Odcinek 022 - S02E10 - New World in My View
Rozpoczęty przez
owczarnia
, 22.08.2009 - |00:53|
26 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 25.08.2009 - |17:44|
Fajny i ciekawy odcinek Dużo humoru i groteski
Trochę się tym razem spóźniła wersja DiMENSiON więc musiałem poczekać do dziś...no ale już jestem po seansie
- Sookie ma nieźle przemeblowaną chatę heh i wypaśną mięsną rzeźbę podwórku
- Jason's chainsaw massacre - myślałem że będzie trochę scen typu "gore" ale "zabił" tylko miniwieżę... ale było nawet śmiesznie
- Mamuśka Hoyt'a pogrywająca w Deadspace na Wii - haha fajnie to wyglądało.
- Przywracanie Tary także fajnie pokazane - szczególnie to jak głęboko w umysł sięga zauroczenie Maryann i jak jest potężne.
- Świecąca dłoń Sookie, wpływ tego na Maryann i jej zachwyt po tym zajściu - czyżby Sookie miała jeszcze jakieś "moce" ? Co to się X-Men robi ?
- Jess się wessała do mamuśki Hoyt'a - ciekawe czy on da rade ją powstrzymać i jak to się teraz odbije na ich związku.
- Jason jako bóg - było śmiesznie ale chyba by nie przeszło gdyby Sam nie zamienił się w muchę podczas "ukarania"
- Sam publicznie pokazał shapeshifting - czyżby był gotowy się ujawnić ? (bądź co bądź obserwatorzy nie wiedzą jeszcze co się stało ale jednak...)
- Królowa - ciekawe czy jest starsza i potężniejsza od Godrick'a i jaki będzie jej stosunek do do ludzi i pomagania im...
I znowu tydzień czekania... A do tego zostały już tylko dwa epizody i potem zostanie się już tylko męczyć z zalatującym Twilight'em "Vampire Diaries"
Trochę się tym razem spóźniła wersja DiMENSiON więc musiałem poczekać do dziś...no ale już jestem po seansie
- Sookie ma nieźle przemeblowaną chatę heh i wypaśną mięsną rzeźbę podwórku
- Jason's chainsaw massacre - myślałem że będzie trochę scen typu "gore" ale "zabił" tylko miniwieżę... ale było nawet śmiesznie
- Mamuśka Hoyt'a pogrywająca w Deadspace na Wii - haha fajnie to wyglądało.
- Przywracanie Tary także fajnie pokazane - szczególnie to jak głęboko w umysł sięga zauroczenie Maryann i jak jest potężne.
- Świecąca dłoń Sookie, wpływ tego na Maryann i jej zachwyt po tym zajściu - czyżby Sookie miała jeszcze jakieś "moce" ? Co to się X-Men robi ?
- Jess się wessała do mamuśki Hoyt'a - ciekawe czy on da rade ją powstrzymać i jak to się teraz odbije na ich związku.
- Jason jako bóg - było śmiesznie ale chyba by nie przeszło gdyby Sam nie zamienił się w muchę podczas "ukarania"
- Sam publicznie pokazał shapeshifting - czyżby był gotowy się ujawnić ? (bądź co bądź obserwatorzy nie wiedzą jeszcze co się stało ale jednak...)
- Królowa - ciekawe czy jest starsza i potężniejsza od Godrick'a i jaki będzie jej stosunek do do ludzi i pomagania im...
I znowu tydzień czekania... A do tego zostały już tylko dwa epizody i potem zostanie się już tylko męczyć z zalatującym Twilight'em "Vampire Diaries"
|C2Q Q6600@3.76GHz|Asus Rampage Formula|Scythe Mugen|4x1GB Kingston HyperX @1130MHz|Asus GeForce 8800GTS 512MB TOP G92|4xSeagate 500GB 7200.12 (RAID 0)|Realtek RTL8169/8110 Gigabit|LG GH20NS10|Chieftec Turbo 750W CFT-750-14C|ASUS Ageia Physx P1|SB X-Fi Elite Pro + DTS-610|Logitech Z-5500|Logitech G19+G13+G5|Logitech QuickCam Pro5000|Samsung LCD FullHD 32"|Belkin N1 Vision|
Napisano 25.08.2009 - |22:19|
Wow, jak na razie zdecydowanie najlepszy odcinek tego sezonu, a chyba nawet serialu. Od jakichś 3 odcinków jest naprawdę bardzo dobrze, a pierwsza połowa drugiego sezonu nie była wg mnie zbyt dobra. Wątek z menadą, który na początku był dla mnie chyba najnudniejszą częścią serialu się rozkręcił i aż miło się to ogląda. Szczególnie w tym ostatnim odcinku.
Elementy humorystyczne w tym epie rozwaliły. Było w tym odcinku wszystko - trochę dramatu, akcji, komedii. Dobry mix.
Elementy humorystyczne w tym epie rozwaliły. Było w tym odcinku wszystko - trochę dramatu, akcji, komedii. Dobry mix.
Użytkownik Metalfish edytował ten post 25.08.2009 - |22:20|
...and Justice for All!
Napisano 26.08.2009 - |11:43|
Trudno mi napisać coś na temat tego odcinka, bo musiałbym cały streścić (zresztą jak i przy poprzednich). Na pewno wydarzyło się tutaj to na co od pewnego czasu czekaliśmy. Czyli powrót Billa i Sookie do miasteczka i zobaczenie co się tutaj dzieje. Cieszy że Sookie z Billem dotarli do Tary, która też teraz już wie jaki wpływ na ludzi ma Marryann.
Do tego dochodzą zabawne sceny z Jasonem, najpierw Teksańska masakra piłą mechaniczną. Potem jak udaje boga i jakie zdziwko szarpło jego i Andy'ego kiedy Sam faktycznie zniknął .
Ocena: 10/10 i tyle .
Do tego dochodzą zabawne sceny z Jasonem, najpierw Teksańska masakra piłą mechaniczną. Potem jak udaje boga i jakie zdziwko szarpło jego i Andy'ego kiedy Sam faktycznie zniknął .
Ocena: 10/10 i tyle .
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]
Napisano 26.08.2009 - |19:37|
Jak zwykle zacny odcinek
Co mnie potwornie zasmuciło to co napisaliście, że jeszcze 2 odcinki . Myślałem, że będzie ich 22
Nie ma co plusów wymieniać bo to zrobił jak zwykle biku1 .
Zobaczyłem sobie na fotke królowej, z oceny samego zdjęcia jakoś klimatycznie nie wygląda. Ciekawe czego to królowa? Wampirów z USA ?czy może wszystkich, bo wyglądałoby to typowo amerykańsko, że oni maja wszystko i wszystkich naj .
Od kolejnego odcinka oczekiwałbym troszke informacji o samej królowej no i jakiejs akcji np. Vampire vs. Menada& poplecznicy
Co mnie potwornie zasmuciło to co napisaliście, że jeszcze 2 odcinki . Myślałem, że będzie ich 22
Nie ma co plusów wymieniać bo to zrobił jak zwykle biku1 .
Zobaczyłem sobie na fotke królowej, z oceny samego zdjęcia jakoś klimatycznie nie wygląda. Ciekawe czego to królowa? Wampirów z USA ?czy może wszystkich, bo wyglądałoby to typowo amerykańsko, że oni maja wszystko i wszystkich naj .
Od kolejnego odcinka oczekiwałbym troszke informacji o samej królowej no i jakiejs akcji np. Vampire vs. Menada& poplecznicy
Były użytkownik Michał od prawie trzech lat nie mogę się zalogować...
Napisano 26.08.2009 - |20:45|
Co prawda można o tym przeczytać praktycznie wszędzie, więc chyba żaden spoiler, ale na wszelki wypadek:Ciekawe czego to królowa? Wampirów z USA ?czy może wszystkich, bo wyglądałoby to typowo amerykańsko, że oni maja wszystko i wszystkich naj .
Spoiler
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 28.08.2009 - |21:32|
Odcinek rewelacja, wszyscy wszystko już napisali, a biku nawet streścił odcinek. Ale ciekawi mnie, co robiła krew na królowej? Żywiła się i pochlapała?
Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:
showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali#27
Napisano 28.08.2009 - |22:18|
A kto powiedział, że to była na Królowej ? Ja obstawiam raczej ,że to jedno z jej "papu" leżało na tej kozetce z zakrwawioną nogą.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych