Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 082 - S04E22 - Lucifer Rising

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
57 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (54 użytkowników oddało głos)

Ocena

1. 10 (11 głosów [22.45%])

Procent z głosów: 22.45%

2. 9,5 (7 głosów [14.29%])

Procent z głosów: 14.29%

3. 9 (17 głosów [34.69%])

Procent z głosów: 34.69%

4. 8,5 (4 głosów [8.16%])

Procent z głosów: 8.16%

5. 8 (2 głosów [4.08%])

Procent z głosów: 4.08%

6. 7,5 (3 głosów [6.12%])

Procent z głosów: 6.12%

7. 7 (1 głosów [2.04%])

Procent z głosów: 2.04%

8. 6,5 (2 głosów [4.08%])

9. 6 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

10. 5,5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (2 głosów [4.08%])

12. 4,5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3,5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2,5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1,5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 16.05.2009 - |11:21|

Tylko po co przyszli??? Bo pojawili sie, Cas wysłał Deana do Kościoła a sam będzie tańczyć z archaniołem. Tak bez sensu troche.

Castiel musial wyprowadzic Deana z "pokoju".
Castiel nie mogl isc do klasztoru bo by bylo za latwo.
Wiec sami sie postawili w tej sytuacji ze Castiel musial zostac z Prorokiem.

Bardziej bez sensu jest zejscie archaniola ... kto zagrazal Prorokowi? Castiel i Dean chcieli go skrzywdzic czy jak? Nierozumiem...
  • 0

#22 filip@o5

filip@o5

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 16.05.2009 - |11:51|

ja myśle, że zbliżał się zachariasz, i dlatego nadchodził archanioł.
  • 0

#23 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 16.05.2009 - |12:14|

Hmm po finale spodziewałem się więcej. Sezon kopał tyłki jak się zaczynał i czym dalej to trochę tempo siadło.

Tak jak zawsze pisałem - koniec końców Ruby pokazała swoje prawdziwe zdradzieckie oblicze.

Odcinek dobry, liczyłem na coś więcej, ale ciesze się że przynajmniej mamy 5 sezon.
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#24 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 16.05.2009 - |13:59|

To by bylo cos ... serial majacy duza widownie konczoncy sie poniewaz ... zabili najwiekszego zlego i nie da sie nic innego wymyslic ;) W zdecydowanej wiekszosci seriale sie koncza z powodu niksiej ogladalnosci ... a te w mniejszosci poniewaz za duzo aktorzy chca za wystepy.

Kripke powiedzial w ktoryms z wywiadow ze od poczatku planowal serial na 5 sezonow, i ten ma byc ostatnim
  • 0
You are what you believe yourself to be

#25 Jarek Bachanek

Jarek Bachanek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 16.05.2009 - |15:24|

Moje oczekiwania były duże, spodziewałem się jakiejś walki, dramatycznych scen i czegoś co by sprawiło że wara opadla by mi do podłogi oraz przede wszystkim napięcia, klimatu grozy... Tymczasem wyszedł nudny ep, który nawet jako zwykly ep byłby średni a co dopiero jako finał sezonu....

Dean sobie siedzi w pokoju, debilny Sam dał się nabrac jak dziecko, przecież to było od poczatku podejrzane, widać uczucia do Ruby zaćmiły mu umysł i pewnie chociaż raz chciał udowodnić Deanowi, że to on ma racje... Generalnie oczekiwałem dużo, dużo więcej, szczególnie że poprzednie finały były świetne. Sam sezon faktycznie wspaniały początkowo ale te ostatnie epy troche gorsze no i twórcy za bardzo namieszali z mitologią aniołów. Cóż pozostaje czekać na 5 sezon...

Użytkownik Jarek Bachanek edytował ten post 16.05.2009 - |15:25|

• 0

#26 vcarter

vcarter

Szeregowy

• Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 16.05.2009 - |16:16|

kurde ale ludziska narzekaja - jeszcze niedawno pisali ze 4 sezon to czolowka seriali a teraz pisza o modzie na sukces ...

oczywiscie final moglby byc lepszy no ale trzeba miec nadzieje ze Kripke troszke zwolnil i zbiera sily na 5 sezon ;)

mam nadzieje ze dojdzie do wielkiej wojny aniolow z lucyferem i braci w samym srodku walki :)

w koncu o to chodzi anilom tym z gornej polki - skonczyc z lucyfkiem raz na zawsze ...

apropo lucyferka to jak ktos ogladal Constantine to wie kto sie do tej roli swietnie nadaje:

Dołączona grafika

:)
  • 0

#27 nowy

nowy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 16.05.2009 - |16:29|

Trochę nielogiczny serial.

Lilith jeszcze niedawno próbowała kombinować jak uniknąć śmierci i nie dopuścić do apokalipsy a teraz taka posłuszna i pogodzona z losem.

Ruby teraz taka potężna i ważna. A ja pamiętam jak o mało włos nie została zabita przez średniej klasy wiedźmę której służyła.

Zastanawiam się też co na to wszystko wampiry,wilkołaki ,zmiennokształtni a przede wszystkim potężne dżinny. Ich apokalipsa nie dotyczy i będą jedynie kibicować.
  • 0

#28 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 16.05.2009 - |16:34|

Ruby teraz taka potężna i ważna. A ja pamiętam jak o mało włos nie została zabita przez średniej klasy wiedźmę której służyła.

Ruby robiła to co jej Lilith kazała, nikt inny nie wiedział o tym co robi. I do tego musiała jakość osiągnąć swoje cele.
Poza tym, gdzie wy macie jej potęgę? Normalny demon, tylko z celem. A zginęła tak jak każdy inny demon by zginął.

Lilith jeszcze niedawno próbowała kombinować jak uniknąć śmierci i nie dopuścić do apokalipsy a teraz taka posłuszna i pogodzona z losem.

Lilith nie kombinowała, od początku wiedziała jak skończy. Nigdy nie próbowała powstrzymać apokalipsy.

Zastanawiam się też co na to wszystko wampiry,wilkołaki ,zmiennokształtni a przede wszystkim potężne dżinny. Ich apokalipsa nie dotyczy i będą jedynie kibicować.

No jak co, dla nich apokalipsa jest pewno na rękę, Będą mogli bawić się ludźmi bez problemów ze słońcem, czy łowcami....

#29 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 16.05.2009 - |17:18|

oczywiscie final moglby byc lepszy no ale trzeba miec nadzieje ze Kripke troszke zwolnil i zbiera sily na 5 sezon

Final sezonu to nie miejsce na zwalnianie. Final sezonu to miejsce na kulminacje watkow i akcji. Final sezonu ma byc odcinkiem tak zaskakujacym i trzymajacym w napieciu ze widz po kilku miesiacach przerwy bedzie chcial zasiasc do nowego odcinka.

Lilith nie kombinowała, od początku wiedziała jak skończy. Nigdy nie próbowała powstrzymać apokalipsy.

418
Lilith chciala dogadac zie z Samem by powstrzymac lamanie pieczeci. W zamian Sam i Dean mieli zginac.

Co do 422 znalazlem dwa bledy po oglandienciu 418:
1. W 418 Lilith opuscila cialo blondynki, po co mialaby do niego znowu wracac?
2. Po co byl Sam? MIal on zabic Lilith i tym samym zlamac ostatnia pieczec, tak? A czy czasem nie dalo by sie tego zrobic przy pomocy sztyleta? Wydaje mi sie ze by dalo i to duzo latwiej niz przy pomocy Sama ktory w kazdej chwili moglby sie rozmyslic (uzycie Sama ma tylko sens w przypadku gdyby to jego cialo mial przejac Lucyfer).
  • 0

#30 Blah

Blah

Plutonowy

• Użytkownik
  • 372 postów

Napisano 16.05.2009 - |19:37|

Lucek mowil ze maja mu zalatwic specjalnego dzieciaka.
Wiec albo tylko specjalny dzieciak mogl zlamac pieczec zabijajas lilith, albo lucek chcial byc potezniejszy wchodzac w "hybryde" czlowieka i demona
  • 0

#31 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 16.05.2009 - |20:38|

apropo lucyferka to jak ktos ogladal Constantine to wie kto sie do tej roli swietnie nadaje:

Dołączona grafika

:)

Dołączona grafika

A moze lepiej ten? NMSP ! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Użytkownik Ogrodnik edytował ten post 16.05.2009 - |20:39|

• 1
Dołączona grafika

#32 Widar

Widar

Kapral

• Użytkownik
  • 170 postów

Napisano 16.05.2009 - |20:43|

2. Po co byl Sam? MIal on zabic Lilith i tym samym zlamac ostatnia pieczec, tak? A czy czasem nie dalo by sie tego zrobic przy pomocy sztyleta? Wydaje mi sie ze by dalo i to duzo latwiej niz przy pomocy Sama ktory w kazdej chwili moglby sie rozmyslic (uzycie Sama ma tylko sens w przypadku gdyby to jego cialo mial przejac Lucyfer).

Nóż nie działał na Alastaira wiec na Lilth tym bardziej, śmieszniejsze jest to ze z tego co pamiętam Lilith ma Colta i mogła by popełnić samobójstwo (ewentualnie można wytłumaczyć to tym że podróbą kul Colta nie można zrobić krzywdy tak ważnym demonom gdyż działają na zasadzie noża Ruby)
  • 0

#33 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 17.05.2009 - |00:49|

Tylko po co przyszli??? Bo pojawili sie, Cas wysłał Deana do Kościoła a sam będzie tańczyć z archaniołem. Tak bez sensu troche.

Castiel musial wyprowadzic Deana z "pokoju".
Castiel nie mogl isc do klasztoru bo by bylo za latwo.
Wiec sami sie postawili w tej sytuacji ze Castiel musial zostac z Prorokiem.

Przyszli się dowiedzieć gdzie jest Sam bo w niebiańskim pokoju jak się Dean zapytał Castiela gdzie jest braciszek to on nie wiedział.

A moze lepiej ten? NMSP ! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

E tam, do lekkiego serialu się nadaje ale nie tu do Supernaturala. Za mało złowrogi jest w moim odczuciu.

418
-- Lilith chciala dogadac zie z Samem by powstrzymac lamanie pieczeci. W zamian Sam i Dean mieli zginac.
-- 2. Po co byl Sam? MIal on zabic Lilith i tym samym zlamac ostatnia pieczec, tak? A czy czasem nie dalo by sie tego zrobic przy pomocy sztyleta?

-- A skąd mamy pewność czy to nie była z jej strony gra i ich nie podpuszczała choćby z czystej złej natury - złośliwości i chęci igrania z innymi.
-- Pomijając ,że nóż nie działał na Lilth to możliwe, że wymogiem złamania pieczęci było by to zrobił Sam, albo inny człowiek z mocami.

kurde ale ludziska narzekaja - jeszcze niedawno pisali ze 4 sezon to czolowka seriali a teraz pisza o modzie na sukces ...

Dokładnie, serial nie może być przez pięć sezonów na jedno kopyto w stylu sezonu numer jeden czyli potwór tygodnia+muzyka rockowa+jakaś laska w tle. ;)

Użytkownik biku1 edytował ten post 17.05.2009 - |00:58|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#34 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 17.05.2009 - |13:38|

Jak na Supernatural to finał był dość słaby, mało efektowny (co podejrzewałem już po odcinku przed-finałowym) - za dużo gadania, za mało strzelania ;) Ale i tak mi się podobało - bo lubię ten serial, ten klimat i taką tematykę.

Szkoda, że nie pokazali Lucyfera choćby na sekundę, aby było wiadomo, że to naprawdę on powstaje...
Bo się może okazać, że to zupełnie jakieś inne zjawisko, które przy okazji zostało wywołane... albo że to sprawka Casa, aniołów albo archanioła i że wcale Lucka na ekranie nie ujrzymy :D
Takie zabiegi są często stosowane w cliffhangerach - widzowi wydaje się jedno, a ostatecznie dzieje się coś innego :)

Bo jakoś nie wyobrażam sobie sytuacji, że Lucek powstaje... i co dalej ?
Tak sobie chodzi po ziemi i namawia ludzi do złych uczynków ;) haha
Albo wywołuję wielką apokalipsę? Nie wierzę że w serialu pokażą jak miliony ludzi ginie.
Poza tym jeśli Lucek powstanie - to co będzie się działo w serialu - przez 20 odcinków braciszkowie będą go tropić ? :D
A w międzyczasie zabiją jakąś strzygę albo innego wilkołaka ?
  • 0

#35 nowy

nowy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 17.05.2009 - |14:29|

A przypadkiem Ruby nie chciała zabić Lilith , popełniając rytualne samobójstwo.
  • 0

#36 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 17.05.2009 - |14:41|

A przypadkiem Ruby nie chciała zabić Lilith , popełniając rytualne samobójstwo.

Tak Ruby chciala zabic Lilith ... ale tylko po zlamaniu 65 pieczeci. Ruby od samego poczatku wiedziala ze smierc Lilith jest ostatnia pieczecia bo Ruby pracowala dla Lilith. Ruby byla "tajnym agentem" demonow ktorego zadaniem bylo "wyszkolenie" Sama do zlamania ostatniej pieczeci.

PS. Jak mozna zabic kogos popelniajac samobojstwo? Chyba zrobiles za duzy skrot myslowy ;)
  • 0

#37 Widar

Widar

Kapral

• Użytkownik
  • 170 postów

Napisano 17.05.2009 - |16:37|

PS. Jak mozna zabic kogos popelniajac samobojstwo? Chyba zrobiles za duzy skrot myslowy ;)

Zapewne chodzi o odcinek gdzie Sam i Dean są na posterunku otoczonym przez chordę demonów ( sezon 3 ), Ruby miała zamiar złożyć w ofierze dziewice i dzięki temu zabić wszystkie demony w okolicy, włącznie ze sobą samą ( akurat Lilith tam nie było, przybyła dopiero później ).
  • 0

#38 Palek21

Palek21

FANKA WSZYSTKIEGO

• Użytkownik
  • 354 postów
  • MiastoMykanów

Napisano 17.05.2009 - |18:10|

Odcinek finałowy 10, mimo tego że było "dużo gadania a mało strzelania".
Szczerze nie mogę się doczekać następnego sezonu. Mimo że niektórzy teraz narzekają
na początku wszyscy chwalili.
  • 0

Życie to ostry miecz, na którym Bóg napisał:

KOCHAJ, WALCZ, CIERP!!!

#39 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 17.05.2009 - |18:26|

Mimo że niektórzy teraz narzekają

No bo finałowe odcinki są, co by nie mówić, słabsze niż początek, czy środek sezonu...

#40 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 17.05.2009 - |19:09|

Mimo że niektórzy teraz narzekają

No bo finałowe odcinki są, co by nie mówić, słabsze niż początek, czy środek sezonu...

Dlatego, że oczekiwaliśmy wielkiego WOW, którego nie otrzymaliśmy.
Ale to i tak jeden z najlepszych seriali sezonu 08/09.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych