Skocz do zawartości

Zdjęcie

Powrót Hammond'a w Sezonie 9?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
40 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Czy chcecie powrotu Hammonda w 9 sezonie? (70 użytkowników oddało głos)

Czy chcecie powrotu Hammonda w 9 sezonie?

1. Tak (52 głosów [80.00%])

Procent z głosów: 80.00%

2. Nie (13 głosów [20.00%])

Procent z głosów: 20.00%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 16.09.2004 - |08:07|

exp - myslisz ze O'Neill wkladajac w to glowe, dostajac ogromny zasob informacji przerastajacy budowe jego mozgu bedzie z tym sobie zyl dlugie lata to jestes w bledzie. pamietaj ze dwa razy o malo co nie zginal a do trzech razy sztuka :)

To niech najpierw łeb włoży a potem niech go do tego symulatora podłączą to się może trochę poluźni pod czapką i na twarde dyski to potem :D

A Jonas Quuinn to świetny pomysł.
I jeszcze Kowalskiego w 2, 3 epizodach bym poprosił :P
Pozdrawiam
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#22 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 16.09.2004 - |12:31|

z tego co wiem to Asgard nie ma "twrdych dyskow" :P
maja krysztaly tak jak prawie kazda inna rasa we wszechswiecie :)
  • 0

#23 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 16.09.2004 - |17:15|

z tego co wiem to Asgard nie ma "twrdych dyskow" :P

Do naszego symulatora go trzeba podłączyć , tego co Tealca nie chciał wypuścić i na nasze całkiem zwykłe twardziele tą wiedzę mu "upuścić" trzeba, co by nie eksplodowała mu czapeczka :P
A poza tym, nie wiem czemu wydaje mi się cały czas że to była wiedza Pradawnych a nie Asgardu.
Pozdrawiam.
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#24 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 16.09.2004 - |20:58|

Mamy za sobą już dziewięć odcinków ósmego sezonu, w którym nastąpiło wiele zmian. Serial ewoluował w kreowanie postaci jednoodcinkowych (odcinkami po koleji: Weir, nowa pani doktor, asystent generała, opiekunka Daniela, naukowiec, Krista, Colson, Ishta). Brakuje mi tak naprawdę dobrych postaci drugoplanowych które wracałyby co odcinek, które by uzupełniały drużynę, w tym przede wszystkim Hammond'a. Właśnie George i Janet uzupełniali czteroosobowe SG1. Te osoby akurat razem odeszły zeszłego roku. A teraz? Trzyosobowe SG-1 uzupełnia tylko Jack który odszedł. Nie ma już ukazania tej rodziny która powstała w serialu, która powstała w przeciągu pierwszych pięciu, a nawet sześciu lat razem.
Jak bym odpowiedział na pytanie? Najchętniej NIE, ponieważ nie chcę sezonu dziewiątego. Ciężko byłoby teraz wytłumaczyć powrót do dynamiki która istniała wcześniej. Serial ewoluował i wątpię by to był dobrze obrany kierunek, nieważne jak dobre byłyby pojedyńcze odcinki.
Log65: Happy camper

#25 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 16.09.2004 - |23:56|

czesciowo musze przyznac racje - serial powoli zaczyna tracic z tej swojej blyskotliwosci - w 8x09 glownym problemem Teal'ca jest milosc do Ishty i slub jego syna. czy tak ma wygladac nowy 9 sezon? dojdzie do tego ze O'Neill kupi sobie psa i jego smierc (psa) bedzie tematem kolejnego odcinka. to przeciez bez sensu!! serialowi potrzebna jest swieza (lub stara) krew. mam na mysli tutaj Jonasa ktory swietnie wkomponowal sie do serialu oraz kogos jeszcze - najlepiej kobitke aby bylo wiecej okazji do zawieszenia oczu :P
  • 0

#26 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 17.09.2004 - |12:06|

(... Serial ewoluował w kreowanie postaci jednoodcinkowych ...)

I to jest rzecz najgorsza z możliwych jaka mogła sie zdarzyć. Następstwo przyczynowo-skutkowe w kolejnych odcinkach jest prawie żadne i jakby je wymieszać to mało kto by sie zorientował oglądając je pierwszy raz.
Standalony są dobre, gdy ich jest 3,4 w serii a nie na odwrót. Liczę na to ,że może druga połowa sezonu odwróci ten trend.
Pozdrawiam
  • 0

#27 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 17.09.2004 - |12:57|

po tym co zaczyna sie dziac w SG-1 to watpie by druga polowa sezonu byla lepsza. wystarczy obejrzec "Affinity" albo "Sacrifices" by zobaczyc ze koncza im sie pomysly !!
potrzeba im swiezej krwi !!
jesli to prawda ze RDA ma odejsc z serialu po zakonczeniu 8 sezonu i byc moze Hammonda z Texasu w nim nie bedzie to serial szybko spadnie z filaru !!
  • 0

#28 marcinssdd

marcinssdd

Plutonowy

• Email
  • 496 postów
  • MiastoJawornik

Napisano 17.09.2004 - |20:21|

po tym co zaczyna sie dziac w SG-1 to watpie by druga polowa sezonu byla lepsza. wystarczy obejrzec "Affinity" albo "Sacrifices" by zobaczyc ze koncza im sie pomysly !! 
potrzeba im swiezej krwi !!
jesli to prawda ze RDA ma odejsc z serialu po zakonczeniu 8 sezonu  i byc moze Hammonda z Texasu w nim nie bedzie to serial szybko spadnie z filaru !!

Szymcio - zdecyduj się wreszcie!
W jednym temacie piszesz, że serial ma potencjał i możliwości i na pewno się podniesie z "upadku", a w drugim temacie głosisz, że druga połowa sezonu nie będzie lepsza bo zrobili coś takiego jak Affinity.
Zdecyduj się wreszcie na coś, bo już mam kręćka przy czytaniu Twoich postów. :wacko:
  • 0

Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć: digart.pl
Dołączona grafika

#29 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 17.09.2004 - |22:00|

Szymcio - zdecyduj się wreszcie!
W jednym temacie piszesz, że serial ma potencjał i możliwości i na pewno się podniesie z "upadku", a w drugim temacie głosisz, że druga połowa sezonu nie będzie lepsza bo zrobili coś takiego jak Affinity.
Zdecyduj się wreszcie na coś, bo już mam kręćka przy czytaniu Twoich postów. :wacko:

Nie tylko Ty dostajesz kręćka :D U mnie już dawno po tej lekturze cały pokój wiruje. :D

Moim zdaniem Hammond nie powinien wracać - byłaby to pewnego rodzaju degradacja - przecież on teraz służy w Pentagonie. Jeśli Jack odejdzie - albo go zabiją w służbie ojczyzny, albo awansują - dowódcą powinien zostać kolejny generał - jedno lub dwugwiazdkowy, choć w takiej sytuacji dalsze ciągnięcie na siłę serialu uważam za niestosowne.
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#30 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 17.09.2004 - |22:28|

ok :P, wiec :
nadal jestem pewien ze SG-1 stac na to by poprawic swoje notowania. tylko musza pisac lepsze scenariusze! ja nie mam na to wplywu przeciez. napisalem tez ze jesli RDA i Hammond (from Texas) odejda z serialu to najprawdopodobniej bedzie to jego koniec. widac co sie dzieje bez nich - "Affinity" i "Sacrifices". jesli nic sie nie zmieni i dalsza czesc sezonu nadal bedzie taka sama jak te odcinki to dla serialu bedzie to GAME OVER

sorx jesli nie pisalem zrozumiale i sensownie. przepraszam tych ktorzy "dostawali przeze mnie kręćka" :P
  • 0

#31 Dr.Molotow

Dr.Molotow

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 17.09.2004 - |22:59|

Jak już maja kończyc z SG to chociaż w jaki dobrym stylu z wspaniałą wizja rozwoju ludzkości i takie tam zakończenia w stylu Hollywoodzkim-happy endem
bo rzeczywiście SG bez RDA nie będzie tym samym no chyba że panowie scenarzyści błysną jakimś wspaniałym pomysłem w co wątpie po obejrzeniu kolejnych odcinków 8 serii.
Teraz calą wenę twórcy powini oprzeznaczyć na SG Atlantis

Użytkownik Dr.Molotow edytował ten post 17.09.2004 - |23:00|

• 0

#32 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 19.09.2004 - |21:53|

Niby wszystko ładnie,a jednak nie :/ Nie wszyscy widzą Hammonda w serii 9.To troszkę mi przypomina sytuację Jonasa i Daniela.Jeden odchodzi,by drugi mógł wrócić.No ja bym przy tym pozostał,ale przypomnę,że w 8 sezonowej historii StarGate odeszło tylko 2 aktorów!!!Hammond i Frasier,Daniela nie liczę po wrócił,a Jonas grał krótko.Ja jednak widzę inną wersję.Sami pomyślcie.Jack zostaje generałem,a zaraz sam odchodzi i jak to wytłumaczyć???Został generałem na chwilkę,by dopełnić wojskowych formalności?Wątpie.Albo RDA zostanie,albo po prostu zmienia aktora.Inna postać będzie grała po prostu O'neilla.Tak mi się wydaje.Było by to po prostu logiczne.
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#33 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 22.09.2004 - |16:56|

Albo RDA zostanie,albo po prostu zmienia aktora.Inna postać będzie grała po prostu O'neilla.Tak mi się wydaje.Było by to po prostu logiczne.

Logika logiką, ale zamieniać aktorów to można w soap-operze ale nie w takim serialu jak SG-1.
Nie wyobrażam sobie by jakiś szanujący się aktor zdecydował się na zastąpienie RDA.
To by była raczej samobójcza misja dla niego.
Pozdrawiam
  • 0

#34 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 22.09.2004 - |17:47|

Logika logiką, ale zamieniać aktorów to można w soap-operze ale nie w takim serialu jak SG-1.
Nie wyobrażam sobie by jakiś szanujący się aktor zdecydował się na zastąpienie RDA.
To by była raczej samobójcza misja dla niego.
Pozdrawiam

Nie twierdze,że tak się stanie,ale po prostu podaje jedną z możliwości.
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#35 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 22.09.2004 - |17:55|

Nie twierdze,że tak się stanie,ale po prostu podaje jedną z możliwości.

Tak naprawde to na tym opiera sie seria StarTrek, przeciez przy zmianie seriali zawsze pojawialy sie krzyki typu: "Kirk nigdy nie zastapi Pickarda", albo "tamten mechanik byl o wiele lepszy". A popatrzmy na SGA - przeciez Sheppard to odpowiednik O'Neilla. I tak mozna wymieniac dalej...
Moim zdaniem wymiana aktora jest mozliwea, przeciez nie mowimy o tej samej postaci! Nowy aktor nie bedzie przeciez gral O'neilla (co byloby glupota), tylko postac majaca w serialu ta sama role.
  • 0

#36 Opacz

Opacz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 57 postów
  • MiastoGliwice

Napisano 17.02.2005 - |21:01|

krótko sezon 8 ostatni zakonczony filmem na wielka skale 9 sezon to bzdura ezeli ma wygladac jak 8 zobaczymy co ci nowi aktorzy wniosa
  • 0

#37 Tidus_14

Tidus_14

Szeregowy

• Email
  • 2 postów

Napisano 22.02.2005 - |13:38|

Mojim skromnym zdaniem Hammond nie wnosi za wiele do serialu... ale mimo wszystko bez niego to nie będzie to samo :/
  • 0

#38 Baal

Baal

Szeregowy

• Użytkownik
  • 60 postów
  • MiastoOpole

Napisano 22.02.2005 - |14:37|

Przecież już wiadomo, że SGC będzie miało nowe dowództwo, a Brig. Gen. Jack zostanie przeniesiony i trafi na dawne stanowisko Hammond'a. Przez to zapewne Hammond of Texas będzie pojawiał się w serialu ultra rzadko (jeśli nie wcale), a Jack również :( Ale na pocieszenie będzie Colonel Cameron mitchel (czyli Ben Browder z Farscape'a) :afro: A jeżeli wypadnie tak dobrze jak Claudia Black w roli Vala'y w "Prometheus Unbound" to sezon zapowiada sie całkiem ciekawie.

PS
To właśnie po obejrzeniu "Prometheus Unbound" zdecydowałem, że obejrzę Farscape'a i oglądałem nie mniej jak 4-5 odcinków dziennie, maksymalnie obejrzałem 9 z rzędu, ale wtedy już nie żył w tej rzeczywistości :]
  • 0
Stargate SG-1: The Alliance

Anubis is on the move
Scouring the galaxy
An ancient evil arises

Coming IV Quartal 2005

#39 Jaffa

Jaffa

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów
  • MiastoLądek

Napisano 23.02.2005 - |20:50|

jak moze serial stargate byc bez RDA?? ja sobie tego nie wyobrazam, hammond to jeszcze ujdzie ale przez osiem sezonów na początku wstępu do odcinka pierwsze nazwisko sie pojawialo wlasnie jego. i tak myśle ze sezon 8 nie byl najlepszy, zaden sezon w przyszlosci nie pobije sezonu trzeciego (to jest tylko moje zdanie), w kazdym odcinku stargate RDA gral a wiec teraz to juz nie bedzie stargate, ale bede fanem do końca zycia :-)
  • 0

#40 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 17.09.2005 - |14:02|

Skoro już w ósemce trochę się pozmieniało, to dalej teżtak może być. Być może, że scenarzyści skupią sięna innych postaciach - całkiem nowych - może to będzie "SG1 - Nowe pokolenie"?. Dlaczego nie. Przecież tak jest w Sta Treku.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych