Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nurse Jackie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
61 odpowiedzi w tym temacie

#21 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 13.09.2009 - |08:28|

Mnie się podobał, nawet bardzo. Miły przerywnik przy innych serialach.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#22 buzol

buzol

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 19.09.2009 - |22:15|

Bardzo średni serial. Ostatnio boję się o Showtime, bo to już drugi serial tej stacji, który nie stał się wielkim hitem (United States of Tara). Co do głównej aktorki, to w tym samym czasie oglądałem Soprano, więc miałem na bieżąco porównanie, w tym serialu wypadła na pewno gorzej (na pewno trudno jest pobić Carmele). Historia w sumie bardzo przewidywalna. Jednak najmocniejszą stroną serialu są postacie drugoplanowe, czyli przede wszystkim dr. O'Hara. 7/10.
  • 0

#23 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 21.09.2009 - |17:05|

Dobry to serial jako przerywnik na wakacje, czekam na kolejne odcinki.
  • 0

#24 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 21.09.2009 - |20:33|

Może bez większych rewelacji i specjalnych fajerwerków, ale serial jest porządny i również czekam na dalsze losy siostry Jackie.

Użytkownik johnass edytował ten post 21.09.2009 - |20:35|

#25 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 08.04.2010 - |12:09|

Od 12 maja (środa) stacja Universal Channel rozpocznie emisję 1 sezonu serialu "Siostra Jackie". Emisja w środy o 21:00.
  • 0

#26 buzol

buzol

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 23.06.2010 - |13:50|

Ani jednego postu o drugim sezonie. Nieładnie. :P Moim zdaniem, drugi sezon lepszy niż pierwszy. Jednak na początku denerwowało, brak jakiegokolwiek nawiązania do finału jedynki. Na koniec się nagromadziło problemów, Eddie wrócił do szpitala, mąż dowiedział się o uzależnieniu Jackie. Oby tylko w trzecim sezonie znowu nie zrobili jak gdyby nigdy nic.
  • 0

#27 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 24.06.2010 - |06:38|

Czasem mam wrażenie, że jestem jedyną osobą, która to ogląda. :) Ale widać jednak nie.
  • 0

#28 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 24.06.2010 - |08:40|

A nie. Ja też oglądam i lubię ten serial. Sama postać Jackie coraz mniej da się lubić i bardzo dobrze się stało, że jej mąż zaczyna przeglądać na oczy.

#29 pnwc

pnwc

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 04.07.2010 - |18:41|

Wczoraj wieczorem wsunąłem 1 odcinek i jakoś nie byłem na tak. Po 2 jednak będzie się trzeba zaopatrzyć w całość :D
  • 0

#30 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 25.12.2010 - |17:44|

Aktualnie w poniedziałki o 22:00 na Universal Channel można oglądać powtórkową emisję 1 sezonu "Siostry Jackie". A od 13 stycznia 2011 roku będzie można oglądać "Siostrę Jackie" na TVP2!!! Emisja w czwartki o 22:35 (po "Dr. House"). Oczywiście sezon 1.
Można powiedzieć, że TVP2 spisała się, ponieważ Ci co oglądają ten serial wiedzą jaki on jest (może nie tak odważny jak "Californication", czy "United States Of Tara", również od Show Time, ale jednak jest trochę wulgarny xD) i ta godzina jak na telewizje publiczną jest jak najbardziej odpowiednia! Zobaczymy jaki będzie lektor...

Użytkownik zagubiony4 edytował ten post 25.12.2010 - |18:56|

• 0

#31 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 27.12.2010 - |12:14|

W wykonaniu tłumaczy z TVP ten serial praktycznie nie jest wulgarny. Obecnie emitowany jest na TVP Seriale pierwszy sezon, już na nFilmach tłumaczenie było ugrzecznione, TVP też nie lepsze.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#32 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 27.03.2011 - |13:11|

No ja regularnie oglądam na TVP2 i fakt, że wulgaryzmu za dużo nie ma, ale w kilu odcinkach i to nie raz jakąś ku*wą rzucili czy innymi przekleństwami, więc źle nie jest. I fajnie się ogląda na 2 a lektor aż tak straszny nie jest.

Aktualnie można oglądać 1 sezon "Siostry Jackie" na TVP2 w czwartki o 22:40. A od 7 kwietnia TVP2 rozpocznie emisję 2 sezonu serialu, również w czwartki i o 22:40.

Użytkownik johnass edytował ten post 27.03.2011 - |13:23|

• 0

#33 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 30.03.2011 - |20:58|

03x01
Rozpoczynamy nowy sezon od epizodu w reżyserii Steve'a Buscemi.
Fajny, tylko krótki - lepiej oglądać po dwa odcinki jednocześnie.
Niektórzy forumowicze klasyfikują serial jako dobry przerywnik, dla mnie jest to serial "pełną gębą" ze sporą dawką życiowego dramatyzmu i humoru, niejednokrotnie czarnego. Będzie co oglądać przez najbliższe tygodnie. Niezdecydowanym szczerze polecam.
  • 1

#34 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 06.04.2011 - |20:35|

Trzyma poziom ten nowy sezon. Drugi wydawał mi się nieco słabszy (może to złudzenie było albo źle pamiętam), ale teraz znów serial w pełni formy.
  • 0

#35 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 23.05.2011 - |19:08|

Siostra dostała czwarty sezon.

#36 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 14.07.2011 - |21:04|

No i trzeci sezon za nami. Krótka charaktertstyka - mamy wzloty i upadki, humor i dramat. Końcówka ostatniego epizodu to małe zaskoczene wprowadzające w ciekawe możliwości "pociągnięcia" perypetii bohaterów w czwartym sezonie. Zobaczę co "wymyślą" dalej.
  • 0

#37 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 01.08.2011 - |10:35|

W ramach nadrabiania zaległości tym razem wrzuciłem na tapetę Nurse Jackie i powiem tylko tyle, że cały pierwszy sezon zaliczony w ciągu weekendu z przerwami na inne seriale (pogoda nas nie rozpieszcza więc zostaje tylko oglądanie i ewentualnie zakupy w hipermarkecie ;)) No i musze przyznać, że spodobał mi się ten serialik od pierwszego odcinka. Określiłbym go jaki lekki dramat ze sporą dawką obyczaju i szczyptą komedii.
Główna bohaterka dość ciekawa i zdecydowana osóbka, mająca swoje sekrety oraz mówiąca to co myśli. Ale moją zdecydowaną faworytką jest Zoey - genialna postać, świetnie zagrana. Jak dla mnie to zasługuje na jakąś nagrodę w kategorii komediowej. Kilka innych ciekawych i dobrze zagranych postaci jak: Akalitus, dr O'Hara, Coop czy Mo-Mo oraz najjaśniejsza gwiazda córka Jackie - Fi (kolejna moja faworytka obok Zoey).
Jedynie mąż naszej siostry nie przypadł mi do gustu, taki miks pantofla z ciepłymi kluchami, a do tego nie widzi, że żona robi go w poroże. I ten wątek dla mnie zupełnie jest niejasny i twórcy w ogóle nie spieszą się go nam wyjaśnić. Po co Jackie zdradza męża z Eddiem? Dla prochów? To chyba nie ten serial. W The Shield to było co innego. Tam [cenzura!] dawały [beeep] za trochę proszku i było to jakoś sensownie przedstawione, a tutaj nie do końca mi to pasuje i nie kupuję tego. No chyba że Jackie miała dosyć pantofla i potrzebowała żeby ktoś ją porządnie przewałkował, a prochy były tak przy okazji. Sam już nie wiem. Może dalej coś się wyjaśni.
Oglądam dalej bo przyjemnie mija czasu podczas seansu. Polecam niezdecydowanym ;)
  • 0

#38 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 01.08.2011 - |12:10|

Kiedyś miałem się za to zabrać, ale trochę mnie odstraszało hasło: "House w spódnicy", a ja nie dałem rady obejrzeć więcej niż 3 sezonów bardzo popularnego, skądinąd doktorka. Owszem, bardzo dobre, rozwalające teksty, jednak straszny schemat i wszechobecna poprawność. A z Showtime ogólnie mam problem, że są chwile, kiedy strasznie udziwniają proste rzeczy i komplikują to co wydaje się łatwe. Dlatego mam pytanie czy jest to historia, gdzie każdy odcinek wiąże się z poprzednim, gdzie nie ma tej sztampowości house'owskiej i zarazem ma coś w sobie dramatycznego, ale tak prawdziwie, a nie sztucznie jak w "Housie"?
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#39 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 01.08.2011 - |12:56|

@Macmax
Nie wiem skąd to porównanie do House'a bo jedyne co ich łączy to uzależnienie od leków no i może cięte riposty. No ale pewnie Showtime chciało wypromować swój serial na fali popularności House'a więc stąd może to porównanie. Generalnie nie ma tu żadnych zagadek medycznych ot pokazana jest standardowa praca w jednym ze szpitali w NY z plejadą różnobarwnych postaci, a przypadki medyczne się pojawiają, ale bardziej pokazany jest dramat leczonych ludzi niż jakiś szerszy proces ich leczenia.
Co do tego czy każdy odcinek wiąże się z poprzednim to myślę, że tak. Normalne życie zwykłych ludzi i ich problemy.
Myślę, że śmiało możesz sięgnąć i się nie zawiedziesz ;)
  • 0

#40 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 01.08.2011 - |15:19|

"House w spódnicy" To chyba było określenie dla Dany Delany i roli Megan Hunt w "Body Of Proof".
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych