Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 031 - S02E22 - Born to Run

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
68 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (61 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (28 głosów [49.12%])

Procent z głosów: 49.12%

2. 9,5 (12 głosów [21.05%])

Procent z głosów: 21.05%

3. 9 (10 głosów [17.54%])

Procent z głosów: 17.54%

4. 8,5 (2 głosów [3.51%])

Procent z głosów: 3.51%

5. 8 (1 głosów [1.75%])

Procent z głosów: 1.75%

6. 7,5 (2 głosów [3.51%])

Procent z głosów: 3.51%

7. 7 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

8. 6,5 (0 głosów [0.00%])

9. 6 (1 głosów [1.75%])

10. 5,5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (0 głosów [0.00%])

12. 4,5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (1 głosów [1.75%])

14. 3,5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2,5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1,5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0,5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 12.04.2009 - |08:11|

Inna rzecz, ktora mnie interesuje: w tematach o TSCC była kiedys mowa, że inne plany wobec serialu mieli scenarzysci, a co innego narzucił FOX.
O co dokladnie chodzilo?

Fox kazal scenarzystom robic odcineki nie zwiazane z glownym watkiem, zeby nabic ogladalnosci. I to wlasnie zabilo serial.
Pomysl moze dobry, ale odcinki musialby by byc przeplnione po brzegi wybuchami i strzelaninami bylo odwrotnie.
Za to, plus za przesuniecie emisji na piatek, co tez przyczynilo sie do zabicia serialu nie nawidze foxa, i tscc byl ostatnim serialem jaki tam ogladalem.
Juz nie wspominajac o PB, ktory tez zostal totalnie zepsuty, bo zamiast zakonczyc na II sezonach to ciagnal dalej. A poczatkowo serial mial miec 1 sezon ktory sklada sie z 13 odc.

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 12.04.2009 - |08:15|

• 0

#22 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 12.04.2009 - |09:43|

Odcinek z kolejnym zestawem durnot czyli w sumie utrzymana przeciętność przeciętnego serialu.
Plus oczywiście dane większe bum bam aby było nad czym robić achy i ochy jakie to wspaniałe itepe.
Niestety mi już od dawna nie wystarczy za duży jestem by był w tytule Terminator i pokazali jakiegoś blaszaka bym robił wow.

Jedyne co mi się podobało choć namieszali tym trochę to mniej więcej ostatnie 10 minut dokładnie te po idiotycznej ucieczce Sary z tego aresztu. Namieszali tu trochę bo teraz to trzeba sobie na spokojnie poukładać i zobaczyć czy pasuje do siebie.
Ale i tu musieli dać bzdurne niczym nie uzasadnione efekciarstwo w gabinecie Weaver z tym niby to atakującym "helikopterem" który potem sobie leżał na podłodze. LOL no ale działo się... można robić wow.
I te wspominane nieszczęsne 3 kropki tak niby istotne przez przynajmniej pół serialu. Do tego bezsensownie zmarnowany czas na jakiegoś nowego matołka przesłuchującego Sarę. Podobnie z tym drugim blaszakiem od tłumików był sobie i go nie ma po 2 minutach. Ale można było sobie wspomnieć Arniego jak poszedł kupować broń w T1.
Zaskoczenie z Cameron i JH tu muszę przyznać bardzo dobrze się spisali scenarzyści i podobnie z tym przeskokiem do nie wiadomo "kiedy".
Podobało mi się jeszcze nawiązanie do poprzednich odcinków w postaci tego księdza i tej latino girl, to też fajne jak potrafią tak wykorzystać starsze motywy.
Podsumowując sama końcówka dobra ale reszta na poziomie serialu.

ps. nie liczyłbym na utrzymanie fabuły kolejnego sezonu w przyszłości bo skoro teraz nie mają zbytnio kasy na kręcenie w czasach dzisiejszych to co dopiero w przyszłości w czasie walki.
No chyba, że ROTFL cały sezon toczyłby się w jednym bunkrze. ;)

Użytkownik biku1 edytował ten post 12.04.2009 - |12:22|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#23 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 12.04.2009 - |14:04|

Wydarzenia przedstawione w TSCC są alternatywne do wydarzeń przedstawionych w filmie czy jednak mieści się to jakos w uniwersum Terminatora?
Czytalem rozne opinie, a moze ktos ma wypowiedz jakiegos scenarzysty na ten temat.
Inna rzecz, ktora mnie interesuje: w tematach o TSCC była kiedys mowa, że inne plany wobec serialu mieli scenarzysci, a co innego narzucił FOX.
O co dokladnie chodzilo?

Terminator zawsze był hostorią z różnymi liniami czasowymi rozwijanymi w kinie, komiksach a teraz w serialu.

Tu jest fajna stronka z rozpisanymi różnymi liniami. Najbardziej podoba mi się w której John rodzi się jako dziewczynka Jane ;)
http://www.terminato...ga_timeline.htm
  • 0
don't try

#24 Gość_Aslan1984_*

Gość_Aslan1984_*
  • Gość

Napisano 12.04.2009 - |23:37|

To jest dopiero nieźle namieszane uniwersum! Nie sądziłem, że aż tak chaotyczne...
Teraz wiem z tego jeszcze mniej niz wiedzialem wczesniej ;))
Tym gorzej zdac sobie sprawe ze TSCC to taka zapchajdziura, która nie ma nic wspolnego z ciagloscią fabularną uniwersum :/
Te rozne wersje wydarzen są ciekawe, ale jakos nie moge oprzec sie wrazeniu, ze poszlo to wszystko za daleko.

Użytkownik Aslan1984 edytował ten post 12.04.2009 - |23:40|

• 0

#25 Jandulka

Jandulka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 13.04.2009 - |02:37|

Cameron została, bo na Johna czekał w przyszłości żywy odpowiednik.
Pytanie "Dołączysz do nas" to chyba miała być informacja dla Cameron, z kim mają do czynienia. W odcinku na statku Weaver przekazała przez nią Johnowi: "Odpowiedź brzmi nie". Zapewne pytanie Johna z przyszłości brzmiało właśnie "Czy dołączysz do nas".
Jeśli będzie 3 sezon, w co wątpię, to bardzo nieprędko. Jakoś nie widzę tego, że w kinach leci "Terminator 4" i jego dalsze ciągi, a w TV "Pamiętniki Sary". Chyba żeby skoordynowali jakoś wydarzenia, ale to bez sensu. Moim zdaniem, ten odcinek pozamykał wątki i koniec.

Henry okazał się bronią przeciwko Skynetowi więc poświęciła się dla dobra John'a wiedząc że w ten sposób może zapewnić mu zwycięstwo w wojnie z maszynami.

- no tak, ale jednocześnie John kiedyś dostał od Cameron coś tam, co może zniszczyć ten chip. Nie pamiętam, żeby się tego czegoś pozbył.

Użytkownik Jandulka edytował ten post 13.04.2009 - |02:51|

• 0

#26 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 13.04.2009 - |06:33|

Odcinek mocny i ciekawy.
Sporo nawiązań do klasyki Terminatora, od zakupu broni przez atak na więzienie czy czerwone oko Cameron.
Świetna scena z Johnem na Cameron choć nie jestem pewien co on właściwie jej robił albo co miał zrobić, a nieszczególnie mu wyszło.

Mam wrażenie chwilami, że mamy do czynienia w 2 sezonie z genialnie rozpisanym planem fabularnym twórców. Zauważcie choćby jak to się układa w całość, gdy sięgniemy do odcinka, gdy ok 2-07 to było, jak pamiętamy, że oryginalna żywa i ludzka cameron jest przejmowana, ginie z rąk nowej, przyszłej blaszanej cameron. Coś niesamowitego. Podobnie z 3 kropkami, księdzem, tą laską z 1 sezonu, całą historią Johna Henrego, wysłaniem Ellisona po dziewczynkę z rana :) . Wątek z przyłączysz się? z chyba 2-18 - świetnie powraca. Zauważcie, że pokazywano nam kilka razy wersję maszyn, które ewouulują i stają się jakby 3 siłą pomiędzy klasycznymi, agresywnymi maszynami, a lwszelkimi udźmi. Wygląda, że Cameron należy do tego nurtu, ale i Weaver.

SKoro John Connor faktycznie odszedł do przyszłości razem z Weaver to przecież oczywiste, że ominął szmat czasu. W takim razie nie mógł go nikt znać, nawet nie miał szans, a w tym Derek.
Ciekawe co się stało z Weaver? Ja miałem odczucie, że to ona właśnie jest bratem Dereka, tak długo i dziwnie na niego John patrzył, w końcu Kyle musiał zginąć w związku znarodzinami Johna??? ale może to faktycznie lekka przesada. Niemniej ciekawa koncepcja.

SPoro dał mi do myślenia moment, gdy do Weaver dołączył ten metalowy wąż - sęk w tym, że tak w przyszłości widzieliśmy formę i wygląd naszego T-1000. WYglądało to tak jakby Weaver się połączyłą z tym wężem i po to tylko uderzył ten samolot, żeby dowieźć w ten sposób innego czy część tego samego T-100 czyli Weaver. Też ciekawa sprawa.

Ogólnie dałem 10 i marzy mi się kontynuacja. Obojętnie w jakiej wersji, ale kontynuacja to byłby naprawdę dla mnie wartościowy upominek :) . W ostateczności faktycznie trzeba by poczytać gdzieś w necie, co tam scenarzyści planowali. ALe póki co wierzmy w 3 serię :)
  • 0

#27 sulix

sulix

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 13.04.2009 - |12:42|

Witam a ja mam zupełnie inną teorio odnośnie finału:

Według mnie są to wydarzenia przed 1 terminatorem John zostanie przywódcą ruchu oporu (nikt nie będzie wiedział, że jst synem Kyle’a Reese’a.) Maszyny nie bedą sobie dawać rady i wyślą w przeszłość T-800 aby zabić sare przed narodzniem Johna. John wysyła swojego ojca do obrony (który oczywiście niewie, że jest ojcem Johna) dalszą historie już znamy.
Co wy na to? :)
  • 0

#28 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 13.04.2009 - |13:07|

Witam a ja mam zupełnie inną teorio odnośnie finału:

Według mnie są to wydarzenia przed 1 terminatorem John zostanie przywódcą ruchu oporu (nikt nie będzie wiedział, że jst synem Kyle’a Reese’a.) Maszyny nie bedą sobie dawać rady i wyślą w przeszłość T-800 aby zabić sare przed narodzniem Johna. John wysyła swojego ojca do obrony (który oczywiście niewie, że jest ojcem Johna) dalszą historie już znamy.
Co wy na to? :)

Nie wiem co w tej teorii innego. Ameryki nie odkryłeś. John nie stoi jeszcze na czele ruchu oporu, Kyle nie został wysłany w przeszłość to oczywista oczywistość.
  • 0
don't try

#29 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 13.04.2009 - |13:49|

Odcinek bardzo dobry, nawiązania do T1 widoczne gołym okiem, było to miłe dla oka. Całość epizodu utrzymana w dobrym tempie, zaś ostatnie dziesięć minut to apogeum wydarzeń. Ale coś jednak w tej całości brakuje, widać, że twórcy chcieli w jak najszybszym czasie pozamykać większość wątków, a co za tym idzie odbiór tego był w nie których monetach chaotyczny.

Ogólna ocena 9,0.

Ogólnie dałem 10 i marzy mi się kontynuacja. Obojętnie w jakiej wersji, ale kontynuacja to byłby naprawdę dla mnie wartościowy upominek smile.gif .

Kontynuacji nie będzie, wszyscy najpierw byli zaskoczeni decyzją powstania 2 sezonu, a później wiadomością, że powstanie cały 22 odcinkowy sezon. Trzeciego cudu już nie będzie, przynajmniej nie zanosi się na to. Choć nie powiem, że nie chciałbym, aby powstał 3 sezon, bo sam byłem wiernym widzem tego serialu. Gdyby wszystkie odcinki wyglądały tak jak ostatnie 5 to byłoby dobrze. A co do wyników oglądalności to czemu się dziwić, piątkowy wieczór nie sprzyja wynikom ratingów, widać to zresztą na przykładzie Dollhouse jak i Kronik.
Za kilka lub kilkanaście dni okaże się jakie będą rzeczywiste decyzje w stosunku do Kronik, ale nie spodziewałbym się fajerwerków.
  • 0

#30 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 13.04.2009 - |16:07|

Kontynuacji nie będzie, wszyscy najpierw byli zaskoczeni decyzją powstania 2 sezonu, a później wiadomością, że powstanie cały 22 odcinkowy sezon. Trzeciego cudu już nie będzie, przynajmniej nie zanosi się na to. Choć nie powiem, że nie chciałbym, aby powstał 3 sezon, bo sam byłem wiernym widzem tego serialu. Gdyby wszystkie odcinki wyglądały tak jak ostatnie 5 to byłoby dobrze. A co do wyników oglądalności to czemu się dziwić, piątkowy wieczór nie sprzyja wynikom ratingów, widać to zresztą na przykładzie Dollhouse jak i Kronik.
Za kilka lub kilkanaście dni okaże się jakie będą rzeczywiste decyzje w stosunku do Kronik, ale nie spodziewałbym się fajerwerków.

Nie zgadzam sie. Ja wcale nie bylem zaskoczony drugim sezonem i uwazalem to za oczywistosc ze drugi sezon bedzie, nie bralem nawet pod uwage ze go nie bedzie. Zaskoczeniem to moze bylo to ze mial tylko 9 odcinkow.
I powstanie 3 sezony nie nazwal bym cudem. Poniewaz gdyby to zalezalo odemnie to 3 sezon naturalnie by byl. Nie widze powodow aby go nie bylo.. niestety co innego mysla w foxsie.
Co do wynikow ogladalnosci to ktos wie ile mial ostatni odcinek?
Szanse na 3 sezon sa nikle, tu sie zgodze, ale w Twojej wypowiedzi padaja slowa kontynuacji nie bedzie, Trzeciego cudu nie bedzie. Brzmi to tak jakbys mial 100% pewnosci i ze pozjadales wszystkie rozumy, wiec prosze Ciebie o podanie zrodla gdzie to jest napisane. a moze jestes szefem Foxa? ;)

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 13.04.2009 - |16:17|

• 0

#31 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 13.04.2009 - |18:53|

Znając zachowania FOX`a jeśli chodzi o politykę wobec produkcji serialowych po pierwszym sezonie można było przypuszczać i chodziły takie pogłosy, że szanse na kontynuację nie będzie. Dobrze wiemy, że po pierwszym epizodzie pierwszego sezonu, gdzie ratingi wyniosły przeszło 18 mln wszyscy byli pewno zaskoczeni. Potem drastycznie spadły do poziomu 8 mln, co jak dla FOX`a było nie na rękę. Drugi sezon też nie był łaskawy dla TSCC ani w poniedziałek oraz tym bardziej w piątek. Można mieć nadzieję, że stacja podtrzyma chęć utrzymania tzw. fanowskiego piątku dla osób oglądających S&F. Trzeba jednak pamiętać, że FOX znany jest z tego, że potrafi anulować naprawdę dobre pozycje serialowe np. Firefly, Vanished itp.

Szanse na 3 sezon sa nikle, tu sie zgodze, ale w Twojej wypowiedzi padaja slowa kontynuacji nie bedzie, Trzeciego cudu nie bedzie. Brzmi to tak jakbys mial 100% pewnosci i ze pozjadales wszystkie rozumy, wiec prosze Ciebie o podanie zrodla gdzie to jest napisane

Oficjalnych źródeł jak na razie nie ma, wyczytałem (jak znajdę to ponownie podam linka), że decyzja o przyszłość TSCC ma zapaść w okolicach 18 maja. Rozumów wszystkich nie pozjadałem, natury boskiej nie mam, ale podchodząc do tego w sposób analityczny i przeglądając wyniki ratingu jakie osiągnęły Kroniki trzeba wysunąć tezę, że nie ma racjonalnych pobudek do tego, żeby 3 sezon powstał. Najlepszą rzeczą dla Kronik byłoby przeniesienie się do innej stacji. Marzeniem byłoby do Sci-Fi, bo wtedy moglibyśmy mieć nadzieję na dalszą kontynuację.

A tutaj znalazłem wypowiedź jednego z fanów serialu, z którym zgadzam się w zupełności :) .

Dla mnie jeśli by się okazało że olewają dalej serial to było by to grono ćwoków i skrajnych ignorantów. Normalnie nie chce mi się wierzyć i nie wierzę że nie będzie 3 sezonu. Było by to irracjonalne, tym bardziej że wyniki oglądalności w przeliczeniu na kasę to mała cześć dochodu. Ludzie na całym świecie kupują płyty DVD, inne stacje wykupują prawa do emisji. Ten serial co jest oczywiste będzie zarabiał. Jedynym pytaniem dla FOXa jest to czy jeśli zrezygnują z dalszej produkcji tego serialu, to czy w tym samym czasie antenowym są w stanie władować coś co będzie w stanie zarobić jeszcze więcej. Szczerze wątpię, ponieważ serial terminator to taki serial, który nie jest jednorazową zabawką. Wielu fanów chce go mieć w domu, kupują płyty, wiele stacji będzie chciało wznawiać emisję i wykupywać prawa, to są grube miliony idące w dziesiątki. To nie jest jakiś tam Dexter, albo The Shield (skądinąd świetne seriale) które fajnie się ogląda raz, tu mamy do czynienia z czymś więcej. Nawet jeśli oglądalność jest na poziomie 4 mln to na całym świecie (nie licząc „piratów”) to jest to dziesiątki milionów. Decyzja o skasowaniu to była by to tak jaskrawa niegospodarność, że udziałowcy FOXa powinni odwołać od razu cały zarząd tej firemki.

A tutaj początek kampanii na rzecz powstania trzeciego sezonu: Klik

Użytkownik Spearhawk edytował ten post 13.04.2009 - |19:22|

• 0

#32 baban

baban

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 13.04.2009 - |20:08|

Tak, ale wpływy ze sprzedaży praw do emisji w innych krajach, ze sprzedaży DVD, soundtracka itd idą do Warner Bros. FOX zarabia tylko na bloku reklamowym podczas emitowania Kronik :X

Jeśli WB będzie zależało na następnym sezonie, to musi zaoferować FOX'owi jakiś smakowity kąsek. Albo niech twórcy Kronik szukają innej chętnej stacji. W sumie to chciałem napisać, że FOX zaczyna mnie wku%$#^, jednak zorientowałem się, że tak na prawdę stacja NIC nie oświadczała, a cała ta otoczka cancela jest wywołana przez samozwańczych "szpeców" od telewizyjnych ratingów, którzy zapowiadali kasację serialu po pierwszym sezonie, połowie drugiego i teraz. Nie mówiąc już o takich wpadkach jak skazywanie na śmierć serialu Til Death. Jak wiadomo system Nielsen szybko się starzeje i staje się coraz mniej miarodajny. Jesteśmy w momencie, w którym programy telewizyjne są coraz częściej legalnie oglądane przez internet, a wyników oglądalności w sieci nie znamy. Także DVR zyskuje na znaczeniu. Pisałem już o tym parę razy. Są to "racjonalne pobudki" czemu serial może dostać trzeci sezon, Spearhawk :P

Użytkownik baban edytował ten post 13.04.2009 - |20:09|

• 0

#33 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 13.04.2009 - |22:04|

Ciekawy artykuł zwłaszcza przedostatni akapit. Zwróćcie uwagę na sondę. Głosowało 960 osób, 96% na Tak:

http://tvseriesfinal...s-last-episode/
  • 0

#34 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 13.04.2009 - |22:08|

Co do wynikow ogladalnosci to ktos wie ile mial ostatni odcinek?

Nędzne 3,56 mln (Dollhouse miał dokładnie tyle samo).
Konkurujący z Terminatorem o tej samej porze Ghost Whisperer miał 10,23 mln.

Użytkownik DanielP edytował ten post 13.04.2009 - |22:11|

• 0

#35 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 13.04.2009 - |22:18|

No i ostatnia scena: miejsce gdzie pojawił się John z Weaver i ten piorun towarzyszący podróżom w czasie.

1. albo ktoś przybył kilka minut po nich i może to być np. Sarah
2. to samo ale Cameron bez chipa

Czyli John ściga Johna Henrego by zabrać mu chip. Pachnie mi tu tanim romansem rodem z Błękitnej Laguny.

Ale panowie, powiedzmy to w końcu zgodnym głosem. Nasze żale w 80% są spowodowane zejściem z anteny Summer Glau. Taka jest prawda.
  • 0

#36 baban

baban

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 13.04.2009 - |22:24|

DanielP: nędzne w porównaniu z innymi dniami tygodnia. Kroniki miały trzecie miejsce jeśli chodzi o najbardziej wartościowe demo. Więc nie nazwałbym tego nędznym wynikiem. No ale nadal słabym.

Czyżby FOX wierzy w wyniki DVR? http://www.mediapost...;art_aid=101840 (nie wiadomo czy to jest autentyczny komentarz):

Kate Arbit from FOX Broadcasting:

There are various reasons for people to time-shift, and the action doesn't make a program any less valuable-in fact it gives ratings a boost. TSCC is a Friday night program, the second least watched night of the week, and if the audience takes the time to playback the program than clearly there is some value to it. As far as fast forwarding goes, several studies have shown that fast forwarding does sometimes result in better recall than live viewing because viewers have to watch the ads, can't switch the channel, to know when the next segment of the show begins. All this to say time-shifted viewing is not a bad thing it allows veiwers to stay current on their favorite shows at their leisure and practically guarantees the advertiser for its message to be seen across competitive programming.

Ale panowie, powiedzmy to w końcu zgodnym głosem. Nasze żale w 80% są spowodowane zejściem z anteny Summer Glau. Taka jest prawda.

eh. fakt.

EDIT: do postu poniżej:

Wszystkich zawiedzionych serialomaniaków pocieszę informacją że w drodze Dexter, wspaniały finał Lostów, Breaking Bad, kolejny całkiem niezły sezon CSI oraz mniej udany Heroes. NIe zapominajcie o zakończonych serialach - Stargate SG-1, S-A, BSG, Charmed, ... and life goes on

nie ma Glau, nie ma 'wow'.

Użytkownik baban edytował ten post 13.04.2009 - |22:31|

• 0

#37 Brodi

Brodi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 13.04.2009 - |22:25|

Ale się podniecacie. TSCC to s-f i ma wąskie grono odbiorców = głównie s-f maniaki i troche zwykłych ludzi. TO nigdy nie wróży dobrze dla serialu. Fakt że od czasu serialu LOST widać że scenarzyści mniej ćpają co powoduje że planują więcej niż 1 odcinek serialu do przodu. Dzięki temu mamy seriale które fabularnie trzymają się kupy. W TSCC jest ciężko bo każdy zna "zakończenie" :] Jednak starych filmów czy seriali z lat 80-tych już coraz mniej osób pamięta, a skoro z Supermenem się udało ( Smallville ) to z Terminatorem też spróbowali. Jak dla mnie to od początku ten serial nie trzyma się kupy. CHoć drugi sezon jest zdecydowanie lepszy od pierwszego to i tak nie ma pomysłów na 3 sezon. Kończąc wysłaniem Connora w przyszłość wbili gwózdż do trumny. A wystarczyło wymyśleć jakiegoś nowego "wroga" np skynet który opanował jakąś bazę wojskową i ściga connora i weaver na większa skalę :] Ale to i tak trzymanie się brzytwy skoro w drodze "nowa" trylogia Terminatora. Dwie równoległe historie pana Connora ... Holywood się wypala. Z drugiej strony widzowie z nudów będą oglądać wszystko, niezależnie od poziomu. TO jak z pornografią, cały czas tylko goli faceci i kobiety a interes cały czas się kręci , żeby nie powiedzieć rośnie :]

Wszystkich zawiedzionych serialomaniaków pocieszę informacją że w drodze Dexter, wspaniały finał Lostów, Breaking Bad, kolejny całkiem niezły sezon CSI oraz mniej udany Heroes. NIe zapominajcie o zakończonych serialach - Stargate SG-1, S-A, BSG, Charmed, ... and life goes on
  • 0

#38 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 13.04.2009 - |22:30|

Nasze żale w 80% są spowodowane zejściem z anteny Summer Glau. Taka jest prawda.

No to coś dla fanów Summer :)
http://terminatorwik...r 2009 Calendar

Użytkownik DanielP edytował ten post 13.04.2009 - |22:32|

• 0

#39 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 13.04.2009 - |23:33|

Nasze żale w 80% są spowodowane zejściem z anteny Summer Glau. Taka jest prawda.

Ja naleze do tych 20%. Poprostu lubie Termiantora.. Summer to bonus.
Co do pojsca tworcow do innej stacji to tak sie da? Bo widze ze niektorzy napisali cos takiego.
Kiedys pytalem sie chyba o SG-1 czego nie pojda do innej stacji i ktos mi odpisal, ze tak sie nie da.

BTW: Czy nie zeszlismy troche z tematu? Moze wyciac te kilka postow i przeniesc do ogolnego topicu?
  • 0

#40 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 13.04.2009 - |23:48|

SG-1 to produkt Sci Fi i MGM oni kładą ... znaczy kładli kasę na produkcję i Sci Fi jako stacja ma do niego pełne prawa [czyli pewnie dałoby radę prznieść go do innej stacji ale za grubą kasę]. Jak dobrze wyłapałem to Kroniki robi WB na zlecenie FOX-a który potem odkupuje gotowca od wytwórni. Nie wiem jak jest tutaj z prawami do serialu ale podejrzewam że jeżeli FOX zrezygnuje a jakaś inna stacja zamówiła by 3 sezon to dałoby radę.
  • 0
don't try

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych