Skocz do zawartości

Zdjęcie

Które wątki chciałbyś aby zostały wyjaśnione?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
89 odpowiedzi w tym temacie

#21 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 07.09.2004 - |20:00|

Pragnę dodać iz jeszcze nic z sezonu 8 nie widziałem - tak samo jak z Atlantis.

Wypunktowałem to - co chciałem szymcio i juz :D
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#22 marcinssdd

marcinssdd

Plutonowy

• Email
  • 496 postów
  • MiastoJawornik

Napisano 08.09.2004 - |07:11|

1. Tollanie,
2. Furlingowie,
3. Mimetic Aliens (Foothold),
4. Rasa Martina (Point of No Return),
5. Hebridianie i sprawa sojuszu z Tau'ri,
6. Reolowie (The Fifth Man).
To są tylko rasy, które chciałbym zobaczyć i dowiedzieć się o nich coś więcej, a wątków niezakończonych i interesujących jest dużo, bardzo dużo - pewnie starczyłoby jeszcze na 2 sezony. :D
  • 0

Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć: digart.pl
Dołączona grafika

#23 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 14.09.2004 - |23:14|

dwa sezony? co ty gadasz - gdyby chcieli je rozwiklac to by to dawno zrobili.mozliwe a nawet pewne jest ze wiele watkow nie zostanie juz wyjasnionych. zwlaszcza tych z pierwszych trzech sezonow. taka jest moja opinia :)
  • 0

#24 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 16.09.2004 - |21:22|

A ja bym chciał by trochę częściej poruszyć temat przewodni tego sezonu, który tak pięknie SG1 wypunktowało na koniec "New Ground".
1. Baal (tylko żeby nie robić z tego scen komicznych a'la Zero Hour)
2. Replikatory (czy wogóle ktoś o nich słyszał?)
3. Anubis (ten gość na pewno wróci!)
4?. Sam&Jack - Sprawa niby rozwikłana ("Tak" Sam dla Piotrusia) jednak ja w to wątpię...
PS: Czy już mówiłem jak ja kocham Farscape? Główne wątki niemal co odcinek wracają, zawsze jest jakaś zaskakująca fantastyka, spora drużyna, wspaniały "ship" :/ i gdy tak oglądam zapowiedź "Peacekeeper Wars" to aż na starcie bym wrota wysadził w powietrze.
Log65: Happy camper

#25 kimera

kimera

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 274 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 16.09.2004 - |21:23|

A ja bym chciała, żeby wreszcie coś wynikło z faktu, że Daniel przez cały rok udawał świecącą amebę :D . Jakoś ten wątek w ogóle się nie skończył. Daniel najpierw umarł, mówiąc, że w innej postaci będzie mógł więcej zdziałać, potem nie wiadomo co robił jako ascendent, potem wrócił, albo raczej spadł :) i bardzo szybko (wyglądało to na najwyżej okres kilku tygodni) podjął poprzednie życie. Nic nie wynikło z jego rocznej nieobecności, nie wspominając o tym, że praktycznie fakt ten przeszedł bez echa. Powrót archeologa z SG-1 wzbudził jeszcze mniejsze zainteresowanie reszty ekipy, niż jego odejście. Skoro śmierć Daniela i jego ascendencja nic nie zmieniły, to po co był ten spacerek w zaświaty?

Nie przyjmuję wyjaśnień w postaci technicznej potrzeby uzasadnienia nieobecności Shanksa w serialu. Jeśli to jedyne wytłumaczenie, to jest to wyraźna słabość scenariusza.
  • 0

#26 marcinssdd

marcinssdd

Plutonowy

• Email
  • 496 postów
  • MiastoJawornik

Napisano 17.09.2004 - |06:44|

A ja bym chciała, żeby wreszcie coś wynikło z faktu, że Daniel przez cały rok udawał świecącą amebę :D .

Zgadzam się z Tobą Kimera :D
To wszystko było grubymi nićmi szyte.
Daniel po powrocie miał tylko kłopoty z pamięcią i poza tym nic większego się nie stało. Posiadł jakąś tam bliżej nieokreśloną widzę, o której nic więcej nie wiemy oprócz tego, że coś sobie przypomniał.
Kiedy Jack został nosicielem Tok'ra to przynamniej coś z tego wynikło - utarczka z Baal'em.
A z Danielem nic - jakby w ogóle nigdy nie był amebą :lol:

Tą sprawę też można wyjaśnić lub w jakiś sposób rozwinąć.
  • 0

Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć: digart.pl
Dołączona grafika

#27 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 17.09.2004 - |11:57|

Ja mam nadzieje, że sprawa z czarami Noxów się wyjaśni i zobaczymy to czego nie chcieli wcześniej pokazać.
A co z tymi Gigantami na planecie z czaszką z kryształu?
I dużo o Pradawnych poproszę.
Pozdrawiam
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#28 Dr.Molotow

Dr.Molotow

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 17.09.2004 - |23:16|

1. Tollanie,
2. Furlingowie,
3. Mimetic Aliens (Foothold),
4. Rasa Martina (Point of No Return),
5. Hebridianie i sprawa sojuszu z Tau'ri,
6. Reolowie (The Fifth Man).....

O ile pamiętam to w odcinku była mowa ze ten którego spotkali jest ostatni ze swojej rasy, a na koniec dcinka pddał się w ręce świecącookich więc wątpie czy coś z niego zostało, chociaż gdzie był podjety jego wątek, bo tok'ra zdobyli jakąś maść zrobioną z tego stworka.

A co do niedokończonych wątków no to troche tego przez te 7 sezonów sie nazbierało, nawet nie chce mi sie wymieniac, bo większośc została tu już wspomniana
  • 0

#29 Rednecker

Rednecker

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 22.09.2004 - |21:18|

Mimo tych wszystkich poprzednich postów (pod którymi podpisuję się ręcami i nogami) chętnie ujrzałbym również Arisa Borcha [3x07 - Deadman Switch], postać która też ma furtkę do jakiegoś odcinka, tylko wydaje mi się że zostało nieco zapomniana przez panów scenarzystów.
Osobiście bardzo mi sie podobał motyw z Łowcą Nagród który sięga po rozum do głowy i zaczyna wreszcie samodzielnie myśleć. Co z nim? Żyje, zaginął, zginął?
  • 0
Pamiętajmy że układy elektroniczne
to też JAKIEŚ "UKŁADY"

#30 PUPI

PUPI

Szeregowy

• Użytkownik
  • 61 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 23.09.2004 - |03:07|

(...)
Daniel po powrocie miał tylko kłopoty z pamięcią i poza tym nic większego się nie stało. Posiadł jakąś tam bliżej nieokreśloną widzę, o której nic więcej nie wiemy oprócz tego, że coś sobie przypomniał.
Kiedy Jack został nosicielem Tok'ra to przynamniej coś z tego wynikło - utarczka z Baal'em.
A z Danielem nic - jakby w ogóle nigdy nie był amebą :lol:

Tą sprawę też można wyjaśnić lub w jakiś sposób rozwinąć.

Wątek z Danielem i "amebą" został poniekąd "na siłę" wciśniety do serialu, ponieważ odtwórca roli Daniela grał rolę w innym filmie i nie mógł grać w SG, scenarzyści musieli go usunąć z serialu. Jednak scenarzyści SG lubią pozostawiać sobie furtki w nieukończonych wątkach, więcnie uśmiercili Daniela na dobre tylko zmienili jego forme bytu, co pozwalało w przyszłości na powrót Daniela do serialu.
  • 0
"COM - TRAYA"

#31 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 23.09.2004 - |07:50|

Wątek z Danielem i "amebą" został poniekąd "na siłę" wciśniety do serialu, ponieważ odtwórca roli Daniela grał rolę w innym filmie i nie mógł grać w SG, scenarzyści musieli go usunąć z serialu. Jednak scenarzyści SG lubią pozostawiać sobie furtki w nieukończonych wątkach, więcnie uśmiercili Daniela na dobre tylko zmienili jego forme bytu, co pozwalało w przyszłości na powrót Daniela do serialu.

Kimera dobrze o tym wie, inni zresztą też - chodziło o jakieś konsekwencje tego faktu. :D
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#32 PUPI

PUPI

Szeregowy

• Użytkownik
  • 61 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 23.09.2004 - |16:50|

Kimera dobrze o tym wie, inni zresztą też - chodziło o jakieś konsekwencje tego faktu. :D

Myśle, że konsekwencje się pojawią tylko trzeba na nie poczekać. Scenarzyści napweno mają rozplanowane kolejne odcinki i mieli je pewnie w czasie, kiedy Michael Shanks zdecydował się na roczną przerwę z serialem, co pewnie pokrzyżowało im plany. Wątek Daniela jako ameby jest dość nowy i nieco nieplanowany, więc pewnie będzie kontynuowany (lub wynikną z niego konsekwencje) w pożniejszych odcinkach.
  • 0
"COM - TRAYA"

#33 [USS]<NeoKiller>

[USS]<NeoKiller>

Szeregowy

• 33 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 05.10.2004 - |23:22|

Zapewne scenarzyści mają swoje plany ale ciekawi mnie czy podejmą temat 3 wrót na ziemi cóż to chyba nie miejsce na to od tego jest osobny ,,element'' :D zapraszam na inną część forum o tym właśnie wątku :D
  • 0

#34 [USS]<NeoKiller>

[USS]<NeoKiller>

Szeregowy

• 33 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 07.10.2004 - |22:10|

Tak pomysły ciekawe szkoda tylko że raczej się nie pojawią :( jak większość podobnych :( Taki już chyba nasz los domyślać się reszty :(
  • 0

#35 [USS]<NeoKiller>

[USS]<NeoKiller>

Szeregowy

• 33 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 08.10.2004 - |19:39|

Owszem ale litości niektóre z wątków są naprawdę ciekawe i z przyjemnością obejrzało by się ich kontynuacje!! A tu nic i nic :angry:
  • 0

#36 Ogotai

Ogotai

Plutonowy

• VIP
  • 456 postów

Napisano 19.10.2004 - |15:29|

O ile pamiętam to w odcinku była mowa ze ten którego spotkali jest ostatni ze swojej rasy, a na koniec dcinka pddał się w ręce świecącookich więc wątpie czy coś z niego zostało, chociaż gdzie był podjety jego wątek, bo tok'ra zdobyli jakąś maść zrobioną z tego stworka.

Więc chyba oglądaliśmy dwie różne wersje odcinka - w mojej "stworek" ocalał i powrócił do swojego świata :hyhy:
  • 0

#37 LordJJ

LordJJ

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 28.10.2004 - |08:56|

Witam
nie wiem czy wszystkie poruszone przeze mnie kwestie beda sie tutaj nadawaly za co z gory przepraszam ale mam ich kilka:
1. jonas - dlaczego kiedy jack poszedl na generala nie sciagneli Jonasa na 4 od SG1 ? co to bali sie o daniela ? przeciez stare powiedzenie mowi co 2 glowy to nie jedna a poza tym jonas przeciez jest odpowiednio "zmutowany" a do tego tez jest nie najgorszym wojownikiem ? ? ?
2. ciekawi mnie jedna rzecz w jednym z odcinkow testowano na Sam i Jacku wykrywacz klamstw i tam o ile sie nie myle oboje wyspiewali co do siebie czuja . jakos mi sie nie wydaje iz 2 osoby ktore sie kochaja nagle po rozmowie olewaja to i z zalem w sercach sie rozchodza . kurka oboje byli sami z nikim nie zwiazani no niech mi nikt nie powie ze to sie tak da zrobic. no chyab ze jack jest impotentem ( czego mu nie zycze) ? ten watek zostal spierniczony.
3 i 4. Zolnierze Anubisa - gdzie oni sa ?? skoro podobno teraz Bhaal trzesie calym tym cyrkiem to czemu jeszcze ich nie podeslal na Ziemie albo wogole gdzie sie Bhaal podziewa ? rany przeciez po tym jak sie nam fartlo z Anubisem kazdy sensowny strateg by nam przywalil ? ? ?
5. replikatory - tak pieknie sie zaczelo i zdechlo . znaczy sie teraz tamten kolo ze swoim blaszanym klonem Sam wybuduja se farme i beda ninczyc male replikatorki ? bez jaj, znowu poczekamy 3 lata az sie gdzies tam pokaza.
6. Pan Yu z calosci przebiegu serialu Yu to taka 5 kolumna u Goauld. Co mamy problem to telefon do Yu a Yu zapiernicza i robi czystke nie jest to dziwne? moze by tak podpisali z nim jakis sojusz ? a do tego 1 przyboczny i tak sie zgadal z Tealcem.
7. Apropo swiecacych wg serialu po zniszczeniu planety na ktorej mieszkal Skaara mieszkancy przeszli na taki sam poziom co Daniel ( przynajmniej kilkoro z nich) ale jakims dziwnym trafem Skaara ani razu nie pofatygowal sie aby pogadac z naszymi a przeciez tak ich milowal ten watek to uwazam za zupelnie przepaszczony
oki tych watkow jest jeszcze od groma i ciut ciut na razie zostawie tyle
pozdrowienia
Ave
rany tych watkow jest od groma
  • 0

#38 Astra

Astra

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 105 postów
  • MiastoEłk

Napisano 28.10.2004 - |10:15|

No właśnie co się stało z żołnierzami Anubisa,słuszna uwaga LordzieJJ.Jest jeszcze wiele innych nie wyjaśnionych kwestji ,o których nie piszę,bo nie będę powtarzała sie po LordzieJJ.
  • 0

#39 sidi

sidi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 28.10.2004 - |20:36|

Żołnierze Anubisa służą teraz pod Baalem i napewno jeszcze o nich usłyszymy. Wydaje mi się, że wątek Baala będzie kończył 8 sezon.
  • 0

#40 Aurra

Aurra

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów
  • MiastoKielce

Napisano 13.11.2004 - |01:07|

1. Olbrzymi obcy z Crystall Skull. Mamy chyba z nimi coś na kształt sojuszu, nienawidzą Goa'uldów, wszystko wskazuje na wysoki poziom rozwoju technicznego, i czy do diaska Daniel nigdy nie miał ochoty odwiedzić dziadka ? Czemu wszyscy potem olali tą planete ?
2.Co porabiał Daniel jako ameba ?
3.Tollanie czy raczej ich resztki.
4.Furlingowie
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych