Daniel by został (już to przerabiał) i ludzkość w tej jednoosobowej liczebności jeszcze by parę latek pociągnęła (zaczytana w teksty z artefaktów), i zawsze jakaś Ewa by może się znalazła z zarzucenia ascendencji (i Daniel oczywiście wtedy znajdzie ją nagą) - iiii - na początku był Daniel i Ewa i mamy SGG Stargate Genesis
Pozdrawiam
PS. No i trzeba jakoś powyłączać alternatywne linie, a na to to już nie mam pomysłu:)
Użytkownik xetnoinu edytował ten post 13.10.2009 - |13:33|
Napisano 13.10.2009 - |13:52|
Ale skoro by cała ludzkość mogła dokonać tego wyczynu własnymi siłami a nie przy pomocy Omy, to by w wyższym planie istnienia mogła stworzyć frakcję, która nie musiała by postępować zgodnie z "regułami" Pradawnych. Mogli by się przenieść gdzieś indziej i działać jak by chcieli. W końcu Pradawni i Ori nie prowadzą żadnych kontaktów (o których wiemy). Więc w takim przypadku myślę że Daniel by nie miał nic przeciwko zrzuceniu materialnego wdzianka.Tak fakt:), ale Daniel by został (już to przerabiał) i ludzkość w tej jednoosobowej liczebności jeszcze by parę latek pociągnęła (zaczytana w teksty z artefaktów), i zawsze jakaś Ewa by może się znalazła z zarzucenia ascendencji (i Daniel oczywiście wtedy znajdzie ją nagą) - iiii - na początku był Daniel i Ewa i mamy SGG Stargate Genesis
Pozdrawiam
PS. No i trzeba jakoś powyłączać alternatywne linie, a na to to już nie mam pomysłu:)
A co do alternatywnych wszechświatów to też nie mam pojęcia jak by można to załatwić. Ale z drugiej strony serial traktuje o "naszej" rzeczywistości i tylko ona nas interesuje/obchodzi (aczkolwiek muszę powiedzieć że SGA 5x19 "Vegas" był bardzo fajnym pomysłem na odcinek).
Napisano 13.10.2009 - |14:27|
Ale skoro by cała ludzkość mogła dokonać tego wyczynu własnymi siłami a nie przy pomocy Omy, to by w wyższym planie istnienia mogła stworzyć frakcję, która nie musiała by postępować zgodnie z "regułami" Pradawnych. Mogli by się przenieść gdzieś indziej i działać jak by chcieli. W końcu Pradawni i Ori nie prowadzą żadnych kontaktów (o których wiemy). Więc w takim przypadku myślę że Daniel by nie miał nic przeciwko zrzuceniu materialnego wdzianka.
(......)
Ale z drugiej strony serial traktuje o "naszej" rzeczywistości i tylko ona nas interesuje/obchodzi (aczkolwiek muszę powiedzieć że SGA 5x19 "Vegas" był bardzo fajnym pomysłem na odcinek).
Masz rację. Zapomniałem, że jeszcze Hammond zawsze powtarzał - liczy się tylko nasza linia rzeczywistości:) A co do w sumie fajnego pomysłu utworzenia nowej frakcji ascendentów, to primo musielibyśmy zmienić galaktykę (bo tam jest chyba jakies ograniczenie jedna frakcja na galaktykę), i secundo jak zostawiamy "naszym" ascendentom normalny ludzki charakter ze zgodą na interwencję, to z tego nie byłby koniec SG tylko materiał na następną serię Np SGNA Stargate Next Ascendents czy jakoś tak
Napisano 13.10.2009 - |14:53|
Dla mnie osobiscie te 3 odcinki byly tragiczne i nie wiem czy cos wyjdzie z tego serialu... Pomysl swietny, wykonanie beznadziejne
Napisano 14.10.2009 - |06:14|
Żenujący temat... Jak można prowadzić takie rozmowy po PILOCIE? Ludzie, opanujcie się! Dajcie serialowi szansę.
normalnie, wiele seriali jest kasowane po piloci albo zaraz tak od niechcenia
Jak serial dotrwa do końca 1 sezonu albo chociaż do 12 odcinka to będzie dobrze .
Wszystkie odcinki 1 sezonu są już nakręcone.
Ponieważ, jak na razie jest rewelacyjny to sądzę, że dotrwa do mniej więcej 8-10 sezonu.
to ze odcinki są nakręcone nie znaczy wcale że trafią do tv. zawsze istnieje możliwość puszczenia do któregoś a potem na DVD i w ogóle to co tu robi córka Doktora Who ?
Hej, a jakie będę numery w najnowszym Lotto?
Oj, założyciel tego tematu to jakiś hejter SGU. Aż tak się nie podoba, że na wieść o cancelu czuje się coś na kształt euforii?
szlachectwo zobowiązuje a tu cóż czuje się tak jakby przez lata zatrudniali fachowców a potem dali jakiemuś facetowi granaty żeby go oderwały od pługa bo trzeba filmy kręcić
Eh. Jak obejrzalem wszystkie, jak jestem fanem podobnych (sporadycznych) seriali z tematyka sci-fi (nie fantasy), tak sobie dumam... iz jesli nie wprowadza jakichs radykalnych zmian... skonczy im sie masowa publiczność po tym tylko sezonie. Zostana fanatycy (w pozytywnym brzmieniu) tego slowa.
gość myśli
Napisano 14.10.2009 - |06:18|
i w ogóle to co tu robi córka Doktora Who ?
Pomaga jak może...
(sprawdza w przyszłości jaka jest oglądalność i informuje mnie na bieżąco ile będzie sezonów)
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 14.10.2009 - |06:24|
i w ogóle to co tu robi córka Doktora Who ?
Pomaga jak może...
(sprawdza w przyszłości jaka jest oglądalność i informuje mnie na bieżąco ile będzie sezonów)
mam nadzieje że jeszcze kilka byle kupili nowych scenarzystów najlepiej Hitchcock'a wyciągnęli z grobu a on by pokazał jak się kręci suspens
Napisano 14.10.2009 - |06:32|
Napisano 14.10.2009 - |07:54|
1. W pilocie jest z byt dużo tajemnic i to żadna nie rozwiązana ..
np. : Zegar - poco xD ? , Kapsuła - fekalia czy co bo już nie wiem .. ,
Dziury po czymś - po czym ? a ch..j wie ,
Rozmowy jak do dramatu ... elo ! Sg-1 = Przygodowo - Komediowy !! ;
Do tego dochodzi zero namysłu przy naborze nie których aktorów ..,
+ Fajna muzyka ale to chyba miała być pod Sanctuary .. bo tutaj to robi z filmu dramat .. SURVIVORS .. nawet trailer był do d**y .. Jak tak dalej pójdzie to kończę na 4-5 ep.
Chyba za dużo czasu spędziłem przy SG:A ...
Napisano 14.10.2009 - |08:42|
Niestety Macie rację ... po
1. W pilocie jest z byt dużo tajemnic i to żadna nie rozwiązana ..
No to przypomnę ci, że to jest SERIAL a nie film.
Gdyby zrobili tak jak tego pragniesz SERIAL miałby tylko jeden odcinek:
początkowy, który byłby od razu odcinkiem końcowym.
Ale jeżeli nie masz cierpliwości aby oglądać powiedzmy 7/8 sezonów aby coś się wyjaśniło
to przestań oglądać. Będzie to z pożytkiem dla twoich nerwów
Użytkownik psjodko edytował ten post 14.10.2009 - |08:44|
Napisano 14.10.2009 - |08:52|
1.Tajemnic dużo a nawet w opisach serialu niema nic o nich .. hmm... zobaczymy później ;P
2.Muzyka ogólnie fajna ale podchodząca pod dramat a nie przygodową komedie jaką było sg-1 :/ ..
A Ogólnie Fajny serial i jeśli nie będzie dużo wpadek typu : Greer przy****olił Rash'owi w plecy z buta od tak ..
To nawet nawet obejżę
ps. wiem interpunkcja
Napisano 14.10.2009 - |09:03|
1.Tajemnic dużo a nawet w opisach serialu niema nic o nich .. hmm... zobaczymy później ;P
No ale zobacz ile się napisaliśmy dzięki temu, że nic nie wiemy...
Ile nowych pomysłów, ile teorii, a niektórzy to nawet się douczyli przy okazji
Napisano 14.10.2009 - |09:56|
Napisano 14.10.2009 - |11:13|
No to prawda ale obawiam się że nowym widzom to sie nie spodoba
Nie skreślaj nowych widzów. Serial startuje od odcinka 01-02, czyli wszyscy jesteśmy nowymi widzami. Wszyscy jesteśmy "młode widze"... he he.
Zresztą, to kto jak kto, ale oni w ameryce to potrafią serial zrobić tak, że najpewniej można oglądać SGU, nie wiedząc nawet o istnieniu SG-1 i SGA i będzie się to trzymało kupy. A i o weteranach SG nie zapomną
A nam wszystkim, ...nowym widzom..., co widac po Forum, bardzo odpowiadają zagadki i problemy, bo nad czym by było tu deliberować....
Pozdrawiam:)
P.S.
...ile się napisaliśmy dzięki temu, że nic nie wiemy...
Ile nowych pomysłów, ile teorii, a niektórzy to nawet się douczyli przy okazji
Dokładnie. Pamietam, jak mnie w szkole uczyli, że był taki Starożytny, co mówił - Wiem, że nic nie wiem - i gryzmolił książek i traktatów ile wlezie. Teraz wiem, że to było złe tłumaczenie i to ewidentnie mówił jakiś odszczepiony Pradawny
Użytkownik xetnoinu edytował ten post 14.10.2009 - |11:25|
Napisano 14.10.2009 - |15:00|
Napisano 14.10.2009 - |17:56|
Czy Ty naprawdę chciałbyś rozwiązać wszystko w jednym odcinku?Dziury po czymś - po czym ? a ch..j wie
elo! SGU = miał być inny !!elo ! Sg-1 = Przygodowo - Komediowy !!
To nie jest 11 sezon SG-1, ale 1 sezon nowego serialu.
Napisano 17.10.2009 - |19:10|
Ale zobaczymy jak się to rozwinie, po każdym odcinku będę aktualizował swoją prognozę
Użytkownik DJ_Sooflet edytował ten post 17.10.2009 - |19:10|
Napisano 17.10.2009 - |19:27|
Po obejrzeniu czwartego odcinka daję SGU 16 odcinków do cancela (czyli do końca sezonu).
Ale zobaczymy jak się to rozwinie, po każdym odcinku będę aktualizował swoją prognozę
Biorąc pod uwagę, że nakręcono 20 odcinków, a SGU bije rekordy oglądalności, to myślę, że Syfy puści przynajmniej tyle. To jeden z flagowych seriali stacji i myślę, że wydusza co najmniej ze dwa sezony.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych