Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kontynuacja seriali

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
39 odpowiedzi w tym temacie

#21 zis279

zis279

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów

Napisano 08.07.2009 - |02:21|

4400
eleventh hour - nie rozumiem tej decyzji w ogóle oglądalność powyżej 10 mln a kasują serial ....
Reaper
Bionic Woman - Moim zdaniem strajk zabił ten serial :(

Troche ze starszych :
Własnie skonczylem oglądać:(chociaż tu jest jak by kontynuacja w komiksie )
Angel - tak samo jak eleventh hour
buffy vampire slayer

Alias - chociaż całego nie oglądnąłem gdy sie dowiedziałem ze niema dobrego zakończenia
  • 0

Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/

#22 Dellirium

Dellirium

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 08.07.2009 - |08:58|

Jedynego serialu jakiego szkoda i jestem totalnie zaskoczony to :

-Nip Tuck (!?!?!)
-Life (!?)
-Reaper (?)

Użytkownik Dellirium edytował ten post 08.07.2009 - |08:59|

• 0

#23 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 08.07.2009 - |19:28|

A ja proponuję zakończyć wątek cancela świetnego serialu Nip/Tuck a temat powoli coraz bardziej nadaje się do wyczyszczenia.
Bo zgodnie z pierwotnym zamierzeniem założyciela tego tematu miało tu być - ".....tutaj proszę zamieszczać tylko i wyłącznie rankingi seriali....." + jakieś zdanko komentarza do każdego z seriali w swoim rankingu.
W tej chwili kilka ostatnich postów w ogóle nie zawiera rankingów a tylko dyskusje o niektórych serialach.

EDIT: Temat został wyczyszczony z postów dyskusyjnych a zostały same rankingi.

Użytkownik biku1 edytował ten post 24.08.2009 - |09:05|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#24 kris.m

kris.m

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 112 postów

Napisano 09.07.2009 - |12:25|

A oto moja lista seriali, które powinny mieć kontynuacje (kolejność przypadkowa):

1. Angel (ta końcówka....!!!)
2. Buffy (8 sezon, zdaje się wyszedł jako komiks)
3. Alias (tyle wątków i spraw do wyjaśnienia....tyle tajnych misji do wykonania...)
4. Veronica Mars (jeden z lepszych seriali w ogóle, mam nadzieję, że będzie chociaż film)
5. Vanished (mi się podobał, miał być crossover - i rozwiązanie zagadki w którymś odcinku Bones, ale zaczął się strajk i nie wyszło...szkoda.... może powrócą do pomysłu ?)
6. Farscape (cudownej kosmicznej zabawy, nigdy za wiele!)
7. Archiwum X (może zrobią "X-files 10 lat później" - emisja w 2012 r )
8. Friends (miał być film kinowy)
9. Kitchen Confidential (zacząłem oglądać bo grał Xander z Buffy oraz jeden z bohaterów Aliasa)
10. Point Pleasant (świetny klimat, ciekawe wątki, można by kontynuować!)
  • 0

#25 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 09.07.2009 - |12:47|

To ja może dodam polskie produkcje bo tych tutaj brakuje:

Pitbull - świetny serial, wielka szkoda że nie będzie kontynuacji, zwłaszcza że ostatni odcinek skończył się cliffhangerem (jak widać Polacy też potrafią :) )
Glina - w sumie to jak wyżej, świetny klimat, świetna gra Radziwiłowicza i młodego Sthura i też spory cliffhanger na końcu ostatniego odcinka
Odwróceni - kolejny dobry serial kryminalny. Tutaj ciąg dalszy byłoby dosyć trudno nakręcić bo w końcu historia została zakończona, ale serial był dobry i szkoda że miał tylko bodajże 12 odcinków.

Sporo starszych seriali też było fajnych, a dosyć krótkich np. Alternatywy 4. Tyle że tutaj akurat mieliśmy "świetny" przykład w postaci Dylematu 5, że nakręcenie kontynuacji to może być całkowita klapa.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#26 net34

net34

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 10.07.2009 - |09:11|

Chyab jeszcze nikt o tym nie wspomniał - Dresden Files. Serial na prawdę fajny i przyjemny, ale zabrakło mu szczęscia do kontynuacji (i chyba trochę oglądalonosci z tego co pamiętam).
  • 0

#27 Dellirium

Dellirium

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 10.07.2009 - |09:46|

Chyab jeszcze nikt o tym nie wspomniał - Dresden Files. Serial na prawdę fajny i przyjemny, ale zabrakło mu szczęscia do kontynuacji (i chyba trochę oglądalonosci z tego co pamiętam).

Ogladalem troche na AXN-ie , musze przyznac ze nawet spoko serial.
  • 0

#28 Van Tommy

Van Tommy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 10.07.2009 - |11:05|

Pooglądałbym sobie:

1) "Angela", ale raczej w tonacji pierwszej- drugiej serii; rozumiem, że w ostatniej skończyła się skala prowadzenia działalności, jednak zawsze można zacząć od zera. Jest zresztą komiks o dalszych losach Anioła i jego chłopaków (nie czytałem, nie lubię komiksów).

2) "Firefly". Samo "Serenity" to za mało. Sympatyczny serialik.

3) "Over There". "Generation Kill" to jednak zupełnie inna półka, zaś OT był całkiem przyjemny.

4) "Jericho"- budowa kraju od zera daje takie możliwości- szkoda, że to ucięli.

5) "The Dresden Files"- sympatyczna postać, przyjemny klimat. Też mi go brakuje.

6) "Rome"- to właściwie można ciągnąć w nieskończoność a nie ma dobrych filmów o starożytnym Rzymie (podkreślam: dobrych).

7) "Veronica Mars"- na siłę go skończyli, a rozwijał się całkiem ciekawie.
  • 0

#29 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 02.08.2009 - |17:27|

Przypomniał mi się serial, który fajnie by było gdyby był kontynuowany, lecz został dobrze zakończony bez cliffhangera większego na szczęście.
Mowa tu o serialu ROSWELL:W kręgu tajemnic (PL).
  • 0

#30 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 02.08.2009 - |18:16|

Nie jestem zwolennikiem przedłużania na siłę seriali i uważam, że dobry serial poznaje się również po tym, czy w odpowiednim momencie został zakończony. Chyba dlatego w tej chwili przychodzą mi do głowy tylko dwa seriale: Twin Peaks i Carnivàle.

Odwróceni - kolejny dobry serial kryminalny. Tutaj ciąg dalszy byłoby dosyć trudno nakręcić bo w końcu historia została zakończona, ale serial był dobry i szkoda że miał tylko bodajże 12 odcinków.

A ja się właśnie cieszyłem, że nie zdecydowali się na kontynuację. Obawiam, że mogło się skończyć podobnie jak z drugim sezonem Twarzą w twarz, który był raczej nieporozumieniem (nie twierdzę, że pierwszy sezon był rewelacyjny, w każdym razie na pewno gorszy od Odwróconych).

#31 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 02.08.2009 - |23:01|

Ja powiem jeden serial ktory juz padl, a drugi ktory o ile sie nie myle jeszcze nie padl

1) Firefly - geniusz steam-punku w TV, czegos takiego teraz brakuje, chcialbym zobaczyc kolejne przygody zalogi kapitana Fillona ;)
2) Jeremiah - post-apokaliptyvczny klimat w tym serialu jest genialny, szkoda, ze go zakonczyli, Jerycho cos jakby probowalo w tym temacie zrobic, ale sie nie udalo, teraz z niecierpliwoscia czekam na film Book of Eli i kolejne czesci Fallouta ;)
  • 0
You are what you believe yourself to be

#32 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 21.08.2009 - |17:05|

Moja lista (kolejność ma znaczenie):

1. Twin Peaks - Serial był genialny i zdecydowanie zasługiwał na dłuższy żywot. Ogromna szkoda, że nie powstał choćby drugi film kinowy zamykający najważniejsze wątki.

2. Carnivale - Skończyłem oglądać dosłownie kilka tygodni temu. Produkcja została zaplanowana na 6 sezonów, a skończyła się niestety po zaledwie dwóch zostawiając widzów z mnóstwem pytań i domysłów. Serial ma niesamowity klimat, a twórcy mieli znakomity pomysł na dalsze odcinki. Kasacja to ogromny błąd HBO.

3. Earth 2 - Nie rozumiem, jak można było ubić jeden z najciekawszych, najoryginalniejszych seriali science-fiction w historii telewizji. Oglądałem go chyba cztery razy i z chęcią obejrzałbym znów.Praktycznie każdy odcinek to dla mnie małe dzieło sztuki.

4. Primeval - 4 sezonu nie będzie. Wystarczyłyby dwa odcinki dokręcone do 3 sezonu lub film telewizyjny, żeby wszystko sensownie skończyć. Niestety są małe szanse. Kolejny serial, który mimo dobrych wyników oglądalności zostaje skasowany.

5. Vanished - Bardzo niedoceniona produkcja. Gdyby dostał pełny sezon (lub choćby 3 odcinki więcej) stworzona zostałaby zapewne zamknięta historia. Co prawda urwano bez sensownego zakończenia, ale mimo wszystko warto zobaczyć, jeśli ktoś nie miał okazji. Mialo być zakończenie w jednym z odcinków serialu Bones, ale strajk scenarzystów w 2007 popsuł te plany.

6. Traveler - Było nieźle, ale stacji Fox nie pasowały wyniki oglądalności. 8 odcinków niewiele wyjaśnia, a i kończy się tak, że szkoda gadać. Spokojnie można było to pociągnąć dalej.

7. Invasion - Kolejny sezon był w zasadzie pewny. Niestety oglądalność w trakcie trwania pierwszego sezonu (po kilku słabszych odcinkach) zaczęła spadać i wyszło tak jak wyszło. Wielka szkoda.

8. Jericho - W zasadzie historia jest zamknięta (przynajmniej najważniejsze wątki), ale po bardzo dobrym drugim sezonie chciałoby się więcej. Maja niby być jakieś komiksy, ale to chyba raczej tylko ciekawostka dla najwierniejszych fanów.

9. Drive - 6 odcinków to bardzo mało. Nie była to produkcja wybitna, ale na pewno oryginała i przyjemna w odbiorze.

10. The Lost Room - Znakomity mini-serial. Z tego co wiem wyniki oglądalności zadecydowały o braku ciągu dalszego.

11. Nowhere Man (Człowiek, którego nie ma lub Bez przeszłości) - Produkcja konczy sie jednym wielkim "Co do...?" jeden z najciekawszych cliffhangerów jakie widziałem. Szkoda, że nie doczekał się kontynuacji.

12. Millennium - Serial z bardzo mrocznym klimatem niestety nie przypadł do gustu amerykańskim widzom, wolącym lekka i przyjemną papkę.

13. The Odyssey - Znakomita produkcja. Niecodzienny pomysł, ciekawy świat i bohaterowie. Do tego niesamowity klimat tajemniczości. Ogląda się świetnie nawet dzisiaj. Niestety nie ma odpowiedniego zakończenia.

14. Sliders - Ostatni sezon był bardzo słaby - to prawda. Serial jako całość wypada jednak bardzo dobrze i dlatego szkoda, że kończy się w takim momencie. Gdyby tak nakręcić zakończenie w postaci miniseri (jak w Farscape)...

15. 4400 - Nie oglądałem jeszcze 4 sezonu, ale z tego co czytałem kończy się cliffhangarem. Kilka tygodni temu wyszła książka kontynuująca wątki z serialu, ale to nie to samo co zobaczyć dane wydarzenia na ekranie TV.

16. Pretender - W zasadzie dłuższy żywot serialu nie miał większego sensu, tym niemniej szkoda, że kończący go film pozostawia więcej pytań niż przynosi odpowiedzi. Gdyby tak zrobić jeszcze jedną pełnometrażowa produkcję...

17. Ekipa - Różnie pisze się o tej polskiej produkcji. Mi akurat się podobał. Miał być drugi sezon, ale coś cisza w tym temacie. O kontynuacji raczej trzeba zapomnieć.

18. Miracles - Dobry serial (szczególnie pierwsze odcinki), który zdecydowanie zasługiwał na więcej odcinków

19. Dark Angel - Nie było to jakieś dzieło sztuki, ale mogli dokręcić kilka epizodów kończących całą historię.

PS. Nie uwzględniłem seriali, króre zostały skasowane, ale miały sensowne zakończenie (np. znakomity Day Break).
  • 0

#33 Gibol

Gibol

Plutonowy

• Użytkownik
  • 461 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 22.08.2009 - |00:31|

1. Firefly
2. Babylon 5: Crusade
3. No oczywiście SG wszystkie 4ever
4. Wszystkie seriale z debilnych zakończeń w mojej syganturce - tak się poprostu nie powinno niczego zostawiać.
  • 0

R.I.P. StarGate :(

TauriCon still alive :)

#34 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 26.08.2009 - |16:09|

Tak sobie przypomniałem kilka seriali, które powinny mieć kontynuacje!!!

- Beautiful People (po 1 sezonie) Naprawdę fajny serial rodzinny,
- Emily's Reasons Why Not (po 6 odcinkach) dobra komedia,
- Life Is Wild (po 13 odcinkach) dobry serial, takich jest mało!
- October Road (po 2 sezonach) końcówka, aż prosi się o ciąg dalszy!
- Runaway (po 3 w USA i w Polsce po 9 odcinkach) Nie skończone w ogóle...
- Surface (po 15 odcinkach) powinni zrobić zakończenie porządne, bo tak jak się skończyło to jest brak słów a serial bardzo dobry!

Na razie tyle jak coś przypomnę sobie to dodam xD
  • 0

#35 YeeeZooo

YeeeZooo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 28.08.2009 - |13:23|

1. Invasion
2. Atlantis
3. SG-1
4. BSG
5. Terminator: The Sarah Connor Chronicles

Użytkownik YeeeZooo edytował ten post 28.08.2009 - |13:31|

• 0

#36 Skaara

Skaara

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów

Napisano 29.09.2009 - |17:52|

Moja lista:
(kolejność bez znaczenia)
1. Człowiek którego nie było - pamiętam jak oglądałem to w młodości na Polsacie, strasznie mi się podobał. Ostatni odcinek to po prostu masakra...
2. 4400 - szkoda słów, skończyć w takim momencie
3. Kyle XY - to samo co punkt 2...
4. Veronica Mars - oby coś wypaliło z tym filmem, ale póki co cisza
5. Skins - może kogoś zdziwi obecność tutaj tego serialu, bo przecież cały czas jest kręcony ;) W tym wypadku chodzi o to, że po 2 sezonie wymienili całą obsadę(poza Effy) i choć to dalej dobry serial to jednak to już nie to samo. A potencjał był by jeszcze nakręcić odcinki o starych bohaterach.
  • 0

#37 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 11.09.2010 - |11:45|

Kolejne seriale to:

PERSONS UNKNOWN (po 1 sezonie) Obiecywali zakończenie a go nie dali...
FLASH FORWARD (po 1 sezonie) Po obejrzeniu ostatniego odcinka, aż prosi się o kontynuację!
HARPER'S ISLAND (po 1 sezonie) Niby zakończone, ale dalszy ciąg obejrzał bym.
HAPPY TOWN po (1 sezonie) zastanawia mnie jak serial z taką obsadą mógł paść... Scenariusz?
UGLY BETTY (po 4 sezonach) Niby koniec, ale nie takiego końca oczekiwałem, lecz jest dobrze.

Na razie tyle...

Zapraszam do pisania komentarzy.

Użytkownik zagubiony4 edytował ten post 12.09.2010 - |16:43|

• 0

#38 Archan79

Archan79

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 23.12.2010 - |01:47|

sga -- gdyby scenarzystą został sakramentos ;)

Popieram ;D Znaczy dorzuce do tego jeszcze SGU i SG-1 ;)
A Sakramentos moglby byc ewentualnym supervisorem ;)

Co do kontynuacji zakonczonych to procz wyzej wymienionych:
-Firefly
-SAAB (genialny, szkoda ze go zakonczyli, szczegolnie w taki sposob :( )
-Heroes (wiem ze tym serialem sie wielu osobom narazam, ale no coz, lubilem go ;P )
-TSCC
- No i Caprica. Oczywiscie tutaj wymienilem tez serial o ktorych wiadomo ze dostanie cancela ale jeszcze bedzie lecialo 10 odcinkow czyli SGU

Użytkownik Archan79 edytował ten post 23.12.2010 - |01:49|

• 0

#39 Harriet Canberra

Harriet Canberra

Kapral

• Użytkownik
  • 182 postów
  • MiastoUkład czarnego słońca

Napisano 02.10.2012 - |04:51|

Nie wierzę... czy doprawdy wszystkie posty kończą się tu na 2010 roku?? A jednak.... wessało mnie tylko na chwilkę do innego wymiaru i tyle się zmieniło. Ech...
Ja żałuję BARDZO, iż nie ma w TVP lub też tzw."polskiej TV" szeroko rozumianej takich tytułów jak SAAB albo takiego, którego nie wiem czy pamiętacie a nosił tytuł "CZYNNIK PSI - PSI Factor". Faktem jest, że powstało już chyba kilka podobnych tematycznie, ale nie to jak ten smak i nastrój.... Pozdrawiam cieplutko!
  • 0
Marines nie umierają nigdy, jedynie idą do piekła się przegrupować!

#40 cooky

cooky

Sierżant

• Użytkownik
  • 718 postów
  • MiastoPolska centralna

Napisano 02.10.2012 - |15:52|

Ja żałuję BARDZO, iż nie ma w TVP lub też tzw."polskiej TV" szeroko rozumianej takich tytułów jak SAAB albo takiego, którego nie wiem czy pamiętacie a nosił tytuł "CZYNNIK PSI - PSI Factor". Faktem jest, że powstało już chyba kilka podobnych tematycznie, ale nie to jak ten smak i nastrój.... Pozdrawiam cieplutko!

Ja mam podobne odczucia w stosunku do wspomnianego gdzieś wyżej Millennium z Lansem Henriksenem. Niepowtarzalny, mroczny klimat. Jeśli były potem seriale o zbliżonej tematyce, to ich raczej nie pamiętam. Millennium zaś jak najbardziej.
  • 0

Ten, który walczy z potworami, powinien zadbać, by sam nie stał się potworem.
Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również na nas.

F. Nietzsche

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych