Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 076 - S04E16 - On The Head of a Pin

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
38 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (34 użytkowników oddało głos)

Ocena

1. 10 (20 głosów [60.61%])

Procent z głosów: 60.61%

2. 9,5 (5 głosów [15.15%])

Procent z głosów: 15.15%

3. 9 (4 głosów [12.12%])

Procent z głosów: 12.12%

4. 8,5 (3 głosów [9.09%])

Procent z głosów: 9.09%

5. 8 (1 głosów [3.03%])

Procent z głosów: 3.03%

6. 7,5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

7. 7 (0 głosów [0.00%])

8. 6,5 (0 głosów [0.00%])

9. 6 (0 głosów [0.00%])

10. 5,5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (0 głosów [0.00%])

12. 4,5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3,5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2,5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1,5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 22.03.2009 - |18:03|

I dobrze, bo jakoś mnie irytował.

Mnie trochę denerwował jego akcent/sposób mówienia. Nie wiem w sumie czemu mu kazali mówić niczym wieśniakowi.

No, to przynajmniej sie uspokoilem ze zwidow nie mialem. Gdy go zobaczylem pierwszy raz, od razu rozpoznalem poczciwego Todda ;)

ps. swoja droga - to bardzo dobry aktor.

Toć ci ja już o nim pisałem przy poprzednim odcinku, że to Todd. :P
Ale masz rację też uważam, że dobry z niego aktor i do tego bardzo specyficzny, znakomicie sprawdzający się tego typu rolach jak w SG-A , Sanctuary czy tutaj.

Użytkownik biku1 edytował ten post 22.03.2009 - |18:04|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#22 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 22.03.2009 - |19:18|

Mnie trochę denerwował jego akcent/sposób mówienia. Nie wiem w sumie czemu mu kazali mówić niczym wieśniakowi.

Mark Rolston (poprzedni Alastair) też mówił ze specyficznym akcentem :D. Szczerze mówiac myślałem, że ten Heyerdahl tak mówi po prostu, a nie że mu kazali.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#23 jaduwaS

jaduwaS

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 80 postów

Napisano 22.03.2009 - |19:23|

Z tego co mi wiadomo, zmarły anioł rodzi się na nowo w ludzkim ciele i jest zwykłym człowiekiem. Nie będę się powtarzał, że odcinek definitywnie genialny.

Dodam swoje 3 grosze co do zakończenie, imo nie będzie to nic nadzwyczajnego przy samym odrodzeniu Lucyfera, ale w późniejszej fazie. Zgaduje że zabije swoich zwierzchników Lilith i Alastaira, a potem będzie pił piwo z Samem :lol: Kripe zaskoczy nas z zamiarami Lucyfera, bo jego uwolnienie wydaje się nieuniknione, jak będzie to wyglądać? Lucyfer wybrzebie się spod ziemi, w swoim obliczu czarnego dymu ze skrzydłami. Nie spodziewałbym się tutaj fajerwerków.
  • 0
10.0 Supernatural, Lost, Californication, Dexter, Sons Of Anarchy, Chuck
9.0 True Blood
8.0 Prison Break, Kyle XY
7.0 Heroes

#24 Shalom

Shalom

Plutonowy

• Użytkownik
  • 375 postów
  • MiastoBędzin

Napisano 22.03.2009 - |19:34|

"Z tego co mi wiadomo, zmarły anioł rodzi się na nowo w ludzkim ciele i jest zwykłym człowiekiem"
LOL a niby skąd ten pomysł? Która religia coś takiego wyznaje? Bo na pewno nie żadna chrześcijańska ;]

Alastaira już nie zabije, bo zrobił to za niego Sam ;]
  • 0

#25 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 22.03.2009 - |22:36|

Jeden z najlepszych odcinków SN. Tyle treści w 40 min WOW.

Żałuje, że został zabity Alastair bo uwielbiałem jego sposób bycia ;) Naprawdę szkoda bo obecnie nie ma żadnego głównego czarnego charakteru, z wyjątkiem Lilith, która pojawia się raczej epizodycznie.

Jak Dean pytał na końcu Cassa o swoje przeznaczenie to nieodparcie miałem wrażenie że nasz anioł je zna - walka z Luckiem jest ważna, ale chyba trudniejsza będzie ta z bratem...
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#26 jaduwaS

jaduwaS

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 80 postów

Napisano 22.03.2009 - |23:05|

A skąd info że Alastari nie żyje? Może Sam odesłał go spowrotem do piekła, ale wątpie żęby Alastair nie zrobił na niespodzianki i się niepojawił w nagroszym momencie
  • 0
9.0 True Blood
7.0 Heroes

#27 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 22.03.2009 - |23:25|

A czasem Sam nie mówił w momencie "zgniatania" Alastaira, że zniszczy go tak, że już się "nie odrodzi" - jakoś tak zapamiętałem tę scenę.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#28 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 22.03.2009 - |23:34|

A skąd info że Alastari nie żyje? Może Sam odesłał go spowrotem do piekła, ale wątpie żęby Alastair nie zrobił na niespodzianki i się niepojawił w nagroszym momencie

Sam jasno i wyraznie powiedzial ze potrafi zabijac demony a efekty z tym zwiazane wygladaly jak efekty po strzale z Colta albo dzgnienciu przez sztylet a jak wiemy obie te broni zabilaly demony.
  • 0

#29 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 23.03.2009 - |16:04|

A czasem Sam nie mówił w momencie "zgniatania" Alastaira, że zniszczy go tak, że już się "nie odrodzi" - jakoś tak zapamiętałem tę scenę.

Tak było. Alastair powiedział, że może go odesłać do piekła, a Sam na to, że jest silniejszy i go zabije na amen.

#30 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 23.03.2009 - |17:53|

...nadal nie rozumiem, jak mozna zabic kogos, kto nie zyje [Alastair] ;)
  • 0
Dołączona grafika

#31 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 23.03.2009 - |18:48|

...nadal nie rozumiem, jak mozna zabic kogos, kto nie zyje [Alastair] ;)

A słowo unicestwić bardziej pasuje Ci do sytuacji? ;)

#32 Aneby

Aneby

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 23.03.2009 - |19:56|

Whatever, zabić czy unicestwić, Alistair is dead ;)
Też skłaniam się do opinii, że Sam "zabił" go na amen.
  • 0

#33 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 24.03.2009 - |18:56|

Epizod rewelacyjny, motyw przesłuchania Alastair`a genialny, motyw z Urielem miłym zaskoczeniem, podobnie jak większość byłem pewien, że za wszystkim stoi Anna, ale dobrze, że się myliłem, bo polubiłem ją za to kim jest i co robi. Dużo można by było pisać, odcinek genialny. Jak na razie serial stoi ponad wszystkie seriale emitowane w tym roku serialowym. Gdyby można było wysławiłbym ocenę 11, a tak tylko 10.
  • 0

#34 jaduwaS

jaduwaS

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 80 postów

Napisano 26.03.2009 - |10:58|

Ciekawi mnie, czy Dean zapyta Castiela, co się dzieje z duszą po śmierci, bo Dean zna tylko strone piekła, a jak to wygląda od strony nieba. Ciekawe czy scenarzyści się odważą taki wątek wprowadzić.
  • 0
9.0 True Blood
7.0 Heroes

#35 MisIIek

MisIIek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 26.03.2009 - |14:28|

FUC*** AWESOME :)
Non stop oczy powiększały mi się z wrażenia podczas oglądania!!
Ten wzrok Ruby jak Sam pił jej krew...wydawało mi się ze jest ona podniecona i jej sie to podoba :D
Uwielbiam klimaty Anioły vs Demony a w tym odcinku było tego pod dostatkiem.
Wzrok Castiela jak Sam używa mocy bezcenny. Wydaje mi się że jednak krzywdy Sam aniołom nie jest w stanie zrobić, gdyż ma moce pochodzenia demonicznego a jak widzielismy już podczas 2 starć anioły vs demony tylko na pięści sie biją ;) i odsyłaja do piekła/nieba...hmm a może się myle ?
Jakich zwierzchników mogą mieć anioły oprócz boga ?
I jestem ciekaw czy w serialu pojawi sie bóg jako osoba, nawet nad tym sie zastanawiałem jakby wtedy wyglądał i jedyne co spodobałoby mi się to postać dziecka- konkretniej chłopca :P
  • 0
Były użytkownik Michał od prawie trzech lat nie mogę się zalogować...

#36 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 01.04.2009 - |00:50|

Zapomniałem napisać a i widzę nikt nie zwrócił uwagi, Alastair gdy był torturowany był przypięty do... i tu ciekawostka, Gwiazdy Dawida - nie Pentagramu, ale do Gwiazdy Dawida - aż dziw bierze, że Żydzi przełknęli tą obrazę religijną w ciszy i spokoju. ;)

#37 3ehemot

3ehemot

Szeregowy

• Użytkownik
  • 54 postów
  • MiastoEuropean Union

Napisano 01.04.2009 - |21:31|

Zapomniałem napisać a i widzę nikt nie zwrócił uwagi, Alastair gdy był torturowany był przypięty do... i tu ciekawostka, Gwiazdy Dawida - nie Pentagramu, ale do Gwiazdy Dawida - aż dziw bierze, że Żydzi przełknęli tą obrazę religijną w ciszy i spokoju. ;)

Charakterystyczną cechą każdego symbolu jest jego wyraźna wieloznaczność, która często może się posunąć do tego, że wręcz przeciwstawne znaczenia zbiegają się w jednym symbolu. Gwiazda Dawida, a właściwie heksagram to pieczęć Salomona. Jest symbolem przenikania sie świata widzialnego i niewidzialnego, zjednoczenia wszelkich przeciwieństw.

A jeśli mowa o ciekawostkach to pentagram jest (też) symbolem Chrystusa jako Alfy i Omegi, jak również jego pięciu świętych ran :)

Dlaczego więc właściwie żydzi mieliby się obrażać za ten heksagram? ;)
  • 0
Wchodź bez bana do stajni Augiasza, tfu... Idioma TOR-em albo przez proxy www vtunnel com

#38 AndrevLG

AndrevLG

Szeregowy

• Użytkownik
  • 56 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 01.04.2009 - |22:37|

Nie o takie rzeczy sie obrazali :P
  • 0

#39 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 11.07.2010 - |11:24|

Ciągle brakuje mi tylko takiej bezpośredniej interwencji Boga, szczerze mówiąć spodziewałem się jej w momencie, kiedy Anna zadała cios Urielowi. Overall, świetny.

To prawda też tego się spodziewałem, ale to pewnie będzie później. Bez dwóch zdań najlepszy jak do tej pory odcinek 4 sezonu, po prostu genialny. Logiczny, z sensem, okazuje się że wszystko co się działo wczesniej w tym sezonie miało znaczenie, bardzo ładnie zawiązuje się to wszystko w jedną całość. Szkoda Alastaira, świetnie dobrany aktor aż ciarki przechodziły jak mówił swoje kwestie. Nie mam wątpliwości 10/10.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych