Napisano 13.09.2009 - |20:00|
Producenci jednak szukają aktorki a nie jakiegoś pustaka.
I myślę że jak by poszukali to znaleźli by młodą aktorkę do tej roli zwłaszcza że reszta młodej obsady czyli dzieci Starków jak i Cersei są takie jakie być powinny lub przynajmniej nie ma takich przegięć.
To że ta 13 (ma 13 lat jak wychodzi za mąż) -14 latka była by żoną i później matką, świadkiem orgii, gwałtów czy rzezi to inna sprawa.
W książce Diuna, którą ostatnio przeczytałem główny bohater ma 15 lat a w filmach i mini serii zrobili z niego około 25 latka. Takie przeróbki zmieniają całkowicie wydźwięk i przesłanie danego dzieła.
Ruszając taki wspaniały materiał jaki dał Martin bo nie ukrywam że na razie nic co przeczytałem nie może się z tym równać należało by według mnie pójść na całość.
Niemniej uważam że aktorka pomijając wiek będzie pasowała bo dobrze pamiętam jej łóżkowe wyczyny w ostatnim sezonie Tudors i ma ona w sobie coś świeżego, dziewczęcego. Nie jest to rasowa żyleta jaką powinna być Cersei.
Co do Cersei to uważam że aktorka ją grająca powinna być bardzo kobieca i zmysłowa czyli być zdrowo zbudowana a nie chuda jak modelki.
P.S. Obecnie żyjący chyba nie zdają sobie sprawy jak krótko żyli ludzi przed rewolucją industrialną np ~~32-35 lat w Francji za Napoleona czyli najnowocześniejszym państwie na świecie. Kiedyś ludzie nie czekali na nie wiadomo na co bo nie mieli czasu i korzystali z tego co dała im natura np generałowie Imperium Osmańskiego (Turcja) mieli po 20 lat nie mówiąc o Aleksandrze Wielkim itp. Człowiek starzeje się od 19 roku życia, w pełni ukształtowani jesteśmy średnio 16 lat kobiety 17 mężczyźni i tego chodzenie na uniwersytety nie zmieniło a bogata dieta właściwie przyspieszyła dojrzewanie.
Saga dzieje się w "średniowieczu" o czym warto pamietać
Użytkownik Quendi edytował ten post 13.09.2009 - |21:24|
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych