Skocz do zawartości

Zdjęcie

V

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
421 odpowiedzi w tym temacie

#21 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 01.10.2009 - |09:45|

Te plany z emisja tylko 4 odcinkow i bardzo dlugi hiatus niestety zapowiadaja szybkiego cancela, a szkoda. Mam nadzieje ze sie pomyle, ale raczej marne szanse. :/

Dlaczego? Po co mają wystawiać serial przeciwko olimpiadzie? Nie jestem pewien, ale wtedy chyba większość seriali ogólnokrajowych powinna mieć przerwę. Po dobrej reklamie w czasie igrzysk serial może zgarnąć nieco oglądalności, ale trochę nie rozumiem polityki ABC. Wciskają ten serial we wtorek, gdzie CBS niszczy całą konkurencję i serial ma konkurować przeciwko NCIS. To ile osób ogląda Sci-Fi to wiemy, ale serial też jest wstawiany przed Taniec z Gwiazdami, gdzie powinno być na odwrót i ten drugi powinien napędzać świeży serial.
  • 0

#22 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 16.10.2009 - |16:01|

Orginal uwazam za swietny.Bardzo bym chciala ,aby V 2009 bylo utrzymane w tym samym ,, charakterze'' co jego poprzednik.Fajnie,ze gra w nim Joel Gretch.Widac,ze facet lubi wystepowac w serialach o ludkach hihih.Najpierw Taken, potem 4400.Kilka dni temu przeczytalam,iz Michelle Forbes zostala wytypowana przez internautow do odegrania roli przywodcy obcych.Faktem ,ze rzeczywiscie jest w typie poprzedniej aktorki grajacej Diane. :angry: Nie rozumiem tylko,dlaczego w takim razie nie ma jej w obsadzie.
  • 0

#23 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 16.10.2009 - |22:25|

Bo Inara jest lepsza. ;)
  • 0

#24 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 29.10.2009 - |14:13|

Premiera już we wtorek. Przypominam :) jednocześnie cholernie bojąc się o oglądalność :) Ale trzeba wierzyć, że będzie dobrze ;)

Dołączona grafika
  • 0

#25 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 29.10.2009 - |14:48|

Dlaczego boisz się o oglądalność ?
  • 0

#26 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 29.10.2009 - |14:57|

Ponieważ emisja jest w tym samym czasie co "NCIS" na CBS, który regularnie w tym sezonie zbiera widownie powyżej 20 mln?
  • 0

#27 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 29.10.2009 - |15:39|

Oby serial tak kręcił około 8 mln, to będzie dobrze. W tym roku stacje są dziwnie łaskawe, jeśli chodzi o przedłużanie seriali. Może dopiero teraz do nich dotarło, ze nie tylko o liczby chodzi.
  • 0

#28 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 31.10.2009 - |23:03|

Poczekam na recenzje pierwszych odcinków, bo tych kilka minut udostępnionych w necie nie zainteresowało mnie ani trochę, a obejrzałabym sobie dobre s-f. Na drugie BSG nie liczę :(
  • 0

#29 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 01.11.2009 - |12:46|

1. Serial debiutuje o miesiac za pozno, gdy juz widzowie w USA maja poukladane co w ciagu tygodnia ogladaja.
2. Przed swietami tylko 4 odcinki zaostana wyemitowane. Troche za malo, zeby "zaklepac" widownie. Powrot nowego serialu po dlugiej przerwie = spadki ratingow.
3. Duzo podobienstw na poczatku pilotwego odcinka (bazuje na 10min dostepnych chociazby na tv.com) do Flash Forward? Jesli chodzi o seriale uwazane za podbone czesto wygrywa ten ktory zaczal byc nadawany pierwszy. (nie jest to bezposrednia konkurencja, ale jednak zapewne znajda sie ludzie mowiacy "po co mam ogladac dwie wersje tego samego")

Zeby nie bylo goloslownosci wylicze co uwazam za podobienstwa do FF.
- dramat o codziennym zyciu ludzi w obliczu wydarzen zmieniajacych caly swiat (tam wizja przyszlosci, tu obcy)
- glowny bohater jest agentem FBI co za tym idzie bedzie tez sledztwo nad natura owych zmian (tam kto zrobil przyszlosc, tu czego naprawde obcy chca od nas)
- aktorzy ukradzeni z Losta a co za tym dizie i pewnie metody narracji aby zwabic fanow Lost (tam Sonya Walger i Dominic Monaghan a tu Elizabeth Mitchell)
- ta sama stacja (bedzie narzekanie jak z CBS i samymi serialami o policjantach)

A na koniec zaznaczam, ze bede ogladac oba seriale, mimo tych powierzchownych podobienstw, bo tak naprawde liczy sie wykonanie.

Użytkownik cymrean edytował ten post 01.11.2009 - |12:48|

• 0

#30 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 04.11.2009 - |13:33|

Po premierze. Dosyć nijako. Graficznie lepiej niż oryginał, ale to za mało na nowy serial...

Pierwsze skojarzenie, to 4400 po raz drugi, ale potem było gorzej.

Po pierwsze, czy obecnie już na prawdę nie umieją kręcić seriali, gdzie akcja rozwija się do przodu, a nie skacze dowolnie w linii czasowej (nie mylić z podróżami w czasie), wywołując chaos u oglądającego? Czyżby obecnie naprawdę target SF nie umiał wytrzymać kilku odcinków wprowadzenia, bez wielkich bum? Czy może tak się tylko wydaje twórcom?

Po drugie, V zmieniło znaczenie. W oryginale V oznaczało zwycięstwo, a teraz? Teraz oznacza gości :/ Wówczas był to symbol ruchu oporu, teraz drugiej strony. A to moim zdaniem na minus.

Po wiem tak, jeśli nie wyprostują linii fabularnej, tylko zostawią tak jak jest. To ja podziękuję, bo nie mam zamiaru robić notatek, co gdzie i kiedy było... No bo w 20 minucie okazuje się że agentka FBI wie o obcych, a w 21 minucie, nie ma pojęcia i co zabawniejsze, nie ma już do końca odcinka. :/

#31 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 04.11.2009 - |14:09|

Chaos i nielogicznosci. Dobre poszczegolne sceny, ale calosc sie nie klei.

Co gorsza nawet Morena Baccarin mi sie nie podoba.

Ogladac oczywiscie bede, bez wzgledu na to w ktora strone seria pojdzie, ale po pierwszym odcinku, daleko jej do szczytu mojej listy, nawet zawezajac ja do produkcji SF ostatnich czasow.
  • 1
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#32 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 04.11.2009 - |14:32|

Po drugie, V zmieniło znaczenie. W oryginale V oznaczało zwycięstwo, a teraz? Teraz oznacza gości :/ Wówczas był to symbol ruchu oporu, teraz drugiej strony. A to moim zdaniem na minus.

Mylisz się :)
W starej serii (nowego jeszcze nie oglądałem) pierwotnie to oznaczało właśnie Visitors.
Dopiero w miarę rozwoju sytuacji (biedny Żyd dyskryminowany po raz drugi ;) ) tworzy się ruch oporu
i wykorzystuje plakaty z Visitors malując na nich czerwone "V" jak Victory.
:)

::. GRUPA TARDIS .::

#33 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 04.11.2009 - |14:37|

psjodko, ale nikt nie malował czerwonego V jako poparcia dla gości. A tu na dzień dobry ten synek od tej z FBI to robi...

#34 Q-ho

Q-ho

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów
  • MiastoLubartów

Napisano 04.11.2009 - |15:24|

Po pierwsze, czy obecnie już na prawdę nie umieją kręcić seriali, gdzie akcja rozwija się do przodu, a nie skacze dowolnie w linii czasowej (nie mylić z podróżami w czasie), wywołując chaos u oglądającego? Czyżby obecnie naprawdę target SF nie umiał wytrzymać kilku odcinków wprowadzenia, bez wielkich bum? Czy może tak się tylko wydaje twórcom?

...

Po wiem tak, jeśli nie wyprostują linii fabularnej, tylko zostawią tak jak jest. To ja podziękuję, bo nie mam zamiaru robić notatek, co gdzie i kiedy było... No bo w 20 minucie okazuje się że agentka FBI wie o obcych, a w 21 minucie, nie ma pojęcia i co zabawniejsze, nie ma już do końca odcinka. :/

Brzmi jakbyś obejrzał nuked version zamiast propera , bo właśnie przez przestawione segmenty dostał nuka .
  • 0

#35 Dellirium

Dellirium

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 04.11.2009 - |17:10|

Kiedy zobaczylem twarz adrii na telebimie odrazu pierwsze co mi naszlo na mysl to "Hail to the Ori" ^_^.
Serial slaby , bede ogladac jeszcze...
  • 1

#36 Rufusik

Rufusik

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 104 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 04.11.2009 - |18:41|

Całkiem dobry pilot. Może nie było nic powalającego, ale nie nudziłem się przy oglądaniu. Wypada na pewno lepiej niż FlashForward.

Szkoda tylko, że Morena nie ma długich włosów. ;)
  • 0

#37 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 04.11.2009 - |19:01|

No dobra. Obejrzałem. Zwiastuny zapowiadały się dużo lepiej.
Na razie jest średnio. Zobaczymy co będzie w następnych odcinkach.
Dużych różnic z pierwowzorem nie zaobserwowałem...

::. GRUPA TARDIS .::

#38 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 04.11.2009 - |19:46|

Oglądalność pierwszego odcinka wyniosła 13.95 mln widzów.
Wydaje się to może nie wiele ale w kategorii wiekowej 18-49 uzyskał doskonały wynik 5.0 i stał się najlepszą premierą tej jesieni we wspomnianej kategorii.
I uzyskał najwyższy wynik od czasu premiery Losta w 2004 w rodzaju "regular 8pm drama debut".

Więcej tutaj --> “V” Opens Big – #1 New TV Show of the Season

Użytkownik biku1 edytował ten post 04.11.2009 - |19:50|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#39 srokos

srokos

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 04.11.2009 - |19:51|

Trochę mnie zaskoczyli tym "My już wiemy kim oni są " ole ok niech będzie.Ogólnie odcinek mi się podobał ,może spodziewałem się trochę więcej ale cóż zobaczymy jak się rozwinie.Dwa dni temu obejrzałem sobie dla przypomnienia skróconą , dwu odcinkową wersję starego "V" :)
  • 0

#40 Paveleks

Paveleks

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 04.11.2009 - |20:15|

Serial naprawdę dobry, zaciekawił mnie bardziej niż to SGU które jest bardzo słabe.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych