Skocz do zawartości

Zdjęcie

Grey's Anatomy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
74 odpowiedzi w tym temacie

#21 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 11.05.2009 - |08:09|

Szczerze mówiąc to już straciłem wiarę w te serial, nawet jeden genialny odcinek mi jej nie przywróci, wolę Private Practice.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#22 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 15.05.2009 - |15:56|

WOW ale zakonczenie 5 sezonu! NIe sadzilem ze ta ofiara wypadku to O'Malley, mialem wrazenie ze on zna Meredith ale sadzilem ze to jakis jej byly chlopak, moze koles ktory jej sie wczesniej oswiadczyl cos w tym stylu. A scena jak dusza Izabel spotyka sie z dusza O'malleya pietro nizej niezwykle udana.
  • 0

#23 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 15.05.2009 - |17:11|

Nudne to było, ale ciesze się że wytrwałem bo koniec był naprawdę mocny:)

Naprawdę udane pożegnanie z serialem.
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#24 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 15.05.2009 - |17:23|

Nudne to było, ale ciesze się że wytrwałem bo koniec był naprawdę mocny:)

Naprawdę udane pożegnanie z serialem.

GA nie dostanie koljnego sezonu? ... :(
  • 0

#25 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 15.05.2009 - |20:03|

GA nie dostanie koljnego sezonu? ... :(

To jest serial z największą oglądalnością na ABC tak że sobie matmę zrób, po za tym już jest podjęta decyzja i serial ma kolejny sezon - pewnie nie jeden:)

Mi bardziej chodziło że to jest ostatni odcinek tego serialu który obejrzałem, trzeba sobie przerzedzić listę serial i to jest jedna z ofiar:)
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#26 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 17.05.2009 - |22:31|

Mi bardziej chodziło że to jest ostatni odcinek tego serialu który obejrzałem, trzeba sobie przerzedzić listę serial i to jest jedna z ofiar:)

Nawet po takiej końcówce? :)

Co do finału to trzeba rozgraniczyć to niestety na dwa odcinki (w przeciwieństwie do Losta, gdzie season finale trzymał w napieciu od początku do końca). Pierwsze 40 minut nudne potwornie. Nic konkretnego się nie działo, ale można na to przymknąć oko, że był to wstęp do tego co nas czeka w drugiej części finału. Niestety drugie 40 minut również rozkręcało się dość wolno. Jednak ostatnie 5 minut konkretnie pokopało każdego kto oglądał ;)

Ciekaw jestem w jakim kierunku pójdzie serial w s6, ponieważ jeśli uśmiercą obie postacie, to jednocześnie ze szpitala odejdzie też Alex. Tak więc ze stażystów zostanie nam jedynie Mer i Yang (tych, których poznalismy w s1). Dlatego też według mnie uśmiercą George'a, a Iz przeżyje. Dlaczego?

Ciekawa teoria z końcówki odcinka. Iz stoi w windzie, drzwi się otwierają, gdzie czeka na nią George (martwy). Ale Iz nie robi ruchu w jego kierunku, więc miejmy nadzieje, że na początku 6x01 winda zjedzie spowrotem na odpowiedni poziom razem w środku z Iz ;)
  • 0

#27 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 17.05.2009 - |23:50|

Ciekawa teoria z końcówki odcinka. Iz stoi w windzie, drzwi się otwierają, gdzie czeka na nią George (martwy). Ale Iz nie robi ruchu w jego kierunku, więc miejmy nadzieje, że na początku 6x01 winda zjedzie spowrotem na odpowiedni poziom razem w środku z Iz

Ja to odebralem troche inaczej.
Iz wsiada do windy wiedzac ze umiera, naciska guzik, bedac w windzie jest pelna nadziei i zaciekawienia, winda zjezdza nizej gdzie na nia czeka George. Na jego widok sie cieszy jednak po chwili przypomniala sobie gdzie jest (umiera) i zdala sobie sprawe ze jesli Goerge tez tu jest to znaczy ze tez umiera a jej mina (a szczegolnie oczy) wyrazaja smutek i zal z tego powodu.
U Georga tez mozna zauwazyc ta zmiane (na poczatku sie cieszy ale pozniej jest smutny) jednak slabiej (widac tutaj ze Katherine jest lepsza aktorka niz T.R.Knight).
  • 0

#28 Asturas

Asturas

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 95 postów
  • MiastoRovaniemi

Napisano 18.05.2009 - |09:20|

Ja mam niestety bardziej przyziemne wyjaśnienie. Od dosć dawna wiadomo, że Katherine Heigl i T.R. Knight odchodzą. Chociaż nie wiem dlaczego. Natomiast dlaczego Alex miałby odejść ze szpitala?
Sądzę, że zostanie, na zasadzie, "bo Izzi by tego chciała" :)
Ale zobaczymy.
W każdym razie ja Izzi nigdy nie lubiłem, bo chociaż ładna jest, to irytowała mnie straszliwie, a w tych odcinkach gdzie nie dawała spokoju O'Malleyowi, który miał żonę, to już myślałem, że zacznę rzucać monitorem :/
O'Malleya bardzo mi szkoda.

Pozostaje czekać na s6 i mieć nadzieję, że będzie dobrze. Sezon piąty podobał mi się jak na razie najmniej. Nie chodzi nawet o brak pomysłów, ale pewną niezbyt subtelną zmianę klimatu, że się tak wyrażę. Mimo wzruszających momentów serial zrobił sie momentami bardzo komediowy. Dodatkowo bardzo często odnosiłem wrażenie, że te poważne zagadnienia są upychane troszeczkę na siłe. Chyba chodzi mi o brak naturalności. Nie mniej jednak wg mnie Grey's Anatomy pozostaje jednym z najlepszych seriali wyprodukowanych w USA. Fakt, że jes to zasługą arcymistrzowskich pierwszych trzech sezonów, nic mu nie umniejsza :)
  • 0
Najlepszy serial? Chyba nie da się udzielić odpowiedzi.
-------
Mój blog
z33k.com

#29 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 18.05.2009 - |09:33|

Natomiast dlaczego Alex miałby odejść ze szpitala?
Sądzę, że zostanie, na zasadzie, "bo Izzi by tego chciała" :)

Nie trudno zauważyć, że postać Alexa przez całe 5 sezonów przeszła chyba największą metamorfozę. Dlatego dojście do siebie po stracie Iz może zająć mu sporo czasu... Z drugiej strony nie wydaje mi się, aby scenarzyści szykowali jakieś nowe postacie na miejsce George'a i Iz. Więc być może Alex podniesie się szybciej...
  • 0

#30 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 18.05.2009 - |11:19|

Mnie ostatnie minuty zmasakrowały :blink: Ogólnie finał średni, ale ostatnie 5 minut sprawiło, że zdębiałem. To jak do Meredith dotarło, że to George jest tą ofiarą wypadku; pomyślałem sobie "o rzesz, ktoś tu chyba jaja sobie robi!". Co do Izzie, to wiedziałem, że końcówka finału będzie skupiona na niej, ale George! Szok :blink:

Co do tego, kto przeżyje, to moim zdaniem Geroge przeżyje na 100%. Fakt, że T.R. Knight chce odejść z serialu, ale to nie znaczy, że muszą uśmiercić jego postać. Teraz po tym wypadku, gdy jego twarz jest zmasakrowana, mogą zrobić mu operację plastyczną i zastąpić go nowym aktorem.

Co do Izzie, to chciałbym żeby przeżyła, ale chyba tak nie będzie :( Chyba, że ją odratują i w kolejnych odcinkach będą ją podtrzymywać i dopiero po jakimś czasie Alex zdecyduje się na odłączenie.

Co do tej windy, to mnie zastanawia jedno, czy George chciał do niej wsiąść, czy też czekał już na Izzie? Jeżeli to pierwsze, to może być tak, że Izzie "jedzie" na tamten świat, George wsiada, jadą razem i oboje umierają; albo George się rozmyśla i Izzie jedzie sama. Jak to drugie, to George jest już po tamtej stronie, a Izzie do niego dołącza, albo jedzie z powrotem na górę. Nie wiem jak ja wytrzymam do następnego sezonu? <_<
  • 0

#31 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 18.05.2009 - |11:25|

Co do tego, kto przeżyje, to moim zdaniem Geroge przeżyje na 100%. Fakt, że T.R. Knight chce odejść z serialu, ale to nie znaczy, że muszą uśmiercić jego postać. Teraz po tym wypadku, gdy jego twarz jest zmasakrowana, mogą zrobić mu operację plastyczną i zastąpić go nowym aktorem.

Mam nadzieje ze nie bo to by wialo mocno "moda na sukces" i " Days of our Lives" i obawiam sie ze po takim zabiegu serial poziomem by zblizyl sie do tych bardzo slabych seriali.
  • 0

#32 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 18.05.2009 - |11:51|

Mam nadzieje ze nie bo to by wialo mocno "moda na sukces" i " Days of our Lives" i obawiam sie ze po takim zabiegu serial poziomem by zblizyl sie do tych bardzo slabych seriali.

Też racja, ale przecież przez kolejny sezon może mieć rekonwalescencję i mieć twarz owiniętą bandażami, a jak już wszystko będzie z nim OK, to dadzą tego nowego aktora na 1-2 odcinki i wyślą go na lekarza wojskowego. Może też tak być, że jakoś uda im się uratować jego twarz i George na te 2 odcinki znowu się pojawi i potem przejdzie do wojska. Zobaczymy jak to będzie, ale ja uważam, że George przeżyje ;)
  • 0

#33 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 19.05.2009 - |20:47|

Obstawiam śmierć George'a i uratowanie Izzie :D.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#34 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 19.05.2009 - |21:16|

Moim zdaniem obie postacie umra.
  • 0

#35 Asturas

Asturas

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 95 postów
  • MiastoRovaniemi

Napisano 19.05.2009 - |22:36|

Wg mnie scena z windą może sugerować, że Izi się waha, że jest szansa na uratowanie ją. Inna rzecz, że wg mnie niestety oboje umrą :(
  • 0
Najlepszy serial? Chyba nie da się udzielić odpowiedzi.
-------
Mój blog
z33k.com

#36 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 21.05.2009 - |14:16|

Finał wiał nudą przez jakieś 79 minut i dopiero ostatnie minuty wynagrodziły to sowicie. Nie chcę wyrokować, ale skoro K. Heigl i T.R. Knight chcieli już odchodzić z serialu to myślę, że George i Izzie nie przeżyją. No, ale trzeba czekać do września i mieć nadzieję, że 6 seria będzie o wiele lepsza niż piąta czy czwarta.

PS. Ślub Meredith i Dereka to porażka, ale w sumie w stylu ich związku ;)
  • 0

#37 marlena;)

marlena;)

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 30.05.2009 - |18:48|

Najbardziej zaskakująca końcówka ze wszystkich odcinków GA,jak dla mnie genialna.Wiadomo było,że skupią się na Izzie i jej śmierć nie byłaby aż tak zaskakująca,ale George to był totalny szok,nawet przez pierwszy moment po napisaniu na ręce Mer 007 nie załpałam,że to on.Piękna scena z windą,a George przez cały serial nie wyglądał tak dobrze jak w tej scenie w mundurze;).Jak dla mnie Izzie przeżyje,a Geroge nie,bo stał już poza windą, tak jakby w zaświatach a Iz jeszcze z niej nie wysiadła i w chwili kiedy próbowali ją odratowywać na sekundę spojrzała na guziki windy tak jakby miała wrócić.Szkoda,bo Izzie i Bambi od pierwszego odcinka byli moimi ulubionymi postaciami,uwielbiam ich przyjaźń,ale gdyby oboje przeżyli byłoby chyba zbyt słodko i nierealnie.

Przez tą końcówkę inne wątki troche zeszły w cień,ale ogólnie to był niezły sezon,o wiele lepszy od 4.Na plus:Mer i Derek byli dużo mniej denerwujący niż zwykle i wytrwali razem całą serię co sie do tej pory nie zdarzyło.Nawet zaczynam lubić Arizonę,która mnie początkowo wkurzała i Owena.Lexie i Mark razem są całkiem fajni chociaż na początku ich związek wydawał mi się głupim pomysłem.Bardzo fajny był gościnny występ Addie i wątek seryjnego mordercy.No i wreszcie ślub Izzie i Alexa
Na minus:strasznie mało Georga,denerwująca postać Sadie Harris i może trochę zbyt długie przeciąganie historii z Dennym,chociaż nie przeszkadzał mi tak bardzo,bo lubiłam jego postać.Nie podoba mi się też to,że za bardzo zmiękczyli postać Christiny,kiedyś była bardziej złośliwa,twarda i z charakterem,teraz jakby mniej ciekawa,chociaż jej związek z Owenem nie jest złym wątkiem.

Ogólnie końcówka sezonu wróciła do poziomu starych dobrych odcinków i z niecierpliwością czekam na ciąg dalszy,szczególnie na rozwiązanie sprawy z Georgem i Izzie
  • 0

#38 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 05.08.2009 - |10:08|

A ja leciałem z odcinkami emitowanymi na FOX LIFE i wczoraj obejrzałem finałowy odcinek Grey's Anatomy s.5 i Private Practice s.2! Ja znalazłem info w necie na temat George i Izzi.

"T.R. Knight powiedział, że w ostatnich odcinkach scenarzyści (według niego celowo) usuwali jego postać po woli z serialu, więc on postanowił opuścić serial, aż w końcu go uśmiercili." Na 99 % T.R. Knight opuści serial.

Co do Katherine Heigl to czytałem, że ona już podpisała kontrakt na sezon 6!

Użytkownik biku1 edytował ten post 04.10.2009 - |20:56|
błędne tagi

• 0

#39 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 05.08.2009 - |14:21|

zagubiony4: dzieki za spoilery... :angry:
  • 0

#40 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 19.08.2009 - |13:34|

Sorry za wcześniej... A teraz wiadomość. Od 5 września POLSAT rozpocznie emisję 4 sezonu CHIRURGÓW. Emisja w każdą sobotę o 15.45 po 2 odcinki!!! Godzina nie zbyt dogodna, ale lepsza niż 24 w środku tygodnia!

Polsat wznawia również ER z 13 sezonem od 31.08. od pn-pt o 14.45 (tu już w emisji gorzej)!

Użytkownik zagubiony4 edytował ten post 19.08.2009 - |14:03|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych