Skocz do zawartości

Zdjęcie

Alien

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
87 odpowiedzi w tym temacie

#21 rejm

rejm

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 04.09.2003 - |00:59|

Mnie mile zaskoczyła wiadomość, że ma być piąta część. Też uważam, ze cała ta seria była super, więc cieszę się, że będzie kontynuacja. A skoro ma to robić Cameron to jestem jak najbardziej optymistycznie nastawiony na ten film. Byleby nie okazało się, że jedynie będzie producentem lub współscenarzystom.
Co do mojego rankingu:
Zdecydowanie najlepsza część 2. Wiadomo dlaczego. Robił to najlepszy wg mnie hollywoodzki reżyser. I nie chodzi tu wcale o efekty. Po prostu ta część miała najbardziej wartką i emocjonującą akcję. Mnóstwo dramatycznych zwrotów akcji. Do tego wyjaśniono niedomówienia z części 1.
Część 1 też była świetna. To pierwszy film, i coś nowego, oryginalnego w dziedzinie sf. Do tego też dużo emocji. Jednak nie tyle co w dwójce. Pierwszy raz oglądałem ten film w kinie jak miałem jakieś 10 lat. Pamiętam, że seans zaczynał się o 18.00, była zima, i potem sam wracałem po ciemku do domu. :ph34r: Pamiętam tą ulgę jak zobaczyłem drzwi domu. :lol:
Część 4 już dużo mniej mi się podobała. Głównie dlatego, że namieszali z genami obcego i nie był on juz taki jak wcześniej. Obcy podobny do człowieka nie bardzo mi pasował. Brakowało mi też tego napięcia. Chociaż jak na już 4 część to była to całkiem niezła kontynuacja.
Część 3 najmniej mi się podobała, chociaż chyba była bardziej emocjonująca od 4. Główna przyczyna to to, że namieszali w fabule. W dwójce wyraźnie obcy zginął i nie miał prawa znaleźć się na tamtym statku. Do tego uśmiercili tą dziewczynkę, a potem jeszcze Ripley. Pewne znaczenie ma chyba też to, że pierwszy raz oglądałem to na kasecie, w wojsku. :huh:
  • 0

#22 OmegaOne

OmegaOne

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów
  • Miastoouta spce ;]

Napisano 19.09.2003 - |18:06|

hmm V czesc powiadacie? a ma ktos jakis link do plotek newsow itp czy tylko sobie tak gdybacie ?
  • 0
www.trek.pl pierwsze i najlepsze forum o Star Treku w Polsce.

#23 rejm

rejm

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 20.09.2003 - |18:39|

Ja o tym, że ma być część 5 dowiedzialem się stąd, więc też nie wiem czy to potwierdzone.
  • 0

#24 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 20.09.2003 - |18:45|

Ja o tym, że ma być część 5 dowiedzialem się stąd, więc też nie wiem czy to potwierdzone.

Kontrakty dla Wiony Raider jak i dla Singuer Wear były podpisane na 4 kolejne filmy i ich nakrecenie miało zalerzeć od wyników finasowych Alien:Rezurection .
Z tego co wiem wytwórnia byłą zadowolona z wyników i miała podjąć decyzje przynajmiej o nastepnej cześci , jednak do tej pory jeszcze prace nie ruszyły .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#25 OmegaOne

OmegaOne

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów
  • Miastoouta spce ;]

Napisano 20.09.2003 - |19:53|

Wszystko sie zgadza ale fajnie by poczytac jakies bardziej konkretne informacje u zrodla wiec jak masz jakis link do tego to bylbym dzwieczny ;]

Użytkownik OmegaOne edytował ten post 20.09.2003 - |20:08|

• 0
www.trek.pl pierwsze i najlepsze forum o Star Treku w Polsce.

#26 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 23.09.2003 - |13:55|

OBCY NA ZIEMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Klikajcie na poniższy link:

http://film.wp.pl/p/...Lwn2GtobIJXctR3

Nowa część Obcego to "Obcy:Ziemia", gdzie część naszej planety została już podbita!!!!!!!!!!!!!!! Yeah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sigourney prowadzi resztki ludzkości do walki z potworami - JA CHCĘ MARINES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DAWAĆ DRUGĄ VASQUEZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 0

#27 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 23.09.2003 - |15:00|

Wooooow!!! No wspaniale! Tylko kiedy to wejdzie na ekrany? Ja już nie mogę się doczekać :). Obcy na Ziemi ? Nareszcie. Marzy mi się totalna apokalipsa. Żeby tylko nie było sztampy i całkowitej przewidywalności. Ja bardzo proszę żeby ktoś napisał bardzo dobry scenariusz do tego filmu. Ja proszę... ja żądam... ja wymagam! B)
  • 0
"...something takes a part of me..."

#28 rejm

rejm

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 23.09.2003 - |15:08|

No teraz to mi na prawdę serce mocniej zabiło. TO JEST WIADOMOŚĆ DNIA. Powiedzcie mi jeszcze tylko, że prawdziwe są pogłoski o tym, ze robić to ma Cameron, a będzie to wiadomość roku. :rolleyes: :D :lol:
  • 0

#29 Gość_Misiu_*

Gość_Misiu_*
  • Gość

Napisano 26.09.2003 - |14:49|

2 jest najlepsza, szczególnie Vasquez. hehehe
  • 0

#30 Arturs

Arturs

Kapral

• Użytkownik
  • 228 postów

Napisano 27.09.2003 - |20:28|

Witam

Zapowiada się niezłą zabawa na Ziemi, kilka robaczków i ludzkośc pada......
pytanie tylko czy efekty nie przesłoną akcji, czy ją uzupełnią ...

VU 73

Arturs
  • 0

#31 Tomciak

Tomciak

Organizator

• VIP
  • 398 postów
  • MiastoWszechświat - Nasza galaktyka - Układ słoneczny - Ziemia - Europa - Polska - Śląsk - Gliwice - mój fotel

Napisano 27.09.2003 - |20:43|

Zapowiada się niezłą zabawa na Ziemi, kilka robaczków i ludzkośc pada......
pytanie tylko czy efekty nie przesłoną akcji, czy ją uzupełnią ...

Mam nadzieję, że to drugie. Chociaż mi się część 4 akurat podobała, ale ostatnio wiele kontynuacji to totalne szmiry. Że wspomnę tylko matrixa 2. A na tym filmie akurat BAAAAARDZO mi zależy...
  • 0
Tom

T.O.M.C.I.A.K.: Transforming Obedient Machine Calibrated for Infiltration and Accurate Killing

Czuję, że budzi się we mnie zwierzę... Ale obawiam się, że to leniwiec...

#32 rejm

rejm

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 01.10.2003 - |21:07|

Jeśli prawdą okaże się, że ma to robić Cameron to jestem dobrej myśli. Zresztą od początku byłem pesymistycznie nastawiony do T3 i nie potrzebnie. Mam nadzieję, że i tu takie obawy okażą się bezpodstawne.
  • 0

#33 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 12.11.2003 - |18:52|

Wyczytałem właśnie w gazecie, że na ekrany kin wchodzi reżyserska wersja pierwszej części "Obcego". Czy orientuje się ktoś czym się ona różni od wersji pierwotnej ? Gdyby tak pojawiły się dvdripy tego filmu to chętnie widziałbym je w wiadomym miejscu :). Podobnie zresztą jak i pozostałe części. Chyba wszyscy się ze mną zgodzą, że jest to jedna z najlepszych serii SF. W dodatku to już klasyka kina. Pomijając już fakt, że temat jest rozwijany i w niedalekiej przyszłosci możemy się spodziewać co najmniej dwóch filmów o obcym. Co mnie zresztą cieszy niezmiernie :).
W każdym razie ta nowa wersja to łakomy kąsek dla nas miłosników SF, ponieważ odnowiono w niej cyfrowo obraz i dźwięk. Mam nadzieję, że przez to film jest jeszcze lepszy niż dawniej.
  • 0

#34 Arturs

Arturs

Kapral

• Użytkownik
  • 228 postów

Napisano 12.11.2003 - |19:54|

Witam

W reklamie radiowej, co słyszałem, mówi się o poprawionej wizji i ścieżki
dźwiękowej, aby dopasować do dźwięku THX.

W jakimś wywiadzie, Cameron mówił, że zmienił troche scen, by film
był "szybszy" i dorzucił kilka scen, któych nie było w oryginale.

Pozdrowienia

ARTURS
  • 0

#35 rejm

rejm

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 13.11.2003 - |20:02|

Chwileczkę...
To w końcu której części ma być ta wersja reżyserska. JoVisH pisze o pierwszej części. A Arturs o Cameronie, który robił część 2, a nie 1.
  • 0

#36 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 13.11.2003 - |20:24|

Ma być wersja reżyserska pierwszej cześci : Obcy. 8 Pasażer Nostromo .
Zresztą Cameron jużdawno wypuscił swoją wersje reżyserską Decydującego starcia .

Wyczytałem właśnie w gazecie, że na ekrany kin wchodzi reżyserska wersja pierwszej części "Obcego". Czy orientuje się ktoś czym się ona różni od wersji pierwotnej ?

Ma być dłuszy o jakieś 4-5 minut ze wzgledu na nowe sceny , które nie zostały uwzglednione w wersji pierwotnej plus oczywiście remastering materiału .

Użytkownik obi edytował ten post 13.11.2003 - |20:26|

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#37 rejm

rejm

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 13.11.2003 - |20:34|

No właśnie też mi to nie pasowało. Wydawało mi się, że wersja reżyserska Aliens juz jest, ale nie byłem pewien.
Jednak nowa wersja pierwszej części też może być ciekawa. Zwłaszcza, że minęło już sporo lat.
  • 0

#38 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 13.11.2003 - |20:40|

Rzeczywiście, pierwszą część reżyserował Ridley Scott. I właśnie ta część będzie miała teraz premierę. Mam nadzieję, że dorwę gdzieś dvdripa bo mi ślinka na niego cieknie :). Wersja reżyserska "Decydującego starcia" wyszła już jakiś czas temu i nawet, o ile się nie mylę, leciała swego czasu na TVN. W każdym razie była to inna wersja niż ta która była w kinach, bo ze zdziwieniem widziałem w niej kilka dodatkowych scen. Jeśli się mylę to proszę niech mnie ktoś poprawi.
Trzeba będzie z czasem uzupełnić braki w kolekcji divixów bo "Obcego" mam tylko na vhs :(.
  • 0

#39 rejm

rejm

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 13.11.2003 - |21:07|

Tak teraz sobie przypominam. Faktycznie w wersji reżyserskiej "Ostatniego starcia" pokazali jak ludzie z tamtej koloni znaleźli obcych, czego nie było w kinówce.
  • 0

#40 GrAbArZ

GrAbArZ

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 13.11.2003 - |21:25|

Reżyserska wersja jest tylko w tv a nie mozna jej dostać ani na dvd ani na wideo ani obejżec w kinie tak więc należy ogladać poprostu obcych w tv lub nagranych na domowym wideo
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych