Skocz do zawartości

Zdjęcie

Harper's Island

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
284 odpowiedzi w tym temacie

#21 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 12.04.2009 - |13:33|

Wkurza mnie jedynie, że wszyscy bohaterowie wyglądają jak z 90210... Tacy cukierkowi, odpicowani. Zbyt sztuczne jak dla mnie. Hmmm choć w sumie ładnie się ogląda takie lasencje... mniam... Mimo wszystko.... trochę przesadzili z tą obsadą. :P Rozumiem gości weselnych, ale ci faceci z przystani i ta barmanka... No bez przesady.

No ale jakże przyjemnie się ich ogląda a poza tym jak już wspominałem "Scream" tam też się tak bawili znanymi konwencjami typu ładne kobitki i faceci którzy zostają zabici przez maniakalnego zabójcę. Jakoś to nigdy nie są brzydcy ludzie. ;)

4433

Użytkownik biku1 edytował ten post 12.04.2009 - |13:35|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#22 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 12.04.2009 - |14:06|

Obejrzałem sobie pilota i muszę przyznać, że całkiem nieżle się oglądało. Poznałem kilku aktorów tzn widziałem już wcześniej gdzieś tylko nie pamiętam gdzie:-). Fajny klimat coś jaka ala Blair Witch Project. Wiemy, że zabójca/psychopata był już z nimi w trakcie podróży na wyspe. Na początku typowałem kolesia w taxówce, ale po tym jak zobaczyłem Elaine odwiedzająca drzewo i w tle jakiegoś typka, to już mój typ był błędnym typem. NA chwile obecną ciężko powiedzieć kto to może być, nie mniej jednak moim typem jest JD lub kolesie od patroszenia rybek tylko który? ale tutaj znowu jest znak zapytania bo jak był na statku, to nie możliwe, że to oni:-) obejrze jeszcze 3-4 odcinki i wtedy będzie można coś więcej powiedzieć na temat serialu.

EDIT:

Ocena odcinka 8/10

PROMO 1x02

Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 12.04.2009 - |18:55|

• 0

#23 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 13.04.2009 - |09:18|

Lukier wylewa się z ekranu w ilościach przemysłowych.

O ile laski ogląda się jeszcze z przyjemnością o tyle cukierkowi faceci wyglądają śmiesznie.

Całość się wlecze, jest mało mroczna a za dużo w tym 90210.

Jak na serial/mini serial o seryjnym zabójcy to tempo jest ślamazarne a napięcia ze świecą szukać.

Ogólnie zaskoczenie dla mnie żadne, "poziom" CBS utrzymany
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#24 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 13.04.2009 - |09:42|

Przyjemnie się pierwszy epizod oglądało, trudno jednoznacznie ocenić serial po tym pilotowym odcinku, bo za dużo w nim jeszcze nie zobaczyliśmy. Jedynie dwa morderstwa i nic więcej. Co do doboru personelu aktorskiego, to nie mam większych zastrzeżeń, Katty Cassidy jako brunetka niczego sobie, inni nie gryzą ani nie zniechęcają do dalszego oglądania. Zobaczymy co będzie później. Jak dla mnie mocne 8,0.
  • 0

#25 kyrcer

kyrcer

Kapral

• Użytkownik
  • 166 postów

Napisano 13.04.2009 - |16:10|

Dajmy szanse, zobaczmy jak sie dalej rozkręci. Pierwszy odcinek nie był aż taki średni, a troche miał widzów jakby nie było.
  • 0

#26 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 13.04.2009 - |16:37|

Co do doboru personelu aktorskiego, to nie mam większych zastrzeżeń, Katty Cassidy jako brunetka niczego sobie, 8,0.

Nie wiem jak z tym u ciebie, ale to jak ktoś wygląda nie świadczy o tym jak gra. Może być piękna jak Megan Fox, a aktorką może być kiepską. Oczywiście nie ujmując Katty ma jeszcze przed sobą kariere, a czy ją wykorzysta to się okaże za jakiś czas.

EDIT:

Trochę za mało jak na role w filmie Taken kilka epizodów w Supernatural i teraz w Harper's Island.

Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 13.04.2009 - |16:39|

• 0

#27 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 13.04.2009 - |17:35|

Co do doboru personelu aktorskiego, to nie mam większych zastrzeżeń, Katty Cassidy jako brunetka niczego sobie, 8,0.

Nie wiem jak z tym u ciebie, ale to jak ktoś wygląda nie świadczy o tym jak gra. Może być piękna jak Megan Fox, a aktorką może być kiepską. Oczywiście nie ujmując Katty ma jeszcze przed sobą karierę, a czy ją wykorzysta to się okaże za jakiś czas.

EDIT:

Trochę za mało jak na role w filmie Taken kilka epizodów w Supernatural i teraz w Harper's Island.

W poprzedniej mojej wypowiedzi miałem na myśli to, że osoby grające dane postacie nie działały mi na nerwy, jest takie coś, że choć może być najładniejszą\ym, ale w niczym to nie pomaga, a potencjalnego widza od razu do siebie zniechęca. Wyraziłem po prostu subiektywne zdanie. I po żadnym względem nie miałem na myśli wyglądu, stwierdziłem tylko fakt, iż metamorfoza na brunetkę dodała jej kolorytu (przez chwilę nie byłem pewny czy to ona, dopiero poznałem ją po głosie). Z bardziej obiektywną oceną muszę poczekać przynajmniej kilka dalszych epizodów, bo jak na razie była to moja wstępna ocena.

Użytkownik Spearhawk edytował ten post 13.04.2009 - |17:36|

• 0

#28 leviathan

leviathan

Starszy kapral

• VIP
  • 282 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 13.04.2009 - |21:24|

Szczerze mówiąc nigdy się nie spodziewałem, że będę oglądał coś ze stajni CBS (ta stacja mi się kojarzy z emerytami tak jak u nas TVP :P ), a tu proszę bardzo. Sam pomysł na serial jest IMO całkiem ciekawy, chociaż ten pierwszy odcinek trochę za wolno posuwał akcję do przodu, ale to w końcu pilot, więc raczej skupili się na przedstawianiu postaci. Tak czy inaczej daję kredyt zaufania i liczę że kolejne odcinki będą się szybciej rozwijać, bo jeżeli pozostanie tempo pilota, to raczej sobie daruję.

Użytkownik leviathan edytował ten post 13.04.2009 - |21:26|

• 0

#29 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 14.04.2009 - |23:11|

Na razie raczej słabiutko. Nawet uroda Katie Cassidy jakoś mnie nie zachęca, bo robią z niej zwykłą barbie (Elaine Cassidy lepiej się prezentuje i kreuje ciekawszą postać), ale może dam mu jeszcze szansę.

#30 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 15.04.2009 - |14:09|

Mi się podobało, z prostej przyczyny. Jest to jeden z niewielu nowych seriali w tym sezonie, gdzie fabuła jest ciągła, rozpisana na 13 odcinków. Zgodzić się mogę, że pilot poprowadzony został w nieco innym stylu, niż można było się spodziewać. Niektóre postacie sa zbyt kolorowe i cukierkowe. Jednak póki co nie mam zamiaru rezygnować z oglądania. Zobaczymy jak wszystkie wątki poprowadzone zostaną dalej... No i oczywiście mam swój typ na mordercę :)
  • 0

#31 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 15.04.2009 - |15:32|

Ja liczę na dobry thriller/horror, ale na razie przeważa wspomniane Beverly Hills 90210. Zobaczymy, co będzie dalej, bo raczej dam mu jeszcze szansę.

#32 duMas

duMas

Szeregowy

• Użytkownik
  • 51 postów
  • MiastoBielsko-Biala /Monachium

Napisano 15.04.2009 - |19:28|

Niestety od 1 sceny widać bh 90210. W obsadzie Christopher Gorham na którego mam uczulenie. W sumie nie wiem dlaczego ale jak go widzę to źle się czuję. Akcja wolno się kręci. Trza będzie zobaczyć jeszcze z 2 odcinki może się rozkręci bo pomysł ciekawy. Możliwe też, że Christopher dostanie z maczety :) Aktualnie w tv bieda, nie ma co oglądać więc nie ma co wybrzydzać.
  • 0
Oglądam:
Eleventh Hour - 10/10
Ghost Whisperer - 8/10
House - 8/10
Two and a Half Men - 8/10
Sanctuary - 7/10
Medium - 7/10
Harpers Island - 5/10
Dollhouse - 6/10
Smallville - 4/10
Heroes - 4/10

#33 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 16.04.2009 - |23:39|

Nie jest to moja dziedzina ale podoba mi sie sama koncepcja serialu, zamknietego od poczatku. Zaplanowano 16 odcinkow obejmujacych cala fabule. Chcialbym by stalo sie to regula dla wszystkich, nawet wielosezonowych seriali, tak by mogly byc przemyslane od poczatku bez niepotzrebnego przedluzania i improwowania, ani bez pospiesznych, sztucznych zakonczen.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#34 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 17.04.2009 - |15:38|

Bardzo fajny serial, swietny klimat i widac ze nakrecony z jakims konkretnym pomyslem. Jedyne co mnie denerwuje to jak do jasnej ciasnej nikt nie znalazl wujka martiego w tym moscie przez caly dzien i jak nie znaleziono pastora jak kosciol byl jednym z zadan ktore trzeba bylo wykonac.
  • 0

#35 kyrcer

kyrcer

Kapral

• Użytkownik
  • 166 postów

Napisano 17.04.2009 - |15:56|

No drugi odcinek całkiem fajny i widać napięcie w tym serilu. Czekam na kolejny odcinek.
  • 0

#36 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 17.04.2009 - |20:29|

Scenka pod koniec drugiego odcinka spoko:-) niestety śledczym to ja chyba niezostane:-) chłopaki od patroszenia rybek odpadają :-) JD chyba też.... natomiast mam nowy typ a jest nią wytatuowana Scully:-)
  • 0

#37 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 17.04.2009 - |21:42|

Scenka pod koniec drugiego odcinka spoko:-) niestety śledczym to ja chyba niezostane:-) chłopaki od patroszenia rybek odpadają :-) JD chyba też.... natomiast mam nowy typ a jest nią wytatuowana Scully:-)

:blink: przeciez Scully zginela ... "powiesila sie" w swoim wlasnym domu :unsure: :lol: :lol:

Ps. I to nie jest Scully tylko Kelly :)

Użytkownik Modes edytował ten post 17.04.2009 - |21:52|

• 0

#38 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 17.04.2009 - |21:59|

Ujmę to w jednym słowie bo całą moją TYRADĘ wcięło:(

TRAGEDIA i 90210 w pełnej krasie.

Jesteś pełnoletni daj sobie spokój, małolaty mogą to oglądać.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#39 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 17.04.2009 - |22:33|

Ujmę to w jednym słowie bo całą moją TYRADĘ wcięło:(

TRAGEDIA i 90210 w pełnej krasie.

Jesteś pełnoletni daj sobie spokój, małolaty mogą to oglądać.

Co tak ostro? To na razie wprowadzenie i z odcinka na odcinek powinno byc ciekawie. CO wiecej jak koledzy na forum pisza historia zostala podzielona na 13 odcinkow i bedzie opowiedziana w calosci bez zadnego przedluzania po XX sezonow. Pozatym jesli ogladneles zapowiedzi na koncu 2 odcinka to wiesz ze bedzie ciekawiej wiec daj szanse serialowi :P
ja przynajmniej daje ;)

Ps. Stawiam na Szeryfa i co wiecej pierwsze morderstwa 7 lat temu tez on popelnil.
  • 0

#40 net34

net34

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 17.04.2009 - |23:32|

Zawsze pozostaje jeszcze taksówkarz z pierwszego odcinka jak potencjalny killer ;>

A co do oceny - faktycznie narazie nie dzieje się za dużo, ale perspektywa pełnego rozplanowania i spójności serialu, oraz końcówka dzisiejszego odcinka dają baardzo dużą nadzieję, że wkrótce dziać się będzie o niebo więcej i lepiej.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych