Skocz do zawartości

Zdjęcie

HBO 2010+

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
74 odpowiedzi w tym temacie

#21 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 12.09.2009 - |15:09|

Wiadomo, że aktorzy nie mogą być drętwi, ani bezpłciowi w takiej produkcji, ale tu głownie będzie liczyć się scenariusz!
A tutaj można mieć, co do tego wątpliwości. Dobrze chociaż, że autor książek będzie nad tym czuwał.
A dodatkowo zauważyłem czytając, że już chyba twórcy się strasznie napinają na dalsze sezony, co raczej nie jest takie pewne.
Już nie takie perełki były kasowane przez HBO :rolleyes:.

Co do jeszcze obsadzenia ról to bardzo prawdopodobne, ale nie potwierdzone jest to, że rolę Gregora Clegan'a zagra Conan Stevens.
No facet to warunki ma, w sumie chyba lepiej nie mogliby znaleźć. Jeszcze niższy i efekty komputerowe to by przeszło, ale chyba nie chce im się z tym bawić.

Użytkownik biku1 edytował ten post 12.09.2009 - |22:37|

• 0

#22 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 13.09.2009 - |10:48|

Z całej dotychczasowej obsady jedynie Tamzin Merchant jako Daenerys Targaryen mi nie pasuje, jest za stara, chociaż fizycznie może i się załapuje.

Z tego, co niby Martin pisał na blogu to muszą postarzeć młodych bohaterów, bo w innym razie musieliby zrezygnować z seksu.
Prawdopodobnie będzie ona miała w serialu 16-18 lat, a więc chyba się łapie. A do tego muszą ich postarzeć, bo jak będą chcieli kręcić dalsze części, to musieliby kombinować jak z Oktawianem z Rzymu.

Użytkownik cliffhanger edytował ten post 13.09.2009 - |10:50|

• 0

#23 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 13.09.2009 - |11:14|

Nakręcono Lolitę więc nie widzę przeszkód.
Jest różnica między 14 a 16 latką, fizyczna, nie mówiąc o kulturowej dzisiaj.
Ja bym nie miał nic przeciwko gdyby grała ją 16 latka, bo było by jeszcze czuć to świeżość, niewinność ale Tamzin Merchant ma 22 lata.

Ogólnie nie lubię postarzania czyli uwspółcześniania bohaterów jeśli chodzi o sex. Kiedyś 16 latka miała już 2 dzieci i nikt nie widział w tym nic dziwnego.

Dziś robi się z tego jakieś wielkie halo.

Nie bez przyczyny w 2008 to 15 letnia uczennica w Wielkiej Brytanii zarobiła 100,000 funtów w rok dorabiając jako prostytutka po lekcjach. 1370 zł dziennie 41,670 zł miesięcznie

Nie ma co walić głupa np Elite Model Look 2009 wygrała 14 latka, a był to minimalny dozwolony wiek, wzrost 178 cm

Ta laska ma 13 lat 175 cm
http://www.imagebam..../b1d6a724413637
I rok później 14 lat
http://www.imagebam..../0930a924513230

Niektóre kobiety rozwijają się naprawdę wcześnie

Użytkownik Quendi edytował ten post 13.09.2009 - |11:51|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#24 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 13.09.2009 - |16:20|

Przesadzają. Spokojnie mogli znaleźć jakąś 15-latkę do roli Dany. To już nie te czasy żeby kogoś zaszokować.
Lena jako Cersei wybitnie mi nie pasuje <_< Ona jest taka drętwa... jak Cersei? :lol: Zobaczymy.
Niech już będzie ten pilot bo strasznie jestem ciekawa co zrobią z jednej z moich ulubionych książek. Ma być mrocznie, krwawo, pełno intryg i zero poprawności politycznej :D
  • 0

#25 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 13.09.2009 - |19:32|

Ta laska ma 13 lat 175 cm
http://www.imagebam..../b1d6a724413637
I rok później 14 lat
http://www.imagebam..../0930a924513230
Niektóre kobiety rozwijają się naprawdę wcześnie

Ta i co z tego, że ma "długie nogi" ;) ale nic poza tym, z twarzy jak i mentalności to nadal dziecko. Pełno takich "dojrzałych/wyrośniętych" na ulicy a jak się odezwie to........ :huh:

Także nie ma co na razie narzekać na wybrankę producentów i trzeba poczekać by zobaczyć jak to wyjdzie na żywo.

Użytkownik biku1 edytował ten post 13.09.2009 - |19:34|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#26 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 13.09.2009 - |20:00|

Producenci jednak szukają aktorki a nie jakiegoś pustaka.
I myślę że jak by poszukali to znaleźli by młodą aktorkę do tej roli zwłaszcza że reszta młodej obsady czyli dzieci Starków jak i Cersei są takie jakie być powinny lub przynajmniej nie ma takich przegięć.

To że ta 13 (ma 13 lat jak wychodzi za mąż) -14 latka była by żoną i później matką, świadkiem orgii, gwałtów czy rzezi to inna sprawa.

W książce Diuna, którą ostatnio przeczytałem główny bohater ma 15 lat a w filmach i mini serii zrobili z niego około 25 latka. Takie przeróbki zmieniają całkowicie wydźwięk i przesłanie danego dzieła.

Ruszając taki wspaniały materiał jaki dał Martin bo nie ukrywam że na razie nic co przeczytałem nie może się z tym równać należało by według mnie pójść na całość.

Niemniej uważam że aktorka pomijając wiek będzie pasowała bo dobrze pamiętam jej łóżkowe wyczyny w ostatnim sezonie Tudors i ma ona w sobie coś świeżego, dziewczęcego. Nie jest to rasowa żyleta jaką powinna być Cersei.
Co do Cersei to uważam że aktorka ją grająca powinna być bardzo kobieca i zmysłowa czyli być zdrowo zbudowana a nie chuda jak modelki.

P.S. Obecnie żyjący chyba nie zdają sobie sprawy jak krótko żyli ludzi przed rewolucją industrialną np ~~32-35 lat w Francji za Napoleona czyli najnowocześniejszym państwie na świecie. Kiedyś ludzie nie czekali na nie wiadomo na co bo nie mieli czasu i korzystali z tego co dała im natura np generałowie Imperium Osmańskiego (Turcja) mieli po 20 lat nie mówiąc o Aleksandrze Wielkim itp. Człowiek starzeje się od 19 roku życia, w pełni ukształtowani jesteśmy średnio 16 lat kobiety 17 mężczyźni i tego chodzenie na uniwersytety nie zmieniło a bogata dieta właściwie przyspieszyła dojrzewanie.
Saga dzieje się w "średniowieczu" o czym warto pamietać

Użytkownik Quendi edytował ten post 13.09.2009 - |21:24|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#27 tystax

tystax

Szeregowy

• Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 15.09.2009 - |17:50|

Żałuje że do roli Cersei nie została jednak wybrana Tricia Helfler , byłaby świetna do tej roli, tyle scen łóżkowych :P
  • 0

#28 misiokles

misiokles

Plutonowy

• Użytkownik
  • 404 postów

Napisano 16.09.2009 - |06:38|

To strasznie nobilitujące do aktorki/aktora. Proszę, zainteresuj się tą rolą - jest tyle scen łóżkowych :)
  • 0

#29 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 23.10.2009 - |13:09|

Cały czas jest kompletowana obsada do pilota (mam nadzieję, że za jakiś miesiąc HBO da zielone światło na kręcenie całego sezonu, żeby zadebiutowali na jesień 2010) i głównie, to widać, że twórcy zatrudniają obsadę aktorów z Wysp Brytyjskich. Czemu nie? Dobrzy aktorzy :).

Większość nazwisk, to nic nie mówi, ale pojawiło się kilka, które mogą coś powiedzieć.

1) Ser Waymar Royce - Jamie Campbell Bower.
Dołączona grafika

2) Lord Eddard's younger brother Benjen - Joseph Mawle.
Dołączona grafika

3) Khal Drogo - Jason Momoa (Ronon Dex z SG;A).
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Jakieś opinie :P?
  • 0

#30 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 15.01.2010 - |19:41|

Skrót najnowszych informacji odnośnie tych seriali:

1) Treme - premiera w kwietniu. - link do teasera.

2) Boardwalk Empire - premiera na jesień. - link do trailera.
HBO wydało na pilot $50 mln :blink:. Zdaję sobie sprawę, że wszystkie rekwizyty, to droga sprawa i ta scena, którą specjalnie montowali, ale inne piloty, które wyglądały świetnie kosztowały do $10 mln max. Może 40 poszło dla Scorsese :D.

3) Game of Thrones - Szefowie HBO będą mieli okazję obejrzeć pilot za dwa tygodnie, po czym można spodziewać się decyzji w marcu albo i szybciej. Szanse są bardzo duże, osoby z HBO, które widziały już pilot wypowiadają się, że pilot wygląda fantastycznie. Pilot kosztował w okolicach $5-10 mln. Kwota mnie nie powaliła, jak na taki serial, no ale niby nie popełnili błędów, które zdarzały się w przeszłości i może dzięki temu obniżono koszty produkcji. Serial powinien zadebiutować w marcu lub kwietniu 2011.
  • 0

#31 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 02.03.2010 - |14:07|

HBO produkuje nowy pilot serialu o nazwie Luck. Serial będzie tworozny przez Davida Milcha (Deadwood), a producentem będzie Michael Mann. Główną rolę gra Dustin Hoffman. Prawdopodobnie serial zadebiutuje w 2011.
Serial ma opowiadać o świecie hazardu i wyścigów konnych.

Jeśli HBO nie da temu zielonego światła, to... Szkoda mówić. Teoretycznie rzecz biorąc skasowali już Milchowi 3 seriale :D.
  • 0

#32 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 02.03.2010 - |23:49|

Game of Thrones oficjalnie dostało zielone światło od HBO. Sezon pierwszy składający się z 10 odcinków ma mieć premierę na wiosnę 2011.
  • 0

#33 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 03.03.2010 - |11:11|

Świetna wiadomość :)
Tylko trochę mało odcinków, nawet jeśli będą długie. Wiadomo, że nie da się zmieścić tego typu książki z całym jej bogactwem wątków w krótkim serialu i spodziewam się ostrych cięć, ale mogli dać chociaż ze 12-13 odcinków.
Z drugiej strony jeśli poszło o kasę (a na pewno tak było), to wolę opcję 10 odcinków, za to zrobionych porządnie i bez oszczędzania np. na ilości drzew w lesie. Na szczęście pierwsze zdjęcie jest obiecujące.

Może mi ktoś napisać co w końcu z tym pilotem? Skoro jest gotowy to można go będzie zobaczyć jakoś niedługo? Myślałam na początku, że pilot będzie już, a reszta serialu za rok. Teraz już nie wiem.
  • 0

#34 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 03.03.2010 - |11:37|

Przyczyn może być dużo dlaczego 10 odcinków. Może od razu tak zadecydowali scenarzyści, że 10 wystarczy.
Czytałem, że osoby, który miały styczność z wstępną wersją scenariusza mówiły, że pilot niby pokrywał około 12% pierwszej książki. Porównując ilość stron książki do ilości scenariusza oczywiście.

Może i o kasę chodzi, ale HBO już raczej nie popełni tego samego błędu, co przy Rome. Większość dla GOT ma być stworzona w specjalnym studiu, które zaoszczędzi kupę szmalu. Ja bym obstawiał wersję, że po prostu HBO ma zapchany cały kalendarz. Praktycznie wszystkie seriale HBO ładuje na niedzielę.

Pilota nie ujrzymy, aż do wiosny 2011. Istnieje możliwość, że HBO wypuściło by go, aby wzbudzić zainteresowanie, ale wątpię, zważywszy na to, że w tej chwili GOT ma ogromną rzeszę fanów. Jeszcze nie widziałem nigdy czegoś takiego, żeby tyle osób było zainteresowanych serialem na etapie produkcji pilota :).
A to z tą produkcją pilota, to tak operuje większość seriali. Najpierw z X scenariuszy stacja wybiera sobie kilka z których zamawia piloty. Później oceniają piloty i dopiero następnie jest zamawiany cały sezon. Tylko, że większość produkcji nie ma takiego zainteresowania na tym etapie tak jak GOT, więc człowiek teoretycznie dowiaduje się o tym, jak serial ma już debiutować.
  • 0

#35 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 03.03.2010 - |11:54|

Dzięki :)
W pilocie dałoby się spokojnie zmieścić całą akcję aż do przybycia do Królewskiej Przystani, pewnie nawet więcej, ale potem akcja się zagęszcza. Jak się skupią na intrygach, a muszą je uwzględnić, to będzie dużo gadania i zrobi się ciasno w czasie.
No nic, na razie to tylko gdybanie. Mają doświadczenie w robieniu dobrych seriali i pewnie sobie poradzą.
Pocieszające jest to, co piszesz w drugim akapicie. Rozwój techniczny fajna sprawa.

Tylko to czekanie. Na kolejne tomy, na pilota, na serial... To jest nienormalne, żeby sobie życzyć szybszego upływu czasu.
  • 0

#36 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 03.03.2010 - |14:06|

Przypominam tylko, że serial nie ma być wierną ekranizacją tylko zawierać niektóre wątki plus nowe.

• 0

#37 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 03.03.2010 - |14:06|

No intrygi, to muszą być. Kto ich nie lubi? Ogólnie jestem ciekaw ile są skłonni wydać. Jakby popatrzeć kto ma się zajmować serialem od strony technicznej, to też to ładnie wygląda. Od wizualnych efektów jest odpowiedzialny pan Robert Stromberg, który pracował ostatnio przy Avatarze i przy kilku innych hitach. Mam nadzieję, że jeśli w ogóle HBO będzie rozważać nad skasowaniem GOT, to przemyślą to 2x, a nie tak jak w przypadku Rome. W trakcie realizacji drugiego sezonu Rome, ekipa dowiedziała się, że nie powstanie trzeci sezon i ogólnie do drugiego sezonu wpletli wątki, które planowane były na trzeci sezon. Jakby Rome dostał trzeci sezon, to Egipt ujrzelibyśmy dopiero w trzecim sezonie. Ale wracając do tematu, to chodzi mi o to, że HBO skasowało Rome przed premierą drugiego sezonu i po zakończeniu serialu zarobili kupę szmalu ze sprzedaży, że potem przyznali się, aż popełnili błąd.

Użytkownik cliffhanger edytował ten post 03.03.2010 - |14:08|

• 0

#38 selverin

selverin

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 03.03.2010 - |18:05|

No właśnie z tego co czytałem scenariusz pilota to bardzo wierne odwzorowanie książki. Dodana tylko jedna poboczna postać "Redheaded whore".
  • 0

#39 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 03.03.2010 - |19:33|

No właśnie z tego co czytałem scenariusz pilota to bardzo wierne odwzorowanie książki. Dodana tylko jedna poboczna postać "Redheaded whore".

Nie jest wierny, pewne rzeczy ponoć zachowano pewne zmieniono i dodano nowe główne postacie na czym podobno bardzo zależało Martinowi.

• 0

#40 karlossg

karlossg

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 01.04.2010 - |11:53|

David Mills The Treme staff writer and co-executive producer died of a brain aneurism...

http://www.deadline....-p-david-mills/

:(
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych