Masz racje, ale mysle ze wiekszosc z nas ktorzy chwala te sezony mysla raczej o stronie fabularnej serialu. W pozniejszych sezonach trudno wyszukac watek glowny a watki ktore sa wyrazne sa zazwyczaj tylko na kilka odcinkow. Pozatym wiekszosc fanow ma za zle wprowadzenie Lois, Jimmiego i Daily Planet do fabuly, szczegolnie ze sam serial sporo namieszal w uniwersum (Lex nie zyje, Jimmy nie zyje).Oglądałem wszystkie sezon S i nie zgadzam się zupełnie, że sezony 1-4 są the best. Wg mnie są najgorsze bo infantylnie młodzieżowe.
Odcinek 174 - S08E22 - Doomsday
Napisano 18.05.2009 - |00:22|
Napisano 18.05.2009 - |02:35|
Martwy a śmiertelnie ranny to też dwie różne sprawy. Zwłaszcza w komiksach.
W tym świecie śmiertelnie ranny to bohater którego da sie wyleczyć, a martwy to albo mało znany albo taki którego śmierć była starannie przygotowywana przez conajmniej pół sezonu. (tylko po to by max po kilku odcinkach sezonu następnego go ożywić)
Wiesz ja ogolnie nigdy w zyciu komiksu nie przeczytalem, nie wiem jakie tam sa reguly. Dla mnie osoba co umarla to jest martwa i tyle. Bo o ile pamietam Clark nie oddychal i mial zamkniete oczy. Podsumowujac byl martwy.
Użytkownik Zetnktel edytował ten post 18.05.2009 - |04:54|
Napisano 18.05.2009 - |08:46|
Chodz nie mam pewnosci czy dokladnie tak mowili bo caly czas w rozumieniu bohaterow zaklucal mi podklad dzwiekowy ktory "darl" sie mi w sluchawkach.
Hm... Ja słuchałem na porządnych kolumnach i podkład dźwiękowy mi nie przeszkadzał. Może to wina twoich słuchawek?
Jimmy nie żyje, ale Jimmy, którego znamy z komiksów to pewnie ten malec z Nikonem (ach ten product placement) - zapewne też nazywa się Jimmy.
Napisano 18.05.2009 - |11:28|
Raczej nie, chyba ze ma te same sluchawki co ja (Philips SBC HC8412) bo u mnie tez sie darla ta muzyka.Chodz nie mam pewnosci czy dokladnie tak mowili bo caly czas w rozumieniu bohaterow zaklucal mi podklad dzwiekowy ktory "darl" sie mi w sluchawkach.
Hm... Ja słuchałem na porządnych kolumnach i podkład dźwiękowy mi nie przeszkadzał. Może to wina twoich słuchawek?
No pewnie, rozdzice nazwali oba dzieciaki tak samo, matce nie chcialo sie zapamietywac imion wiec wszyscy w ich rodzinie maja na imie JimmyJimmy nie żyje, ale Jimmy, którego znamy z komiksów to pewnie ten malec z Nikonem (ach ten product placement) - zapewne też nazywa się Jimmy.
Tez o tym pomyslalem ale naprawde nikt nie nazwalby obu dzieciakow tak samo.
Napisano 18.05.2009 - |11:49|
Napisano 18.05.2009 - |13:17|
Kiedy usłyszałem na początku sezonu, że wątkiem przewodnim będzie Doomsday od razu wymalował mi się banan na twarzy. Jednak scenarzyści z odcinka na odcinek dawali mi po ryju, żeby w finale walnąć takiego kopniaka z pół obrotu, że nawet Chuck Norris by się go nie powstydził.
Rozumiem, że jest to serial... mogą nie mieć pieniędzy na super efekty specjalne, ale do jasnej cholery po co wprowadzać postać niszczyciela światów jeżeli finałowa walka trwa 1 minutę! Na dodatek Clark nie próbuje ani razu uderzyć Doomsdaya. Liczyłem na dużo akcji w tym finale. Dramatyzm w walce i tym jak Clark dostaje wpierdziel, ale nie lepiej pokazać Jimmiego w końcu to o nim był ten sezon. Niesamowicie się wzruszyłem przy tej jakże beznadziejnej scenie wspólnego przebijania się rurkami.
Po tym finale stwierdzam, że motyw Doomsday jako Davis Bloom był do przyjęcia, ale powinni go wprowadzić na 4 odcinki przed finałem, które kończyłyby się "c.d.n." każdy, z odcinkiem Bride jako przedostatni, wtedy śmierć Jimmiego byłaby o wiele lepsza.
Jak powinni przedłużać niektóre odcinki, w sensie zamiast jednego o legionie, zrobić 3 wydłużyć walkę z Persuadera. Clark powinien się wtedy nauczyć latać.
Fajne były odcinki z Zatanną i odcinek Instinct. Podarowałbym sobie wydawanie pieniędzy na wątki panny Lany Srany.
I najważniejsze, niech ten serial już wydorośleje, bo to jest ŻENADA...
Dajcie mi te pieniądze, a bym zrobił o wiele lepszy serial -.-
Edit
Zakończenie Doomsdaya to był największe WTF serialu. Jak zobaczyłem ten idealny skok z cholera wie skąd idealnie do kosza, po którym wybuchu zginął NIEZNISZCZALNY DOOMSDAY, bo nie wierzę żeby go zalali w momencie kiedy była taka eksplozja, a później oczywiście nikt nie wie i nikogo nie obchodzi co się stało z Doomsdayem WTF no co to miało być... eh... szkoda mojego czasu na pisanie o takim serialu.
Użytkownik Slide edytował ten post 18.05.2009 - |13:20|
Napisano 18.05.2009 - |17:26|
Pytam się kiedy nastąpi upragniony CANCEL tego gó#na ?!
Nie życzę nikomu źle ale scenarzyści powinni dostać ostrą przewlekłą $raczkę trwającą przynajmniej z pół roku.
Wtedy może odczuli by jaką nieopisaną mordęgą było oglądanie s8 Smallville.
Użytkownik Quendi edytował ten post 18.05.2009 - |17:27|
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 18.05.2009 - |18:46|
Nieodwracalne zmiany w mózgu następują dopiero po kilku-ilkunastu minutach bezdechu, przynajmniej u człowieka. Cholera wie jak z tym jest u kryptonyjczyków.
Tak jak mówie, martwy a niemal martwy to 2 różne sprawy.
U czlowieka chyba po 4 - 5 min z tego co mi wiadomo, u kryptonczyka wlasnie, nie wiadomo. Po co wchodzic w takie szczegoly. Czy naprawda sprawa tego czy bym martwy czy pol martwy ma znaczenie
Raczej nie, chyba ze ma te same sluchawki co ja (Philips SBC HC8412) bo u mnie tez sie darla ta muzyka.Chodz nie mam pewnosci czy dokladnie tak mowili bo caly czas w rozumieniu bohaterow zaklucal mi podklad dzwiekowy ktory "darl" sie mi w sluchawkach.
Mam inne, no ale darla sie niemilosiernie, w dodatku bylem tez nieco zmeczony co tez moglo wplynac na "meczenie sie". Poza tym duzo zalezy od grupy wypuszczajacej odcinek, a 2HD do dobrych nie nalezy. Partola robote
KIEDY !!!
Pytam się kiedy nastąpi upragniony CANCEL tego gó#na ?!
Nie życzę nikomu źle ale scenarzyści powinni dostać ostrą przewlekłą $raczkę trwającą przynajmniej z pół roku.
Wtedy może odczuli by jaką nieopisaną mordęgą było oglądanie s8 Smallville.
Skad w Tobie tyle gniewu ??
Jezeli jakis serial wywolywalby we mnie az takie negatywne emocje, co widac po Twoim poscie, to po prostu bym nie ogladal, nawet mimo przyzwyczajenia. Np PB ogladalem od samego poczatku jak wyszedl, i na 4 odcinki przed koniecem po prostu zrezygnowalem i tyle. I dobrze mi z tym.
Użytkownik Zetnktel edytował ten post 18.05.2009 - |18:48|
Napisano 18.05.2009 - |21:24|
Niemniej ja mam do Smallville lightowe podejscie i nie za bardzo powaznie traktowałem i traktuje en serial, więc moje podejscie jest na luzie. Niewiele oczekujesz to jak cos dostajesz to i tak sie cieszysz
Mi sie tak cholernie nie spodobało zakonczenie BSG, że od razu zapomniałem o serialu który chwaliłem i kochałem kilka lat. Po prostu nie istnieje dla mnie jako debilny gniot, ale tam miałem ogromne oczekiwania. Tutaj jak mówię miałem niewielkie i było w miare miło
Nie widziałem żadnego komiksu czy filmu z facetem wrajtuzach, a serial w miarę lubie. W miarę bo migdy mnie kręcił jakoś specjalnie. o prostu lekka rozrywka i tyle.
Takie S może dla mnie sobie lecieć, bo mi nie przeszkadza i nie szkodzi. SKoro ktos placi za produkcję i ma na tym biznes to ok.
Więc spokojnie panowie i panie
Napisano 19.05.2009 - |09:23|
Napisano 20.05.2009 - |11:35|
Napisano 21.05.2009 - |21:18|
Czyli chyba już sami spuszczają serial w toalecie...
I nie ma się czemu dziwić.
Napisano 22.05.2009 - |11:19|
Użytkownik Zetnktel edytował ten post 22.05.2009 - |11:20|
Napisano 23.05.2009 - |04:20|
Edit: Bo nie usmiecha mi sie zaczac ogladac sezonu 9 i potem po 4 odcinkach nagle Cancel i historia urwana, co byloby tragedia, z uwagi na to, ze wiekszosc z nas ogladac Smallville, tylko po to, aby zobaczyc jaki jest koniec.
Użytkownik Zetnktel edytował ten post 23.05.2009 - |04:23|
Napisano 23.05.2009 - |12:59|
Edit: Bo nie usmiecha mi sie zaczac ogladac sezonu 9 i potem po 4 odcinkach nagle Cancel i historia urwana
CW to nie FOX albo ABC, jak juz maja serial to daja go w calosci.
No chyba ze ogladalnosc zejdzie do 1 miliona, to wtedy bym sie nie zdziwil
wiekszosc z nas ogladac Smallville, tylko po to, aby zobaczyc jaki jest koniec.
No niestety tylko już po to się ten serial oglada - aby zobaczyć jego koniec
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »