Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 028 - S02E19 - Last Voyage of the Jimmy Carter (Part 2)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
26 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (20 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (3 głosów [17.65%])

Procent z głosów: 17.65%

2. 9,5 (1 głosów [5.88%])

Procent z głosów: 5.88%

3. 9 (4 głosów [23.53%])

Procent z głosów: 23.53%

4. 8,5 (2 głosów [11.76%])

Procent z głosów: 11.76%

5. 8 (6 głosów [35.29%])

Procent z głosów: 35.29%

6. 7,5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

7. 7 (0 głosów [0.00%])

8. 6,5 (1 głosów [5.88%])

Procent z głosów: 5.88%

9. 6 (0 głosów [0.00%])

10. 5,5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (0 głosów [0.00%])

12. 4,5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3,5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2,5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1,5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0,5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 zidio

zidio

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 23.03.2009 - |21:13|

Nie wiem w zasadzie co napisać - piszecie tak wiele o jakiś nieprawidłowościach względem filmów , względem fizyki - nie rozumiem tego . Moze przerzuczcie się na KyleXY - pewnie lepsze SF od TTSCC . Ja nie dlatego oglądam ten serial , że brakuje mi OGNIA i WYBUCHÓW . Ciekaw jestem , jak można przekształcić chłopaka w dowódce - i ten serial całkiem nieźle ( moim zdaniem ) ten aspekt opisuje ( właśnie ze strony oczu matki ) .
Z utęsknieniem czekam na każdy następny odcinek . Nie mówcie , że wy nie - bo nie byłoby oddzielnego tematu .

Kazdy odcinek TTSCC jest dla mnie fajny i do obejrzenia , każdemu daje 10 / 10 .

Nie jestem krytykiem filmowym i o ciagłości fabuły też nie zamierzam dyskutować ALE : zauważyłem , że niektórym kolegom pamięć szwankuje - bo względy relatywizmu czasowego co do tego serialu w samym serialu ze dwa razy były wyjaśnione ( jak do teraz to może i ze trzy razy ) .

Na koniec rzeknę ( a może i beknę ) tylko - żal z takim serialem się rozstawać . Wiecie dlaczego ? BO TO PRAWDZIWE SF a nie pierdy o nanitach .

AHH - zapomniałem - naucznie John'a Henry'ego - tak się dzieci uczy panowie i panie . Kto nie ma - niech se przypomni swoje własne "nauczanie" . Kto ma i nie pamieta - niech sie na problemy szykuje .

HOUGH

Użytkownik zidio edytował ten post 23.03.2009 - |21:23|

• 0
"Sooner or later, everyone comes to Babylon 5."
-- Commander Sinclair

#22 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 23.03.2009 - |21:30|

Kazdy odcinek TTSCC jest dla mnie fajny i do obejrzenia , każdemu daje 10 / 10 .

de gustibus..., ale 10/10 to ideał, i aczkolwiek sam jako fanatyczny zwolennik paru seriali zawyżam im oceny, to w życiu bym nie dał 10/10 każdemu odcinkowi; to nie do pomyśklenia; <_<

Nie wiem w zasadzie co napisać - piszecie tak wiele o jakiś nieprawidłowościach względem filmów , względem fizyki - nie rozumiem tego .

BO TO PRAWDZIWE SF a nie pierdy o nanitach .

właśnie prawdziwe SF; zaraz zaraz..... czy to czasem nie oznacza SCIENCE Fiction; więc fizyka jak najbardziej na miejscu nie? <_< ; jeśli nie ma SCIENCE to nie może być mowy o SF, a tym bardziej prawdziwszym SF(czymkolwiek to jest);

Użytkownik inwe edytował ten post 23.03.2009 - |21:31|

• 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#23 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 23.03.2009 - |21:49|

AHH - zapomniałem - naucznie John'a Henry'ego - tak się dzieci uczy panowie i panie . Kto nie ma - niech se przypomni swoje własne "nauczanie" . Kto ma i nie pamieta - niech sie na problemy szykuje .

No to pojechałeś. Jak tak będziesz wychowywał dzieci to im współczuję. Swoją drogą jakby mnie tak ktoś wychowywał też bym pewnie zrobił ludzkości Judgment Day ;)
  • 0
don't try

#24 KAYRON

KAYRON

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • MiastoCzarnków

Napisano 24.03.2009 - |12:44|

Twierdze że kształt który nam pokazali że pływa to jest przesada.

No ludzie co z wami? Nikt nie widział węgorza? To taka (chyba)ryba w kształcie węża i świetnie pływa
T1000 przybrał taki kształt i sobie odpłynął bo nie musi sie przejmować chorobą kesonową.
I tyle, temat uważam za zakończony.

Wreszcie wątek Jessi zakończony, denerwowała mnie od samego początku.
A John nie okazał sie w końcu taki głupi i przejrzał sprawę tylko szkoda że ta fajna blondyna zginęła bo John nic nie zrobił jak już wiedział o co kaman.
Po rozmowach załogi "J.Cartera" wynika że John używa duże ilości przeprogramowanych terminatorów i w zasadzie to słuszna koncepcja bo jak sam powiedział blaszaki można zastąpić a ludzi nie.
Jak dla mnie odcinek 9/10 oby więcej takich.
  • 0
1164 rok snu Pożogi
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor
''Malazańska Księga Poległych''

#25 zidio

zidio

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 24.03.2009 - |21:31|

Zwykle nie poddaje sie nagonce "postowej" , ale ... :

inwe - znasz się na rzeczy , filmy oglądać lubisz - to wiem . Napisałeś co następuje :
"właśnie prawdziwe SF; zaraz zaraz..... czy to czasem nie oznacza SCIENCE Fiction; więc fizyka jak najbardziej na miejscu nie? ; jeśli nie ma SCIENCE to nie może być mowy o SF, a tym bardziej prawdziwszym SF(czymkolwiek to jest); "

Teraz daj mi dowód , że " nasza fizyka " ( jako nauka ) jest wersją ostateczną tejże fizyki ( bo " ostateczną wersję fizyki " imć pana Newtona zna każdy , potem urodził się Einstein ) .

Nie zamierzam poddawać się czczym dyskusjom - każdy ma prawo do swojego zdania i zakresu pojmowania rzeczy , czy też sprawy , jaki mu tylko pasuje . Ale twierdzenie że film SF zawsze musi być zgodny z fizyką przez nas znaną dalece temu filmowi atrakcyjność odbiera .

pozdrowienia ślę
CYA

P.S. Jak napisałem wyżej , nie zamierzam kontynuować tej dyskusji ( ani tu , ani gdzie indziej ) .

edit : interpunkcja i P.S.

Użytkownik zidio edytował ten post 24.03.2009 - |21:48|

• 0
-- Commander Sinclair

#26 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 25.03.2009 - |13:59|

jeśli pozwolisz to ja się oddam nagonce postowej;

napisałeś:

Nie wiem w zasadzie co napisać - piszecie(podkreślenie moje-inwe) tak wiele o jakiś nieprawidłowościach względem filmów , względem fizyki - nie rozumiem tego .

zapytałeś dlaczego rozmawiamy o fizyce w TTSCC to Ci odpowiedziałem dlaczego;

natomiast nigdy nie napisałem czegoś takiego; władasz mi słowa w usta:

Ale twierdzenie że film SF zawsze musi być zgodny z fizyką (podkreślenie moje-inwe)przez nas znaną dalece temu filmowi atrakcyjność odbiera .

żaden film SF(żaden który widziałem) nie jest w pełni zgodny z nauką; nigdy mi to nie przeszkadzało; ale czy nie mogę porozmawiać o fizyce w serialu, filmie??; w końcu to jest część odcinka, w końcu to jest temat o odcinku i w końcu jest to odcinek serialu SF;
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#27 zidio

zidio

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 28.03.2009 - |01:02|

To zdaje się jest ankieta - miejce , czy też okazja , gdzie ludzie ( uczestnicy ankiety ) wyrażają swoje zdanie .

edit : cały post - nie kumam zaczepników

Użytkownik zidio edytował ten post 28.03.2009 - |01:10|

• 0
-- Commander Sinclair

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych