Wypunktowałem to - co chciałem szymcio i juz
Które wątki chciałbyś aby zostały wyjaśnione?
Napisano 07.09.2004 - |20:00|
Wypunktowałem to - co chciałem szymcio i juz
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...
Napisano 08.09.2004 - |07:11|
2. Furlingowie,
3. Mimetic Aliens (Foothold),
4. Rasa Martina (Point of No Return),
5. Hebridianie i sprawa sojuszu z Tau'ri,
6. Reolowie (The Fifth Man).
To są tylko rasy, które chciałbym zobaczyć i dowiedzieć się o nich coś więcej, a wątków niezakończonych i interesujących jest dużo, bardzo dużo - pewnie starczyłoby jeszcze na 2 sezony.
Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć: digart.pl
Napisano 14.09.2004 - |23:14|
Napisano 16.09.2004 - |21:22|
1. Baal (tylko żeby nie robić z tego scen komicznych a'la Zero Hour)
2. Replikatory (czy wogóle ktoś o nich słyszał?)
3. Anubis (ten gość na pewno wróci!)
4?. Sam&Jack - Sprawa niby rozwikłana ("Tak" Sam dla Piotrusia) jednak ja w to wątpię...
PS: Czy już mówiłem jak ja kocham Farscape? Główne wątki niemal co odcinek wracają, zawsze jest jakaś zaskakująca fantastyka, spora drużyna, wspaniały "ship" :/ i gdy tak oglądam zapowiedź "Peacekeeper Wars" to aż na starcie bym wrota wysadził w powietrze.
Napisano 16.09.2004 - |21:23|
Nie przyjmuję wyjaśnień w postaci technicznej potrzeby uzasadnienia nieobecności Shanksa w serialu. Jeśli to jedyne wytłumaczenie, to jest to wyraźna słabość scenariusza.
Napisano 17.09.2004 - |06:44|
Zgadzam się z Tobą KimeraA ja bym chciała, żeby wreszcie coś wynikło z faktu, że Daniel przez cały rok udawał świecącą amebę
.
To wszystko było grubymi nićmi szyte.
Daniel po powrocie miał tylko kłopoty z pamięcią i poza tym nic większego się nie stało. Posiadł jakąś tam bliżej nieokreśloną widzę, o której nic więcej nie wiemy oprócz tego, że coś sobie przypomniał.
Kiedy Jack został nosicielem Tok'ra to przynamniej coś z tego wynikło - utarczka z Baal'em.
A z Danielem nic - jakby w ogóle nigdy nie był amebą
Tą sprawę też można wyjaśnić lub w jakiś sposób rozwinąć.
Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć: digart.pl
Napisano 17.09.2004 - |11:57|
A co z tymi Gigantami na planecie z czaszką z kryształu?
I dużo o Pradawnych poproszę.
Pozdrawiam
Napisano 17.09.2004 - |23:16|
O ile pamiętam to w odcinku była mowa ze ten którego spotkali jest ostatni ze swojej rasy, a na koniec dcinka pddał się w ręce świecącookich więc wątpie czy coś z niego zostało, chociaż gdzie był podjety jego wątek, bo tok'ra zdobyli jakąś maść zrobioną z tego stworka.1. Tollanie,
2. Furlingowie,
3. Mimetic Aliens (Foothold),
4. Rasa Martina (Point of No Return),
5. Hebridianie i sprawa sojuszu z Tau'ri,
6. Reolowie (The Fifth Man).....
A co do niedokończonych wątków no to troche tego przez te 7 sezonów sie nazbierało, nawet nie chce mi sie wymieniac, bo większośc została tu już wspomniana
Napisano 22.09.2004 - |21:18|
Osobiście bardzo mi sie podobał motyw z Łowcą Nagród który sięga po rozum do głowy i zaczyna wreszcie samodzielnie myśleć. Co z nim? Żyje, zaginął, zginął?
to też JAKIEŚ "UKŁADY"
Napisano 23.09.2004 - |03:07|
Wątek z Danielem i "amebą" został poniekąd "na siłę" wciśniety do serialu, ponieważ odtwórca roli Daniela grał rolę w innym filmie i nie mógł grać w SG, scenarzyści musieli go usunąć z serialu. Jednak scenarzyści SG lubią pozostawiać sobie furtki w nieukończonych wątkach, więcnie uśmiercili Daniela na dobre tylko zmienili jego forme bytu, co pozwalało w przyszłości na powrót Daniela do serialu.(...)
Daniel po powrocie miał tylko kłopoty z pamięcią i poza tym nic większego się nie stało. Posiadł jakąś tam bliżej nieokreśloną widzę, o której nic więcej nie wiemy oprócz tego, że coś sobie przypomniał.
Kiedy Jack został nosicielem Tok'ra to przynamniej coś z tego wynikło - utarczka z Baal'em.
A z Danielem nic - jakby w ogóle nigdy nie był amebą![]()
Tą sprawę też można wyjaśnić lub w jakiś sposób rozwinąć.
Napisano 23.09.2004 - |07:50|
Kimera dobrze o tym wie, inni zresztą też - chodziło o jakieś konsekwencje tego faktu.Wątek z Danielem i "amebą" został poniekąd "na siłę" wciśniety do serialu, ponieważ odtwórca roli Daniela grał rolę w innym filmie i nie mógł grać w SG, scenarzyści musieli go usunąć z serialu. Jednak scenarzyści SG lubią pozostawiać sobie furtki w nieukończonych wątkach, więcnie uśmiercili Daniela na dobre tylko zmienili jego forme bytu, co pozwalało w przyszłości na powrót Daniela do serialu.
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...
Napisano 23.09.2004 - |16:50|
Myśle, że konsekwencje się pojawią tylko trzeba na nie poczekać. Scenarzyści napweno mają rozplanowane kolejne odcinki i mieli je pewnie w czasie, kiedy Michael Shanks zdecydował się na roczną przerwę z serialem, co pewnie pokrzyżowało im plany. Wątek Daniela jako ameby jest dość nowy i nieco nieplanowany, więc pewnie będzie kontynuowany (lub wynikną z niego konsekwencje) w pożniejszych odcinkach.Kimera dobrze o tym wie, inni zresztą też - chodziło o jakieś konsekwencje tego faktu.
Napisano 05.10.2004 - |23:22|
Napisano 07.10.2004 - |22:10|
Napisano 08.10.2004 - |19:39|
Napisano 19.10.2004 - |15:29|
Więc chyba oglądaliśmy dwie różne wersje odcinka - w mojej "stworek" ocalał i powrócił do swojego świata :hyhy:O ile pamiętam to w odcinku była mowa ze ten którego spotkali jest ostatni ze swojej rasy, a na koniec dcinka pddał się w ręce świecącookich więc wątpie czy coś z niego zostało, chociaż gdzie był podjety jego wątek, bo tok'ra zdobyli jakąś maść zrobioną z tego stworka.
Napisano 28.10.2004 - |08:56|
nie wiem czy wszystkie poruszone przeze mnie kwestie beda sie tutaj nadawaly za co z gory przepraszam ale mam ich kilka:
1. jonas - dlaczego kiedy jack poszedl na generala nie sciagneli Jonasa na 4 od SG1 ? co to bali sie o daniela ? przeciez stare powiedzenie mowi co 2 glowy to nie jedna a poza tym jonas przeciez jest odpowiednio "zmutowany" a do tego tez jest nie najgorszym wojownikiem ? ? ?
2. ciekawi mnie jedna rzecz w jednym z odcinkow testowano na Sam i Jacku wykrywacz klamstw i tam o ile sie nie myle oboje wyspiewali co do siebie czuja . jakos mi sie nie wydaje iz 2 osoby ktore sie kochaja nagle po rozmowie olewaja to i z zalem w sercach sie rozchodza . kurka oboje byli sami z nikim nie zwiazani no niech mi nikt nie powie ze to sie tak da zrobic. no chyab ze jack jest impotentem ( czego mu nie zycze) ? ten watek zostal spierniczony.
3 i 4. Zolnierze Anubisa - gdzie oni sa ?? skoro podobno teraz Bhaal trzesie calym tym cyrkiem to czemu jeszcze ich nie podeslal na Ziemie albo wogole gdzie sie Bhaal podziewa ? rany przeciez po tym jak sie nam fartlo z Anubisem kazdy sensowny strateg by nam przywalil ? ? ?
5. replikatory - tak pieknie sie zaczelo i zdechlo . znaczy sie teraz tamten kolo ze swoim blaszanym klonem Sam wybuduja se farme i beda ninczyc male replikatorki ? bez jaj, znowu poczekamy 3 lata az sie gdzies tam pokaza.
6. Pan Yu z calosci przebiegu serialu Yu to taka 5 kolumna u Goauld. Co mamy problem to telefon do Yu a Yu zapiernicza i robi czystke nie jest to dziwne? moze by tak podpisali z nim jakis sojusz ? a do tego 1 przyboczny i tak sie zgadal z Tealcem.
7. Apropo swiecacych wg serialu po zniszczeniu planety na ktorej mieszkal Skaara mieszkancy przeszli na taki sam poziom co Daniel ( przynajmniej kilkoro z nich) ale jakims dziwnym trafem Skaara ani razu nie pofatygowal sie aby pogadac z naszymi a przeciez tak ich milowal ten watek to uwazam za zupelnie przepaszczony
oki tych watkow jest jeszcze od groma i ciut ciut na razie zostawie tyle
pozdrowienia
Ave
rany tych watkow jest od groma
Napisano 28.10.2004 - |10:15|
Napisano 28.10.2004 - |20:36|
Napisano 13.11.2004 - |01:07|
2.Co porabiał Daniel jako ameba ?
3.Tollanie czy raczej ich resztki.
4.Furlingowie
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych